V75-Analys, Mantorp (25/3)

Då var det dags för veckans andra analys och om Du inte missat det är nu jag tillbaka med full kraft och analyserna är fullspäckade i textformat precis som vanligt. Jag rivstartade veckan med att triumfer på V86 vilket resulterade i strax över 92.000:- på mitt andelsspel. Till helgen väntas riktigt bra väder, så vårkänsla början infinna sig och känslan är att det kan bli ett och annat skoryck. Omgången ser annars favoritbetonad ut med en rad starka favoriter, fast har hittat några intressanta drag som kan förgylla utdelningen.

Värd: Då förflyttar vi oss till Östergötland där Mantorp Travet är värd för lördagens tävlingar. Här mäter upploppet en längd på 177 meter, vilket är kortare än snittet - så det är en fördel att sitta i den främre träffen

Väderprognos: Växlande molnighet med en temperatur mellan 7-8 plusgrader - vindstyrkan skall ligga på 4 m/s. Så våren knackar på dörren i helgen!!!

Har som vanligt slagit mig ner ute på balkongen och tänkte nu presentera mina idéer inför lördagens omgång

Nu Kör Vi!!!

V75-1: Streckar på i Inledningen!

Klass I, försök 1 i Meeting 3 med Voltstart över full distans. Vi hittar en stark favorit direkt i inledningen, fast motståndet är kapabelt så magkänslan säger streckar på.

4.FACE RIBB: Är ett ekipage som ligger mig varmt om hjärtat. Han är både stark och speedig och kan ifrån det här utgångsläget tidigt hitta en intressant position - hårt tempo ifrån start kan vara att vänta och detta gynnar honom helt klart. Besitter form och stallet har verkligen toppform - min vinnare!

6.SAMBUCA KNIGHT: Favoriten är startsnabb och när dessutom Erik sitter upp är spetschanserna mer än goda. Blir det ledningen där de får bestämma en tid, då skall det mycket till för att de skall missa chansen till trumf.

12.CADDIE ICON: Fyra raka triumfer, visserligen i lättare gäng men har ändå levererat, form slår klass och kan återigen vara vinnaren - ett garanterat streck!

11.RAFIKI FRI: Behöver såklart lite klaff ifrån det här utgångsläget, men besitter en härlig spurt och kommer straffa många till slut, alla? De rycker dessutom skorna till denna start - intressant!

1.DIFFARN AM: Är relativt kvick ifrån start och är garanterad en fin resa i rygg på ledaren och skulle luckan uppstå över upploppet så är han inte helt borta - ett självklart streck om Du planerar att gardera.

10.HAN HERRED: Med två starter tidigare i mars gör att formen är på G - har styrkan och kunnandet för att straffa samtliga.

7.CHARMING SOLDIER: Är startsnabb, men tror inte att han tar en längd på favorit och då är dödensrisken överhängande - rankar där av ner honom en aning.

5.GLOBAL SIGNATURE: En hemmatravare som inte skall glömmas bort i sammanhanget, men har inte startat på 1,5 månad. Saknar startsnabbhet så frågan är vilken position de får ifrån start - vid flera streck så bör han finnas med.

8.THAITEC: Har en galopphistorik, fast har skött sig på senaste tiden och har radat upp ett par fina insatser - vågar jag personligen inte lämna utanför systemet.

Vem Sitter i Ledningen: Favoriten SAMBUCA KNIGHT har stora möjligheter att tidigt sitta i ledningen, fast kommer bli utmanad av CHARMING SOLDIER.

Ranking: 4 - 6 - 12 - 11 - 1 - 10 - 7 - 5 - 8 - 9 - 2 - 3

Strukna: -

V75-2: Ta Ställning i Lärlingsloppet??

Lärlingslopp för 3-åriga och äldre (275.001 till 600.000 kr), Spårtrappa med Autostart över långdistans. En relativ jämnstreckad historia där många kommer att strecka på, men här hittar vi ett av mina stora drag och spiken ligger nära.

10.ALBATROS D.K: Vill Du ta ställning i lärlingsloppet är detta ett högintressant bud som är ett spikförslag. Har nu två lopp i kroppen med en triumf och ett andra pris - visade senast vilken kapacitet han besitter. Dessutom kör Mads H Nielsen hästen regelbundet vilket är ett stort plus och de rycker skorna till denna start. Procentsatsen är helt ok och spiken ligger nära.

12.POINTILLIST: Enbart topp-tre placeringar i år, fast nu är spåret återigen svårt och dessutom blir det skor. Hittar Kevin Oscarsson en bra rygg direkt ifrån start och det blir lite tempo där framme då är en ny topplacering att vänta.

3.UMBERTO AXE: Ytterligare ett ekipage som besitter en formtopp, men har en galopphistorik - felfri har de toppchans.

7.MELLBY CADDY: Med två lopp i kroppen skall han absolut räknas, blir dessutom barfota och norsk huvudlag - en segerkandidat!

Vem Sitter i Ledningen: 2.PONCE DE LEON är min självklara spetsfavorit.

Ranking: 10 - 12 - 3 - 7 - 2 - 5 - 8 - 13 - 11 - 4 - 14 - 9 - 15 - 6

Strukna: 1.ADRIANS GIRL och 9 STAR CROSS.

V75-3: Fäller Favoritduon Varandra?

Gulddivisionen, försök 1 i meeting 3 med Autostart över full väg. En stark favoritduon, men kan det bli lite för hårt tempo längs vägen och i så fall öppnar det upp för en liten skräll.

4.SHADOW WOODLAND: Är min vinnare trots att det är årsdebut, kommer tidigt sitta i spets då han är ruskigt startsnabb och ifrån denna position är han hästen att slå. Kommer sälja sig riktigt dyrt och bör finnas med på Era kuponger.

5.EL MAGO PELLINI: Ett lopp i kroppen där det blev galopp fast avslutade otroligt starkt så lär vara förbättrad till denna start. Kommer tidigt utmana min vinnare och en härlig duell är att vänta, blir jänkarvagn denna gång - strecka!

10.SPRING EROM: Ett chansartat utgångsläge, men skulle favoritduon köra lite för hårt så har denna härliga 12-åring alla chanser att straffa samtliga över upploppet.

Vem Sitter i Ledningen: SHADOW WOODLAND är otroligt startsnabb och kommer garanterat ta hand om ledningen.

Ranking: 4 - 5 - 10 - 9 - 7 - 8 - 6 - 3 - 1

Strukna: 2.NOTHING BUT CLASS

V75-4: Spets och Slut för Storfavoriten?

Kjell P Dahlströms Minne, Femåringslopp (lägst 200.000 kr) med Autostart över full distans. Enbart sju stycken ekipage på startlinjen och här hittar vi en riktigt stark favorit.

3.TARGET KRONOS: Har här en perfekt uppgift och är dessutom snabb ut, så lär mer än troligt sitta tidigt i ledningen. Sedan är frågan vem som kommer att sätta press - annars kan detta bli en komfortabelt spets och slut seger.

7.IN TOTO SUND: Daniel Redéns fina travare som nu gör årsdebut och är därmed väldigt svåranalyserad. Kapacitet finns och ett defensivt upplägg är att vänta, fast skulle det bli fart på tillställningen så har Örjan goda chanser att återigen blåsa förbi samtliga över upploppet.

5.GALACTIA: En intressant travare som nu har ett lopp i kroppen, det pratas om att de kommer rycka skorna för första gången vilket kan ge en enorm effekt - ett måstestreck vid gardering!

4.TANGO NEGRO: Efter sin Frankrike-turnén är han nu tillbaka i Sverige. En stor fördel är att han tävlat regelbundet i vinter vilket gör att han är betydligt närmre formtoppen till skillnad mot de flesta av hans konkurrenter. Det pratas om jänkarvagn och frågan jag ställer är om det är han som kommer pressa favoriten ifrån dödens?

Vem Sitter i Ledningen: TARGET KRONOS är snabb ut och kommer troligtvis sitta tidigt i ledningen.

Ranking: 3 - 7 - 5 - 4 - 6 - 1 - 2

Strukna: -

V75-5: En Stark Favorit med Intressanta Motbud!

Silverdivisionen, försök 1 i meeting 3 med Autostart över långdistans. Här kanske favoriten bara är bäst och leker hem detta, fast motbuden är kapabla och känslan säger helt klart gardering.

5.DJALI BOKO: Elithäst som gör sin första start för året och det är mycket möjligt att han bara går ut och vinner. Är väldigt mycket spelad och bakom honom finns en rad intressanta bud.:

3.SPRINGOVER: Kanske inga bländande insatser de senaste starterna, men nu är det favoritdistansen och dessutom är utgångsläget riktigt bra. Har möjligheter att nå spets och frågan är om Christoffer Eriksson väljer att släppa till storfavoriten när Ludde ställer frågan. Hade varit högintressant om de väljer att köra i ledningen och i så fall leder de länge, hela vägen runt? Blir årets första start med barfotabalans - ett tidigt garderingsstreck.

4.VALEUR: En travare som ligger mig varmt om hjärtat, dessutom sitter Örjan upp och tillsammans trivs det verkligen ihop. Har ett bra utgångsläge och har alla möjligheter att återigen fälla allt och alla över upploppet.

12.BRITISH STEEL: Blev galopp i sista kurvan senast efter att ha fått en perfekt smygresa serverad och hade i princip allt sparat i mål. Nu blev utgångsläget sämsta tänkbara, men hittar de en rygg och får på nytt en smygresa så är han en flygmaskin över upploppet - då fäller de många till slut, alla?

2.BARTENDER IN: En högkapabel sort som nu har lopp i kroppen. Går återigen barfota och kommer omgående sitta bra till med ett fint slagläge - se upp!

10.PAPARAZZI M: Var mitt stora drag på V8 för några veckor sedan och var då bortglömd. Fast från bakspår kan han inte nå någon spets, men däremot kommer de omgående genom hans startsnabbhet hitta en intressant position - får inte glömmas!

8.QUIRIRE: Tre lopp i kroppen där han inte rosat marknaden fast besitter en hög kapacitet. Blir dessutom jänkarvagn till denna start - inte golvad!

6.SUGARMAKESMECRAZY: Struken senast på V7 (Bollnäs) då tävlingarna blev rejält försenade då banan inte gick att tävla på. I årsdebuten hade han allt sparat i mål så det ser intressant ut inför den här uppgiften - skall inte nonchaleras.

11.MAKE IT QUICK: Hård och tuff och gillar distansen - blir det gått hårt tempo lär han på nytt segerstrida.

Vem Sitter i Ledningen: SPRINGOVER har goda chanser att spetsa i första fas, men sedan är frågan om han kommer köras i ledningen eller om han släpper när storfavoriten ställer frågan.

Ranking: 5 - 3 - 4 - 12 - 2 - 10 - 8 - 6 - 11 - 1 - 9 - 7

Strukna: -

V75-6: Högintressanta Graderingsbud!

Bronsdivisionen, försök 1 i meeting 3 med Autostart över kortdistans. En intressant och bra favorit, fast garderingsbuden har guldglans.

4.DRAGSTER: Årsdebuten gav verkligen mersmak där han visade vilken hög kapacitet han besitter. Är riktigt startsnabb och kommer tidigt sitta i ledningen och då är han hästen att slå. Trivs dessutom ypperligt i spets och har en toppchans!

9.MALKIN N.O: Besitter en jämn och hög form, fast denna gången blev det bakspår men tror inte det är någon nackdel då han besitter en otroligt vass spurt - spurtar ner samtliga? Nu rycker de dessutom skorna - se upp över upploppet!

11.BARKEVIOUS MINGO: Besitter verkligen en formtopp och skulle inte bli förvånad om det på nytt skulle bli triumf. Har vunnit ifrån de flesta upplägg och Carl Johan Jepson lär inte vara rädd för ett offensivt upplägg - ett måste streck på garderingslappen.

10.POKEMON ÅS: En travare som jag jagat och även spikat under en längre period och kommer inte sluta med det här. Är totalt bortglömd och då skall man ha i bakhuvudet att detta är hans favoritdistans och får han bara en perfekt smygresa serverad fram till upploppet så kommer han blåsa förbi de flesta - en kupongrensare!

5.HANK VON HÅLERYD: Känns som att han alltid presterar på topp och det är lite våghalsigt att plocka bort honom - härifrån kan han hitta en intressant position och då är en ny topplacering att vänta.

3.ARON PALEMA: Två lopp i kroppen och när utgångsläget blev så här bra så har de absolut möjligheten att störa.

1.AND HERE I AM: Formraden kan man verkligen inte klaga på, även om han stött på betydligt blekare motstånd. Kommer få en perfekt smygresa serverad på innerspår och skulle luckan dyka upp över upploppet så är allt möjligt.

Vem Sitter i Ledningen: DRAGSTER är riktigt startsnabb och sitter tidigt i spets.

Ranking: 4 - 9 - 11 - 10 - 5 - 3 - 1 - 8 - 12 - 2 - 7

Strukna: 6.THAIGER EXCLUSIVE

V75-7: Ett Starkt Lås!

Klass II, försök 1 i meeting 3 med Autostart över full distans. Avslutar troligen med ett starkt lås, fast bakom denna duon finns ytterligare två ekipage som kan utmana:

2.NATIONAL PRINCE: Är riktigt startsnabb och i min bok så sitter han tidigt i ledningen och då blir han riktigt svårslagen, är dessutom obesegrad i år med två triumfer - detta är min vinnare och en del i mitt lås.

10.RUSHMORE FACE: Denna kapabla 4-åring får man verkligen inte glömma bort och kan egentligen vinna ifrån de flesta upplägg. Fast det skall även noteras att han har en galopphistorik och är inte helt att lita på. Felfri så vinner han detta och är min andra pusselbit i mitt lås.

8.UNDIES: Vill man gardera vidare så är UNDIES ett tidigt bud, besatt en formtopp i vintras när de radade upp tre segrar. Löser det sig ifrån start och de hittar ner i en rygg utvändigt så har de goda möjligheter att återigen segerstrida - blir barfota denna gång!

9.VINCENT ZAZ: Med två lopp i kroppen och dessutom med lika många segrar så skall han räknas tidigt. Nu är motståndet av en annan kaliber och dessutom från bakspår - med klaff och intressanta utrustningsändringar (barfot runt om samt urryckare) så är det ett tidigt garderingsbud.

Vem Sitter i Ledningen: NATIONAL PRINCE är jag rätt säker på att han tar hand om ledningen.

Ranking: 2 - 10 - 8 - 9 - 6 - 1 - 11 - 5 - 7 - 4 - 3 - 12

Strukna: -

Lycka Till!

Kommentera inlägg