V86-Analys, Bergsåker/Solvalla (22/3)

Efter förra veckans lite kortare sammanfattande analyser p.g.a familjära omständigheter är jag tillbaka med full kraft. Har analyserat omgången sedan startlistorna nådde min hand. Vet inte hur många travlopp jag studerar i lopparkivet.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker... Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:

Facebook - Johan Ulvestål

Twitter - @Johanstravblogg

Nuncio: Världsstjärnan gör årets andra start, vilket gör att V8:an blir en V7:a. Fast trots detta ser jag ändå hög skrällpotential.

Värdar: Bergsåker och Solvalla

Väderprognos: I Sundsvall blir det uppehåll med en temperaturen runt nollan och vindstyrkan skall ligga på 5 m/s. I Stockholm skall det också bli uppehåll, fast här blir det något varmare (2-4 plusgrader) med en vindstyrka på 4 m/s.

Nu Kör Vi!!

V86-1: Inleder med en Spikkandidat!

Bergsåker, Norrlands Grand Prix (Svenska Fönster - Thomas Ahlms Bygg & Kakel AB) - 4-åringar (lägst 50.001 kr) med Autostart över full distans. Enbart åtta ekipage till start och ett av dessa höjer sig över mängden.

5.PERFECT DYNAMITE: Tre starter i år och samtliga har skett med en månads mellanrum, men nu satsar de på start vecka vecka - vilket enligt tränaren (Hans R Strömberg) bara är positivt. Senast fick han ett perfekt slagläge som tvåa utvändigt, från sista långsidan och ända in i mål fick han gå i tredje spår - stred tappert fast kunde aldrig hota vinnaren. Gången innan så fick han på nytt ett intressant slagläge som trea utvändigt, fast efter en rad positionsförändringar slutade det hela med dödens - såg otroligt stark ut och avväpnade den tidigare ledaren över upploppet och såg verkligen ut som vinnaren men Björn som smugit med i hans rygg tillsammans med JE T'AIME RUINART kunde tillslut spurta ner allt och alla. I årsdebuten kunde han ifrån bricka 10 överta ledningen efter dryga varvet och förvaltade sedan denna position ända in i mål. Motståndet skrämmer inte direkt och vinstchanserna är riktigt goda och detta är verkligen ett spikförslag och ett måstestreck!

1.GLOBAL TOUCHDOWN: Snabb ut och har stora möjligheter att försvara sitt innerspår och väl i spets så kommer han sälja sig dyrt. Senast satsade de på jänkarvagn men det hela slutade med galopp, där av väljer de att gå tillbaka till en vanlig vagn. Detta är en kapabel utmanare till mitt spikförslag och skall verkligen med på lappen om Du går i garderingstankar.

Fler Möjliga Streck:

3.O.P´S FABULOUS: Raden ser högintressant ut, fast nu har det inte blivit någon start på över fyra månader och dessutom är motståndet betydligt hårdare än vad han är van vid.

8.URCHIN: Kapabel och går Du i garderingstankar är det ett tidigt bud - nu är det årsdebut efter frånvaro sedan november, så det är ändå ett frågetecken kring formen och lär till största sannolikhet behöva loppet i kroppen.

Ranking: 5 - 1 - 3 - 8 - 7 - 4 - 2 - 6

Strukna: -

V86-2: En Duo som inte får Glömmas Bort!

Solvalla, 4-åriga (45.001 - 175.000 kr) med Autostart över full väg. En högintressant duo som är en aning bortglömda och bakom dem är det jämnt så rekommenderar att Du streckar på.

4.MAGIC GWIN: En intressant travare till en högintressant procentsats och är verkligen kapabel i detta sällskapet. Fast är inte helt att lita på i travet så rekommenderar helt klart att gardera honom. Stallet har meddelat att de kommer att ändra lite i utrustningen där de kommer ändra på checkremmens längd - vilket kommer att minska galopprisken. Är startsnabb så det är inte helt uteslutet att han når spets och ifrån denna position så är han ekipaget att slå - varnar starkt för detta ekipage!

1.MACH NUMBER: Har nu ett lopp i kroppen och fick senast ge sig de sista metrarna emot QUICK TILLY - lär vara förbättrad till denna start. Nu blir det dessutom högintressanta utrustningsändringar då det både skall bli jänkarvagn och barfota runt om - OBS får inte glömmas!

10.QUICK TILLY: Slog senast min rankingetta MAGIC GWIN (då han galopperade kort efter start). Besitter en härlig styrka och har dessutom två raka triumfer på kontot så formen är det definitivt inget fel på - kommer återigen kriga ner många, alla?

11.QAMARO C.D: En formrad som kanske inte skrämmer, fast har inte haft flyt och besitter ändå en härlig grundkapacitet. Detta är ett ekipage som verkligen fungerar med barfotabalans och de satsat återigen med denna balans.

2.SHOWMAN BRODDE: Lite väl mycket spelad med tanke på att konkurrensen är betydligt hårdare. Är snabb ut och är en spetsaspirant, fast kan även få en intressant position utvändigt - skall inte räknas bort helt.

Fler Möjliga Streck:

9.GRAVITY FALLS

5.HAVBERGS KNIGHT

Ranking: 4 - 1 - 10 - 11 - 2 - 9 - 5 - 7 - 3 - 6

Strukna: 8.PASTOR NYBRINK

V86-3: Helgarderingen Ligger Nära!!

Bergsåker, Lärlings- & Ungdomslopp (Weber, Adeator AB - Wången Cup) - Stolopp för 3-7-åriga svenska ston (100.001 - 250.000 kr) med Autostart över full distans. Ett lärlingslopp i kombination med ston luktar gardering lång väg - helgarderingen ligger nära..

9.FEEKA S.E: Känslan är att tempot inledningsvis kan bli riktigt högt och detta kommer att gynna bakspårshästarna. Det är en chansning att FEEKA S.E toppar min ranking, fast på pappret är detta det bästa "kortet" fast har inte startat sedan i slutet av november. Blir det högt tempo kan hon smyga med och sedan straffa samtliga över upploppet - ett självklart streck!

11.HOPE SOLO: Skall verkligen räknas tidigt och har dessutom hela fyra starter i år så formen skall det definitivt inte vara något fel på - ett måstestreck vid gardering!

1.AMAZING LA MARC: Har jag tidigare spikat och är en travare som jag tycker om. Trivs ypperligt i ledningen och har alla möjligheter att nå dit fast nu finns det ett antal kvicka konkurrenter så risken är stor att det kan bli riktigt hårt tempo. Ingen spikkandidat denna gång, fast med på kupongen skall hon helt klart.

2.FETICHE BOKO: Riktigt startsnabb och även om hon vek ner sig senast i spets så skall hon inte nonchaleras - kanske släpper denna gång och skulle luckan uppstå finns alla möjligheter till triumf.

8.GLOBAL TEARDROP: En av de mest kapabla i fältet men nu är det första start sedan december och dessutom drog de en nitlott i spårlottningen - fast med klaff är det definitivt inte borta.

7.DRAGONDAMOUR SISU: Radat upp fina insatser på senast tiden med en triumf och tre andrapris - hittar de ner i en intressant position så har de alla möjligheter att återigen prestera på topp.

Fler Möjliga Streck:

4.IN PHOTO

Ranking: 9 - 11 - 1 - 2 - 8 - 7 - 4 - 10 - 6 - 5 - 12 - 3

Strukna: -

V86-4: Känslan är en Trio fast bakom är det Vidöppet!

Solvalla, MälardalsCupen (försök) - ett stolopp för 3-åriga och äldre ston (100.001 - 300.000 kr) med Autostart över full väg. En jämn historia där det går att gå kort, annars krävs det en hel del streck - fast en trio höjer sig i mina ögon:

10.TIME IS MONEY: Från stallet pratas det om att det kan bli barfotabalans och detta är en travare som verkligen blir förbättrad med denna balans - dessutom blir det återigen jänkarvagn. Barfota är detta ett måstestreck - så kolla upp detta innan Ni lämnar in Era kuponger.

3.MUST HAVE: Har nu två lopp i kroppen efter nästan ett halvårs frånvaro, så formen börjar säkerligen sakta men säkert närma sig. Har tidigare visat upp enorma fartresurser så är hon i närheten av sin form så kommer hon segerstrida!

8.ALBÄCK AMY: Galopperade senast, fast avslutade riktigt fint och visade upp att det finns en härlig kapacitet i denna travare - skall absolut räknas tidigt.

12.LAVIDALOCA DE VIE: Drog en nitlott i spårlottningen och är beroende av klaff och lite tempo där framme - med lite flyt är hon verkligen inte borta och har bevisat tidigare att hon funkar bakifrån.

Fler Möjliga Streck:

2.FIDELI STAR

4.FUDGE ÅS

9.KITSPIRIT

11.TRICIA

Ranking: 10 - 3 - 8 - 12 - 2 - 4 - 9 - 11 - 7- 6 - 1

Strukna: 5.ELITA MEMPHIS

V86-5: Återigen Höjer sig en Trio!

Bergsåker, 3-åriga och äldre 100.001 till 400.000 kr (Golvabia - Wiklunds Rör AB) med Autostart över kortdistans. Finns en kapabel spikkandidat och en trio höjer sig ifrån de övriga:

5.INDIANA SUND: Fem lopp i kroppen i år och dessutom med två triumfer. Senaste insatsen gav verkligen mersmak då hon avgjorde ifrån dödens och visade prov på en härlig styrka. Denna gången är spåret bättre och de kan tidigt hitta en intressant position - min vinnare och är en spikkandidat om inte procentsatsen springer iväg

1.COMEWITHAFLASH: Trivs i ledningen fast har historisk sätt haft svårt att försvara ledningen ifrån innerspår - fast känslan är att hon bara blir snabbare och snabbare ifrån start. Skulle hon försvara innerspåret är hon helt klart ekipaget att slå, spets och slut?

10.MELLBY DON JUAN: Att det blev bakspår denna gången tror jag bara är en fördel, speciellt om det kan bli lite tempo där framme - i så fall kommer han straffa många till slut, alla?

9.VIOLA: Är en travare som ligger mig nära om hjärtat och som både visat upp styrka och speed - en härlig kupongrensare?

2.IVAN DE LUXE: Avslutningen senast gav mersmak och med klaff så är de återigen att räkna med..

Fler Möjliga Streck:

11.SUGAR DADDY

3.CASTLE ROSE

7.ARRIVEDERCI

Ranking: 5 - 1 - 10 - 9 - 2 - 11 - 3 - 7 - 8 - 4 - 12 - 6

Strukna: -

V86-6: Det är bara att Spika och Vända Blad!

Solvalla, Kentucky Fibbers Lopp för 3-åriga och äldre (lägst 420.001 kr) med Autostart över Kortdistans. Världsstjärnan gör återigen entré så det är bara att spika:

1.NUNCIO: Det var länge sedan en favorit var så här självklart och då har ändå PIRATEN regerat på V7 hela vintern. Fast nu gör de värsta "konkurrenterna" årsdebut, medan underbart fina NUNCIO har ett lopp i kroppen som han till största sannolikhet blivit förbättrad av och ser ingenting som kan fälla honom - det är bara att spika och vända blad! Vill även rekommendera Er att se denna underbara världsstjärna under uppvärmning - det är en fröjd för ögat kan jag lova då han får göra precis vad han känner för.

Fler Möjliga Streck:

Att gardera Nuncio är väl egentligen ett tjänstefel - jag själv kommer såklart spika men vill nämna några intressanta årsdebutanter:

5.VOLSTEAD: Jätteintressant årsdebut, kommer såklart inte kunna utmana världsstjärnan fast skall bli kul att se vad vinterträningen resulterat i.

2.COLDTOWN: Fjolåret gav verkligen mersmak och skall bli intressant att följa han och se om han tagit ytterligare steg - här blir han såklart en statist men är verkligen en intressant årsdebutant.

3.WINDY WAYS: En travare som jag verkligen tycker om och som triumferade direkt i årsdebuten. Här kan hon få en intressant smygresa med slagläge och kan fälla många till slut, men självklart inte världsstjärnan.

Ranking: 1 - 5 - 2 - 3 - 7 - 4 - 6

Strukna: -

V86-7: En Strykning på en Säker Spik!!

Bergsåker, 3-åriga och äldre, lägst 250.001 kr (Tikkurila - Sjölanders Måleri AB) med Voltstart över långdistans. Här var spiken klar i mitt huvud, men sedan blev NAROLD VOX struken så fick tänka om och de jag vill snacka om är:

1.CASANOVA SISU: Man bör nog observera procentsatsen för efter strykningen så lär procentsatsen troligen stiga en hel del.. Är startsnabb och har stora möjligheter att försvara sitt innerspår och får han bestämma i spets är han helt klart ekipaget att slå. Det blir dessutom jänkarvagn till denna start och har toppchans - min vinnare och är en spikkandidat!

12.HÖWINGS STAR: Riktigt starkt ekipage, fast behöver såklart en hel del klaff ifrån detta utgångsläget. Löser det sig längs vägen så kommer han segerstrida och är ett måstestreck på garderingslappen.

8.TEQUILA PALEMA: Väldigt gynnad av den längre distansen och är en travare som jag personligen bara gillar mer och mer. Har styrka att fälla många till slut, alla?

2.COAL TRADER: Stortrivs med barfotabalans och är definitivt att räkna med, har dessutom en grundkapacitet som skrämmer de flesta i detta startfält - skall Du strecka på skall han absolut med på lappen.

Fler Möjliga Streck:

14.BEAU MEC

11.WARINER

9.RHAPSODY ÅS

4.SPACE PHOTO

15.LABERO BROLINE

6.LEONAS SANTO

5.ELEGANCE BRODDE

Ranking: 1 - 12 - 8 - 2 - 14 - 11 - 9 - 4 - 15 - 6 - 5 - 7 - 3 - 10

Strukna: 13.NAROLD VOX

V86-8: Spik vs Lås!!

3-åriga och äldre (175.001 till 420.000 kr) med Autostart över full väg. En duo med spikglans höjer sig, fast ytterligare ett par travare är definitivt inte helt borta:

3.BALFOUR: Har jag garderat de sista omgångarna och det har verkligen varit onödiga streck då han vunnit komfortabelt och utklassat motståndet. Nu stöter han på en betydligt bättre motståndare, fast tror ändå att Björn löser detta och kan vinna ifrån dödens - min vinnare och är dessutom en spikkandidat.

7.STARZINNER: Är snabbare ifrån start än min rankingetta och kan tidigt få överta ledningen och i så fall kommer han sälja sig riktigt dyrt och är hästen att slå.

Fler Möjliga Streck:

1.SCARLETS MIRAKEL: Är garanterad en fin resa i rygg på ledaren och får han luckan över upploppet finns goda möjligheter till triumf.

10.JAGER OAKS: Har visat tidigare i vinter att han kan kriga ner samtliga ifrån bakspår - är stark, speedig och rejäl! Blir det dessutom hård körning i täten, så är han verkligen gynnad - se upp!

9.EXPLOSIVE RIVER

4.DEWEYKIDUMNHOWE

Ranking: 3 - 7 - 1 - 10 - 9 - 4 - 6 - 11 - 5 - 2 - 8 - 12

Strukna: -

Lycka Till!

Kommentera inlägg