Smolk i bägaren när jag fick stipendium

Det här inlägget kommer att bli ett aning längre än vanligt. Till att börja med så har jag varit på 3 dagars semester i Halmstad. Dit har jag och mina nära vänner åkt 8 år i rad. Vi bor gott, äter gott och mår gott helt enkelt. Det är en samlingspunkt där flera aktiva inom travet träffas, vänner och bekanta man inte ser så ofta. Vilket gör det hela till en fantastiskt rolig helg.

I år blev det väldigt speciellt och känslosamt. Under Lördagens V75 tävlingar så blev jag tilldelad Joakim Sandkvist stipendium. En kille som jag kanske inte kände jätte väl. Men en kille som alltid var glad och positiv, en kille som alltid hälsade glatt och som man slängde några ord med på stallbacken. (Jag är också en ganska glad och positiv person för det mesta, även om vissa inte verkar tro det).

Han hade dessutom körhänder utöver det vanliga och jag kan nog påstå att han var en riktig kusktalang. Joakim gick hastigt bort under en motionstur genom ett hjärtfel. Oerhört tragiskt.

Därför blev jag väldigt glad och förvånad när MITT namn ropades upp i högtalarna på Halmstad denna Lördagen. Varken jag eller någon i min vänskapskrets visste om att jag skulle tilldelas priset. När jag kom till vinnarcirkeln och skulle ta emot mitt pris så var jag faktiskt lite rörd. Jag som brukar vara ”stenhård” och inte ha speciellt nära till gråt. Men att få ta emot pris av Joakims familj samt höra motivering som Johan Lindberg läste upp träffade rakt in i hjärtat.

Tyvärr fick jag dock lite smolk i bägaren idag när mitt namn taggats på Facebook i samband med en tråkig artikel som Dennis Engelbo på travronden skrivit. Där stod det att under prisutdelning så skall ”någon” fd högt uppsatt person på ST kläckt en olämplig kommentar i stil med att ”Jag vet inte vem hon är, men snygg är hon i alla fall”.

Man kan välja att ta det som en förolämpning att jag fått priset, uppenbarligen pga mitt utseende och inte för den jag är eller det jag gör. Eller så tar man det som en sporre att jobba ännu hårdare ….jag är den sistnämnde. För det är sällan jag är så ”glammig” som jag var på travet i Lördags. Att man för en gångs skull får ha klänning, rent hår och lite smink är rena lyxen!

Kan berätta att 360 dagar av mitt år består av jobb. Dvs skit under naglarna, foppatofflor, slitna stalljeans och oftast med en lerinpackning i ansiktet. För det är DET jag gör. Sedan att folk uppenbarligen inte vet vem jag är , det är upp till dom. Jag är egentligen folkskygg, har en enorm rampfeber och kan lida av prestationsångest emellanåt.

Men det är något jag fått jobba stenhårt med och lära mig…håller på att lära mig genom bla mentalcoachen Stig Wiklund. Dessutom är det andra omständigheter som gjort att jag inte ”synts” trots att jag jobbat professionellt med hästar sedan jag var 18 år.

Men en sak kan jag stå för, och det är att jag aldrig någonsin har dragit fördelar av mitt utseende i den här sporten. Snarare tvärtom……dom som känner mig vet också att det är sant. Resten får jag väl helt enkelt bevisa det för.

Och ska jag vara helt ärlig så kan jag känna att det blivit en storm i ett vattenglas, om än att frågan är relevant och högst viktig att lyfta. Det är även viktigt att tjejerna står på sig själva och inte faller för smicker och komplimanger….vilket är väldigt lätt att göra i den här branschen när det är pengar och framgång inblandat. Kanske därför jag aldrig får några sms eller kommentarer heller för den delen…… Var och en står för sina handlingar , och hoppas att killarna (gubbarna) har fattat att många kvinnor har kommit till sporten för att stanna. Så gilla läget…

Till sist så är det Jockes familj som hamnat mest i kläm av den här tråkiga händelsen. Hoppas att dom får en ursäkt !!

Länk till artikeln om stipendiet : https://www.travsport.se/artic...

Kommer en del roliga saker i Fredagsklippet , så denna veckan får ni hålla koll !

En starthäst på Fredag. Önas Ida. ÄNTLIGEN bra spår. Hon gör sin näst sista start innan hon går till stuteriet för att bli mamma på heltid. Spännande värre..

Tillbakablick på Elitloppshelgen 2017

Måndag igen…hemkommen efter en väldigt lyckad Elitloppshelg. Den här helgen kändes verkligen som att den hade extra allt. Frågan är om det någonsin har erbjudits bättre lopp till publiken? Har nog aldrig haft så mycket gåshud på armarna som den här helgen. Ruggiga prestationer.

Hela stämningen på plats var liksom så otroligt bra! Över 60.000 personer besökte Solvalla under helgens gång – ingen terrorism, inget bråk, inga bengaler utan bara glada människor som visar glädje och kärlek till sporten.

Att få se Timoko vinna var otroligt roligt. En stenhård underdog som mött världseliten flera år i rad. Och bara fortsätter att tugga på. Mist sagt imponerande… Och att se Björn Goops segerglädje efterloppet kan få vilken hårding som helst att tåras i ögonen.

Auktionen på Wenngarn fanns det dock mer att önska av… det var ganska trångt och högljutt. Vart man än gick så var det kö.

Njaa…gör om och gör rätt! Gillar annars tanken av att ha den i Wenngarns fantastiska slottsmiljö. Men hade det regnat så hade nog katastrofen varit ett faktum.

Läget hemma på gården är stabilt. Älskar verkligen sommaren. Här ute är det lugnt och fridfullt, hästarna kan gå och beta gräs. Har lagt om träningen lite på några och hoppas att det ger en kick på dom. Blir förhoppningsvis en hel del trav i Juni.

/ Maria

18817619 10155554256004610 1359369415 O
Följ Travstugan på Youtube