V86-Analys, Bergsåker/Solvalla (5/4)

Äntligen är det ny tävlingsdag med nya möjligheter och vi är tillbaka på Bergsåker och Solvalla, vilket är ett kärt återseende för senast så slutade det med en vinst på ett av mina andelssystem på över 92.000:-. Dessutom blev det sex rätt i lördags på V75 där andelsssystem gav nästan en kvartsmiljon. Så självklart är jag mer laddad än någonsin...

Värd: Bergsåker och Solvalla.

Väderprognos: I Sundsvall väntar uppehåll med en temperatur på 4-5 plusgrader och en vindhastighet på 4 m/s. I Stockholm väntar 5-6 plusgrader med en vindhastigheten på 2 m/s.

Magkänslan: Är riktigt bra och det känns som att många favoriter går att att fälla. Har analyserat omgående sedan startlistorna publicerades och har minst sagt ett gäng intressanta bud. Vi får hoppas att marginalerna fortsätter att finnas på rätt sida mållinen..

Nu Kör Vi!!!

V86-1: En Stark Favorit som ändå går att Fälla!

Bergsåker, Stayerlopp för 4-åriga och äldre (400.001 till 1.150.000 kr) med spårtrappa. Det är Autostart över Stayerdistansen är 3140 m. En bra favorit som har toppchans, men det finns ett par utmanare som kan förgylla utdelningen:

5.CASANOVA SISU: Storfavoriten i inledningen som nu har tre lopp i kroppen, fast detta har varit över kortare distanser men har ändå blivit två triumfer. I årsdebuten startade han ifrån bricka 14 och efter en smygresa så började han avancemanget i tredje spår under sista varvet och när väl upploppsklockan ringde så visade han prov på både sin styrka och vinnarskalle. Näst senast var det egentligen fel distans (sprint) och fick backas sist ifrån bricka 8 - avancerade sedan fram i dödens men den jobbiga resan längs vägen hade sitt pris och kunde inte svara nära konkurrenterna spurtade förbi. Senast tog han hand om ledningen från bricka 1, även om det var lite flyt då startsnabba LEONAS SANTO tog en längd på honom - men det slutade med galopp för honom. Där av tog CASANOVA SISU hand om ledningen på ett bekvämt sätt och satt här hela vägen runt och kunde över upploppet gå ifrån till en säker seger. Nu är det första gången han är tillbaka på stayerdistansen i år och även om det kanske inte blir någon ledning i första fas, så slipper han göra jobbet från bakspår. Han besitter en härlig styrka och har stora chanser att kriga ner samtliga - fast procentsatsen (just nu 60%) är kanske inte den roligaste och ser ändå ekipage som kan utmana. Fast letar Du spik i inledningen så är det såklart detta ekipaget Du skall inrikta Dig på - är ett måstestreck men det går att gardera..

9.GOOGLE HÅLERYD: I mina ögon den stora utmanaren som nu har två lopp i kroppen där han kanske inte varit som bäst fast lär blivit rejält förbättrad med dessa loppen i kroppen. Fick ett perfekt lopp i årsdebuten där han placerade sig som trea invändigt, för att sedan hitta ut i andra spår där han satt som tvåa - när väl upploppet var ett faktum kunde han inte utmana ledarduon (AJLEXES CUBANO och MAGNIFIK BRODDE) men krigade hela vägen in i mål. Senast var han ute på samma distans och avancerade tidigt fram som tvåa utvändigt, men då BOTTNAS COMMANDEUR tog en position invändigt så fick han gå i dödens. Detta kostade krafter och även om han återigen krigade ända in i mål så hade han inte en chans emot PAYING GUEST som efter en perfekt resa kunde spurta ner samtliga. Nu har han återigen bakspår men detta är en favorit distans och löser det sig bara lite längs vägen så kommer han segerstrida! Dessutom byter det till helstäng huvudlag - går Du i garderingstankar så är han ett väldigt tidigt streck!

8.TEQUILA PALEMA: En riktig långdistansare som dessutom slipper tillägg på streckfavoriten - vunnit fem av de sju senaste segrarna över de längre distansera. Väldigt tidig på lappen och får defintivt inte glömmas bort.

10.PAYING GUEST: Trivs över distansen och triumferade senast - kan få en bra resa härifrån, skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:

6.JANNE SISU

4.ELEGANCE BRODDE

Ranking: 5 - 9 - 8 - 10 - 6 - 7 - 4 - 3 - 1 - 2

Strukna: -

V86-2: Behöver Årsdebutanterna Lopp i Kroppen?

Solvalla, 3-åriga och äldre (525.001 till 1.150.000 kr) med Autostart över långdistans. Två stycken riktigt kapabla gör årsdebut - kan detta öppna upp för den tidiga ledaren?

2.PAPARAZZI M: Har jag varnat för hela året och näst senaste starten var han mitt stora drag på V86 där han i vanlig ordning spetsade (ifrån bricka 6) men släppte sedan ledningen när Peter Norman med VALEUR ställde frågan - när sedan upploppsklockan ringde och VALEUR försökte köra undan fick han luckan och efter en perfekt smygresa i rygg på ledaren kunde han spurta förbi till en säker seger. Senast då det också var långdistans startade han ifrån bakspår och smög med i fjärde par utvändigt - avslutade helt ok hela vägen in i mål men hade absolut inget med segern att göra. Nu är det återigen framspår och läget kunde inte bli mer perfekt och Erik kommer tidigt sitta i ledningen - sedan är frågan om de på nytt är ute efter att släppa och få rygg på ledaren eller om de väljer att köra i spets. Oavsett så har de en bra uppgift och är mitt första streck i avdelning - kan vinna från flera olika upplägg och har dessutom bevisad form, se upp!

9.FURIOUS FRANCIS: En klasstravare när han sköter sig och avslutade fjolåret verkligen lovande. Har tidigare inte gått att lita på men nu känns det som Björn fått ordning på honom - saknar nu lopp i kroppen efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Är han i ordning inför denna uppgift så har han kapacitet att runda samtliga, visserligen är distansen ett litet minus. Däremot är det en fördel att det är bakspår då det blivet ett antal galopper bakom bilen - ett självklart första garderingsstreck.

7.OTTENS CASHER: En travare som jag verkligen saknat under vinteruppehållet och det är svårt att veta vart han står rent formmässigt - behöver han loppet i kroppen? Spåret är inte heller det lättaste, fast hittar han ner och får den smygresa han behöver så kan han straffa samtliga genom sin härliga avslutning. Dessutom tillsammans med Örjan som verkligen känner hästen - intressant!

Fler Möjliga Streck:

8.NAKODA GOJ

3.DANNE EDEL

6.I AM UNIQUE

1.NOSE GEAR

Ranking: 2 - 9 - 7 - 8 - 3 - 6 - 1 - 5

Strukna: 4.GLOBAL RESPONS

V86-3: En Favorit i STOR Fara!

Bergsåker, 3-åriga och äldre svenska och norska kallblodiga (200.001 till 500.000:-) med spårtrappa. Det är Autostart över full distans. Jättesvårt att ta ställning i kallblodsloppet och det luktar helgardering lång väg.

15.FENDER: Är i skrivande stund favorit som dessutom gör årsdebut efter fyra månaders uppehåll. Har varit skrik på V7 vid ett par tillfällen, men har inte levererat och har nu ett otroligt jobbigt utgångsläge där jag har svårt att se att han kan runda samtliga. Avslutade fjolåret på bästa sättet då han i ett litet startfält fick en bekväm resa i andra par utvändigt och kunde sedan avancera i tredje spår till seger och visade prov på sin styrka. Fast denna uppgift känns övermäktig, trots att han besitter en härlig styrka så kommer personligen gardera en hel del..

12.ODINS ELD: Årsdebuten är avklarad och det blev en säker spets och slut seger. Har fler galopper på kontot så bakspår kan höja oddsen till felfri avgång. Visar han återigen samma härliga form så är chanserna till en ny triumf riktigt goda!

14.FYLKING: Galoppbenägen, men felfri har han kapacitet att runda samtliga i detta sällskap - har en härlig styrka som inte skall underskattas.

6.JÄRVSÖ TOR: Kommer från tre stycken topp-tre placeringar och löser det sig ifrån start så är en ny topplacering att vänta. Dessutom plockas brodden bort - skall med på lappen!

3.WILDA FILLE: Riktigt kapabel men är inget ekipage att hålla i handen med tanke på galopphistoriken. Har nu pausat i dryga månaden, fast det tror jag inte nämnvärt skall påverka formen. Är inte snabb ut, men spåret är bra och kan ändå hitta en intressant position. Felfri är han helt klart ett vinnarbud, se upp!

2.GULI RUBIN: Två lopp i kroppen där han presterat bra. Har nu ett perfekt utgångsläge och är defintivt inte borta - strecka!

Fler Möjliga Streck:

7.KOLBERGS LILLEFOT

11.KARLÄNGS FILIP

4.RIKUNGEN

Ranking: 12 - 14 - 15 - 6 - 3 - 2 - 7 - 11 - 4 - 13 - 5 - 10 - 9 - 8 - 1

Strukna: -

V86-4: Vinner Favoriten på Råstyrka?

Solvalla, Treåringslopp (35.001:- till 150.000:-) med Autostart över full distans. En avdelning där orutin är ledordet men samtidigt riktigt roligt att få se framtidens stjärnskott - klarar favoriten Autostart så har han en toppchans och är en bra favorit:

4.LUCIFER LANE: En orutinerad travare som inte vet hur det känns att förlora - tre starter och är som sagt obesegrad. För tre starter sedan fick han gå utvändigt om ledaren och favoriten VIKENS ENERGY, men trots detta krossade han verkligen allt och alla och visade prov på en härlig styrka. För två starter sedan blev det hård körning i inledning, medan LUCIFER LANE togs relativt lugnt ifrån start från sitt åttonde spår. Efter startrusningen avancerade de fram i dödens och kunde återigen avväpna samtliga till en kontrollerad seger. Senast tog de positionen som trea utvändigt, men med dryga varvet kvar avancerade de återigen fram i dödens och triumferade på ett lika imponerande sätt. Är ingen startkanon fast är inte heller direkt långsam, men har samtidigt aldrig riktigt laddas ifrån start. Nu är det första gången med bilstart och det är förstås ett litet frågetecken hur han hanterar det. Har hittills aldrig galopperat och behärskar han bilstarten och kommer iväg felfritt så har han toppenchans. Behöver inte nå ledningen och tror inte heller att Johan Nilsson satsar emot den, fast däremot tror jag att de så småningom återigen tar positionen utvändigt om ledaren och sedan vinner de igen på ren råstyrka - Strecka eller Spika!

6.TRANSCENDENCE: Är en kapabel utmanare som har blandat och gett och har fyra starter i livet där det blivit två triumfer och två galopper - så är inte helt att lita på i travet. Senast så tog han positionen i tredje par utvändigt som senare blev tvåa utvändigt efter ett ledarskifte - satt och smög med hela vägen fram till upploppet då han kunde avgöra relativt komfortabelt. Till skillnad från min rankingetta så har han ett tävlingslopp med Autostart (senast) och det bevisade han att han behärskade så självklart är det en fördel. Det stora frågetecknet är om han kommer att gå felfri, för just felfri är han obesegrad - en självklar utmanare!

2.EXQUISITE SISU: Snabb ut och kan tidigt sitta i ledningen, får de dessutom bestämma tempo längs vägen är de det hästen att slå - ett skrällbud!

Fler Möjliga Streck:

3.EMPIRE GARBO

Ranking: 5 - 6 - 2 - 3 - 4 - 9 - 1 - 7 - 8

Strukna: -

V86-5: Om Två Träter - Skräller den Tredje?

Bergsåker, 3-åriga och äldre (200.001:- till 575.000:-) med Autostart över full väg. På förhand ser en duo riktigt stark ut, men fäller de varandra i startrusningen?

1.MELLBY DEALER: Tävlat flitigt i år och har bevisat att formen finns där. Senast från bricka 8 så tog de positionen i tredje par utvändigt och även om de avslutade helt ok så kunde han inte mäta sig med kapabla DIGITAL ARCHIVE, CASH A CHEQUE EM samt BELLINO B. Näst senast så fick han en bekväm resa i andra par utvändigt och kunde strax innan upploppet avancera utvändigt om ledaren HOT PRIDE och visade prov på en härlig styrka och det blev en säker seger. Har visat förut att han kan öppna relativt snabbt, så spåret behöver inte bli en fälla fast samtidigt så har han startsnabba GLOBAL REBEL och KING OF MINE utvändigt så frågan är om det inte kan bli riktigt hårt tempo ifrån start - fäller favoriterna varandra?? Kommer laddas för fullt från start och dessutom blir det jänkarvagn plus att de rycker de skorna - har styrkan att segerstrida och är ett tidigt streck!

2.GLOBAL REBEL: Efter en paus på två månader har han nu ett lopp i kroppen och inledde på bästa möjliga sätt när han ifrån bakspår (bricka 13) avancerade fram under sista långsidan och trots att han hade långt fram över upploppet så avslutade han med fullt tryck och kunde straffa allt och alla på ett imponerande sätt. Har nu ett perfekt utgångsläge och är spetsaktuell då han minst sagt är kvick ut från start - men hur hårt blir inledningstempot om MELLBY DEALER försöker försvara sitt innerspår? Trivs över alla distanser och kan vinna detta från fler olika upplägg - ledningen, rygg ledare samt smygresa utvändigt! Detta är min vinnare och bör finnas med på lappen!

7.GET A WINNER: Snabb ut men lär inte bli någon ledning, däremot kan han hitta en position utvändigt med slagläge - grundkapaciteten är det defintivt inget fel på och går Du i garderingstankar skall han med på lappen.

9.COMEWITHAFLASH: Hade det varit framstår hade han varit ett av mina första streck i och med sin startsnabbhet. Nu när det är bakspår kommer hon visserligen ha stora chanser att hitta en vettig position och blir det dessutom tempo där framme har hon möjlighet att straffa många, alla?

12. LEONAS SANTO: Hade oflyt i spårlottningen, men kommer han iväg felfri och får spara sin speed är allt möjligt - varför inte...

Fler Möjliga Streck:

5.TAFFY

6.JUNO F

10.DRAGON POWERFLY

11.LEXCHAPEAU

Ranking: 1 - 2 - 7 - 9 - 12 - 5 - 6 - 10 - 11 - 8 - 4 - 3

Strukna: -

V86-6: En Storfavorit i Fara??

Solvalla, 3-åriga och äldre (150.001:- till 325.000:-) med Autostart över kortdistans. Här hittar vi en storfavorit som jag till största sannolikhet kommer försöka fälla.

7.NATIONAL PRINCE: Tagit vintervilan på bästa sätt och har radat upp tre stycken triumfer. I årsdebuten hade han samma utgångsläge (bricka 7) och hade då lite flyt när TWILIGHT SPEED (den stora utmanaren) kom till ledningen men omgående galopperade. Där av kunde BOYNTON överta och strax efter när Erik ställde frågan kunde NATIONAL PRINCE ta hand om ledning och sedan satt de här bekvämt hela vägen runt till en komfortabel seger. Näst senast visade Erik prov hur briljant han är när det gäller voltstart och de spetsade utan några problem ifrån springspår - satt här sedan hela vägen runt även om MALKIN försökte utmana över upploppet. Senast på V75 så spetsade riktigt startsnabba FLASHING VICTORY, men Erik kunde återigen tidigt överta ledningen. Satt i spets fram till upploppet och blev då rejält utmanad av Veijo tillsammans med DON CORLEONE TROT - fast var återigen först över linjen. Har nu tre lopp i kroppen och visst har han en bra uppgift framför sig, men gör ändå ett frågetecken kring spåret - är visserligen startsnabb men det skall mycket till om de skall komma till ledningen. Finns en dödensrisk eller får de på nytt överta ledningen? När han är spelad till nästan 60% blir jag en aning tveksam. Dessutom har stallet uttalat sig om att detta inte är årets viktigaste start, så känslan säger gardering. Vilken balans det blir avgörs efter värmningen. Skall såklart med på kupongen och är ändå min vinnare men kommer till största sannolikhet gardera.

1.MELLBY DIAMANT: Visat upp en jämnhet och raden ser mer än intressant ut. Kommer laddas och skulle Torbjörn Jansson försvara sitt innespår lär de inte släppa till storfavoriten. Blir nu barfota fram - är en ny topplacering att vänta, vinnaren?

10.ETOSHA BOKO: Snabb ut men denna gång får han smyga med ifrån start och ryggresa med sparad speed så kan han straffa många till slut.

4.DIFFARN AM: Endast en start över distansen så är av den anledningen svåranalyserad. Kommer omgående sitta bra till och har en härlig spurt att tillgå - inte borta!

Fler Möjliga Streck:

6.DIGITAL EXTREME

3.FONDA BOKO

2.COKTAIL CHIP

Ranking: 7 - 1 - 10 - 4 - 6 - 3 - 2 - 5 - 9

Strukna: 8.GLOBAL RESISTANCE

V86-7: Spik vs Trehästarslås!

Bergsåker, 3-åriga och äldre (lägst 400.001:-) med Autostart över kortdistans. Känslan säger spets och slut samtidigt som det är en högintressant årsdebut:

4.POOCHAI: Visade verkligen form senast när Örjan tidigt kunde överta ledningen ifrån AL DENTE. En stund senare kom vinters gigant ON TRACK PIRATEN utvändigt och POOCHAI stred verkligen tappert hela vägen in i mål och Johnny Takter fick verkligen manade på PIRATEN rejält för att lyckas besegra honom. Denna gång finns det ingen PIRAT i startfältet och då har de verkligen en toppchans med tanke på den form som han bevisligen besitter. Skulle de tidigt få komma till ledningen utan att det kostar för mycket då har de stora möjligheter att triumfera - detta är min vinnare och överväger spik!

5.NAHAR: Hopplöst underbara gamla NAHAR har nu ett lopp i kroppen och kan aldrig räknas bort - blandar toppinsatser med galopper. Senast var de ute över stayerdistansen och startade med 60 meters tillägg - när han hade jobbat i kapp fältet tog han positionen i tredjepar utvändigt. Avslutade helt ok över upploppet men kunde aldrig hota CANDOR HALL som vann kontrollerat.

12.VÄSTERBO HIGHFLYER: En travare som jag gillar skarp som nu gör årsdebut efter fyra månaders uppehåll. Så formen är det förstås ett stort frågetecken kring - behöver loppet i kroppen? Drog dessutom nitlotten då det blev spår 12 och dessutom över den korta distansen - är dessutom ett defensivt upplägg att vänta? Ja som Ni märker så är det många frågetecken fast skulle inte bli förvånad om han direkt i debuten är med på fotot. Behöver såklart en hel del klaff härifrån och får hoppas på tempo där framme - fast sprudlar han av travglädje så har han en hiskelig spurt att tillgå som kommer straffa många till slut, alla?

Fler Möjliga Streck:

1.BOYS GOING IN

2.FLY THE WORLD

6.HÖWINGS STAR

11.ORDER BY KEEPER

9.HIGSPEED CALL

3.LORD ROCKET

Ranking: 4 - 5 - 12 - 2 - 6 - 11 - 9 - 1 - 3 - 7 - 10

Strukna: 8.TRAVELING MAN

V86-8: Norsken Straffar Storfavoriten??

Solvalla, 3-åriga och äldre (175.00:- till 525.000:-) med Autostart över kortdistans. Här har hittar vi just nu omgångens största favoriter, men ser möjligheter att fälla honom:

2.MALKIN N.O: Jag avslutar hårt och tror stenhårt på MALKIN N.O som denna gången fått ett perfekt utgångsläge. I min bok kommer han aldrig kunna svara ut storfavoriten, men däremot sitter han omgående i andraspår och kan direkt få en perfekt position som tvåa eller trea utvändigt. Får han bara spara sin speed så skulle jag vara riktigt orolig om jag heter Peter Untersteiner - skräll i avslutningen och är ett högintressant chansspikförslag.

10.MONI TO SPARE: Från bakspår är det förstås lite chansartat, fast har nu ett lopp i kropp där det blev triumf omgående och lär tagit flera kliv emot formen. Det var minst sagt en imponerande insats där Torbjörn Jansson inte kunde ta en längd på favoriten ETOSHA BOKO så därmed fick det bli positionen i dödens hela vägen runt - men på vilket sätt han visade upp sig när han över upploppet verkligen krossade allt och alla. Är startsnabb och kan omgående sitta bra till i en rygg och slipper han dessutom göra grovjobbet så finns det stora chanser till triumf. Fast med tanke på hur fin han såg ut senast så tror jag även att han kan kan kriga ner favoriten ifrån dödens - ytterligare ett kapabelt "skrällbud", se upp och strecka!

3.STARZINNER: Med fyra triumfer och en andraplats på fem starter så kan man inte blunda för denna travares höga kapacitet. Är startsnabb och är min självklara spetsfavorit och väl i ledningen så är han såklart ekipaget att slå. Får Peter dessutom bestämma tempo längsvägen så har det förstås en toppchans - ett måstestreck till en alldeles för hög procentsats!

4.SCARLETS MIRAKEL: En travare som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och besitter en högkapacitet när han sköter sig. Totalt bortglömd här och är verkligen inte helt borta - letar du skräll är han tidig!

7.FORECAST: Var det lite skrik kring på V7 i vinter, men svek trots perfekta upplägg. Vill inte släppa honom helt i detta sällskap och dessutom sitter Örjan upp som känner hästen - kanske kanske...

6.LOUIE BRODDE: Skall defintivt inte underskattas, trots att det är årsdebut där han inte startar på 4,5 månad. Erik ger honom ett defensivt upplägg, men löser det sig kan det bli triumf direkt - inte borta.

1.NEW GENERATION: Ingen sprinter men utgångsläget är bra och skall inte nonchaleras helt.

Fler Möjliga Streck:

5.EBONY BOKO

12.SAPAJOU

Ranking: 2 - 10 - 3 - 7 - 4 - 6 - 1 - 5 - 12 - 8 - 11 - 9

Strukna: -

Lycka Till!

Kommentera inlägg