V86-Analys, Solvalla/Åby (29/3)

Senast: Förra onsdagen blev det 8 rätt som resulterade i 92.000:- på mina andelar. Hoppas Ni köpte in Er eller ryggade mina idéer..

Värdar: Solvalla och min hemmabana Åby. Det man skall ha i bakhuvudet är att Åby är utrustad med dubbla Open Strech, så det kan vara ett triumfdrag att sitta i rygg på ledaren alternativt positionen som trea på innerspår. Åby är även känd för sina skrällar, så är verkligen förhoppningsfull inför omgången.

Väderprognos: I Stockholm skall del bli någon plusgrad och det är risk för snöblandat regn - men däremot kommer det i princip vara vindstilla. I Mölndal blir det uppehåll och 3-4 plusgrader - skall inte heller här blåsa nämnvärt (2 m/s).

Magkänslan: Är riktigt god och känslan är alltid extra bra när det är tävlingar på Åby. Det ser ut att bli fina tävlingar och hittat några drag som verkligen kan förgylla utdelningen. Självklart kommer jag dessutom beskåda tävlingarna på Åbytravet.

Nu Kör Vi!

V86-1: Skräller över Open Strech?

Åby, Xpress Sprintern för 3-åriga och äldre (150.001 till 515.000 kr) med Autostart över Kortdistans. Endast sju stycken ekipage på startlinjen med två intressanta årsdebutanter, fast har ett roligt skrällbud direkt i inledningen.

3.AMAZING DYNAMITE: En intressant årsdebut där magkänslan säger att det kan bli seger direkt. För fyra starter sedan visade han prov på sin enorm kapacitet när han krigade ner ledaren ifrån dödens. Är väl inget spjut från start, fast ifrån det här utgångsläget kommer han omgående få en intressant position. Letar Du spik i inledningen är detta ett bud, men det är ändå årsdebut efter fyra månaders frånvaro så behöver kanske loppet i kroppen - svåranalyserad men är min vinnare.

4.LIGHTNING PHOTO: Är mitt drag i avdelningen. Är startsnabb och är min spetsfavorit och även om han skulle släppa ledningen så är han garanterad en perfekt resa i rygg på ledaren. Har har i år kanske inte rosat marknaden men nu är det favoritdistansen och slipper bakspår. Är just nu bortglömd och kan straffa samtliga från ledningen eller via Open Strech - ett skrällbud

1.BALFOUR: Detta är ett härligt stark ekipage som när han går felfritt alltid presterat på topp. Senast det var kortdistans var för fem starter sedan och då blev det startgalopp (enda starten över sprint), vilket det även blev senast. Emellan dessa starter har det varit toppinsatser som slutar med två stycken triumfer på ett imponerande sätt. Fast nu är det fel distans då hans egenskaper gör sig bättre på de längre distanserna. Är inte snabb ifrån start så någon ledning är inte aktuell - men det är endast sju ekipage till start så lär tidigt hitta ut. Ett offensivt upplägg är sedan att vänta och har styrkan att krossa hela fältet - Garderar Du skall han med på lappen, men rankar ner honom en aning med tanke på att distansen är ett stort minus och att han är galoppbenägen.

7.AKERMANN: Även han gör årsdebut och hittar de bara ner i en rygg direkt ifrån start så besitter han en spurt som kan straffa de flesta i detta sällskap.

Fler Möjliga Streck:

Ranking: 3 - 4 - 1 - 7 - 2 - 6 - 8

Strukna: 5.TUFFETTO JET samt 8.DIABLO BOKO

V86-2: Vinner på Råstyrka?

Solvalla, 3-åriga och äldre (50.001 till 350.000 kr) där ekipage som har 140.001 kr eller mer på kontot startar med 20 meters tillägg. Här är det som sagt Voltstart som gäller över långdistans. Många om budet, men ger tipset till den starkaste:

7.CARLA D'ERONVILLE: Enbart topp-två placeringar i årets fyra starter där två slutat med triumf. Senast det var långdistans var för fyra starter sedan och efter att ha smygit med som sista ekipage blev det sedan betydligt jobbigare då det blev ett längre avancemang i tredje spår - till slut avancerade de fram i dödens och när väl upploppsklockan ringde avväpnade han ledaren och såg länge ut som segraren men blev nerspurtad de sista metrarna innan mållinjen. Näst senast blev det en position i tredje par utvändigt men avancerade tidigt fram i dödens och visade återigen prov på sin enorma styrka och krigade ner ledaren den jobbiga vägen. Senast blev det en resa i tredje par utvändigt och visade då prov på lite speed över upploppet där han spurtade till sig ett andrapris. Är lite entaktad, men besitter en enorm styrka. Är inte startsnabb, men tål att göra mycket jobbet på egen hand - är min vinnare och tror att han krigare ner de flesta då han i mina ögon är den absolut starkaste.

12.COFFIE U.N.G: Blivit galopp i två starter i rad men är normalt sätt inte osäker. Fast det är klart att jag ändå gör ett stort frågetecken kring detta, fast felfri ser det intressant ut. Kommer smyga med ifrån start och felfri får samtliga se upp - ett måstestreck på garderingslappen..

9.D.D'S PERSEVERANCE: Årsdebut efter frånvaro från tävlingsbanorna sedan juni i fjol och senaste seger kom för dryga året sedan. Då fick han en resa på innerspår och på sista långsidan hittade de ut i andra spår - över upploppet avslutade de med fullt tryck över linjen och straffade allt och alla. Men efter ett sådant här långt uppehåll så behövs verkligen lopp i kroppen innan vi kan prata om form. Ett defensivt upplägg är att vänta och vem kan inte servera det bättre än kung Örjan. Men man skall aldrig underskatta en travare hos Stefan Melander och han skulle aldrig ta ut honom på Valla om inte han varit förberedd inför denna uppgift. Grundkapacitet finns för att vinna, men det är ett stort frågetecken kring formen - svårt.

11.BRUISER PACE: Ett tidigt skrällbud som visade för två starter sedan vilken underbar spurt han besitter - satt i princip sist utvändigt när upploppsklockan ringer och flög sedan verkligen över upploppet och straffade samtliga. Skulle han få en smygresa serverad så kan det bli en repris.

5.MR MAYDAY: Trivs bäst över de lite kortare distansera men skall absolut inte räknas bort då han verkligen besitter en formtopp. Har tre starter i år med en triumf och två andrapris, men rankar ändå ner honom en aning då detta inte är hans drömdistans.

Fler Möjliga Streck:

10.SUPER BENNY

1.KIMBEE DREAM

2.CREME FRAICHE

Ranking: 7 - 12 - 9 - 11 - 5 - 10 - 1 - 2 - 13 - 6 - 3 - 4

Strukna: -

V86-3: Lockas att Försöka Fälla Storfavoriten!

Åby, Xpress-Stayern för 3-åriga och äldre (75.001 till 370.000 kr) med Autostart över 3140 meter. Här hittar vi en storfavorit som har goda vinstchanser men är sugen att försöka fälla honom:

10.RAJESH FACE: Två lopp i kroppen där det blivit triumf i bägge starterna. I årspremiären avancerade han fram i dödens och strax innan upploppet så avväpnade de den tidigare ledaren och segern var verkligen komfortabel. Senast så var det samma distans och då kunde Johnny Takter försvara innerspåret och höll sedan ledningen hela vägen runt, en säker spets och slut-seger. Denna gång är det bakspår vilket är ett minus och med tanke på att Adrian är tillbaka i sulkyn så är ett offensivt upplägg att vänta. De flesta kommer väl släppa när Adrian ställer frågan att få överta ledningen, men skulle han fastna i dödens kan det bli jobbig.. Fast självklart så har de en toppchans och förstår om Du går i spiktankar... Har tidigare visat att han kan göra grovjobbet och har styrkan att kriga ner samtliga, så det är många plus i kanten - ett måstestreck! Men nu är procentsatsen inte så sexig, så det är lockande att försöka fälla honom...

Vill Du också försöka fälla storfavoriten så satsa på följande travare:

6.ABOVE EVERY ONE: Tagit formkliv hela tiden och är totalt bortglömd - en kapabel kupongrensare.

1.TRUST BOOM BAY: Kommer få en perfekt resa serverad (om han går felfri) på innerspår och kan lifta med fram till Open Strech - verkligen inte helt borta.

Fler Möjliga Streck:

5.NEW FUTURE

4.WALLABY

12.TROMB ACCESS

8.DIGITAL CIRCLE

11.LIZA WITH A Z

7.URSUS HOFF

9.JÄGERMEISTER AKEMA

Ranking: 10 - 6 - 1 - 5 - 4 - 12 - 8 - 11 - 7 - 9 - 2 - 3

Strukna: -

V86-4: Fäller Utmanarna Varandra?

Solvalla, Stolopp för 3-åriga och äldre ston (50.001:- till 125.000:- kr) med Autostart över kortdistans. Bästa ekipaget startar från bakspår och kan få hjälp av de värsta konkurrenterna om det blir körning dem emellan om ledningen. Fast når någon av dem spets utan att de kostar för mycket blir det svårt för favoriten att runda samtliga.

5.GINA BOKO: Lite bortglömd i sammanhanget och kommer verkligen ifrån ett formstall. Senast var det långdistans och hon spetsade ifrån bricka 1 och satt i ledningen fram tills sista långsidan då hon stumnade totalt. Gången innan blev det återigen spets (denna gång från bricka 4) och satt här hela vägen runt till en kontrollerad spets och slut seger. Hon är riktigt startsnabb och har möjligheter att nå ledningen och då är hon hästen att slå. Att det är kortdistans är en fördel - är en ny Spets och Slut seger att vänta?

2.USHUAIA AS: Är riktigt startsnabb och har alla möjligheter att komma till spets, fast lär bli utmanad av Ludde med GINA BOKO - är ett för högt tempo att vänta ifrån start? Kostar det inte för mycket att nå spets har de goda möjligheter att spåra hela vägen - strecka!

12.PATRICIA ZAZ: Ett riktigt startsnabb ekipage som hade varit en självklar spikkandidat om det varit framstår. Är visserligen bästa ekipage, men från bricka 12 över sprintdistans gör att jag rankar ner henne en aning. Fast med hjälp av sin startsnabbhet så kan de säkert hitta en intressant position direkt ifrån start - ett måstestreck!

6.GLOBAL TRUSTFUL: Formraden avskräcker inte, men har nu ett lopp i kroppen som hon säkerligen gått framåt med - skall inte nonchaleras.

Fler Möjliga Streck:

4.WATER TO WINE

10.LUNA NERA DOC

8.GOHA MAGIC

9.FIRST DIAMOND

3.M.T.KIMONO

Ranking: 5 - 2 - 12 - 6 - 4 - 10 - 8 - 9 - 3 - 1 - 11 - 7

Strukna: -

V86-5: Vinst direkt i Årsdebuten??

Åby, Femåringslopp för 5-åriga ston (50.000 till 750.000 kr) med Autostart över full distans. En klasshäst gör årsdebut, men motståndet är det verkligen inget fel på.

4.CHARISMA K.W: En klasshäst som nu gör årsdebut som avslutade fjolåret med två raka triumfer. Gör självklart ett frågetecken kring formen då hon inte startar på snart fyra månader men känslan säger att hon är väl förberedd inför denna uppgift. Johnny Takter kan tidigt ställa frågan att överta ledningen och når de hit är mycket vunnet. Tror på seger direkt och vill Du spika Dig ur en annars jämnstreckad historia så är detta hästen Du skall satsa på.

7.ANGEL RAIN: En travare som ligger mig varmt om hjärtat, men som inte är helt att lita på i travet. Fast när det är autostart så ökar hennes chanser till felfri avgång. Stallet är i form och är den självklara utmanaren till min rankingetta

2.DONATELLA CENTER: Har varit en nästagångare under en längre tid där hon verkligen presterat på topp utan att vinna - vågar inte släppa henne riktigt än och streckar henne..

5.DIVA DEO: En vinstmaskin som nu med ett lopp i kroppen tagit flera steg mot formen - inte borta..

3.GOING DIABLO: Snabb ut och kan nå spets, men väljer troligen att släppa - liftar i rygg på ledaren till en topplacering.

Ranking: 4 - 7 - 2 - 5 - 3 - 8 - 1 - 6

Strukna: -

V86-6: Spets eller Dödens för Storfavoriten?

Solvalla, 3-åriga och äldre (350.001 till 650.000 kr) med Autostart över full distans. Storfavoriten har formtopp och har återigen goda möjligheter att triumfera, men det finns garderingsbud:

4.ISLAND LIFE: Storfavorit och är i skrivande stund streckad till över 70% - men klandrar inte de tidiga spelarna då han återigen har en bra uppgift. Senast tog de lätt hand om ledningen och Örjan satt sedan här hela vägen runt - en kontrollerad spets och slut seger som kändes som en promenad i parken. Allt avgörs egentligen ifrån start, för når han ledningen eller bli släppt till spets så tror jag triumfen är klar.

Men skulle det bli dödens så ser det intressant ut, fast besitter styrkan att kriga ner samtliga i detta sällskap från denna position. Han är såklart en spikkandidat och femte raka segern är inom räckhåll - säger bara en sak, strecka!

Men det finns ett gäng intressanta motbud:

3.ANTONIO TABAC: Ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll och då blev det triumf. Är snabb ut och kan mycket väl nå ledningen i första fas, fast sedan är frågan vad Erik gör när Örjan kommer med storfavoriten och ställer frågan - väljer Dig att köra i ledningen kan det bli högintressant! Skulle de släppa kan loppet vara över - men väl i rygg på ledaren så är en ny topplacering att vänta.

2.SNYTING: Är visserligen hyfsat snabb ut, fast når definitivt ingen ledningen men kan få en perfekt position som tvåa utvändigt. Är dessutom härdad från tuffa V75-gäng och får han detta perfekta slagläge är han verkligen inte borta.

9.VÄSTERBO REALHIGH: Mitt stora drag på V7 för några veckor sedan och är en travare jag verkligen gillar. Blev nu lite bortlottad men skulle det lösa sig längs vägen så kan det gå - nonchalera inte!

6.LET IT HAPPEN: Galoppbenägen och kommer tas lugnt ifrån start så frågan är vart de hamnar ifrån start? Behöver såklart klaff men skulle det bli hårt tempo där framme så är han helt klart gynnad - en outsider i sammanhanget.

Fler Möjliga Streck:

7.JARTINEC

Ranking: 4 - 3 - 2 - 9 - 6 - 7 - 5 - 1 - 8 - 10

Strukna: -

V86-7: Felfri har Veijo Toppchans!

Åby, Tilläggsjakten för 3-åriga och äldre (100.001 till 1.450.000 kr) där ekipage som har 330.001 kr på kontot eller mer startar med 40 meters tillägg. Det är som sagt Voltstart över full väg. Min första häst är galoppbenägen men har ändå en viss spikglans:

6.GRAINFIELD ACE: Kommer laddas ifrån start och kan tidigt ta hand om ledningen och är då hästen att slå. Senaste starten var ifrån bakspår och då tog Veijo positionen som sista ekipage utvändigt. Bröt kraftigt längs vägen och dryga varvet från mål kom galoppen - fast Veijo parerade riktigt bra och fick han i trav relativt omgående. De jobbade ikapp fältet på sista långsidan och när de väl styrde ut i vida spår över upploppet så flög han verkligen fram och straffade samtliga - verkligen en "hatten av-prestation" som gav mersmak. Är som sagt inte helt att lita på i travet och bryter en hel del, men felfri så har han en toppchans. Har i snitt startat med en månads mellanrum, så formen är nog inte långt borta. Detta är min vinnare, men med tanke på galopphistoriken så bör Du gardera även om hans procentsats är lockande.

8.ROLEX BIGI: Kapabel sort som tilldelats ett svårt utgångsläge och har dessutom inte startar på snart 10 månader. Är han förberedd inför denna uppgift så är han defintivt att räkna med - ett självklart streck på garderingslappen!

2.GOING TO PRESS: Med lopp i kroppen så har han tagit kliv emot formen, fast den stora frågan är vart han hamnar ifrån start - dödensrisk i kombination med galopprisk? Dessa två minustecken gör att jag rankar ner honom en aning - fast med flera streck bör han med på kupongen.

10.PUNK: Första start sedan september så behöver nog loppet innan man kan prata om form - dessutom är han betydligt bättre när han har framspår och har möjlighet att nå spets. Grundkapaciteten är det inget fel på så helt borta är han definitivt inte..

Fler Möjliga Streck:

3.TWIN PEAKS

9.EVELINA PALEMA

5.DOGGE STING

Ranking: 6 - 8 - 2 - 10 - 3 - 9 - 5 - 1 - 7

Strukna: 4.CANTONA MEARAS

V86-8: Spik vs Lås!

Solvalla, 3-åriga och äldre (650.001 till 1.775.000 kr) med Autostart övet full distans. Här finns en spikkandidat, fast låset är riktigt starkt.

3.KING CITY: En travare jag bara gillar mer och mer och känslan säger att han bara blir bättre och bättre. Årsdebuten gav verkligen mersmak, men senast i gulddivisionen blev det galopp. Har tilldelats ett betydligt bättre spår än värsta konkurrenten och har dessutom två lopp i kroppen. Detta är en travare som Walmann håller riktigt högt och team Kihlström-Walmann är alltid lika starka och spelvärda. Visserligen är det ett distansminus, men detta är min vinnare och överväger helt klart spik - se upp och strecka!

9.SEEDORF O.M.F: Avslutade fjolåret på bästa sätt och raden är hur imponerad som helst. Fast nu har det inte blivit någon start på ett halvår så det är självklart ett stort frågetecken kring formen. Fast att han är kapabel råder det inga tvivel om och har dessutom sex raka triumfer på Solvalla. Det är svårt att läsa hur Erik kommer att lägga upp taktiken - för vill han ge honom ett snällt upplägg kan det bli svårt att hinna fram. Fast med minsta lilla klaff längs vägen så har de såklart stora möjligheter att triumfera direkt i årsdebuten - ett måstestreck om Du går i garderingstankar och bildar ett otroligt stark (men lite tråkigt) lås. Fast det går att gardera vidare:

Fler Möjliga Streck:

6.PEBBE SIMONI

2.BISTONZ CREDIT

7.RAFFONOS

Ranking: 3 - 9 - 6 - 2 - 7 - 5 - 1 - 10 - 8 - 4

Strukna: -

Lycka till!!

Kommentera inlägg