V75-Analys, Färjestad (14/4)

Nu är det påsk och då erbjuds dubbla V75-omgångar med riktigt fin travsport. Har göttat mig i bägge omgångarna och vet inte hur många timmar jag lagt ner i lopparkivet. Känslan är mer än bra och hoppas att den vinnandetrenden på mina andelar håller i sig - drog in en kvartsmiljon för ett par veckor sedan på V75, 92.000:- veckan innan på V86 och senaste V75-omgången resulterade i 15.000:- tillbaka

Värd: Färjestadstravet. Här är upploppet något kortare än i snittet och det mäter en längd på 177 meter, så visst är det en fördel att sitta i den främre träffen. Det jag minns allra bäst i från banan var när fina Copiad satte ett av sina världsrekord!

Väderprognos: Ser inte så lysande ut med en temperatur runt nollan, dessutom finns risken för snöblandat regn - vindstyrkan skall ligga på mellan 4-5 m/s.

Magkänslan: Är rikigt god och efter att studerat ekipage för ekipage så har jag hittat ett gäng högintressanta drag som i skrivande stund är relativt ospelade - dags för nya framgångar!

Nu Kör Vi!

V75-1: En Stark Spikkandidat efter Strykningar!

Folke Hjalmarssons Minneslopp - Femåringslopp Ston (lägst 200.001:-) med Autostart över full distans. Blev en hel del strykningar och det höjer verkligen oddsen för min rankingetta - frågan är om min spetsfavorit kan utmana?

1.PASITHEA FACE: Drog nitlotten i spårlottningen då det återigen blev ett innerspår. Är inte snabb ut och dessutom finns det ett par riktigt startsnabba utvändigt. Senast mötte hon drottningen Delicious U.S och kunde då inte utmana, men det är mer än förståeligt. Har nu tre lopp i kroppen och har flera imponerande insatser på kontot och efter strykningarna på de värsta konkurrenterna så ser denna uppgift mer än bra ut - min vinnare!

6.SPOIL ME: Två lopp i kroppen och är riktigt startsnabb, min spetsfavorit. Fast de lär släppa, men kommer lifta med till en topplacering och skulle luckan dyka upp över upploppet är allt möjligt...

Fler Möjliga Streck:

10.OTROBANDA

11.GEMATRIA

7.CHARISMA K.W

4.DIVA DEO

Vem sitter i Ledningen: SPOIL ME är riktigt startsnabb och i min bok når hon spets, fast GALACTICA kommer nog göra ett försök att svara ut.

Ranking: 9 - 8 - 1 - 6 - 10 - 11 - 7 - 4 - 2 - 3

Strukna: 5.GALACTICA, 8.IN TOTO SUND samt 9.TREASURE KRONOS.

V75-2: Ta Ställning eller Strecka på i Lärlingsloppet!

Lars "Tvåan" Nilssons Minneslopp - Lärlingslopp med Autostart över full distans. Lärlingsloppen är inte lättlösta, fast det går att ta ställning här annars är rådet att strecka på:

11.R.K KING: Har nu ett lopp i kroppen, vilket var på V75 och fick ett smyglopp från bricka 12 och spurtade helt ok över upploppet hela vägen in i mål till ett femtepris. Raden med tre triumfer på fem starter ser respektingivande ut, men nu blev det återigen bakspår och behöver där av lite klaff på vägen. Löser det sig det minsta längs vägen så kommer de segerstrida - strecka!

4.TYRON POWER: Kommer laddas från start och jag personligen tror att det kommer att ta en längd på de invändiga. Har startat regelbundet i vinter och har en mängd stabila insatser på kontot. Kusken känner hästen vilket är ett stort plus och dessutom blir det nu första starten med barfota runt om. Har en känsla att barfota balansen kommer göra en hel del och blir det inte för hårt tempo ifrån start så kommer de leda länge, hela vägen runt?

5.OBELIX SKIFT: Är snabb ut och kan tidigt ta hand om ledningen, fast jag har en känsla att det blir svårt - så frågan är om det i så fall blir dödens eller rygg ledaren? Har kapacitet att kriga ner detta sällskap den jobbiga vägen - se upp och strecka!

3.SAHARA SUN: Lite för mycket galopper på kontot och dessutom två starter i rad. Är egentligen den startsnabbaste, fast har en känsla att de hon kommer tas lugnt ifrån start för att höja oddset till en felfri avgång. Felfri och/eller ifrån ledningen så är det ett segerbud - i skrivande stund bortglömd!

7.DICE MAN: Årsdebut och ett osynat ekipage (utländska starter), fast rapporterna kring honom är lovande - en outsider som skall tas på allvar.

6.FLOYD P.BOKO: Två lopp i kroppen och kommer ifrån seger. Spåret är inte det enklaste då det finns många snabba invändigt - får backas från start? Skulle det däremot hitta ner i en vettig position så skall de verkligen inte nonchalera.

Fler Möjliga Streck:

10.REKORD RUNE

1.MADAME LOVE

Vem sitter i Ledningen: Många startsnabba på startlinjen och jag själv tror att TYRON POWER är först. Fast SAHARA SUN (tas lugnt ifrån start denna gång?) och OBELIX SKIFT ka utmana.

Ranking: 4 - 11 - 5 - 3 - 7 - 6 - 10 - 1 - 2 - 8 - 12 - 9

Strukna: -

V75-3: Blåser Sune Undan??

Th Egnells Memorial, 4-åriga och äldre Svenska och Norska Kallblodiga (200.001:- till 800.000:-) - de ekipage som har 420.001:- på kontot startar med 20 meters tillägg. Det är Voltstart som gäller över kortdistans. Ett kallblodslopp som inte är helt lättlöst, fast några ekipage höjer sig ifrån mängden, men för att vara säker så rekommenderar jag många streck:

3.BLÅS UNDAN: En travare jag verkligen gillar som historisk sätt har haft en galopphistorik, men som på senare tid har han skött sig riktigt bra. Distansen är kanske ingen fördel då han är mer stark, men felfri så krigar han alltid ända in på linjen. Löser det sig bara lite längs vägen så är han att räkna med - min vinnare, strecka!

11.MYLLKÄRRS SUNE: Ett kallblod som jag tjötat om sedan årsdebuten och lär fortsätta med det... Raden är kanske inte så imponerande, fast samtidigt har han ofta fått jobbiga upplägg. Med lite klaff på vägen kommer han fälla många till slut - självklar på min lapp.

8.PHILIP LYN: Fyra starter i år där han har triumferat i två.. Är distansgynnad och dessutom är körspö tillåtet, vilket kan ge en bra effekt.

13.VIKTOR K: Visat stabil form, men i de två senaste starter så har det slutat med galopp. Fast nu sitter Torbjörn Jansson upp och det är högintressant - felfri kan han runda de flesta!

7.ULSRUD TROLL: Verkligen distansgynnad och även om han blandat och gett på senaste tiden så skall han absolut räknas tidigt!

2.MJÖLNER FOKUS: Står 20 meter bättre än de flesta konkurrenter och besitter en härlig spurt - skall inte nonchaleras!

Fler Möjliga Streck:

5.PRINS TOM:

12.FASTE VIKING

1.GÄRDSJÖ ARAGON

10.TORPA NICKLAS

9.MYHRENG GRAGE

Ranking: 3 - 11 - 8 - 13 - 7 - 2 - 5 - 12 - 1 - 10 - 9 - 14 - 6 - 4

Strukna: -

V75-4: En Stark Trio, men det saknas inte Utmanare!

Copiads Silverpokal (4-åriga 50.001 till 430.000:-) med Voltstart över full väg. En trio höjer sig i mina ögon:

9.MAGIC HAPPENS: En travare som Peter Untersteiner håller riktigt högt, men spåret kunde blivit lite enklare då det blev ett femte spår från tillägg. Löser sig startmomentet och de hittar en lämplig rygg så kommer de segerstrida. Fler lopp i kroppen så toppformen är inte långt borta - min vinnare

10.GREAT KING WINE: Riktigt kapabel travare som har radat upp fina insatser på senaste tiden, men är galoppbenägen. Är stark och besitter även en fin avslutning, felfri så kan detta mycket väl vara vinnaren!

7.IOANA HANOVER: Formtoppad i höstas/vintras med hela sex triumfer på åtta starter. Har nu dessutom ett lopp i kroppen som hon säkerligen blivit rejält förbättrad av. Tar ingen ledning härifrån, men Örjan hittar säkerligen ner i en position med ett intressant slagläge - besitter en härlig avslutning som kommer fälla många till slut. Är kapablast i fältet och är ett självklart streck på lappen!

Fler Möjliga Streck:

12.DONEISDONE

2.MELLBY ESPRI

6.LUBECK

4.FUX DE LUXE

5.RAGAZZO DA SOPRA

11.OAKIE

Vem Sitter i Ledningen: MELLBY ESPRI är min spetsfavorit, men släpper troligen till FUX DE LUXE när Oscar Kylin-Blom ställer frågan.

Ranking: 9 - 10 - 7 - 12 - 2 - 6 - 4 - 5 - 11 - 8 - 1 - 3

Strukna: -

V75-5: En Bra Favorit!Diamantstoet för 3-7-åriga svenska ston (100.001:- till 325.000:-), försök 2 - Spårtrappa med Autostart över full distans. En bra favorit, fast bakom finns det några intressanta som en bra dag kan hota:

3.LIKE A STAR: Har nu tre lopp i kroppen, där det blivit två triumfer och ett tredjepris. Har nu tilldelats ett perfekt utgångsläge och har stora möjligheter att få överta ledningen ifrån TANYA GEL och ifrån spets så har de toppchans. Stallet har uttalat sig om att hon kommer lättas i balansen. Blir det ledning så har jag svårt att tro att hon skulle förlora detta - min självklara vinnare.

12.TOUR KNIGHT: De ryckte skorna till förra starten fast det funkade inte alls och det hela slutade med galopp. Innan dess har hon i år triumferat i samtliga starter (tre stycken). De återgår nu till skor och dessutom blir hon utrustad med en jänkarvagn - löser det sig bara ifrån detta svåra utgångsläge så har hon alla möjligheter att utmana.

10.JULIA PELLINI: Har nu två lopp i kroppen där årsdebuten gav mersmak medan det blev galopp senast. Att det denna gång blev bakspår höjer henns odds att gå iväg felfri och då skall hon absolut räknas tidigt - se upp över upploppet!

13.MELLBY EXOTIC: Tävlat regelbundet under vintern och känslan är att hon bara blir bättre och bättre. Har alltid haft en härlig styrka, men har på senaste tiden utvecklat sin speed. Spåret är förstås ingen höjdare, men med lite klaff med ryggar längst vägen så är en ny topplacering att vänta.

6.SCHATZI FAYLINE: Tre lopp i kroppen, var av en triumf.. Är ingen startkanon så frågan är vart hon hamnar ifrån start - hittar de ner i en rygg så är hon en segerkandidat!

Fler Möjliga Streck:

7.PEARL FACE

15.LUCKYLINE AMERICA

9.STAR TREATMENT

2.ALANDIAS DA VICI

8.MANTOQUEEN

Vem Sitter i Ledning: Även fast MANTOQUEEN är riktigt startsnabb så tror jag ändå TANYA GEL sitter tidigt i ledningen - släpper till LIKE A STAR?

Ranking: 3 - 12 - 10 - 13 - 6 - 7 - 15 - 9 - 2 - 8 - 5 - 4 - 14 - 11 - 1

Strukna: -

V75-6: Räcker 20 meters Försprång för Favoriten??

Långfredagsstayern där ekipage som tjänat 350.001:- eller mer startar med 20 meters tillägg, de som sprungit in 680.001:- startar med 40 meters tillägg samt de som har 1.320.001 på kontot startar med 60 meters tillägg. Med andra ord är det Voltstart som gäller över stayerdistansen 3140 meter. En trio höjer sig rejält:

9.DJALI BOKO: Blev alldeles för het i årsdebuten (V75) och lämnade övriga ekipage, blev passerade över upploppet och sedan var den dagen förstörd. Nu startar han 20 meter före de värsta konkurrenterna och när Adrian sitter upp så är lär ett offensivt upplägg vara aktuell - försöker överta ledningen? Blir han inte för het denna gång och Adrian får kontrollera ifrån spets då kan det bli en för svår uppgift för konkurrenterna. Skulle procentsatsen gå ner något är det helt klart en tänkbart spikförslag!

12.CANDOR HALL: En härlig långdistansare som triumferat i bägge starterna i år och tar hela tiden kliv emot formen. Utgångsläget är förstås svårt, men besitter verkligen kapaciteten att runda samtliga - vid gardering är han väldigt tidig!

11.ALFAS DA VINCI: Verkligen distansgynnad och har nu ett lopp i kroppen som slutade med ett andrapris - lär vara förbättrad till denna start. Löser det sig bara lite längs vägen så får verkligen Adrian med favoriten se upp.

Vem Sitter i Ledningen: TRUST BOOM BAY är min spetsfavorit, men lär släppa omgående när Adrian tillsammans med DJALI BOKO ställer frågan.

Ranking: 9 - 12 - 11 - 8 - 2 - 10 - 7 - 4 - 3 - 5 - 1 - 6

Strukna: -

V75-7: Spik eller en Stark Kvartett??

Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal för 5-åringar (lägst 200.001:-) med Autostart över kortdistans. En riktigt fin avslutning med härliga travare och här säger jag bara njut i fulla drag - det finns en spikkandidat men garderingsbuden är minst lika vassa.

8.TWISTER BI: Är en härlig travare som verkligen gillar distansen, men drog verkligen en nitlott i spårlottningen. Är ruskigt snabb ut, men att spetsa ifrån bricka 8 det gör han inte. Presterat på topp under hösten/vintern, men har endast ett lopp på kontot i år och det var i slutet av februari då det blev triumf på Vincennes. Kommer tidigt avancera fram och sätta press på ledaren och har speeden och styrkan att kriga ner detta fält ifrån dödens. Det är en spikkandidat, även om det verkligen inte saknas utmanare:

9.TARGET KRONOS: Den stora utmanaren som nu har två lopp i kroppen och har hela tiden tagit små steg emot formen, så skulle verkligen inte bli förvånad om han är ännu bättre till denna start. Kommer troligen få en smygresa serverad och den stora frågan är om TWISTER BI kan utmana om han fått göra grovjobbet längs vägen. Nu rycker de dessutom bakskorna samt satsar på ett norsk huvudlag - ett måstestreck på garderingslappen!

1.IN VAIN SUND: Att det blev bricka 1 var ju ingen fördel då han inte kommer att kunna försvara sitt innerspår, instängd? Fast visserligen är startfältet relativt litet så det kan lösa sig. Har en högintressant rad och har sett riktigt fin ut i de två starterna han gjorde i Paris. Nu har det inte blivit någon start på ett par månader, så frågan är om det har påverkat formen.? Daniel Redéns fina travare får man inte nonchalera och dessutom med Örjan och hittar de bara ut i andra spår kan det mycket väl vara honom vi ser på fotot.

4.POET BROLINE: En intressant årsdebut och när det inte blivit någon start på över fyra månader måste jag såklart göra ett frågetecken kring formen - behöver kanske ett lopp i kroppen? Är otroligt startsnabb och är min spetsfavorit och väl i ledning är det ändå hästen att slå - kan spåra länge, hela vägen runt? Garderar Du vidare är han självklar på kupongen!

2.DONATOMITE: Är snabb ut, men tror inte att han kan svara ut POET BROLINE - fast positionen i rygg på ledaren behöver inte vara helt fel. Liftar med till en fin placering och skulle luckan dyka upp så vet man aldrig, ett skrällbud!

Fler Möjliga Streck:

3.TROT KRONOS:

5.PYTHAGORAS FACE

7.FRENCH LAUNDRY

Vem Sitter i Ledningen: POET BROLINE är ruskigt startsnabb och är min solklara spetsfavorit.

Ranking: 8 - 9 - 1 - 4 - 2 - 3 - 5 - 7 - 10 - 6

Strukna: -

Lycka till och Glad Påsk!!!

Kommentera inlägg