V75-Analys, Momarken (18/3)

P.g.a familjeangelägenheter så kommer detta påverka längden i min sammanfattning av min analys. Fast analysen är precis som förra veckan både djupare och grundligare än vanligt då jag lagt ner ännu mer tid i lopparkivet. Så analysen kommer definitivt inte vara mindre informativ eller vara av sämre kvalité - det är bara det att själva texten är mer kortfattad än vanligt.

Facebook och Twitter: Följ mig jätte gärna på sociala medierna där jag länkar till de mesta som sker på bloggen. Här lägger jag även ut lite extra saker... Lägg till mig genom att klicka på nedanstående länkar:

Facebook - Johan Ulvestål

Twitter - @Johanstravblogg

Är rätt ute: Förra onsdagen var det inte långt borta ifrån miljonregn på mina andelar på V86 och i lördags satt 7:an på mitt lilla system (insats 168:-) som grundade sig i fyra spikar. Så självförtroendet är på topp och känslan i kroppen säger att snart sitter de större slantarna på kontot igen. Har Du inte köpt in Dig i mina system så finns fortfarande några andelar kvar. Hur Du köper in Dig i mina andelar ser Du här nedan:

Värd: Är Norska Momarken och det viktigaste att veta här är att upploppet är riktigt långt, hela 240 meter och inga körspön är tillåtna.

V75-1: Spets och Slut vs Spurtar ner Samtliga??

Bronsloppet, försök 6 i meeting 2 med Autostart över långdistans. Inte en helt lättlöst inledningen som kräver sina streck:

6.VÄSTERBO EXACT: Med ett lopp i kroppen så har han toppchans, är startsnabb och kan tidigt få överta ledningen. Väl i ledningen är han hästen att slå och får han bestämma tempo vägen runt så blir han mycket svårslagen - spikförslag för de som vill ta ställning.

10.FRANKIE BRODDE: Formen kan man verkligen inte klaga på och besitter en härlig avslutning, så bakspåret avskräcker inte nämnvärt. Har återigen en toppchans att straffa samtliga - även detta är ett kapabelt spikförslag.

12.VÄSTERBO HARD CASH: En travare som ligger mig nära om hjärtat och startar nu vecka vecka så frågan är hur han kommer ta detta loppet? Får han en perfekt resa i ryggar, så har han en ruskig spurt att tillgå - kan spurta ner allt och alla!

11.EMIR A BROUSSE: Högkapabel travare och det blir dessutom barfota runt om med helstängt huvudlag. Besitter formtopp och om man bortser ifrån insatsen som slutade i galopp, är distansgynnad och besitter en härlig styrka - se upp!

1.CLEMENZA AM: Kanske ingen långdistansare men har nu två lopp i kroppen och senast såg han mer än intressant ut - skall inte glömmas bort!

3.SUGARBOY PETOJ: Vill jag utföra en skrällvarning kring och är i skrivande stund totalt ospelad. Senaste insatsen blev det en för tung resa, fast insatsen gången innan så visade han sin kapacitet. Är startsnabb och kan tidigt nå ledningen, fast frågan är om Kevin Oscarsson hellre vill ha positionen i rygg på ledaren? Distansen är väl egentligen inget plus, fast det blir nu barfota runt om och skall verkligen inte nonchaleras - en kupongrensare?

Fler Möjliga Streck:

2.CONRADS WILHELM

7.MONI VIKING

5.THENGILL

8.AMOUR DU COGLAIS

Ranking: 6 - 10 - 12 - 11 - 1 - 3 - 2 - 7 - 5 - 8 - 4 - 9

Strukna: -


V75-2: En Stark Kvintett!

Stolopp för 3- till 12-åriga ston och för de ekipage som har 575.001 NOK på kontot eller mer startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över full distans. Fem stycken ekipage höjer sig i mina ögon:

1.PANDORA FACE: Årsdebuten är nu avklarad och lär har tagit flera kliv med det loppet i kroppen. Är startsnabb och kommer mer än troligt till ledningen och får Adrian bestämma i spets så är mycket vunnit - Spets och Slut? Stallet befinner sig i en obeskrivlig formtopp och detta är ytterligare ett intressant spikförslag.

8.JETSET: Fast att lämna underbara fina JETSET utanför kupongen det har jag svårt att se, då detta är en travare som ligger mig riktigt varmt om hjärtat! Hon skall inte skall göra något själv och är beroende av ryggar, fast med lite klaff på vägen och fritt över upploppet så är det ingen i detta sällskapet som kan svara på hennes magiska spurt. Inte haft flyt i de senast starterna, men formtoppen är kanske påväg?

15.INDOOR VOICES: En travare som bara blir bättre och bättre, fast läget är förstås lite chansartat. Senast blev det en jobbig resa fast stred tappert hela vägen - med klaff längs vägen skall man verkligen inte räkna bort Roger Walmanns travare. Det pratas om barfotabalans!

12.GEMATRIA: Har två raka segrar på kontot och får definitivt inte underskattas. Är visserligen ovan med voltstart, fast galoppbenägen det är hon inte - blir dessutom barfota fram. Löser det sig ifrån det här utgångsläget så blir jag inte förvånad om hon är med på fotot igen!

3.DONATELLA CENTER: Är ett ekipage som verkligen är en "nästagångare" och är det kanske dags för triumf? Kommer ifrån två raka insatser som slutat med fina andrapris och kommer återigen segerstrida?

Fler Möjliga Streck:

13.JUMBLE ÅS

11.NELSON NORA

10.CAVIAR SISU

9.SERONERA

6.STARFISH AND COFFEE

Ranking: 1 - 8 - 15 - 12 - 3 - 13 - 11 - 10 - 9 - 6 - 7 - 2 - 14 - 5 - 4

Strukna: -


V75-3: En Spikkandidat men finns flera Garderingsbud!

Silverloppet, försök 6 i meeting 2 med Autostart över full distans. Finns en spikkandidat men garderingsbuden är intressanta:

5.THAI NAVIGATOR: Formen är det definitivt ingen fel på och är väldigt startsnabb och är min självklara spetsfavorit. Får de bestämma ifrån ledningen så är detta en toppchans att på nytt triumfera - en gångbar spikkandidat.

4.BRITISH STEEL: Ett ekipage som jag gillar skarpt och är hyfsat startsnabb så kan direkt hitta en intressant position med slagläge. Får han en smygresa serverad så har de goda chanser att straffa samtliga, besitter nämligen en högklassig spurt - ett måstestreck på min kupong! Dessutom pratas det om barfota fram till denna start!

6.ALVENA TAKE IT: Blev seger direkt i årsdebuten och lär inte vara sämre här och dessutom blir det barfota runt om - se upp.

7.BEPPE AM: Det går fort i travets underbara värld och från att vara en självklar favorit på V7 till att bli bortglömd. Visserligen har insatserna varit fyllda med galopper och svårare upplägg samt att det denna gång är väldigt kapabla motståndare - fast helt borta är de inte och till tre procent är detta högintressant!

8.ZENIT BRICK: Varit bra i vinter fast har blandat bra insatser med några galopper. Kan öppna, men når absolut ingen ledning härifrån så frågan är vart han hamnar ifrån start? Hittar de en vettig rygg härifrån kommer de straffa många över upploppet till slut.

Fler Möjliga Streck:

1.TANGO VANG

10.ALWAYSINBLACKPEDIA

2.TONICETOBETRUE

Ranking: 5 - 4 - 6 - 7 - 8 - 1 - 10 - 2 - 9 - 12

Strukna: 3.SPITCAM JUBB samt 11.NI TALAR BRA LATIN


V75-4: En Favorit i Fara!

Östfoldpokalen (Kallblodslopp) och de ekipage som har 1.100.001 eller mer på kontot startar med 20 meters tillägg medan de som tjänat 1.800.000 kr startar med 40 meterstillägg. Det är Voltstart som gäller över full distans. Här tycker jag favoriten är alldeles för stor och det finns en mängd intressanta fynd:

13.SMEDHEIM SOLAN: Riktigt formstark och har redan "dansat" hem två triumfer i år på ett väldigt övertygande sätt. Är dessutom startsnabb och kan omgående ta in mycket mark och hitta en intressant position. Detta är min vinnare och överväger till och med spik!

8.SOLÖR STEGG: I höstas var han det enda ekipage som (nästan) lyckades följa TEKNO ODIN och visade då upp en härlig klass. Är kanske långtifrån den toppformen, fast kunnandet och kapaciteten är riktigt hög - se upp! Dessutom med en viss Torbjörn Jansson!!

6.ALSAKER PIRIL: Skall räknas tidigt speciellt genom sin startsnabbhet och är faktiskt min spetsfavorit även om han startar från tillägg. Från ledningen kommer han sälja sig dyrt - ett måstestreck för den som går i garderingstankar.

11.MOE SVARTEN: Visade verkligen upp sin klass senast fast denna gång är motståndet betydligt hårdare. Fast form slår klass och skall verkligen inte räknas bort!

2.MYHRENG JERKER: Favoriten tror jag väldigt lite på. Är inte startsnabb och kommer inte kunna försvara ledningen och då är frågan vilken position han kommer att få? Besitter visserligen form, fast motståndet han stött på har kanske inte varit det bästa.. Rankar ner honom...

Fler Möjliga Streck:

12.TEDDY GUTTEN STÖEN

7.STEINFAKS

10.TEKNO JERKEN

4.MOFAKSAN

Ranking: 13 - 8 - 6 - 11 - 2 - 12 - 7 - 10 - 4 - 1 - 5 - 9 - 3

Strukna: -


V75-5: En Kapabel Trio!

Klass II-loppet, försök 6 i meeting 2 med Autostart över full distans. En kvartett höjer sig ifrån mängden.

2.ULISSE KRONOS: Är man GOING KRONOS bror så säger det de mesta. Har tre triumfer på de fyra senaste starterna och när det inte blev seger så slutade det med galopp. Har en galopphistorik så är inte helt att lita på, fast felfri så har han på nytt stora chanser att på nytt segra.

6.FERRARI B.R: Årsdebuten är nu avklarad och har han tagit den genomköraren på rätt sätt så lär han vara ännu bättre till denna start. Det blir dessutom barfota runt om och är verkligen en kapabel utmanare till min rankingetta.

5.DON VINCE: Inte startat på 1,5 månad, men har imponerat i årets starter där han har två triumfer. Senast blev det visserligen galopp, men det tror jag mer var ett olycksfall i arbetet. Är riktigt startsnabb och trivs ypperligt i denna position och härifrån kommer han bli svårslagen, spets och slut? Ett självklart garderingstreck!

4.TROT KRONOS: Har en galopphistorik, fast felfri skall han verkligen räknas tidigt. Har dessutom två lopp i kroppen som verkligen gett mersmak, med en triumf och ett andrapris. Felfri så utmanar han samtliga - se upp!

Fler Möjliga Streck:

3.MELLBY EXOTIC

8.ULK DELLE SELVE

1.REVENUE LAVEC

Ranking: 2 - 6 - 5 - 4 - 3 - 8 - 1 - 10 - 9 - 11 - 12 - 7

Strukna: -


V75-6: Årsdebuter med Guldglans!!

Guldloppet (Steinlagers Äreslöp), försök 6 i meeting 2 med Autostart över kortdistans. Fler högintressanta årsdebuter för elittravare:

9.MOSAIQUE FACE: Intressant debut och med tanke på vad stallet tidigare presterat så behöver man inte vara orolig för att inte MOSIQUE inte är förberedd till denna uppgift. Det negativa är bakspåret, då han trivs betydligt bättre med framspår där han kan nå ledningen. Och nu kan det bli dödens men har kapacitet att till och med kriga ner samtliga ifrån denna position. Har verkligen en toppchans och skall finnas med på kupongen!

4.BRUNO DI QUATTRO: Till skillnad från sina konkurrenter så har han tävlat regelbundet i vinter och har en bekräftad form. Har två triumfer på tre starter och näst senast spurtade han vaszt bakom en viss Nuncio. Kan tidigt ställa frågan att få överta ledningen och då kan detta bli en riktigt svår nöt att knäcka för Adrian med MOSAIQUE FACE.

10.B.B.S SUGARLIGHT: Årsdebut och är en travare som ofta behöver ett par lopp i kroppen innan vi kan prata om form och kapacitet. Fast på hans grundkapacitet så vågar jag helt enkelt inte utesluta honom. Att det är bakspår är även det negativt - med maxklaff så kan det kanske gå...

Fler Möjliga Streck:

2.ATTACK DIABLO

5.ALLABALLAKAITOZ

6.KING CITY

7.WINMECREDIT

1.GIGANT SLUGGER

Ranking: 9 - 4 - 10 - 2 - 5 - 6 - 7 - 1 - 8 - 3

Strukna: -


V75-7: Spiken Ligger Nära!

Klass l-loppet, försök 6 i meeting 2 med Autostart över full väg.

10.XANTHIS AMAZING: En högintressant travare som verkligen besitter en helt fantastisk spurt. Ifrån detta utgångsläget kan hon smyga med och får hon spara sin speed så kommer hon flyga fram över det långa upploppet. Dessutom rycker de samtliga skor och är min vinnare och är helt klart ett spikförslag!

1.FRASCATI B.R: I de bästa av världar så kan han försvara sitt innerspår och då är han helt klart att räkna med. Annars är risken stor att de fastnar på innerspåret, fast skulle de hitta ut så är de inte helt borta..

2.SHERIFF BI: Är riktigt startsnabb och trivs ypperligt i spets, når han hit så kommer han sälja sig dyrt - spets och slut?

Fler Möjliga Streck:

8.COFFIE U.N.G

4.DOUBLE SPIN

3.CARLOS MILO

9.MR.CREATION

5.MARIANA

7.LEA CHIP

11.WALLABY

Ranking: 10 - 1 - 2 - 8 - 4 - 3 - 9 - 5 - 7 - 11 - 12 - 6

Strukna: -

Lycka Till!

Kommentera inlägg