V75-Analys, Färjestad (14/4)

Nu är det påsk och då erbjuds dubbla V75-omgångar med riktigt fin travsport. Har göttat mig i bägge omgångarna och vet inte hur många timmar jag lagt ner i lopparkivet. Känslan är mer än bra och hoppas att den vinnandetrenden på mina andelar håller i sig - drog in en kvartsmiljon för ett par veckor sedan på V75, 92.000:- veckan innan på V86 och senaste V75-omgången resulterade i 15.000:- tillbaka

Värd: Färjestadstravet. Här är upploppet något kortare än i snittet och det mäter en längd på 177 meter, så visst är det en fördel att sitta i den främre träffen. Det jag minns allra bäst i från banan var när fina Copiad satte ett av sina världsrekord!

Väderprognos: Ser inte så lysande ut med en temperatur runt nollan, dessutom finns risken för snöblandat regn - vindstyrkan skall ligga på mellan 4-5 m/s.

Magkänslan: Är rikigt god och efter att studerat ekipage för ekipage så har jag hittat ett gäng högintressanta drag som i skrivande stund är relativt ospelade - dags för nya framgångar!

Nu Kör Vi!

V75-1: En Stark Spikkandidat efter Strykningar!

Folke Hjalmarssons Minneslopp - Femåringslopp Ston (lägst 200.001:-) med Autostart över full distans. Blev en hel del strykningar och det höjer verkligen oddsen för min rankingetta - frågan är om min spetsfavorit kan utmana?

1.PASITHEA FACE: Drog nitlotten i spårlottningen då det återigen blev ett innerspår. Är inte snabb ut och dessutom finns det ett par riktigt startsnabba utvändigt. Senast mötte hon drottningen Delicious U.S och kunde då inte utmana, men det är mer än förståeligt. Har nu tre lopp i kroppen och har flera imponerande insatser på kontot och efter strykningarna på de värsta konkurrenterna så ser denna uppgift mer än bra ut - min vinnare!

6.SPOIL ME: Två lopp i kroppen och är riktigt startsnabb, min spetsfavorit. Fast de lär släppa, men kommer lifta med till en topplacering och skulle luckan dyka upp över upploppet är allt möjligt...

Fler Möjliga Streck:

10.OTROBANDA

11.GEMATRIA

7.CHARISMA K.W

4.DIVA DEO

Vem sitter i Ledningen: SPOIL ME är riktigt startsnabb och i min bok når hon spets, fast GALACTICA kommer nog göra ett försök att svara ut.

Ranking: 9 - 8 - 1 - 6 - 10 - 11 - 7 - 4 - 2 - 3

Strukna: 5.GALACTICA, 8.IN TOTO SUND samt 9.TREASURE KRONOS.

V75-2: Ta Ställning eller Strecka på i Lärlingsloppet!

Lars "Tvåan" Nilssons Minneslopp - Lärlingslopp med Autostart över full distans. Lärlingsloppen är inte lättlösta, fast det går att ta ställning här annars är rådet att strecka på:

11.R.K KING: Har nu ett lopp i kroppen, vilket var på V75 och fick ett smyglopp från bricka 12 och spurtade helt ok över upploppet hela vägen in i mål till ett femtepris. Raden med tre triumfer på fem starter ser respektingivande ut, men nu blev det återigen bakspår och behöver där av lite klaff på vägen. Löser det sig det minsta längs vägen så kommer de segerstrida - strecka!

4.TYRON POWER: Kommer laddas från start och jag personligen tror att det kommer att ta en längd på de invändiga. Har startat regelbundet i vinter och har en mängd stabila insatser på kontot. Kusken känner hästen vilket är ett stort plus och dessutom blir det nu första starten med barfota runt om. Har en känsla att barfota balansen kommer göra en hel del och blir det inte för hårt tempo ifrån start så kommer de leda länge, hela vägen runt?

5.OBELIX SKIFT: Är snabb ut och kan tidigt ta hand om ledningen, fast jag har en känsla att det blir svårt - så frågan är om det i så fall blir dödens eller rygg ledaren? Har kapacitet att kriga ner detta sällskap den jobbiga vägen - se upp och strecka!

3.SAHARA SUN: Lite för mycket galopper på kontot och dessutom två starter i rad. Är egentligen den startsnabbaste, fast har en känsla att de hon kommer tas lugnt ifrån start för att höja oddset till en felfri avgång. Felfri och/eller ifrån ledningen så är det ett segerbud - i skrivande stund bortglömd!

7.DICE MAN: Årsdebut och ett osynat ekipage (utländska starter), fast rapporterna kring honom är lovande - en outsider som skall tas på allvar.

6.FLOYD P.BOKO: Två lopp i kroppen och kommer ifrån seger. Spåret är inte det enklaste då det finns många snabba invändigt - får backas från start? Skulle det däremot hitta ner i en vettig position så skall de verkligen inte nonchalera.

Fler Möjliga Streck:

10.REKORD RUNE

1.MADAME LOVE

Vem sitter i Ledningen: Många startsnabba på startlinjen och jag själv tror att TYRON POWER är först. Fast SAHARA SUN (tas lugnt ifrån start denna gång?) och OBELIX SKIFT ka utmana.

Ranking: 4 - 11 - 5 - 3 - 7 - 6 - 10 - 1 - 2 - 8 - 12 - 9

Strukna: -

V75-3: Blåser Sune Undan??

Th Egnells Memorial, 4-åriga och äldre Svenska och Norska Kallblodiga (200.001:- till 800.000:-) - de ekipage som har 420.001:- på kontot startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över kortdistans. Ett kallblodslopp som inte är helt lättlöst, fast några ekipage höjer sig ifrån mängden, men för att vara säker så rekommenderar jag många streck:

3.BLÅS UNDAN: En travare jag verkligen gillar som historisk sätt har haft en galopphistorik, men som på senare tid har han skött sig riktigt bra. Distansen är kanske ingen fördel då han är mer stark, men felfri så krigar han alltid ända in på linjen. Löser det sig bara lite längs vägen så är han att räkna med - min vinnare, strecka!

11.MYLLKÄRRS SUNE: Ett kallblod som jag tjötat om sedan årsdebuten och lär fortsätta med det... Raden är kanske inte så imponerande, fast samtidigt har han ofta fått jobbiga upplägg. Med lite klaff på vägen kommer han fälla många till slut - självklar på min lapp.

8.PHILIP LYN: Fyra starter i år där han har triumferat i två.. Är distansgynnad och dessutom är körspö tillåtet, vilket kan ge en bra effekt.

13.VIKTOR K: Visat stabil form, men i de två senaste starter så har det slutat med galopp. Fast nu sitter Torbjörn Jansson upp och det är högintressant - felfri kan han runda de flesta!

7.ULSRUD TROLL: Verkligen distansgynnad och även om han blandat och gett på senaste tiden så skall han absolut räknas tidigt!

2.MJÖLNER FOKUS: Står 20 meter bättre än de flesta konkurrenter och besitter en härlig spurt - skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:

5.PRINS TOM:

12.FASTE VIKING

1.GÄRDSJÖ ARAGON

10.TORPA NICKLAS

9.MYHRENG GRAGE

Ranking: 3 - 11 - 8 - 13 - 7 - 2 - 5 - 12 - 1 - 10 - 9 - 14 - 6 - 4

Strukna: -

V75-4: En Stark Trio, men det saknas inte Utmanare!

Copiads Silverpokal (4-åriga 50.001 till 430.000:-) med Voltstart över full väg. En trio höjer sig i mina ögon:

9.MAGIC HAPPENS: En travare som Peter Untersteiner håller riktigt högt, men spåret kunde blivit lite enklare då det blev ett femte spår från tillägg. Löser sig startmomentet och de hittar en lämplig rygg så kommer de segerstrida. Fler lopp i kroppen så toppformen är inte långt borta - min vinnare

10.GREAT KING WINE: Riktigt kapabel travare som har radat upp fina insatser på senaste tiden, men är galoppbenägen. Är stark och besitter även en fin avslutning, felfri så kan detta mycket väl vara vinnaren!

7.IOANA HANOVER: Formtoppad i höstas/vintras med hela sex triumfer på åtta starter. Har nu dessutom ett lopp i kroppen som hon säkerligen blivit rejält förbättrad av. Tar ingen ledning härifrån, men Örjan hittar säkerligen ner i en position med ett intressant slagläge - besitter en härlig avslutning som kommer fälla många till slut. Är kapablast i fältet och är ett självklart streck på lappen!

Fler Möjliga Streck:

12.DONEISDONE

2.MELLBY ESPRI

6.LUBECK

4.FUX DE LUXE

5.RAGAZZO DA SOPRA

11.OAKIE

Vem Sitter i Ledningen: MELLBY ESPRI är min spetsfavorit, men släpper troligen till FUX DE LUXE när Oscar Kylin-Blom ställer frågan.

Ranking: 9 - 10 - 7 - 12 - 2 - 6 - 4 - 5 - 11 - 8 - 1 - 3

Strukna: -

V75-5: En Bra Favorit!Diamantstoet för 3-7-åriga svenska ston (100.001:- till 325.000:-), försök 2 - Spårtrappa med Autostart över full distans. En bra favorit, fast bakom finns det några intressanta som en bra dag kan hota:

3.LIKE A STAR: Har nu tre lopp i kroppen, där det blivit två triumfer och ett tredjepris. Har nu tilldelats ett perfekt utgångsläge och har stora möjligheter att få överta ledningen ifrån TANYA GEL och ifrån spets så har de toppchans. Stallet har uttalat sig om att hon kommer lättas i balansen. Blir det ledning så har jag svårt att tro att hon skulle förlora detta - min självklara vinnare.

12.TOUR KNIGHT: De ryckte skorna till förra starten fast det funkade inte alls och det hela slutade med galopp. Innan dess har hon i år triumferat i samtliga starter (tre stycken). De återgår nu till skor och dessutom blir hon utrustad med en jänkarvagn - löser det sig bara ifrån detta svåra utgångsläge så har hon alla möjligheter att utmana.

10.JULIA PELLINI: Har nu två lopp i kroppen där årsdebuten gav mersmak medan det blev galopp senast. Att det denna gång blev bakspår höjer henns odds att gå iväg felfri och då skall hon absolut räknas tidigt - se upp över upploppet!

13.MELLBY EXOTIC: Tävlat regelbundet under vintern och känslan är att hon bara blir bättre och bättre. Har alltid haft en härlig styrka, men har på senaste tiden utvecklat sin speed. Spåret är förstås ingen höjdare, men med lite klaff med ryggar längst vägen så är en ny topplacering att vänta.

6.SCHATZI FAYLINE: Tre lopp i kroppen, var av en triumf.. Är ingen startkanon så frågan är vart hon hamnar ifrån start - hittar de ner i en rygg så är hon en segerkandidat!

Fler Möjliga Streck:

7.PEARL FACE

15.LUCKYLINE AMERICA

9.STAR TREATMENT

2.ALANDIAS DA VICI

8.MANTOQUEEN

Vem Sitter i Ledning: Även fast MANTOQUEEN är riktigt startsnabb så tror jag ändå TANYA GEL sitter tidigt i ledningen - släpper till LIKE A STAR?

Ranking: 3 - 12 - 10 - 13 - 6 - 7 - 15 - 9 - 2 - 8 - 5 - 4 - 14 - 11 - 1

Strukna: -

V75-6: Räcker 20 meters Försprång för Favoriten??

Långfredagsstayern där ekipage som tjänat 350.001:- eller mer startar med 20 meters tillägg, de som sprungit in 680.001:- startar med 40 meters tillägg samt de som har 1.320.001 på kontot startar med 60 meters tillägg. Med andra ord är det Voltstart som gäller över stayerdistansen 3140 meter. En trio höjer sig rejält:

9.DJALI BOKO: Blev alldeles för het i årsdebuten (V75) och lämnade övriga ekipage, blev passerade över upploppet och sedan var den dagen förstörd. Nu startar han 20 meter före de värsta konkurrenterna och när Adrian sitter upp så är lär ett offensivt upplägg vara aktuell - försöker överta ledningen? Blir han inte för het denna gång och Adrian får kontrollera ifrån spets då kan det bli en för svår uppgift för konkurrenterna. Skulle procentsatsen gå ner något är det helt klart en tänkbart spikförslag!

12.CANDOR HALL: En härlig långdistansare som triumferat i bägge starterna i år och tar hela tiden kliv emot formen. Utgångsläget är förstås svårt, men besitter verkligen kapaciteten att runda samtliga - vid gardering är han väldigt tidig!

11.ALFAS DA VINCI: Verkligen distansgynnad och har nu ett lopp i kroppen som slutade med ett andrapris - lär vara förbättrad till denna start. Löser det sig bara lite längs vägen så får verkligen Adrian med favoriten se upp.

Vem Sitter i Ledningen: TRUST BOOM BAY är min spetsfavorit, men lär släppa omgående när Adrian tillsammans med DJALI BOKO ställer frågan.

Ranking: 9 - 12 - 11 - 8 - 2 - 10 - 7 - 4 - 3 - 5 - 1 - 6

Strukna: -

V75-7: Spik eller en Stark Kvartett??

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för 5-åringar (lägst 200.001:-) med Autostart över kortdistans. En riktigt fin avslutning med härliga travare och här säger jag bara njut i fulla drag - det finns en spikkandidat men garderingsbuden är minst lika vassa.

8.TWISTER BI: Är en härlig travare som verkligen gillar distansen, men drog verkligen en nitlott i spårlottningen. Är ruskigt snabb ut, men att spetsa ifrån bricka 8 det gör han inte. Presterat på topp under hösten/vintern, men har endast ett lopp på kontot i år och det var i slutet av februari då det blev triumf på Vincennes. Kommer tidigt avancera fram och sätta press på ledaren och har speeden och styrkan att kriga ner detta fält ifrån dödens. Det är en spikkandidat, även om det verkligen inte saknas utmanare:

9.TARGET KRONOS: Den stora utmanaren som nu har två lopp i kroppen och har hela tiden tagit små steg emot formen, så skulle verkligen inte bli förvånad om han är ännu bättre till denna start. Kommer troligen få en smygresa serverad och den stora frågan är om TWISTER BI kan utmana om han fått göra grovjobbet längs vägen. Nu rycker de dessutom bakskorna samt satsar på ett norsk huvudlag - ett måstestreck på garderingslappen!

1.IN VAIN SUND: Att det blev bricka 1 var ju ingen fördel då han inte kommer att kunna försvara sitt innerspår, instängd? Fast visserligen är startfältet relativt litet så det kan lösa sig. Har en högintressant rad och har sett riktigt fin ut i de två starterna han gjorde i Paris. Nu har det inte blivit någon start på ett par månader, så frågan är om det har påverkat formen.? Daniel Redéns fina travare får man inte nonchalera och dessutom med Örjan och hittar de bara ut i andra spår kan det mycket väl vara honom vi ser på fotot.

4.POET BROLINE: En intressant årsdebut och när det inte blivit någon start på över fyra månader måste jag såklart göra ett frågetecken kring formen - behöver kanske ett lopp i kroppen? Är otroligt startsnabb och är min spetsfavorit och väl i ledning är det ändå hästen att slå - kan spåra länge, hela vägen runt? Garderar Du vidare är han självklar på kupongen!

2.DONATOMITE: Är snabb ut, men tror inte att han kan svara ut POET BROLINE - fast positionen i rygg på ledaren behöver inte vara helt fel. Liftar med till en fin placering och skulle luckan dyka upp så vet man aldrig, ett skrällbud!

Fler Möjliga Streck:

3.TROT KRONOS:

5.PYTHAGORAS FACE

7.FRENCH LAUNDRY

Vem Sitter i Ledningen: POET BROLINE är ruskigt startsnabb och är min solklara spetsfavorit.

Ranking: 8 - 9 - 1 - 4 - 2 - 3 - 5 - 7 - 10 - 6

Strukna: -

Lycka till och Glad Påsk!!!

V75-Analys, Jägersro (8/4)

Förra lördagen blev det 6 rätt och hittade då tre härliga skrällar. Vi var inte många kvar och det betalade bra - nästan en kvartsmiljon tillbaka till andelsbolaget "Streckat och Klart"!

Värd: Jägersro som också kallas för spetsbanan och här är det en extra fördel att sitta i ledningen när upploppsklockan ringer.

Väderprognos: Mulet men uppehåll, mellan 10-11 plusgrader med en vindstyrka på 5-6 m/s.

Magkänslan: Efter förra veckans triumf där jag hittade en rad skrällar är självförtroendet på topp. Har dessutom några kapabla och intressant spikbud som i skrivande stund har helt ok procentsats. Utöver det ser jag en skrällduglig omgång.

Varför Vänta - Nu Kör Vi!!!

V75-1: Spets Slut eller Rygg Ledaren för min Vinnare?

Lördagsloppet, 3-åriga och äldre (30.000:- till 275.000:-) där ekipagen som tjänat 100.001 kr startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över Långdistans. Min spetsfavorit rycker de skorna på och tror att detta kan innebära triumf:

2.CANTONA AMERICA: Har nu ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll. Har ett perfekt utgångsläge och kommer tidigt sitta i ledningen och väljer de att köra i spets kan det räcka riktigt långt. Skulle de däremot välja att släppa när Ludde tillsammans med ULISSE KRONOS ställer frågan kan de lifta med till en fin placering - skulle luckan sedan komma över upploppet kan de straffa samtliga. De bli dessutom barfota runt om för första gången vilket kan ge en enorm effekt - högintressant och är min vinnare!

4.ULISSE KRONOS: Ett ekipage som jag med framgång spikat förut. Denna gång är motståndet enklare och de har möjligt att få överta ledningen och då är han ekipaget att slå. Har nu tre lopp i kroppen så formtoppen knackar på - har under dessa starter två triumfer och ett tredjepris. Har en bra uppgift framför sig - spets och slut?

5.VALENTIN: Formraden kan man inte blunda för med hela tre triumfer i år. En nackdelen är starten då det slutat med en rad startgalopp när han det varit ute i voltstartslopp. Har en härlig vinnarskalle och felfri kommer han segerstrida, se upp!

8.NONSTOP CHERI: Lopp i kroppen fast är kanske mer en sprintertyp, så den stora frågan är hur han hanterar den längre distansen då det nu är långdistansdebut. De rycker skorna och hittar de ner i en rygg direkt ifrån start så kommer de fälla många till slut - inte borta.

7.TETRAONE JET: Distansgynnad men har en galopphistorik - felfri med rätt resa så är allt möjligt.

3.GLIDER SLIDER: Två lopp i kroppen där det först blev galopp och senast triumf - behöver få det lite serverat men skall verkligen inte nonchaleras.

Fler Möjliga Streck:

6.COROT DE VANDEL

Vem Sitter i Ledningen: Endast två epikage på startvolten och CANTONA AMERICA är min självklara spetsfavorit - men släpper de till favoriten?

Ranking: 2 - 4 - 5 - 8 - 7 - 3 - 6 - 11 - 12 - 9 - 1 - 10

Strukna: -

V75-2: Det Går att Ta Ställning i Lärlingsloppet!

Stolopp, Lärlingslopp - Spårtrappa med Autostart över full distans. Lärlingslopp i kombination med Stolopp är aldrig en lätt nöt att knäcka, antingen streckar Du på eller så tar Du ställning då det ändå finns några högintressanta bud här:

5.FLASHING VICTORY: Endast toppinsatser i år där hon triumferat vid ett par tillfällen. Kommer satsa för att nå ledningen och i denna position så trivs hon verkligen och är hästen att slå - blir återigen barfota runt om. Jag tror hon kommer spåra väldigt länge och skall Du ta ställning i avdelning så är detta ekipaget Du skall spika.

13.ILONA HÅLERYD: Fast att lämna ILONA utanför kupongen har jag ändå svårt att se. Har nu ett lopp i kroppen och avslutade med fullt tryck senast och lär vara förbättrad till denna start. Blir samma balans igen d.v.s barfota runt om och kan ifrån det här utgångsläget smyga med. Kommer fälla många till slut med sin härliga avslutning - även detta är ett spikbud. Dessutom sitter Henriette Larsen upp, som både har hög kapacitet och dessutom känner hon hästen - se upp!

3.DIFFERENT IN: Är snabb ut och trivs även hon i ledningen, men frågan är om Oskar J kan svara ut FLASHING VICTORY? Blir det ledning har de absolut en toppchans och skall verkligen inte glömmas bort i sammanhanget.

12.KENDRA SILVIO: Raden är missvisande och senast hade hon mycket sparat som hon här kan ha nytta av. Har visat upp fina takter och det känns som att en seger är inom räckhåll, spåret är förstås svårt - helt klart skrällduglig till en högintressant procentsats.

11.ANGIE SIMONI: Radat upp fina och stabila insatser under året, utan att ha fått triumfera - denna uppgift ser intressant ut på pappret och kanske är det dags för en seger?

Fler Möjliga Streck:

8.ULRIIKA HIGHNESS

9.TRICIA

15.DEAR FRIEND

4.JULIANA

6.LIKASI

7.RED HOT METALIMO

2.TOP DE LUXE

Vem Sitter i Ledning: FLASHING VICTORY tror jag tar hand om ledningen, fast kan bli utmanad av DIFFERENT IN.

Ranking: 5 - 13 - 3 - 12 - 11 - 8 - 9 - 15 - 4 - 6 - 7 - 2 - 14 - 10 - 1

Strukna: -

V75-3: Spika och Vända Blad fast Garderingen är Lockande!

Gulddivisionen (Peterson Broddas Minne 2017), Olympiatravets deltävling 2 - försök 3 i meeting 3. Det är Autostart som gäller över full distans. Här hittar vi en fin elithäst som är megafavorit, just därför känns det lockande att försöka fälla honom:

8.MOSAIQUE FACE: Brukar inte vinna årsdebuterna, men nu blev det triumf i årets första start på Momarkens travbana. Då kunde de tidigt överta ledningen från sitt bakspår och spårade sedan hela vägen runt till en relativt överlägsen seger. Med detta loppet i kroppen kommer han vara rejält förbättrad och dessutom rycker de skorna till denna start. Skall jag försöka hitta något negativt så har de tilldelats sämsta möjliga spår, men tror att Ludde i vanlig ordning tar ett tidigt offensivt initiativ. Mer som talar för triumf är att stallet har satsa emot Olympiatravet. Har verkligen en toppchans inför denna uppgift och förstår Er som har en spik i huvudet och det är kanske bara att spika, vända blad och försöka fälla favoriterna i de övriga avdelningarna.

Men nu är procentsatsen verkligen inte lockande och att gardera honom känns verkligen lockande och då skulle jag vilja rekommendera följande travare:

2.ROCKY WINNER: Med ett bra slagläge direkt ifrån start så kommer han ha stora möjligheter till en fin placering. Har flera lopp i kroppen och besitter en härlig styrka - kan verkligen hota favoriten så se upp!

5.SPRING EROM: "Gamlingen" som gång på gång visar upp sig från sin bästa sida. Kommer tidigt sitta bra till och har dessutom stora möjlighet att överta ledningen. Fast när Ludde kommer och ställer frågan, så släpper de till favoriten, eller? I ledningen eller rygg på ledaren kommer han på nytt inkassera en fin placering.

Vem Sitter i Ledningen: VÄSTERBOONTHENEWS är snabb ut? Men släpper till SPRING EROM DRÖM som i sin tur släpper till favoriten?

Ranking: 8 - 2 - 5 - 1 - 6 - 3 - 7

Strukna: 4.THAI NAVIGATOR

V75-4: Flyger QUIZ TÖLL över upploppet igen - Spik!

Klass II, försök 2 i meeting 3 med Voltstart över full väg. Här hittar vi ett intressant spikförslag och i min bok straffar hon samtliga över upploppet med sin otroligt fina avslutning.

5.QUIZ TÖLL: Ett ekipage som jag på senaste året börjat gilla riktigt mycket, men nu har det blivit en kortare paus på dryga två månader. Presterat alltid på topp och har fem raka topp-två placeringar och får hon spara sin speed till upploppet så kommer hon på nytt flyga fram - detta är min vinnare och dessutom ett högintressant spikförslag. Det negativa är just att det inte blivit någon start på ett par månader, men tror hon löser det direkt i minicomebacken.

4.WINNER'S WINE: Imponerade i årsdebuten efter hela åtta månaders frånvaro och triumferade direkt. Lär ha tagit fler kliv i rätt riktning med det loppet i kroppen, men har en galopphistorik. Vid felfri avgång har han en toppchans att på nytt triumfera.

7.CAN LANE: Kanske inte presterat på topp i de senaste starterna , men har en hög grundkapacitet. Har nu ett bra läge att tidigt ta hand om ledningen och väl i spets där trivs han ypperligt. Dessutom pratas det om att det kommer bli barfota runt om för första gången, vilket verkligen kan ge en intressant effekt - är dessutom lite bortglömd denna gång.

1.FRIEND OF NATURE: Tre lopp i kroppen där det blivit två topp-två placeringar och i årsdebuten slutade det med galopp. Kommer inte kunna försvara sitt innerspår, så en position som trea invändigt är att vänta - liftar med till en bra placering?

Fler Möjliga Streck:

12.SEETHESTAR

2.NIKY FLAX

11.FIDAGU U.R

8.ATOMIC RAIN

6.FOURTEENOSIX

9.UPTOTHE CHAPEL

Vem Sitter i Ledningen: CAN LANE tror jag tidigt sitter i spets - antingen spetsar han på egenhand alternativt så övertar han ifrån FOURTEENOSIX.

Ranking: 5 - 4 - 7 - 1 - 12 - 2 - 11 - 8 - 6 - 9 - 3 - 10

Strukna: -

V75-5: Levererar D.D´S HITMAN Igen?

Silverdivisionen, försök 2 i meeting 3 med Autostart över full väg. I silverloppet hittar vi verkligen en elittravare som jag bara tror helt enkelt är bäst:

11.D.D´S HITMAN: Imponerande verkligen stort i årsdebuten, även om motståndet inte var det bästa - efter en smygresa i kön avancerade de fram i dödens och avväpnade den tidigare ledaren VIVO PER LEI och lämnade övriga till en helt överlägsen triumf. Trots att utgångsläget är svårt, så tror jag helt enkelt att de återigen bara är bäst - procentsatsen är i skrivande stund helt ok och det är en spikkandidat.

10.BRAVONAVARONE: Imponerade också i årsdebuten för stall Kolgjini efter fyra månaders tävlingsuppehåll - men nu är motståndet tuffare. Är den självklara utmanaren, men kan få svårt att räcka till mot avdelningens gigant.

7.RE DOC: Jag tror att det på nytt blir ledningen även om han denna gång startar längre ut på vingen - är riktigt startsnabb. Väl i ledningen är han riktigt kapabel och kan spåra länge - ett tidigt garderingsbud.

3.BREIDABLIKS NUBBE: Är spetsaktuell och skulle han lyckas att försvara ut RE DOC ser det hela intressant ut. Har ett lopp i kroppen så lär vara förbättrad till denna start - blir det ingen ledning så är frågan vilken position han får, instängd eller dödens? Mycket avgörs ifrån start och skulle det bli ledning så kommer han segerstrida - ett hot mot samtliga!

Fler Möjliga Streck:

6.BARTENDER IN

12.TOP OF THE WORLD

2.FLASH HÅLERYD

Vem Sitter i Ledningen: BREIDABLIKS NUBBE kommer försöka nå ledningen, fast min spetsfavorit är förra veckans härliga spik RE DOC som är grymt startsnabb.

Ranking: 11 - 10 - 3 - 7- 6 - 12 - 2

Strukna: 4.ALBATROS D.K

V75-6: Flera Högintressanta Skrällbud!

Bronsdivisionen, försök 2 i meeting 3 med Voltstart över full distans. Finns ett par kapabla ekipage som är mycket spelade, men bakom dessa finns det intressanta skrällmöjligheter med klass.

7.AMAZING DYNAMITE: Har nu ett lopp i kroppen och visade omgående sin höga kapacitet när han fick gå i dödens och stred ända in i mål till ett fint andra pris. Lär vara förbättrad till denna start och hittar han ner i en rygg och får ett enklare upplägg så har han toppchans - min vinnare!

12.VÄSTERBO ARTHUR: Mitt stora drag på V8 i början av mars och då imponerade han stort och triumferade på ett härligt sätt. Detta är en travare som blir grymt förbättrad när han får trava barfota - besitter en imponerande styrka och kan runda samtliga och är återigen totalt bortglömd.

6.FLO RIDA SEA: Min spetsfavorit som till denna start rycker skorna. Inte startat på drygt två månader, men tror att denna paus kan ha gjort gott och att formen är runt hörnet - kommer segerstrida, spets och slut?

1.ELDRICK BOKO: Skulle favoriten lyckas svara ut FLO RIDA SEA ifrån start är mycket vunnit. Är stark och har en härlig vinnarskalle - men har en känsla att spåret denna gång kan bli en fälla, instängd? Blir det däremot ledning så blir han extremt svårslagen - ett måstestreck!

2.SUGARBOY PETOJ: Ett ekipage som jag ofta varnar för och som brukar förgylla min kupong - presterar oftast bra och har denna gång dessutom ett bra utgångsläge där han omgående sitter i andra spår - en kupongrensare!

4.VOLONTARY SIMPLCTY: En riktig sprinter som tävlat flitigt under vintern, med en smygresa så kan det gå - går barfota igen.

Fler Möjliga Streck:

3.CLEMENZA AM

8.LET IT HAPPEN

Vem Sitter i Ledning: FLO RIDA SEA tror jag kan ta en längd på ELDRICK BOKO.

Ranking: 7 - 12 - 6 - 1 - 2 - 4 - 3 - 8 - 11 - 9 - 5

Strukna: 10.TOURNADO DREAM

V75-7: Spurtkanonerna Duggar Tätt - Helgardera!

Klass I, försök 2 i meeting 3 med Autostart över kortdistans. Här hittar vi en rad ekipage som besitter imponerande spurtresurser - verkligen ett getingbo där jag väljer att INTE ta ställning och helgarderar:

6.COFFIE U.N.G: Spikade jag vid senast starten (V8) och gick då äntligen felfri där han fick en smygresa i de bakre regionerna och flög sedan fram som värsta flygmaskinen över upploppet till triumf. Går han återigen felfri och de hittar ner i en rygg så tror jag på samma scenario - min vinnare och ett första streck.

4.IAGO ZON: Härlig kapacitet, men insatsen i lördags får man helt glömma. Kommer han bara iväg felfritt så har han en bra uppgift framför sig - kapablast i fältet och kommer att segerstrida.

3.QUATTRO TÖLL: Grymt startsnabb och kommer tidigt sitta i ledningen, men frågan är om de inte kommer att släppa? Kan vinna både ifrån spets och rygg ledaren - strecka!

11.XANTHIS AMAZING: Har inte haft flyt med spåren på den senaste tiden och det blev på nytt ett svårt utgångsläge - men har däremot visat upp en härlig form. Besitter en riktigt kapabel spurt, så med rätt resa längs vägen och lite tempo där framme så får samtliga se upp. Ingen seger i år - kommer den på lördag?

10.RAFIKI FRI: Osynad på distansen och skall dagen till ära gå barfota - har ett lopp i kroppen efter en liten paus och är säkerligen förbättrad. Bakspår gör det hela lite mer chansartat, fast med lite tempo där framme så har han alla möjligheter att straffa många till slut.

1.UNCLE TUPELO: Är kvick ut, men i min bok så kommer han få svårt att försvara sitt innerspår - är visserligen kapabel men känslan säger att han kommer bli instängd som trea på innerspår och rankar där av ner honom en aning.

8.ZORN BRICK: Spåret är inte det bästa, men skulle han hitta ner i en rygg omgående ifrån start så kan det bli intressant - med en smygresa så har han en spurt som kan fälla de flesta, skräller?

5.MAKING LOVE: Gillar distansen, men är samtidigt galoppbenägen - felfri då segerstrider han.

2.CELEBRITY LANE: Trivs över distansen och har nu ett lopp i kroppen där det blev triumf omgående - har ett perfekt utgångsläge och skall räknas tidigt.

Fler Möjliga Streck:

12.NEW MOON PELLINI

7.CADDIE KASANDRA

Vem Sitter i Ledning: QUATTRO TÖLL är extremt startsnabb och är min självklara spetsfavorit - fast magkänslan säger att Thomas Uhrberg väljer att släppa.

Ranking: 6 - 4 - 3 - 1 - 11 - 10 - 8 - 5 - 2 - 12 - 7

Strukna: 9.STRONGHOLD

Lycka Till!!

V86-Analys, Bergsåker/Solvalla (5/4)

Äntligen är det ny tävlingsdag med nya möjligheter och vi är tillbaka på Bergsåker och Solvalla, vilket är ett kärt återseende för senast så slutade det med en vinst på ett av mina andelssystem på över 92.000:-. Dessutom blev det sex rätt i lördags på V75 där andelsssystem gav nästan en kvartsmiljon. Så självklart är jag mer laddad än någonsin...

Värd: Bergsåker och Solvalla.

Väderprognos: I Sundsvall väntar uppehåll med en temperatur på 4-5 plusgrader och en vindhastighet på 4 m/s. I Stockholm väntar 5-6 plusgrader med en vindhastigheten på 2 m/s.

Magkänslan: Är riktigt bra och det känns som att många favoriter går att att fälla. Har analyserat omgående sedan startlistorna publicerades och har minst sagt ett gäng intressanta bud. Vi får hoppas att marginalerna fortsätter att finnas på rätt sida mållinen..

Nu Kör Vi!!!

V86-1: En Stark Favorit som ändå går att Fälla!

Bergsåker, Stayerlopp för 4-åriga och äldre (400.001 till 1.150.000 kr) med spårtrappa. Det är Autostart över Stayerdistansen är 3140 m. En bra favorit som har toppchans, men det finns ett par utmanare som kan förgylla utdelningen:

5.CASANOVA SISU: Storfavoriten i inledningen som nu har tre lopp i kroppen, fast detta har varit över kortare distanser men har ändå blivit två triumfer. I årsdebuten startade han ifrån bricka 14 och efter en smygresa så började han avancemanget i tredje spår under sista varvet och när väl upploppsklockan ringde så visade han prov på både sin styrka och vinnarskalle. Näst senast var det egentligen fel distans (sprint) och fick backas sist ifrån bricka 8 - avancerade sedan fram i dödens men den jobbiga resan längs vägen hade sitt pris och kunde inte svara nära konkurrenterna spurtade förbi. Senast tog han hand om ledningen från bricka 1, även om det var lite flyt då startsnabba LEONAS SANTO tog en längd på honom - men det slutade med galopp för honom. Där av tog CASANOVA SISU hand om ledningen på ett bekvämt sätt och satt här hela vägen runt och kunde över upploppet gå ifrån till en säker seger. Nu är det första gången han är tillbaka på stayerdistansen i år och även om det kanske inte blir någon ledning i första fas, så slipper han göra jobbet från bakspår. Han besitter en härlig styrka och har stora chanser att kriga ner samtliga - fast procentsatsen (just nu 60%) är kanske inte den roligaste och ser ändå ekipage som kan utmana. Fast letar Du spik i inledningen så är det såklart detta ekipaget Du skall inrikta Dig på - är ett måstestreck men det går att gardera..

9.GOOGLE HÅLERYD: I mina ögon den stora utmanaren som nu har två lopp i kroppen där han kanske inte varit som bäst fast lär blivit rejält förbättrad med dessa loppen i kroppen. Fick ett perfekt lopp i årsdebuten där han placerade sig som trea invändigt, för att sedan hitta ut i andra spår där han satt som tvåa - när väl upploppet var ett faktum kunde han inte utmana ledarduon (AJLEXES CUBANO och MAGNIFIK BRODDE) men krigade hela vägen in i mål. Senast var han ute på samma distans och avancerade tidigt fram som tvåa utvändigt, men då BOTTNAS COMMANDEUR tog en position invändigt så fick han gå i dödens. Detta kostade krafter och även om han återigen krigade ända in i mål så hade han inte en chans emot PAYING GUEST som efter en perfekt resa kunde spurta ner samtliga. Nu har han återigen bakspår men detta är en favorit distans och löser det sig bara lite längs vägen så kommer han segerstrida! Dessutom byter det till helstäng huvudlag - går Du i garderingstankar så är han ett väldigt tidigt streck!

8.TEQUILA PALEMA: En riktig långdistansare som dessutom slipper tillägg på streckfavoriten - vunnit fem av de sju senaste segrarna över de längre distansera. Väldigt tidig på lappen och får defintivt inte glömmas bort.

10.PAYING GUEST: Trivs över distansen och triumferade senast - kan få en bra resa härifrån, skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:

6.JANNE SISU

4.ELEGANCE BRODDE

Ranking: 5 - 9 - 8 - 10 - 6 - 7 - 4 - 3 - 1 - 2

Strukna: -

V86-2: Behöver Årsdebutanterna Lopp i Kroppen?

Solvalla, 3-åriga och äldre (525.001 till 1.150.000 kr) med Autostart över långdistans. Två stycken riktigt kapabla gör årsdebut - kan detta öppna upp för den tidiga ledaren?

2.PAPARAZZI M: Har jag varnat för hela året och näst senaste starten var han mitt stora drag på V86 där han i vanlig ordning spetsade (ifrån bricka 6) men släppte sedan ledningen när Peter Norman med VALEUR ställde frågan - när sedan upploppsklockan ringde och VALEUR försökte köra undan fick han luckan och efter en perfekt smygresa i rygg på ledaren kunde han spurta förbi till en säker seger. Senast då det också var långdistans startade han ifrån bakspår och smög med i fjärde par utvändigt - avslutade helt ok hela vägen in i mål men hade absolut inget med segern att göra. Nu är det återigen framspår och läget kunde inte bli mer perfekt och Erik kommer tidigt sitta i ledningen - sedan är frågan om de på nytt är ute efter att släppa och få rygg på ledaren eller om de väljer att köra i spets. Oavsett så har de en bra uppgift och är mitt första streck i avdelning - kan vinna från flera olika upplägg och har dessutom bevisad form, se upp!

9.FURIOUS FRANCIS: En klasstravare när han sköter sig och avslutade fjolåret verkligen lovande. Har tidigare inte gått att lita på men nu känns det som Björn fått ordning på honom - saknar nu lopp i kroppen efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Är han i ordning inför denna uppgift så har han kapacitet att runda samtliga, visserligen är distansen ett litet minus. Däremot är det en fördel att det är bakspår då det blivet ett antal galopper bakom bilen - ett självklart första garderingsstreck.

7.OTTENS CASHER: En travare som jag verkligen saknat under vinteruppehållet och det är svårt att veta vart han står rent formmässigt - behöver han loppet i kroppen? Spåret är inte heller det lättaste, fast hittar han ner och får den smygresa han behöver så kan han straffa samtliga genom sin härliga avslutning. Dessutom tillsammans med Örjan som verkligen känner hästen - intressant!

Fler Möjliga Streck:

8.NAKODA GOJ

3.DANNE EDEL

6.I AM UNIQUE

1.NOSE GEAR

Ranking: 2 - 9 - 7 - 8 - 3 - 6 - 1 - 5

Strukna: 4.GLOBAL RESPONS

V86-3: En Favorit i STOR Fara!

Bergsåker, 3-åriga och äldre svenska och norska kallblodiga (200.001 till 500.000:-) med spårtrappa. Det är Autostart över full distans. Jättesvårt att ta ställning i kallblodsloppet och det luktar helgardering lång väg.

15.FENDER: Är i skrivande stund favorit som dessutom gör årsdebut efter fyra månaders uppehåll. Har varit skrik på V7 vid ett par tillfällen, men har inte levererat och har nu ett otroligt jobbigt utgångsläge där jag har svårt att se att han kan runda samtliga. Avslutade fjolåret på bästa sättet då han i ett litet startfält fick en bekväm resa i andra par utvändigt och kunde sedan avancera i tredje spår till seger och visade prov på sin styrka. Fast denna uppgift känns övermäktig, trots att han besitter en härlig styrka så kommer personligen gardera en hel del..

12.ODINS ELD: Årsdebuten är avklarad och det blev en säker spets och slut seger. Har fler galopper på kontot så bakspår kan höja oddsen till felfri avgång. Visar han återigen samma härliga form så är chanserna till en ny triumf riktigt goda!

14.FYLKING: Galoppbenägen, men felfri har han kapacitet att runda samtliga i detta sällskap - har en härlig styrka som inte skall underskattas.

6.JÄRVSÖ TOR: Kommer från tre stycken topp-tre placeringar och löser det sig ifrån start så är en ny topplacering att vänta. Dessutom plockas brodden bort - skall med på lappen!

3.WILDA FILLE: Riktigt kapabel men är inget ekipage att hålla i handen med tanke på galopphistoriken. Har nu pausat i dryga månaden, fast det tror jag inte nämnvärt skall påverka formen. Är inte snabb ut, men spåret är bra och kan ändå hitta en intressant position. Felfri är han helt klart ett vinnarbud, se upp!

2.GULI RUBIN: Två lopp i kroppen där han presterat bra. Har nu ett perfekt utgångsläge och är defintivt inte borta - strecka!

Fler Möjliga Streck:

7.KOLBERGS LILLEFOT

11.KARLÄNGS FILIP

4.RIKUNGEN

Ranking: 12 - 14 - 15 - 6 - 3 - 2 - 7 - 11 - 4 - 13 - 5 - 10 - 9 - 8 - 1

Strukna: -

V86-4: Vinner Favoriten på Råstyrka?

Solvalla, Treåringslopp (35.001:- till 150.000:-) med Autostart över full distans. En avdelning där orutin är ledordet men samtidigt riktigt roligt att få se framtidens stjärnskott - klarar favoriten Autostart så har han en toppchans och är en bra favorit:

4.LUCIFER LANE: En orutinerad travare som inte vet hur det känns att förlora - tre starter och är som sagt obesegrad. För tre starter sedan fick han gå utvändigt om ledaren och favoriten VIKENS ENERGY, men trots detta krossade han verkligen allt och alla och visade prov på en härlig styrka. För två starter sedan blev det hård körning i inledning, medan LUCIFER LANE togs relativt lugnt ifrån start från sitt åttonde spår. Efter startrusningen avancerade de fram i dödens och kunde återigen avväpna samtliga till en kontrollerad seger. Senast tog de positionen som trea utvändigt, men med dryga varvet kvar avancerade de återigen fram i dödens och triumferade på ett lika imponerande sätt. Är ingen startkanon fast är inte heller direkt långsam, men har samtidigt aldrig riktigt laddas ifrån start. Nu är det första gången med bilstart och det är förstås ett litet frågetecken hur han hanterar det. Har hittills aldrig galopperat och behärskar han bilstarten och kommer iväg felfritt så har han toppenchans. Behöver inte nå ledningen och tror inte heller att Johan Nilsson satsar emot den, fast däremot tror jag att de så småningom återigen tar positionen utvändigt om ledaren och sedan vinner de igen på ren råstyrka - Strecka eller Spika!

6.TRANSCENDENCE: Är en kapabel utmanare som har blandat och gett och har fyra starter i livet där det blivit två triumfer och två galopper - så är inte helt att lita på i travet. Senast så tog han positionen i tredje par utvändigt som senare blev tvåa utvändigt efter ett ledarskifte - satt och smög med hela vägen fram till upploppet då han kunde avgöra relativt komfortabelt. Till skillnad från min rankingetta så har han ett tävlingslopp med Autostart (senast) och det bevisade han att han behärskade så självklart är det en fördel. Det stora frågetecknet är om han kommer att gå felfri, för just felfri är han obesegrad - en självklar utmanare!

2.EXQUISITE SISU: Snabb ut och kan tidigt sitta i ledningen, får de dessutom bestämma tempo längs vägen är de det hästen att slå - ett skrällbud!

Fler Möjliga Streck:

3.EMPIRE GARBO

Ranking: 5 - 6 - 2 - 3 - 4 - 9 - 1 - 7 - 8

Strukna: -

V86-5: Om Två Träter - Skräller den Tredje?

Bergsåker, 3-åriga och äldre (200.001:- till 575.000:-) med Autostart över full väg. På förhand ser en duo riktigt stark ut, men fäller de varandra i startrusningen?

1.MELLBY DEALER: Tävlat flitigt i år och har bevisat att formen finns där. Senast från bricka 8 så tog de positionen i tredje par utvändigt och även om de avslutade helt ok så kunde han inte mäta sig med kapabla DIGITAL ARCHIVE, CASH A CHEQUE EM samt BELLINO B. Näst senast så fick han en bekväm resa i andra par utvändigt och kunde strax innan upploppet avancera utvändigt om ledaren HOT PRIDE och visade prov på en härlig styrka och det blev en säker seger. Har visat förut att han kan öppna relativt snabbt, så spåret behöver inte bli en fälla fast samtidigt så har han startsnabba GLOBAL REBEL och KING OF MINE utvändigt så frågan är om det inte kan bli riktigt hårt tempo ifrån start - fäller favoriterna varandra?? Kommer laddas för fullt från start och dessutom blir det jänkarvagn plus att de rycker de skorna - har styrkan att segerstrida och är ett tidigt streck!

2.GLOBAL REBEL: Efter en paus på två månader har han nu ett lopp i kroppen och inledde på bästa möjliga sätt när han ifrån bakspår (bricka 13) avancerade fram under sista långsidan och trots att han hade långt fram över upploppet så avslutade han med fullt tryck och kunde straffa allt och alla på ett imponerande sätt. Har nu ett perfekt utgångsläge och är spetsaktuell då han minst sagt är kvick ut från start - men hur hårt blir inledningstempot om MELLBY DEALER försöker försvara sitt innerspår? Trivs över alla distanser och kan vinna detta från fler olika upplägg - ledningen, rygg ledare samt smygresa utvändigt! Detta är min vinnare och bör finnas med på lappen!

7.GET A WINNER: Snabb ut men lär inte bli någon ledning, däremot kan han hitta en position utvändigt med slagläge - grundkapaciteten är det defintivt inget fel på och går Du i garderingstankar skall han med på lappen.

9.COMEWITHAFLASH: Hade det varit framstår hade han varit ett av mina första streck i och med sin startsnabbhet. Nu när det är bakspår kommer hon visserligen ha stora chanser att hitta en vettig position och blir det dessutom tempo där framme har hon möjlighet att straffa många, alla?

12. LEONAS SANTO: Hade oflyt i spårlottningen, men kommer han iväg felfri och får spara sin speed är allt möjligt - varför inte...

Fler Möjliga Streck:

5.TAFFY

6.JUNO F

10.DRAGON POWERFLY

11.LEXCHAPEAU

Ranking: 1 - 2 - 7 - 9 - 12 - 5 - 6 - 10 - 11 - 8 - 4 - 3

Strukna: -

V86-6: En Storfavorit i Fara??

Solvalla, 3-åriga och äldre (150.001:- till 325.000:-) med Autostart över kortdistans. Här hittar vi en storfavorit som jag till största sannolikhet kommer försöka fälla.

7.NATIONAL PRINCE: Tagit vintervilan på bästa sätt och har radat upp tre stycken triumfer. I årsdebuten hade han samma utgångsläge (bricka 7) och hade då lite flyt när TWILIGHT SPEED (den stora utmanaren) kom till ledningen men omgående galopperade. Där av kunde BOYNTON överta och strax efter när Erik ställde frågan kunde NATIONAL PRINCE ta hand om ledning och sedan satt de här bekvämt hela vägen runt till en komfortabel seger. Näst senast visade Erik prov hur briljant han är när det gäller voltstart och de spetsade utan några problem ifrån springspår - satt här sedan hela vägen runt även om MALKIN försökte utmana över upploppet. Senast på V75 så spetsade riktigt startsnabba FLASHING VICTORY, men Erik kunde återigen tidigt överta ledningen. Satt i spets fram till upploppet och blev då rejält utmanad av Veijo tillsammans med DON CORLEONE TROT - fast var återigen först över linjen. Har nu tre lopp i kroppen och visst har han en bra uppgift framför sig, men gör ändå ett frågetecken kring spåret - är visserligen startsnabb men det skall mycket till om de skall komma till ledningen. Finns en dödensrisk eller får de på nytt överta ledningen? När han är spelad till nästan 60% blir jag en aning tveksam. Dessutom har stallet uttalat sig om att detta inte är årets viktigaste start, så känslan säger gardering. Vilken balans det blir avgörs efter värmningen. Skall såklart med på kupongen och är ändå min vinnare men kommer till största sannolikhet gardera.

1.MELLBY DIAMANT: Visat upp en jämnhet och raden ser mer än intressant ut. Kommer laddas och skulle Torbjörn Jansson försvara sitt innespår lär de inte släppa till storfavoriten. Blir nu barfota fram - är en ny topplacering att vänta, vinnaren?

10.ETOSHA BOKO: Snabb ut men denna gång får han smyga med ifrån start och ryggresa med sparad speed så kan han straffa många till slut.

4.DIFFARN AM: Endast en start över distansen så är av den anledningen svåranalyserad. Kommer omgående sitta bra till och har en härlig spurt att tillgå - inte borta!

Fler Möjliga Streck:

6.DIGITAL EXTREME

3.FONDA BOKO

2.COKTAIL CHIP

Ranking: 7 - 1 - 10 - 4 - 6 - 3 - 2 - 5 - 9

Strukna: 8.GLOBAL RESISTANCE

V86-7: Spik vs Trehästarslås!

Bergsåker, 3-åriga och äldre (lägst 400.001:-) med Autostart över kortdistans. Känslan säger spets och slut samtidigt som det är en högintressant årsdebut:

4.POOCHAI: Visade verkligen form senast när Örjan tidigt kunde överta ledningen ifrån AL DENTE. En stund senare kom vinters gigant ON TRACK PIRATEN utvändigt och POOCHAI stred verkligen tappert hela vägen in i mål och Johnny Takter fick verkligen manade på PIRATEN rejält för att lyckas besegra honom. Denna gång finns det ingen PIRAT i startfältet och då har de verkligen en toppchans med tanke på den form som han bevisligen besitter. Skulle de tidigt få komma till ledningen utan att det kostar för mycket då har de stora möjligheter att triumfera - detta är min vinnare och överväger spik!

5.NAHAR: Hopplöst underbara gamla NAHAR har nu ett lopp i kroppen och kan aldrig räknas bort - blandar toppinsatser med galopper. Senast var de ute över stayerdistansen och startade med 60 meters tillägg - när han hade jobbat i kapp fältet tog han positionen i tredjepar utvändigt. Avslutade helt ok över upploppet men kunde aldrig hota CANDOR HALL som vann kontrollerat.

12.VÄSTERBO HIGHFLYER: En travare som jag gillar skarp som nu gör årsdebut efter fyra månaders uppehåll. Så formen är det förstås ett stort frågetecken kring - behöver loppet i kroppen? Drog dessutom nitlotten då det blev spår 12 och dessutom över den korta distansen - är dessutom ett defensivt upplägg att vänta? Ja som Ni märker så är det många frågetecken fast skulle inte bli förvånad om han direkt i debuten är med på fotot. Behöver såklart en hel del klaff härifrån och får hoppas på tempo där framme - fast sprudlar han av travglädje så har han en hiskelig spurt att tillgå som kommer straffa många till slut, alla?

Fler Möjliga Streck:

1.BOYS GOING IN

2.FLY THE WORLD

6.HÖWINGS STAR

11.ORDER BY KEEPER

9.HIGSPEED CALL

3.LORD ROCKET

Ranking: 4 - 5 - 12 - 2 - 6 - 11 - 9 - 1 - 3 - 7 - 10

Strukna: 8.TRAVELING MAN

V86-8: Norsken Straffar Storfavoriten??

Solvalla, 3-åriga och äldre (175.00:- till 525.000:-) med Autostart över kortdistans. Här har hittar vi just nu omgångens största favoriter, men ser möjligheter att fälla honom:

2.MALKIN N.O: Jag avslutar hårt och tror stenhårt på MALKIN N.O som denna gången fått ett perfekt utgångsläge. I min bok kommer han aldrig kunna svara ut storfavoriten, men däremot sitter han omgående i andraspår och kan direkt få en perfekt position som tvåa eller trea utvändigt. Får han bara spara sin speed så skulle jag vara riktigt orolig om jag heter Peter Untersteiner - skräll i avslutningen och är ett högintressant chansspikförslag.

10.MONI TO SPARE: Från bakspår är det förstås lite chansartat, fast har nu ett lopp i kropp där det blev triumf omgående och lär tagit flera kliv emot formen. Det var minst sagt en imponerande insats där Torbjörn Jansson inte kunde ta en längd på favoriten ETOSHA BOKO så därmed fick det bli positionen i dödens hela vägen runt - men på vilket sätt han visade upp sig när han över upploppet verkligen krossade allt och alla. Är startsnabb och kan omgående sitta bra till i en rygg och slipper han dessutom göra grovjobbet så finns det stora chanser till triumf. Fast med tanke på hur fin han såg ut senast så tror jag även att han kan kan kriga ner favoriten ifrån dödens - ytterligare ett kapabelt "skrällbud", se upp och strecka!

3.STARZINNER: Med fyra triumfer och en andraplats på fem starter så kan man inte blunda för denna travares höga kapacitet. Är startsnabb och är min självklara spetsfavorit och väl i ledningen så är han såklart ekipaget att slå. Får Peter dessutom bestämma tempo längsvägen så har det förstås en toppchans - ett måstestreck till en alldeles för hög procentsats!

4.SCARLETS MIRAKEL: En travare som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och besitter en högkapacitet när han sköter sig. Totalt bortglömd här och är verkligen inte helt borta - letar du skräll är han tidig!

7.FORECAST: Var det lite skrik kring på V7 i vinter, men svek trots perfekta upplägg. Vill inte släppa honom helt i detta sällskap och dessutom sitter Örjan upp som känner hästen - kanske kanske...

6.LOUIE BRODDE: Skall defintivt inte underskattas, trots att det är årsdebut där han inte startar på 4,5 månad. Erik ger honom ett defensivt upplägg, men löser det sig kan det bli triumf direkt - inte borta.

1.NEW GENERATION: Ingen sprinter men utgångsläget är bra och skall inte nonchaleras helt.

Fler Möjliga Streck:

5.EBONY BOKO

12.SAPAJOU

Ranking: 2 - 10 - 3 - 7 - 4 - 6 - 1 - 5 - 12 - 8 - 11 - 9

Strukna: -

Lycka Till!

Vinsten Gav 246.896:-

Konstruerade ytterligare ett system i lördags och det slutade med sex rätt och resulterade i nästan en kvarts miljon i vinst..

Hoppas Du ryggade mina idéer i min analys!


Screenshot 20170403 050209

V75-Analys, Solvalla (1/4)

Då var det äntligen dags att ge min syn på lördagens V75 där vi bjuds på hur fin travsport som helst. Förutom duellen mellan Nuncio och On Track Piraten får vi äntligen se Delicious U.S på V75. Är mer laddad än vanligt skall Ni veta..

Senast: Förra onsdagen blev det 8 rätt som resulterade i 92.000:- på mina andelar. Hoppas Ni köpte in Er eller ryggade mina idéer..

Värd: Solvalla

Väderprognos: Perfekt väderförhållande väntar på lördag med hela 12-14 plusgrader, uppehåll och en vindstyrka på 5 m/s.

Magkänslan: Kan inte vara bättre när sådan här underbart fin travsport väntar. Finns några väldigt klara favoriter, fast bakom dessa så ser jag ändå en god skrällpotential och har en rad drag att bjuda på.

Just nu: Självklart är jag stationerad ute på vår underbara balkong och har nog på nytt slagit rekord i antalet timmar i videoarkivet - vet inte hur många travlopp jag beskådat och har huvudet fullt av idéer och drag.

Nu Kör Vi!

V75-1: Vinner Storfavoriten från alla Upplägg?

Vi inleder inte med vilket lopp som helst utan Stoeliten (AM Print - Pixies Lopp) med Autostart över kortdistans. Då gör äntligen drottningen DELICIOUS U.S comback på V7 och visst är det en stark spikkandidat, fast har endast ett lopp i kroppen efter frånvaro i ett halvår och har tilldelats svåraste utgångsläget:

8.DELICIOUS U.S: Då gör stjärnan entré och oavsett sett upplägg så har hon STORA segerchanser. I årsdebuten kunde Örjan tidigt överta ledningen och satt sedan här bekvämt fram tills upploppsklockan ringde då han på ett övertygande sätt kunde gå undan till en komfortabel seger - helt enkelt ett perfekt lopp att ha i kroppen inför denna uppgift. Visst spåret är det sämsta tänkbara, fast oavsett upplägg så tror jag ingen har en chans att utmana henne. Skulle dessutom PASITHEA FACE misslyckas med att försvara spets, då kommer DELICIOUS U.S tidigt kunna överta ledningen och då är loppet över. Fast man kan aldrig riktigt lita på vad far och son Kolgjini har i kikaren och då känns ändå en gardering lite lockande..

Vill Du försöka fälla favoriten så skall Du satsa på följande ekipage:

1.PASITHEA FACE: Har som de flesta av stallkamraterna tagit fler kliv under vinterträningen och besitter redan form. Har två lopp i kroppen där det dessutom blivit imponerande triumfer. Nu stöter hon på en världsartist, men är det någon gång hon skall ha en chans mot DELICIOUS U.S så är det kanske nu. Det avgörs i starten där Adrian kommer göra allt för att försvara sitt innerspår från främst SPOIL ME - blir det spets kommer de köra här och då ser det intressant ut. I ledningen är de ekipaget att slå, fast oavsett så tror jag att drottningen vinner oavsett upplägg.

4. WINDY WAYS: Stallkamrat till storfavoriten och är en travare som verkligen är lätt att tycka om. Skulle SPOIL ME ta hand om ledningen kommer WINDY WAYS tidigt kunna överta ledningen. När sedan Örjan kommer och ställer frågan lär Johnny Takter släppa omgående och de liftar då med i rygg på storfavoriten till en topplacering.

6.INDOOR VOICES: Blev galopp senast, fast magkänslan säger att hon bara blir bättre och bättre. Kommer ifrån det här utgångsläget kunna smyga med och skulle det bli tempo där framme, så har hon en avslutning som kan fälla många till slut.

3.SPOIL ME: Är ruskigt snabb ut och har alla möjligheter att nå spets, men lär släppa - skulle en lucka uppstå över upploppet så kan hon spurta till en fin placering. Ett streck vid större gardering!

Vem Sitter i Ledningen: Adrian med PASITHEA FACE kommer göra allt för att komma till ledningen, fast frågan är om de lyckas att svara ut riktigt startsnabba SPOIL ME.

Ranking: 8 - 1 - 4 - 6 - 4 - 9 - 5 - 2 - 7

Strukna: -

V75-2: Ta Ställning eller Strecka På!

Klass II-Finalen (Citybil) med Autostart över full distans. Här är ett typiskt lopp där det går att ta ställning men annars kostar det en hel del streck.

2.UPPOHOPPA: Presterar bra hela tiden och nu när utgångsläget blev så här bra så har de verkligen en toppchans. Detta är min självklara spetsfavorit och väl i ledningen är det hästen att slå. De ändrar dessutom i balansen då det blir barfota bak och dessutom lättas han där fram. Är ett spikförslag för den som vill ta ställning - spårare hela vägen?

10.RIGEL FACE: Formraden kan man inte bortse ifrån med hela fyra triumfer på fem starter, även om det har varit i lättare sällskap. Kommer även från ett stall i toppform, är stark och tål att göra en hel del jobb själv - en vinnarkandidat.

11.TROT KRONOS: Har en galopphistorik men känslan säger att han bara blir mer och mer stabil. Besitter en härlig styrka och kommer troligtvis tidigt köras fram och sätta press på ledaren - gynnar detta övriga bakspårshästar? Har kapacitet att kriga ner samtliga ifrån dödens - ett jättetidigt streck!

12.MAGIC HAPPENS: Drog återigen en nitlotten i spårlottningen, fast trots detta är han definitivt inte borta. Stallet håller honom riktigt och besitter en härlig avslutning. Det kan dessutom bli tempo där framme, vilket han såklart är riktigt gynnad av. Med klaff i rätt ryggar kan de räcka hela vägen till seger - streckas på garderingslappen!

5.SPHINX D´INVERNE: Hade sparade krafter senast och kan ifrån det här utgångsläget få ett perfekt slagläge. Det blir jänkarvagn till denna start och garderar Du är det ett måstestreck i mina ögon.

8.VÄSTERBO HIGHSCORE: Spåret blev ingen dröm och när han inte är startsnabb är den stora frågan vart de hamnar ifrån start - backas sist? Hade sparat vid senaste starten och nu ändrar de balansen till barfota bak för första gången - behöver klaff ifrån det här utgångsläget men kapacitet finns att fälla många till slut.

7.MITICA: Äkta sprinter som är startsnabb så distansen är kanske i längsta laget. Kommer laddas ifrån start för att kunna nå positionen i rygg på ledaren och efter en smygresa är förstås allt möjligt om luckan skulle dyka upp över upploppet - inte borta.

6.CAMP NOU: Bara toppinsatser i år och är ett ekipage som trivs i ledningen, men nu blir det ingen ledning fast skulle det lösa sig från start och de hittar ner i en lämplig position så är de inte helt borta.

Vem Sitter i Ledningen: UPPOHOPPA tar relativt lätt hand om ledningen.

Ranking: 2 - 10 - 11 - 12 - 5 - 8 - 7 - 6 - 3 - 4 - 1 - 9

Strukna: -

V75-3: Låset känns som en Helgardering!

Gulddivisionens Final, Triton Sunds lopp - Olympiatravet, Deltävling 1. Till duellen vi alla har längtat efter och är det någon gång PIRATEN skall ha en chans så är det väl nu - fast känslan säger ändå att NUNCIO löser detta lika enkelt som vi är vana vid:

5.NUNCIO: Vinner troligen detta och speciellt om Örjan tar en längd på PIRATEN från start - för då tror jag loppet är avgjort lika snabbt. Detta är en världsstjärna och ju fortare han får travare desto finare ser han ut. Om NUNCIO lättas i balansen är i skrivande stund oklart, men det har annonserats barfota fram. Allt talar egentligen för NUNCIO - det enda lilla halmstrå som PIRATEN har är om han lyckas komma till ledning och NUNCIO tvingas göra grovarbetet. Fast världsartisten har gång på gång bevisat att han har en styrka som ingen i detta sällskap kan mäta sig med och vinner troligen detta oavsett resa. Det är min vinnare och förstår Er alla som kommer spika!

3.ON TRACK PIRATEN: Är kanske chanslös, fast vinterns stora gigant kan jag inte blunda för helt - kommer till största sannolikhet att låsa loppet på dessa två. Mycket kommer att avgöras ifrån start och skulle Johnny svara ut Örjan med NUNCIO kan det bli en härlig duell. Fast mer än troligt så tar NUNCIO hand om ledningen och i så fall är loppet över. Det är intressanta ändringar på PIRATEN då det blir barfota runt om samt en jänkarbetonad vagn.

Vem Sitter i Ledningen: Johnny lär ladda med ON TRACK PIRATEN, men har ändå svårt att se att han kan svara ut NUNCIO

Ranking: 5 - 3 - 1 - 8 - 2 - 7 - 4

Strukna: 6.CLAES BOKO

V75-4: Många Streck där Helgarderingen ligger nära.

Då var det dags för finalen i Diamantstoet med Voltstart över full distans. En lite smårlurig final som innehåller flera guldkorn med bevisad form - jag gör det enda rätta och streckar på.

4.TOUR KNIGHT: Tre lopp i kroppen och har verkligen visat sig ifrån sin bästa sida och har triumferat i samtliga dessa starter. Kliver hon iväg felfritt så har hon på nytt en toppchans att straffa samtliga - blir dessutom barfota runt om.

7.JULIA PELLINI: Är snabb ut och tror att hon till och med kan nå ledningen härifrån och i så fall blir hon en svår nöt att knäcka för de övriga. Har dessutom ett lopp i kroppen där hon fick ett defensivt upplägg och hade sparat i mål - spets och slut?

13.QATRINE GEL: Kanske lite sämre senast, fast innan dess endast toppinsatser med fyra topp-två placeringar. De rycker dessutom skorna till denna start - hon är snabb ut och kan omgående hitta en intressant position med slagläge. Är i skrivande stund lite bortglömd och med dessa förutsättningar så är detta verkligen ett måstestreck!

1.PEARL FACE: Med tre lopp i kroppen så knackar snart toppformen på dörren - har varit jämnheten själv och presterar alltid på topp. Nu är det innerspår och den stora frågan är vilken position hon får ifrån start - instängd? Hittar hon ut är hon definitivt en segerstreck - ett måstestreck!

5.GLOBAL TENDENCY: Kan genom sin startsnabbhet hitta en vettig position direkt ifrån start. Har två lopp i kroppen mot enklare gäng, fast det har blivit triumfer i bägge dessa starter. Det heter ju att form slår klass - ett måste streck på min kupong!

10.RASPBERRYSKY: Två lopp i kroppen där hon hela tiden tagit kliv emot formen - blir nu barfota runt om. Kan avsluta och säger bara en sak - se upp!

9.NEW FLAME: Jagat under en tid nu och även om motståndet är av en helt annan kaliber så är hon inte helt borta om hon skulle få en smygresa serverad. Har dessutom tre lopp i kroppen och har tidigare visat att hon kan avsluta - varför inte?

6.CAPRESE: Vilken position får hon ifrån start? Hittar de en vettig position så besitter hon styrkan att fälla många till slut.

Har Du råd så tar Du med samtliga, annars rekommenderar jag ytterligare en kvartett:

8.LUCKYLINE AMERICA

2.DICTIONARY

15.NINEPOINTS GAAGAA

3.MY WHITE EAGLE

Vem Sitter i Ledningen: JULIA PELLINI är min spetsfavorit och väl i spets är hon hästen att slå.

Ranking: 4 - 7 - 13 - 1 - 5 - 10 - 9 - 6 - 8 - 2 - 15 - 3 - 11 - 12 - 14

Strukna: -

V75-5: Många Spurtkanoner!

Då var det dags för Bronsdivisionens Final med Autostart över full väg. Här finns det gott om travare med spurtresurser men samtidigt finns det en kapabel travare som kan ta hand om ledningen och sedan sitta här hela vägen runt:

9.FRANKIE BRODDE: Är ett ekipage som verkligen har rosat marknaden på senaste tiden och har bevisat att formen finns där - har i år segrat i tre av fyra starter. Spåret är definitivt ingen nackdel och kan återigen smyga med i ryggar - fäller återigen samtliga över upploppet med sin fantastiskt härliga spurt?

3.DIGITAL ARCHIVE: En fin travare som lär laddas ifrån start och tar han en längd på BLUE STAR CHAMPION och dessutom svarar ut CASH A CHEQUE EM så är det hästen att slå. Har styrka att spåra hela vägen - streckas!

11.EMIR LA BROUSSE: Det blev galopp senast, men avslutade riktigt lovande med fullt tryck över linjen. Nu när det är start i Sverige så utrustas han med körspö vilket kan ge en bra effekt. Med slagläge när upploppsklockan ringer kommer han straffa många till slut, alla?

6.CASH A CHEQUE EM: Är snabb ut och kan laddas ifrån start och har alla möjligheter att nå ledningen. Från spets är det förstås en toppchans, men att laddas från start kan även innebära en dödensrisk! Blir det istället ett mer defensivt upplägg i ryggar, så har han en kapabel spurt att tillgå.

2.BLUE STAR CHAMPION: Kan lifta med i rygg på ledaren och har bevisat förut att om luckan dyker upp så har han en spurt som få mäktar med, dessutom skall han han gå barfota fram för första gången - skräller igen?

1.VÄSTERBO HARD CASH: Gillar denna travare, men nu blev spåret allt annat än bra - fastnar på innerspår? Skulle Björn hitta ut, så har han en mäktig spurt att tillgå som kan straffa samtliga - inte golvad!

8.SUGARBOY PETOJ: Kanske ett långskott men är en travare som jag gillar och gör alltid bra och stabila insatser. Blir nu högintressanta utrustningsändringar med barfota bak samt helstängt huvudlag - omgångens kupongrensare?

Vem Sitter i Ledningen: DIGITAL ARCHIVE är min spetsfavorit, men kan bli utmanad av både BLUE STAR CHAMPION och CASH A CHEQUE EM.

Ranking: 9 - 3 - 11 - 6 - 2 - 1 - 8 - 12 - 4 - 5 - 7 - 10

Strukna: -

V75-6: Spik vs Helgardering?

Klass I Finalen med Autostart över full väg. Antingen så tar man ställning här eller så gör man det inte och tar med samtliga:

11.M.T KING OF CASH: Är kapablast i fältet och har bevisat att han besitter form. Spåret är förstås svårt, men är råstark och har kapacitet att runda samtliga. Är det något som är negativt förutom utgångsläget så är det i så fall distansen då han trivs över de längre distanserna. När han dessutom endast är spelad till 17%, så är han helt klart ett kapabelt spikförslag. Jag råder er att spika eller att ta med samtliga.

2.LINUS BOY: Kommer genom sin startsnabbhet omgående sitta bra till och kan smyga med - blir dessutom barfota bak och kommer att segerstrida.

4.SHERIFF BI. Är snabb ut och kommer laddas ifrån start och även om riktigt startsnabba QUATTRO TÖLL tar hand om ledningen, så lär han släppa. Trivs ypperligt i ledningen och kommer sälja sig dyrt - ett måstestreck vid gardering.

6.MAN AT WORK: Är snabb ut, men denna gång har jag svårt att se att det kan bli någon ledning - kan bli hård körning mot SHERIFF BI och frågan är vart han hamnar ifrån start. Jag själv tror att dödens risken är överhängande och rankar ner honom en aning denna gång.

Har Du tänkt att strecka på bör Du även ha följande ekipage i huvudet:

8.IAGO ZON

3.QUATTRO TÖLL

12.THE SWEDE:

10.CARLOS MILO

9.SADIK AMERICA

1.DUKE OF MEARAS

Vem Sitter i Ledningen: SHERIFF BI är min spetsfavorit - även om han inte når spets direkt så tror jag han är först att ställa frågan att överta ledningen ifrån QUATTRO TÖLL.

Ranking: 11 - 2 - 4 - 6 - 8 - 3 - 12 - 10 - 9 - 1 - 5

Strukna: 7.SWIMMING POOL

V75-7: Magkänslan säger Spets och Slut!!

Silverdivisionens Final med Autostart över full distans. Efter en strykning på favoriten så är det väldigt jämnstreckat och antingen tar man ställning eller så streckar man på.

5.RE DOC: Riktigt startsnabb och allt talar för att han tidigt sitter i ledning och då är han verkligen hästen att slå. Är en helt annan häst i ledning än om han får gå bakifrån - kommer leda länge, hela vägen runt?

3.ORIGO TILLY: Är ett ekipage som verkligen tog juluppehållet på bästa sätt och har inledde året med tre triumferande i rad. Är snabb ut, men är inte min spetsfavorit - men oavsett kan det bli en intressant position. Kommer återigen segerstrida och är ett ekipage man definitivt inte får glömma bort om Du går i garderingstankar.

7.ZENIT BRICK: Ett ekipage jag underskattar mer och mer nu när våren snart är här. Är helt klart en vinterhäst som inte gynnas när konkurrenterna rycker skorna. Fast trots detta presterar han oftas jämna och bra insatser och till denna start blir det dessutom barfota bak - är med där framme igen.

9.ALVENA TAKE IT: Två lopp i kroppen där hon segrat i bägge starterna. Är ok snabb iväg så kan omgående hitta ett intressant slagläge. Besitter även hon en fin avslutning och kommer fälla många till slut, alla?

12.JEEPSTER: Är en travare jag gillar skarpt och som mer eller mindre alltid förgyller min kupong. Visst spåret är det sämsta tänkbara och behöver klaff härifrån, fast det många kommenterar är att han är en typisk spetshäst som inte kan komma till ifrån detta läge. Fast då skall man ha i bakhuvudet att han går riktigt bra bakifrån och får han spara sin speed så kommer hon flyga fram över upploppet. Att det dessutom rycktas om barfota runtom gör det högintressant - ett tidigt garderingsstreck på min kupong och är en äkta miljonsmäll!

8.AJLEXES CUBANO: Grymt startsnabb och kommer troligen laddas ifrån start trots spåret, fast har svårt att se att han skulle kunna nå ledning - blir över från start eller dödens? Skulle han överraska och sitta i ledningen då har han förstås stora chanser att överraska - men behöver i så fall maxklaff. Fast har visat förut att han även går helt ok bakifrån och är dessutom ospelad, så ett visst spelvärde finns det helt klart i honom - inte borta.

6.BEPPE AM: Vinterformen är som bortblåst, men på grundkapacitet så tänker jag inte överge honom i första taget. Kommer bli bortglömd och när de dessutom kommer rycka skorna så ser det högintressant ut på pappret - dessutom är Örjan tillbaka i sulkyn som verkligen känner hästen. Ett tidigt garderingsbud i mina ögon.

4.CUPIDO SISU: Härlig 5-åring som det varit lite skrik kring på senare tid och just därför skulle jag inte bli förvånad om han skulle straffa allt och alla. Fast motståndet känns lite för tufft och behöver maxklaff om det skall lösa sig och rankar där av ner honom en aning.

Vem Sitter i Ledningen: Även om det finns några startsnabba på startlinjen, så är ingen lika kvick som RE DOC som är min självklara spetsfavorit.

Ranking: 5 - 3 - 7 - 9 - 12 - 8 - 6 - 4 - 10 - 1 - 11

Strukna: 2.GLOBALSATISFACTION

Lycka Till!

Följ Travstugan på Youtube