V75-Analys, Solvalla (1/4)

Då var det äntligen dags att ge min syn på lördagens V75 där vi bjuds på hur fin travsport som helst. Förutom duellen mellan Nuncio och On Track Piraten får vi äntligen se Delicious U.S på V75. Är mer laddad än vanligt skall Ni veta..

Senast: Förra onsdagen blev det 8 rätt som resulterade i 92.000:- på mina andelar. Hoppas Ni köpte in Er eller ryggade mina idéer..

Värd: Solvalla

Väderprognos: Perfekt väderförhållande väntar på lördag med hela 12-14 plusgrader, uppehåll och en vindstyrka på 5 m/s.

Magkänslan: Kan inte vara bättre när sådan här underbart fin travsport väntar. Finns några väldigt klara favoriter, fast bakom dessa så ser jag ändå en god skrällpotential och har en rad drag att bjuda på.

Just nu: Självklart är jag stationerad ute på vår underbara balkong och har nog på nytt slagit rekord i antalet timmar i videoarkivet - vet inte hur många travlopp jag beskådat och har huvudet fullt av idéer och drag.

Nu Kör Vi!

V75-1: Vinner Storfavoriten från alla Upplägg?

Vi inleder inte med vilket lopp som helst utan Stoeliten (AM Print - Pixies Lopp) med Autostart över kortdistans. Då gör äntligen drottningen DELICIOUS U.S comback på V7 och visst är det en stark spikkandidat, fast har endast ett lopp i kroppen efter frånvaro i ett halvår och har tilldelats svåraste utgångsläget:

8.DELICIOUS U.S: Då gör stjärnan entré och oavsett sett upplägg så har hon STORA segerchanser. I årsdebuten kunde Örjan tidigt överta ledningen och satt sedan här bekvämt fram tills upploppsklockan ringde då han på ett övertygande sätt kunde gå undan till en komfortabel seger - helt enkelt ett perfekt lopp att ha i kroppen inför denna uppgift. Visst spåret är det sämsta tänkbara, fast oavsett upplägg så tror jag ingen har en chans att utmana henne. Skulle dessutom PASITHEA FACE misslyckas med att försvara spets, då kommer DELICIOUS U.S tidigt kunna överta ledningen och då är loppet över. Fast man kan aldrig riktigt lita på vad far och son Kolgjini har i kikaren och då känns ändå en gardering lite lockande..

Vill Du försöka fälla favoriten så skall Du satsa på följande ekipage:

1.PASITHEA FACE: Har som de flesta av stallkamraterna tagit fler kliv under vinterträningen och besitter redan form. Har två lopp i kroppen där det dessutom blivit imponerande triumfer. Nu stöter hon på en världsartist, men är det någon gång hon skall ha en chans mot DELICIOUS U.S så är det kanske nu. Det avgörs i starten där Adrian kommer göra allt för att försvara sitt innerspår från främst SPOIL ME - blir det spets kommer de köra här och då ser det intressant ut. I ledningen är de ekipaget att slå, fast oavsett så tror jag att drottningen vinner oavsett upplägg.

4. WINDY WAYS: Stallkamrat till storfavoriten och är en travare som verkligen är lätt att tycka om. Skulle SPOIL ME ta hand om ledningen kommer WINDY WAYS tidigt kunna överta ledningen. När sedan Örjan kommer och ställer frågan lär Johnny Takter släppa omgående och de liftar då med i rygg på storfavoriten till en topplacering.

6.INDOOR VOICES: Blev galopp senast, fast magkänslan säger att hon bara blir bättre och bättre. Kommer ifrån det här utgångsläget kunna smyga med och skulle det bli tempo där framme, så har hon en avslutning som kan fälla många till slut.

3.SPOIL ME: Är ruskigt snabb ut och har alla möjligheter att nå spets, men lär släppa - skulle en lucka uppstå över upploppet så kan hon spurta till en fin placering. Ett streck vid större gardering!

Vem Sitter i Ledningen: Adrian med PASITHEA FACE kommer göra allt för att komma till ledningen, fast frågan är om de lyckas att svara ut riktigt startsnabba SPOIL ME.

Ranking: 8 - 1 - 4 - 6 - 4 - 9 - 5 - 2 - 7

Strukna: -

V75-2: Ta Ställning eller Strecka På!

Klass II-Finalen (Citybil) med Autostart över full distans. Här är ett typiskt lopp där det går att ta ställning men annars kostar det en hel del streck.

2.UPPOHOPPA: Presterar bra hela tiden och nu när utgångsläget blev så här bra så har de verkligen en toppchans. Detta är min självklara spetsfavorit och väl i ledningen är det hästen att slå. De ändrar dessutom i balansen då det blir barfota bak och dessutom lättas han där fram. Är ett spikförslag för den som vill ta ställning - spårare hela vägen?

10.RIGEL FACE: Formraden kan man inte bortse ifrån med hela fyra triumfer på fem starter, även om det har varit i lättare sällskap. Kommer även från ett stall i toppform, är stark och tål att göra en hel del jobb själv - en vinnarkandidat.

11.TROT KRONOS: Har en galopphistorik men känslan säger att han bara blir mer och mer stabil. Besitter en härlig styrka och kommer troligtvis tidigt köras fram och sätta press på ledaren - gynnar detta övriga bakspårshästar? Har kapacitet att kriga ner samtliga ifrån dödens - ett jättetidigt streck!

12.MAGIC HAPPENS: Drog återigen en nitlotten i spårlottningen, fast trots detta är han definitivt inte borta. Stallet håller honom riktigt och besitter en härlig avslutning. Det kan dessutom bli tempo där framme, vilket han såklart är riktigt gynnad av. Med klaff i rätt ryggar kan de räcka hela vägen till seger - streckas på garderingslappen!

5.SPHINX D´INVERNE: Hade sparade krafter senast och kan ifrån det här utgångsläget få ett perfekt slagläge. Det blir jänkarvagn till denna start och garderar Du är det ett måstestreck i mina ögon.

8.VÄSTERBO HIGHSCORE: Spåret blev ingen dröm och när han inte är startsnabb är den stora frågan vart de hamnar ifrån start - backas sist? Hade sparat vid senaste starten och nu ändrar de balansen till barfota bak för första gången - behöver klaff ifrån det här utgångsläget men kapacitet finns att fälla många till slut.

7.MITICA: Äkta sprinter som är startsnabb så distansen är kanske i längsta laget. Kommer laddas ifrån start för att kunna nå positionen i rygg på ledaren och efter en smygresa är förstås allt möjligt om luckan skulle dyka upp över upploppet - inte borta.

6.CAMP NOU: Bara toppinsatser i år och är ett ekipage som trivs i ledningen, men nu blir det ingen ledning fast skulle det lösa sig från start och de hittar ner i en lämplig position så är de inte helt borta.

Vem Sitter i Ledningen: UPPOHOPPA tar relativt lätt hand om ledningen.

Ranking: 2 - 10 - 11 - 12 - 5 - 8 - 7 - 6 - 3 - 4 - 1 - 9

Strukna: -

V75-3: Låset känns som en Helgardering!

Gulddivisionens Final, Triton Sunds lopp - Olympiatravet, Deltävling 1. Till duellen vi alla har längtat efter och är det någon gång PIRATEN skall ha en chans så är det väl nu - fast känslan säger ändå att NUNCIO löser detta lika enkelt som vi är vana vid:

5.NUNCIO: Vinner troligen detta och speciellt om Örjan tar en längd på PIRATEN från start - för då tror jag loppet är avgjort lika snabbt. Detta är en världsstjärna och ju fortare han får travare desto finare ser han ut. Om NUNCIO lättas i balansen är i skrivande stund oklart, men det har annonserats barfota fram. Allt talar egentligen för NUNCIO - det enda lilla halmstrå som PIRATEN har är om han lyckas komma till ledning och NUNCIO tvingas göra grovarbetet. Fast världsartisten har gång på gång bevisat att han har en styrka som ingen i detta sällskap kan mäta sig med och vinner troligen detta oavsett resa. Det är min vinnare och förstår Er alla som kommer spika!

3.ON TRACK PIRATEN: Är kanske chanslös, fast vinterns stora gigant kan jag inte blunda för helt - kommer till största sannolikhet att låsa loppet på dessa två. Mycket kommer att avgöras ifrån start och skulle Johnny svara ut Örjan med NUNCIO kan det bli en härlig duell. Fast mer än troligt så tar NUNCIO hand om ledningen och i så fall är loppet över. Det är intressanta ändringar på PIRATEN då det blir barfota runt om samt en jänkarbetonad vagn.

Vem Sitter i Ledningen: Johnny lär ladda med ON TRACK PIRATEN, men har ändå svårt att se att han kan svara ut NUNCIO

Ranking: 5 - 3 - 1 - 8 - 2 - 7 - 4

Strukna: 6.CLAES BOKO

V75-4: Många Streck där Helgarderingen ligger nära.

Då var det dags för finalen i Diamantstoet med Voltstart över full distans. En lite smårlurig final som innehåller flera guldkorn med bevisad form - jag gör det enda rätta och streckar på.

4.TOUR KNIGHT: Tre lopp i kroppen och har verkligen visat sig ifrån sin bästa sida och har triumferat i samtliga dessa starter. Kliver hon iväg felfritt så har hon på nytt en toppchans att straffa samtliga - blir dessutom barfota runt om.

7.JULIA PELLINI: Är snabb ut och tror att hon till och med kan nå ledningen härifrån och i så fall blir hon en svår nöt att knäcka för de övriga. Har dessutom ett lopp i kroppen där hon fick ett defensivt upplägg och hade sparat i mål - spets och slut?

13.QATRINE GEL: Kanske lite sämre senast, fast innan dess endast toppinsatser med fyra topp-två placeringar. De rycker dessutom skorna till denna start - hon är snabb ut och kan omgående hitta en intressant position med slagläge. Är i skrivande stund lite bortglömd och med dessa förutsättningar så är detta verkligen ett måstestreck!

1.PEARL FACE: Med tre lopp i kroppen så knackar snart toppformen på dörren - har varit jämnheten själv och presterar alltid på topp. Nu är det innerspår och den stora frågan är vilken position hon får ifrån start - instängd? Hittar hon ut är hon definitivt en segerstreck - ett måstestreck!

5.GLOBAL TENDENCY: Kan genom sin startsnabbhet hitta en vettig position direkt ifrån start. Har två lopp i kroppen mot enklare gäng, fast det har blivit triumfer i bägge dessa starter. Det heter ju att form slår klass - ett måste streck på min kupong!

10.RASPBERRYSKY: Två lopp i kroppen där hon hela tiden tagit kliv emot formen - blir nu barfota runt om. Kan avsluta och säger bara en sak - se upp!

9.NEW FLAME: Jagat under en tid nu och även om motståndet är av en helt annan kaliber så är hon inte helt borta om hon skulle få en smygresa serverad. Har dessutom tre lopp i kroppen och har tidigare visat att hon kan avsluta - varför inte?

6.CAPRESE: Vilken position får hon ifrån start? Hittar de en vettig position så besitter hon styrkan att fälla många till slut.

Har Du råd så tar Du med samtliga, annars rekommenderar jag ytterligare en kvartett:

8.LUCKYLINE AMERICA

2.DICTIONARY

15.NINEPOINTS GAAGAA

3.MY WHITE EAGLE

Vem Sitter i Ledningen: JULIA PELLINI är min spetsfavorit och väl i spets är hon hästen att slå.

Ranking: 4 - 7 - 13 - 1 - 5 - 10 - 9 - 6 - 8 - 2 - 15 - 3 - 11 - 12 - 14

Strukna: -

V75-5: Många Spurtkanoner!

Då var det dags för Bronsdivisionens Final med Autostart över full väg. Här finns det gott om travare med spurtresurser men samtidigt finns det en kapabel travare som kan ta hand om ledningen och sedan sitta här hela vägen runt:

9.FRANKIE BRODDE: Är ett ekipage som verkligen har rosat marknaden på senaste tiden och har bevisat att formen finns där - har i år segrat i tre av fyra starter. Spåret är definitivt ingen nackdel och kan återigen smyga med i ryggar - fäller återigen samtliga över upploppet med sin fantastiskt härliga spurt?

3.DIGITAL ARCHIVE: En fin travare som lär laddas ifrån start och tar han en längd på BLUE STAR CHAMPION och dessutom svarar ut CASH A CHEQUE EM så är det hästen att slå. Har styrka att spåra hela vägen - streckas!

11.EMIR LA BROUSSE: Det blev galopp senast, men avslutade riktigt lovande med fullt tryck över linjen. Nu när det är start i Sverige så utrustas han med körspö vilket kan ge en bra effekt. Med slagläge när upploppsklockan ringer kommer han straffa många till slut, alla?

6.CASH A CHEQUE EM: Är snabb ut och kan laddas ifrån start och har alla möjligheter att nå ledningen. Från spets är det förstås en toppchans, men att laddas från start kan även innebära en dödensrisk! Blir det istället ett mer defensivt upplägg i ryggar, så har han en kapabel spurt att tillgå.

2.BLUE STAR CHAMPION: Kan lifta med i rygg på ledaren och har bevisat förut att om luckan dyker upp så har han en spurt som få mäktar med, dessutom skall han han gå barfota fram för första gången - skräller igen?

1.VÄSTERBO HARD CASH: Gillar denna travare, men nu blev spåret allt annat än bra - fastnar på innerspår? Skulle Björn hitta ut, så har han en mäktig spurt att tillgå som kan straffa samtliga - inte golvad!

8.SUGARBOY PETOJ: Kanske ett långskott men är en travare som jag gillar och gör alltid bra och stabila insatser. Blir nu högintressanta utrustningsändringar med barfota bak samt helstängt huvudlag - omgångens kupongrensare?

Vem Sitter i Ledningen: DIGITAL ARCHIVE är min spetsfavorit, men kan bli utmanad av både BLUE STAR CHAMPION och CASH A CHEQUE EM.

Ranking: 9 - 3 - 11 - 6 - 2 - 1 - 8 - 12 - 4 - 5 - 7 - 10

Strukna: -

V75-6: Spik vs Helgardering?

Klass I Finalen med Autostart över full väg. Antingen så tar man ställning här eller så gör man det inte och tar med samtliga:

11.M.T KING OF CASH: Är kapablast i fältet och har bevisat att han besitter form. Spåret är förstås svårt, men är råstark och har kapacitet att runda samtliga. Är det något som är negativt förutom utgångsläget så är det i så fall distansen då han trivs över de längre distanserna. När han dessutom endast är spelad till 17%, så är han helt klart ett kapabelt spikförslag. Jag råder er att spika eller att ta med samtliga.

2.LINUS BOY: Kommer genom sin startsnabbhet omgående sitta bra till och kan smyga med - blir dessutom barfota bak och kommer att segerstrida.

4.SHERIFF BI. Är snabb ut och kommer laddas ifrån start och även om riktigt startsnabba QUATTRO TÖLL tar hand om ledningen, så lär han släppa. Trivs ypperligt i ledningen och kommer sälja sig dyrt - ett måstestreck vid gardering.

6.MAN AT WORK: Är snabb ut, men denna gång har jag svårt att se att det kan bli någon ledning - kan bli hård körning mot SHERIFF BI och frågan är vart han hamnar ifrån start. Jag själv tror att dödens risken är överhängande och rankar ner honom en aning denna gång.

Har Du tänkt att strecka på bör Du även ha följande ekipage i huvudet:

8.IAGO ZON

3.QUATTRO TÖLL

12.THE SWEDE:

10.CARLOS MILO

9.SADIK AMERICA

1.DUKE OF MEARAS

Vem Sitter i Ledningen: SHERIFF BI är min spetsfavorit - även om han inte når spets direkt så tror jag han är först att ställa frågan att överta ledningen ifrån QUATTRO TÖLL.

Ranking: 11 - 2 - 4 - 6 - 8 - 3 - 12 - 10 - 9 - 1 - 5

Strukna: 7.SWIMMING POOL

V75-7: Magkänslan säger Spets och Slut!!

Silverdivisionens Final med Autostart över full distans. Efter en strykning på favoriten så är det väldigt jämnstreckat och antingen tar man ställning eller så streckar man på.

5.RE DOC: Riktigt startsnabb och allt talar för att han tidigt sitter i ledning och då är han verkligen hästen att slå. Är en helt annan häst i ledning än om han får gå bakifrån - kommer leda länge, hela vägen runt?

3.ORIGO TILLY: Är ett ekipage som verkligen tog juluppehållet på bästa sätt och har inledde året med tre triumferande i rad. Är snabb ut, men är inte min spetsfavorit - men oavsett kan det bli en intressant position. Kommer återigen segerstrida och är ett ekipage man definitivt inte får glömma bort om Du går i garderingstankar.

7.ZENIT BRICK: Ett ekipage jag underskattar mer och mer nu när våren snart är här. Är helt klart en vinterhäst som inte gynnas när konkurrenterna rycker skorna. Fast trots detta presterar han oftas jämna och bra insatser och till denna start blir det dessutom barfota bak - är med där framme igen.

9.ALVENA TAKE IT: Två lopp i kroppen där hon segrat i bägge starterna. Är ok snabb iväg så kan omgående hitta ett intressant slagläge. Besitter även hon en fin avslutning och kommer fälla många till slut, alla?

12.JEEPSTER: Är en travare jag gillar skarpt och som mer eller mindre alltid förgyller min kupong. Visst spåret är det sämsta tänkbara och behöver klaff härifrån, fast det många kommenterar är att han är en typisk spetshäst som inte kan komma till ifrån detta läge. Fast då skall man ha i bakhuvudet att han går riktigt bra bakifrån och får han spara sin speed så kommer hon flyga fram över upploppet. Att det dessutom rycktas om barfota runtom gör det högintressant - ett tidigt garderingsstreck på min kupong och är en äkta miljonsmäll!

8.AJLEXES CUBANO: Grymt startsnabb och kommer troligen laddas ifrån start trots spåret, fast har svårt att se att han skulle kunna nå ledning - blir över från start eller dödens? Skulle han överraska och sitta i ledningen då har han förstås stora chanser att överraska - men behöver i så fall maxklaff. Fast har visat förut att han även går helt ok bakifrån och är dessutom ospelad, så ett visst spelvärde finns det helt klart i honom - inte borta.

6.BEPPE AM: Vinterformen är som bortblåst, men på grundkapacitet så tänker jag inte överge honom i första taget. Kommer bli bortglömd och när de dessutom kommer rycka skorna så ser det högintressant ut på pappret - dessutom är Örjan tillbaka i sulkyn som verkligen känner hästen. Ett tidigt garderingsbud i mina ögon.

4.CUPIDO SISU: Härlig 5-åring som det varit lite skrik kring på senare tid och just därför skulle jag inte bli förvånad om han skulle straffa allt och alla. Fast motståndet känns lite för tufft och behöver maxklaff om det skall lösa sig och rankar där av ner honom en aning.

Vem Sitter i Ledningen: Även om det finns några startsnabba på startlinjen, så är ingen lika kvick som RE DOC som är min självklara spetsfavorit.

Ranking: 5 - 3 - 7 - 9 - 12 - 8 - 6 - 4 - 10 - 1 - 11

Strukna: 2.GLOBALSATISFACTION

Lycka Till!

Kommentera inlägg