V75-Analys, Jägersro (8/4)

Förra lördagen blev det 6 rätt och hittade då tre härliga skrällar. Vi var inte många kvar och det betalade bra - nästan en kvartsmiljon tillbaka till andelsbolaget "Streckat och Klart"!

Värd: Jägersro som också kallas för spetsbanan och här är det en extra fördel att sitta i ledningen när upploppsklockan ringer.

Väderprognos: Mulet men uppehåll, mellan 10-11 plusgrader med en vindstyrka på 5-6 m/s.

Magkänslan: Efter förra veckans triumf där jag hittade en rad skrällar är självförtroendet på topp. Har dessutom några kapabla och intressant spikbud som i skrivande stund har helt ok procentsats. Utöver det ser jag en skrällduglig omgång.

Varför Vänta - Nu Kör Vi!!!

V75-1: Spets Slut eller Rygg Ledaren för min Vinnare?

Lördagsloppet, 3-åriga och äldre (30.000:- till 275.000:-) där ekipagen som tjänat 100.001 kr startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över Långdistans. Min spetsfavorit rycker de skorna på och tror att detta kan innebära triumf:

2.CANTONA AMERICA: Har nu ett lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll. Har ett perfekt utgångsläge och kommer tidigt sitta i ledningen och väljer de att köra i spets kan det räcka riktigt långt. Skulle de däremot välja att släppa när Ludde tillsammans med ULISSE KRONOS ställer frågan kan de lifta med till en fin placering - skulle luckan sedan komma över upploppet kan de straffa samtliga. De bli dessutom barfota runt om för första gången vilket kan ge en enorm effekt - högintressant och är min vinnare!

4.ULISSE KRONOS: Ett ekipage som jag med framgång spikat förut. Denna gång är motståndet enklare och de har möjligt att få överta ledningen och då är han ekipaget att slå. Har nu tre lopp i kroppen så formtoppen knackar på - har under dessa starter två triumfer och ett tredjepris. Har en bra uppgift framför sig - spets och slut?

5.VALENTIN: Formraden kan man inte blunda för med hela tre triumfer i år. En nackdelen är starten då det slutat med en rad startgalopp när han det varit ute i voltstartslopp. Har en härlig vinnarskalle och felfri kommer han segerstrida, se upp!

8.NONSTOP CHERI: Lopp i kroppen fast är kanske mer en sprintertyp, så den stora frågan är hur han hanterar den längre distansen då det nu är långdistansdebut. De rycker skorna och hittar de ner i en rygg direkt ifrån start så kommer de fälla många till slut - inte borta.

7.TETRAONE JET: Distansgynnad men har en galopphistorik - felfri med rätt resa så är allt möjligt.

3.GLIDER SLIDER: Två lopp i kroppen där det först blev galopp och senast triumf - behöver få det lite serverat men skall verkligen inte nonchaleras.

Fler Möjliga Streck:

6.COROT DE VANDEL

Vem Sitter i Ledningen: Endast två epikage på startvolten och CANTONA AMERICA är min självklara spetsfavorit - men släpper de till favoriten?

Ranking: 2 - 4 - 5 - 8 - 7 - 3 - 6 - 11 - 12 - 9 - 1 - 10

Strukna: -

V75-2: Det Går att Ta Ställning i Lärlingsloppet!

Stolopp, Lärlingslopp - Spårtrappa med Autostart över full distans. Lärlingslopp i kombination med Stolopp är aldrig en lätt nöt att knäcka, antingen streckar Du på eller så tar Du ställning då det ändå finns några högintressanta bud här:

5.FLASHING VICTORY: Endast toppinsatser i år där hon triumferat vid ett par tillfällen. Kommer satsa för att nå ledningen och i denna position så trivs hon verkligen och är hästen att slå - blir återigen barfota runt om. Jag tror hon kommer spåra väldigt länge och skall Du ta ställning i avdelning så är detta ekipaget Du skall spika.

13.ILONA HÅLERYD: Fast att lämna ILONA utanför kupongen har jag ändå svårt att se. Har nu ett lopp i kroppen och avslutade med fullt tryck senast och lär vara förbättrad till denna start. Blir samma balans igen d.v.s barfota runt om och kan ifrån det här utgångsläget smyga med. Kommer fälla många till slut med sin härliga avslutning - även detta är ett spikbud. Dessutom sitter Henriette Larsen upp, som både har hög kapacitet och dessutom känner hon hästen - se upp!

3.DIFFERENT IN: Är snabb ut och trivs även hon i ledningen, men frågan är om Oskar J kan svara ut FLASHING VICTORY? Blir det ledning har de absolut en toppchans och skall verkligen inte glömmas bort i sammanhanget.

12.KENDRA SILVIO: Raden är missvisande och senast hade hon mycket sparat som hon här kan ha nytta av. Har visat upp fina takter och det känns som att en seger är inom räckhåll, spåret är förstås svårt - helt klart skrällduglig till en högintressant procentsats.

11.ANGIE SIMONI: Radat upp fina och stabila insatser under året, utan att ha fått triumfera - denna uppgift ser intressant ut på pappret och kanske är det dags för en seger?

Fler Möjliga Streck:

8.ULRIIKA HIGHNESS

9.TRICIA

15.DEAR FRIEND

4.JULIANA

6.LIKASI

7.RED HOT METALIMO

2.TOP DE LUXE

Vem Sitter i Ledning: FLASHING VICTORY tror jag tar hand om ledningen, fast kan bli utmanad av DIFFERENT IN.

Ranking: 5 - 13 - 3 - 12 - 11 - 8 - 9 - 15 - 4 - 6 - 7 - 2 - 14 - 10 - 1

Strukna: -

V75-3: Spika och Vända Blad fast Garderingen är Lockande!

Gulddivisionen (Peterson Broddas Minne 2017), Olympiatravets deltävling 2 - försök 3 i meeting 3. Det är Autostart som gäller över full distans. Här hittar vi en fin elithäst som är megafavorit, just därför känns det lockande att försöka fälla honom:

8.MOSAIQUE FACE: Brukar inte vinna årsdebuterna, men nu blev det triumf i årets första start på Momarkens travbana. Då kunde de tidigt överta ledningen från sitt bakspår och spårade sedan hela vägen runt till en relativt överlägsen seger. Med detta loppet i kroppen kommer han vara rejält förbättrad och dessutom rycker de skorna till denna start. Skall jag försöka hitta något negativt så har de tilldelats sämsta möjliga spår, men tror att Ludde i vanlig ordning tar ett tidigt offensivt initiativ. Mer som talar för triumf är att stallet har satsa emot Olympiatravet. Har verkligen en toppchans inför denna uppgift och förstår Er som har en spik i huvudet och det är kanske bara att spika, vända blad och försöka fälla favoriterna i de övriga avdelningarna.

Men nu är procentsatsen verkligen inte lockande och att gardera honom känns verkligen lockande och då skulle jag vilja rekommendera följande travare:

2.ROCKY WINNER: Med ett bra slagläge direkt ifrån start så kommer han ha stora möjligheter till en fin placering. Har flera lopp i kroppen och besitter en härlig styrka - kan verkligen hota favoriten så se upp!

5.SPRING EROM: "Gamlingen" som gång på gång visar upp sig från sin bästa sida. Kommer tidigt sitta bra till och har dessutom stora möjlighet att överta ledningen. Fast när Ludde kommer och ställer frågan, så släpper de till favoriten, eller? I ledningen eller rygg på ledaren kommer han på nytt inkassera en fin placering.

Vem Sitter i Ledningen: VÄSTERBOONTHENEWS är snabb ut? Men släpper till SPRING EROM DRÖM som i sin tur släpper till favoriten?

Ranking: 8 - 2 - 5 - 1 - 6 - 3 - 7

Strukna: 4.THAI NAVIGATOR

V75-4: Flyger QUIZ TÖLL över upploppet igen - Spik!

Klass II, försök 2 i meeting 3 med Voltstart över full väg. Här hittar vi ett intressant spikförslag och i min bok straffar hon samtliga över upploppet med sin otroligt fina avslutning.

5.QUIZ TÖLL: Ett ekipage som jag på senaste året börjat gilla riktigt mycket, men nu har det blivit en kortare paus på dryga två månader. Presterat alltid på topp och har fem raka topp-två placeringar och får hon spara sin speed till upploppet så kommer hon på nytt flyga fram - detta är min vinnare och dessutom ett högintressant spikförslag. Det negativa är just att det inte blivit någon start på ett par månader, men tror hon löser det direkt i minicomebacken.

4.WINNER'S WINE: Imponerade i årsdebuten efter hela åtta månaders frånvaro och triumferade direkt. Lär ha tagit fler kliv i rätt riktning med det loppet i kroppen, men har en galopphistorik. Vid felfri avgång har han en toppchans att på nytt triumfera.

7.CAN LANE: Kanske inte presterat på topp i de senaste starterna , men har en hög grundkapacitet. Har nu ett bra läge att tidigt ta hand om ledningen och väl i spets där trivs han ypperligt. Dessutom pratas det om att det kommer bli barfota runt om för första gången, vilket verkligen kan ge en intressant effekt - är dessutom lite bortglömd denna gång.

1.FRIEND OF NATURE: Tre lopp i kroppen där det blivit två topp-två placeringar och i årsdebuten slutade det med galopp. Kommer inte kunna försvara sitt innerspår, så en position som trea invändigt är att vänta - liftar med till en bra placering?

Fler Möjliga Streck:

12.SEETHESTAR

2.NIKY FLAX

11.FIDAGU U.R

8.ATOMIC RAIN

6.FOURTEENOSIX

9.UPTOTHE CHAPEL

Vem Sitter i Ledningen: CAN LANE tror jag tidigt sitter i spets - antingen spetsar han på egenhand alternativt så övertar han ifrån FOURTEENOSIX.

Ranking: 5 - 4 - 7 - 1 - 12 - 2 - 11 - 8 - 6 - 9 - 3 - 10

Strukna: -

V75-5: Levererar D.D´S HITMAN Igen?

Silverdivisionen, försök 2 i meeting 3 med Autostart över full väg. I silverloppet hittar vi verkligen en elittravare som jag bara tror helt enkelt är bäst:

11.D.D´S HITMAN: Imponerande verkligen stort i årsdebuten, även om motståndet inte var det bästa - efter en smygresa i kön avancerade de fram i dödens och avväpnade den tidigare ledaren VIVO PER LEI och lämnade övriga till en helt överlägsen triumf. Trots att utgångsläget är svårt, så tror jag helt enkelt att de återigen bara är bäst - procentsatsen är i skrivande stund helt ok och det är en spikkandidat.

10.BRAVONAVARONE: Imponerade också i årsdebuten för stall Kolgjini efter fyra månaders tävlingsuppehåll - men nu är motståndet tuffare. Är den självklara utmanaren, men kan få svårt att räcka till mot avdelningens gigant.

7.RE DOC: Jag tror att det på nytt blir ledningen även om han denna gång startar längre ut på vingen - är riktigt startsnabb. Väl i ledningen är han riktigt kapabel och kan spåra länge - ett tidigt garderingsbud.

3.BREIDABLIKS NUBBE: Är spetsaktuell och skulle han lyckas att försvara ut RE DOC ser det hela intressant ut. Har ett lopp i kroppen så lär vara förbättrad till denna start - blir det ingen ledning så är frågan vilken position han får, instängd eller dödens? Mycket avgörs ifrån start och skulle det bli ledning så kommer han segerstrida - ett hot mot samtliga!

Fler Möjliga Streck:

6.BARTENDER IN

12.TOP OF THE WORLD

2.FLASH HÅLERYD

Vem Sitter i Ledningen: BREIDABLIKS NUBBE kommer försöka nå ledningen, fast min spetsfavorit är förra veckans härliga spik RE DOC som är grymt startsnabb.

Ranking: 11 - 10 - 3 - 7- 6 - 12 - 2

Strukna: 4.ALBATROS D.K

V75-6: Flera Högintressanta Skrällbud!

Bronsdivisionen, försök 2 i meeting 3 med Voltstart över full distans. Finns ett par kapabla ekipage som är mycket spelade, men bakom dessa finns det intressanta skrällmöjligheter med klass.

7.AMAZING DYNAMITE: Har nu ett lopp i kroppen och visade omgående sin höga kapacitet när han fick gå i dödens och stred ända in i mål till ett fint andra pris. Lär vara förbättrad till denna start och hittar han ner i en rygg och får ett enklare upplägg så har han toppchans - min vinnare!

12.VÄSTERBO ARTHUR: Mitt stora drag på V8 i början av mars och då imponerade han stort och triumferade på ett härligt sätt. Detta är en travare som blir grymt förbättrad när han får trava barfota - besitter en imponerande styrka och kan runda samtliga och är återigen totalt bortglömd.

6.FLO RIDA SEA: Min spetsfavorit som till denna start rycker skorna. Inte startat på drygt två månader, men tror att denna paus kan ha gjort gott och att formen är runt hörnet - kommer segerstrida, spets och slut?

1.ELDRICK BOKO: Skulle favoriten lyckas svara ut FLO RIDA SEA ifrån start är mycket vunnit. Är stark och har en härlig vinnarskalle - men har en känsla att spåret denna gång kan bli en fälla, instängd? Blir det däremot ledning så blir han extremt svårslagen - ett måstestreck!

2.SUGARBOY PETOJ: Ett ekipage som jag ofta varnar för och som brukar förgylla min kupong - presterar oftast bra och har denna gång dessutom ett bra utgångsläge där han omgående sitter i andra spår - en kupongrensare!

4.VOLONTARY SIMPLCTY: En riktig sprinter som tävlat flitigt under vintern, med en smygresa så kan det gå - går barfota igen.

Fler Möjliga Streck:

3.CLEMENZA AM

8.LET IT HAPPEN

Vem Sitter i Ledning: FLO RIDA SEA tror jag kan ta en längd på ELDRICK BOKO.

Ranking: 7 - 12 - 6 - 1 - 2 - 4 - 3 - 8 - 11 - 9 - 5

Strukna: 10.TOURNADO DREAM

V75-7: Spurtkanonerna Duggar Tätt - Helgardera!

Klass I, försök 2 i meeting 3 med Autostart över kortdistans. Här hittar vi en rad ekipage som besitter imponerande spurtresurser - verkligen ett getingbo där jag väljer att INTE ta ställning och helgarderar:

6.COFFIE U.N.G: Spikade jag vid senast starten (V8) och gick då äntligen felfri där han fick en smygresa i de bakre regionerna och flög sedan fram som värsta flygmaskinen över upploppet till triumf. Går han återigen felfri och de hittar ner i en rygg så tror jag på samma scenario - min vinnare och ett första streck.

4.IAGO ZON: Härlig kapacitet, men insatsen i lördags får man helt glömma. Kommer han bara iväg felfritt så har han en bra uppgift framför sig - kapablast i fältet och kommer att segerstrida.

3.QUATTRO TÖLL: Grymt startsnabb och kommer tidigt sitta i ledningen, men frågan är om de inte kommer att släppa? Kan vinna både ifrån spets och rygg ledaren - strecka!

11.XANTHIS AMAZING: Har inte haft flyt med spåren på den senaste tiden och det blev på nytt ett svårt utgångsläge - men har däremot visat upp en härlig form. Besitter en riktigt kapabel spurt, så med rätt resa längs vägen och lite tempo där framme så får samtliga se upp. Ingen seger i år - kommer den på lördag?

10.RAFIKI FRI: Osynad på distansen och skall dagen till ära gå barfota - har ett lopp i kroppen efter en liten paus och är säkerligen förbättrad. Bakspår gör det hela lite mer chansartat, fast med lite tempo där framme så har han alla möjligheter att straffa många till slut.

1.UNCLE TUPELO: Är kvick ut, men i min bok så kommer han få svårt att försvara sitt innerspår - är visserligen kapabel men känslan säger att han kommer bli instängd som trea på innerspår och rankar där av ner honom en aning.

8.ZORN BRICK: Spåret är inte det bästa, men skulle han hitta ner i en rygg omgående ifrån start så kan det bli intressant - med en smygresa så har han en spurt som kan fälla de flesta, skräller?

5.MAKING LOVE: Gillar distansen, men är samtidigt galoppbenägen - felfri då segerstrider han.

2.CELEBRITY LANE: Trivs över distansen och har nu ett lopp i kroppen där det blev triumf omgående - har ett perfekt utgångsläge och skall räknas tidigt.

Fler Möjliga Streck:

12.NEW MOON PELLINI

7.CADDIE KASANDRA

Vem Sitter i Ledning: QUATTRO TÖLL är extremt startsnabb och är min självklara spetsfavorit - fast magkänslan säger att Thomas Uhrberg väljer att släppa.

Ranking: 6 - 4 - 3 - 1 - 11 - 10 - 8 - 5 - 2 - 12 - 7

Strukna: 9.STRONGHOLD

Lycka Till!!

Kommentera inlägg