Sammanfattning Februari!

När jag nu skriver detta inlägg och blickar ut genom fönstret, möts av den gråa himlen och snöslasket skulle jag inte påstå att humöret är på topp. Det här med vintern är väldigt tröttsamt ibland, både orken och lusten blir mindre. Det gäller att försöka hitta ljuset i mörkret och som tur är går vi mot ljusare och varmare tider! Det finns dock ljusglimtar att glädjas åt och en sak är travet, trots årstiden har många fina hästar visat upp sig och bjudit på fina prestationer vilket är roligt att se och nog går vi mot en spännande vår/sommar!

Nu i lördags årsdebuterade Lutfi Koljinis toppsto Pasithea Face och vann på ett fint sätt, det kommer bli spännande att se vilka lopp han matchar henne mot denna säsongen. Ludde vann också med Rigel Face och även denne var mycket bra efter en tuff öppning, säkerligen en klassklättrare.

I gulddivisionen har framförallt On Track Piraten förgyllt oss med sin närvaro och radat upp segrar, så läcker han ser ut! Jag hoppas han bibehåller formen och att Hans R Strömberg siktar mot de stora loppen till sommaren. Februari månad var också då Nuncio skulle göra debut, vårat fenomen som äntligen är tillbaka på travbanan och joggade ifrån motståndarna i årsdebuten. Han är läcker på alla sätt och vis och en klok häst, galopperar och leker lite med Stefan "Tarzan" Melander i uppvärmningen men när loppet börjar vet han att det är allvar och gör sitt bästa och det räcker långt.. riktigt långt! En fantastisk häst helt enkelt och nog längtar vi alla som är travintresserade efter duellen (som vi hoppas blir av) mellan värdsstjärnorna Nuncio och Bold Eagle sista helgen i maj!

Förra onsdagen bjöd på en del fina prestationer och Svante Båth har en spännande treåring i Global Un Poco som gjort två starter i Februari och vunnit båda på övertygande vis. Hingsten blir spännande att följa framöver. Alvena Take It gjorde även hon årsdebut och vann mycket enkelt från bakspår, detta sto kommer säkerligen stå sig bra i stoeliten under säsongen. Barkevious Mingo vill jag också nämna som var strålande från spets, valacken efter From Above verkar vara under fin utveckling!

Det var några höjdpunkter jag kommer ta med mig från denna månad som vi snart lägger bakom oss och tar sikte mot ljusare månader! Spelmässigt har Februari inte heller varit en höjdare, men att spela på hästar är som allt annat här i livet, det går upp och ner och det är bara att försöka läsa på ännu mer och jobba hårdare så kommer förhoppningsvis utdelningen där med. Ska försöka lägga ut lite lir på twitter med i fortsättningen så följ mig gärna där @joeljolinho heter jag där. Har även startat ett tillsammanslag på atg, om någon är sugen att gå med är ni varmt välkomna. Hör av er på mail isf så skickar jag länk. joel_zlatan@hotmail.com

Så sammanfattar jag Februari och ser fram emot nya fina prestationer i Mars!

Sköt om er! ¨

/Joel


V75 Eskilstuna i sista stund

V 75 på Eskilstuna denna helgen och som vanligt denna årstiden finns det en del kluriga lopp, känns dock tryggt att ha en säker spik för inte lär On Track Piraten bomma en ny seger som han levererar.

V 75-1 är ett mycket fint stolopp enligt mig trots bara åtta hästar till start. Fyra hästar höjer sig lite över mängden tycker jag. 9 Jetset är jag lite svag för, levererar oftast bra lopp och nu har hon perfekt smygspår då hon är sylvass med lopp på rulle måste hon med på min kupong. 2 Pasithea Face gör här årsdebut för Ludde, ett sto med mycket hög kapacitet som var ute mot hingstar och valacker i derbyt. Hon har bra hårdhet och kan bli svår att rå på. 6. Indoor Voices har bra form och har gjort bra lopp på slutet, dessutom med Örjan i sulkyn. 1 Fly the World har varit ute mot tufft motstånd i guld på slutet och kan få loppet. Jag nöjer mig med dessa fyra, vill man ha en kantboll kan Catch The Cash vara rolig med Adielsson upp i vagnen.

V 75-2 är ett öppet stolopp, tyvärr blev Xanthis Amazing struken som underskriven är med och deläger. Tror en del på 5 New Flame som var bra i årsdebuten, verkar vara en stark häst som eventuellt siktas mot Stochampionatet. Blir det tempo på loppet kan hon vara ett roligt streck. 14 Qatrine Gel har varit bra på slutet och trots ett dåligt spår ska denna med på kupongen, Örjan kan som vi vet tidigare trolla med rätt resor. I övrigt är loppet som sagt öppet så mitt råd är att gardera på så mycket ni har råd med.

V 75-3 som är Gulddivisionen och här har vi en stenklar som vi haft nu på slutet några veckor. Jag pratar givetvis om nummer 5. On Track Piraten som varit överlägsen på slutet och jag har svårt att tro något annat även idag. 2640 meter ser jag bara som en fördel då han är stark och rejäl. Spik och vi vänder blad.

V 75-4 som är Klass 1 rankar jag 2 Alorac Mathbell högst, en stark och rejäl häst som står bra inne i klassen, fick även ett vettigt spår nu och bara han håller sig i trav tror jag på god chans. 6 Man at Work var bra sist och sitter troligen i spets tidigt. 12. Tournado Dream fick återigen ett dåligt spår men gjort fina lopp på slutet och jag vågar inte lämna denna utanför kupongen.

V 75-5 är Bronsdivisionen och Här blev Erica struken, då tror jag mycket på 5 Queer Fish som jag spikar! Står bra inne i klassen, 1640 meter ser jag som ett plus då han kan bli hetsig men det gör inte lika mycket på kort distans. Hästen har matchats hit och jag hoppas och tror Kaj Widell kommer vara offensiv i sin styrning. Queer Fish har varit ute mot bättre hästar än dessa och bör ha god chans vid sunda vätskor.

V 75-6 är Klass 2 där 6 Rigel Face som Ludde har i sin träning är troligtvis en klassklättrare och bör ha en mycket bra chans om han travar. Värt att tänka på är att hästen dock har galopperat i 6/12 starter så han är inte en stabil herre. Om man vill försöka fälla favoriten kan 2 Overseas vara en luring, bra spår och fin styrka för klassen. 2 % på denne.

V 75-7 5 Springover blir favorit men gör trots allt debut i silver och någon given vinnare är han inte tror jag. 3 Order to Fly har varit ute i V 75 många försök utan att vinna men då har motståndet oftast varit tuffare än vad det verkar nu, kan få en fin resa och smälla till denna gång. Skrällen är 12 Cupido Sisu som var ute i derbyt ifjol och har fin kapacitet. Dåligt spår men med tempo på loppet kan han bli farlig, 3 % på denne i nuläget.

Sammanfattning Januari!

Så var det dags att lämna Januari bakom oss och jag tänkte sammanfatta lite kort vad jag tycker har varit mest intressant under denna månad från min sida. Ett par höjdpunkter som jag kommer bära med mig!

Lördagen den 21:a Januari begav jag mig till Färjestads travbana och fick då träffa rikshästarna i Stall Färjestad, Xanthis Amazing & Deepak Am. Detta tyckte jag var väldigt roligt och spännande att få komma nära dessa mäktiga individer, många delägare var på plats och var intresserade vilket var trevligt! Deepak Am gick tyvärr inte så bra i ett lopp innan V 75 men Xanthis Amazing däremot spurtade strålande till ännu en andraplats på V 75 och har visat att hon duger på V 75 och är riktigt bra! För mig är det första gången man är med och äger hästar och när Xanthis avslutade vasst in på upploppet fick man uppleva en häftig stund! Jag stod vid mållinjen och försökte jobba in henne som etta, tyvärr hann hon inte dit men ack så nära det var! Detta med att vara hästägare har för mig tagit travet till en ny dimension då spänningen ökar ännu mer och det blir lite extra speciellt. Peter Strömberg (tränaren) med personal har gjort ett bra jobb med hästarna, vilket jag också vill nämna!

Söndag den 29:e Januari var det dags för Pri D' Amerique och Bold Eagle var väl om inte allas så de flestas favorit denna upplaga, snacka om skaplig press kring kretsen runt denna häst. Själv hade jag hoppats på de svenska bidragen och framförallt Propulsion då det är en liten favorit. Bold Eagle var dock för bra och som han avgjorde på bara några steg in på upploppet, han är helt enkelt grym! Det snackades om att "Bold" ska komma till Solvalla för Elitloppet i Maj och jag hoppas verkligen på det, en duell mellan honom och Nuncio hade varit fantastiskt att se!

Vill bara påminna om att Stjärnkusken på TV 4 har också dragit igång en ny säsong och är ett roligt program att följa, torsdagar klockan 20.00.

Med detta sagt så vänder vi blad och hoppas vi på en ny spännande månad när vi beger oss in i Februari vilket dessutom är sista månaden hästarna är tvungen att gå med skor.

Ta hand om er!

/ Joel
V 75 Färjestad 21/1

V 75 idag på Färjestad och då man bara har några hundra meter ifrån travbanan blir det självklart att gå dit och se på travet live idag! Har tyvärr inte färdigställt något system än som jag kan dela med mig av men har däremot läst på en del och ska dela med mig av mina tankar inför denna omgång. Jag tycker det finns ett par riktigt bra spikar i omgången, men det finns också ett par kluriga lopp där det kan skrälla. Jag tycker vi har en rolig omgång framför oss!

Mina spikar --> V 75-3 nr 2. On Track Piraten och V 75-5 nr 3 Fossens Bonus.

On Track Piraten ska bara vinna detta, han imponerar gång efter gång och detta motstånd skrämmer inte, jag räknar med att han tidigt sitter i spets och sen är det spel på ett mål utan målvakt. Det är bara sjukdom eller galopp emot men "Piraten" är stabil. När han är spelad på 86 % vill man egentligen försöka fälla honom spelmässigt men som sagt han ska bara vinna detta.

Fossens Bonus tycker jag också är en riktigt fin häst! Hästen har gått mycket bra på slutet och Jakobsson kommer nog ladda mot spets, oavsett om han kommer dit eller inte tycker jag det är en bra chans. Jag tror "Fossen" kan vinna från alla positioner! Frågetecknet är distansen då den bara startat ett par gånger på 2640 m. "Fossen" har dock vunnit på den distansen med och Jakobsson säger att hästen är reglerbar så det ska inte vara någon fara. Detta blir en hemmaseger tror jag!

Mina skrällbud --> V 75-1 nr 10 Xanthis Amazing, V 75-4 nr 5 Gårdsjö Aragon, V 75-6 nr 10 Snyting.

Xanthis Amazing (rikshäst) som jag själv är med och deläger spurtade sylvasst mellan hästar senast efter en snäll resa. Peter Strömberg nämner att hon känns ännu bättre efter loppet i kroppen. Det ser ut att kunna bli hård körning i detta klass 1 lopp och med rätta ryggar tror jag hennes spurt blir farlig! Till 5 % är det ett roligt drag.

Gärdsjö Aragon som startar i kallblodsloppet kan också vara ett roligt drag, han har haft bra form en längre tid och får han en bra position i främre träffen skulle det inte förvåna mig om han vinner. Normalt sett har väl favoriten 14 Bellfaks en bra chans men han är inte helt att lita på och om denne inte har en bra dag så kan mycket väl Gärdsjö Aragon vinna till 5 %.

Snyting har bra form och även i detta lopp ser det ut att kunna bli körning vilket skulle gynna bakspårhästarna, han har inte lyckats vinna i V 75 än men har härdats där på slutet och nu tror jag det kan vara dags. Även den streckad på 5 % i nuläget.

Lycka till på V 75 allesammans och ha en fin lördag!

/Joel

Angående Rikstravet Team SHL & V75 Örebro 23:e December

Ni har väl inte missat Rikstravet? För er som inte vet om detta så kan man köpa in sig i två travhästar för 500 kr, då deltar man i Rikstravet och äger 1/1500 andel. För detta får man inte bara två travhästar att följa utan också flera fina erbjudanden med t.ex ATG Live Premium. Köpte nyss en andel i stall Färjestad där hästarna Xanthis Amazing och Deepak Am ingår. Xanthis Amazing startar idag på V 75 på Örebro och Deepak Am gick bra efter galopp på Färjestad i måndags där man var och kikade på tävlingarna live. Spännande hästar att följa med andra ord!

Det jag vill säga är att detta är ett utmärkt tillfälle att testa på att vara ägare till en liten peng och få en spännande upplevelse fram till 3:e Juli 2017 då hästarna slutligen säljs på auktion. 14 lag tävlar mot varandra med koppling till ishockeylagen i SHL med två hästar i vardera stall, där det gäller att tjäna ihop mest poäng. För er som vill läsa mer om detta hänvisar jag till rikstravet.se. Registrera er innan 31:a December om detta låter intressant och spännande, varför inte ge bort detta som en sen julklapp i dessa tider?

Vi hoppar vidare till V 75:an på Örebro, Uppesittarkväll med bingolotto men det blir självklart trav med, som också har blivit en tradition på uppesittarkvällen med V 75. Har läst på en del och jag anser att det är många öppna och svårlösta lopp, det kan bli bra utdelning ikväll på sju rätt!

I V 75-6 tror jag dock det finns en bra spik i 1. Aron The Baron, varnade jag för sist som mindre betrodd, fick då aldrig riktigt chansen. Han har kanonform, ska vara hyfsad ut och Örjan upp! Lite väl stor favorit kan tyckas men en bra chans.

Tänkbara skrällar i omgången... Om favoriten i V 75-3 sviker så finns det gott om motbud bakom, varför inte Barthold K som tävlat mot en del tuffa hästar till 3 %. V 75-4 är ett mycket öppet lopp och om det blir överpace här så vill jag varna för två hästar, nummer 7. Jazza Håleryd som är skovan och har bra kusk, samt nummer 12. Justwalkonby som också är skovan och har bra form. Två roliga kantbollar om ni garderar upp loppet! V 75-7 känns som Huselius nämnde i Vass eller kass som ett "olösligt lopp" och jag kan hålla med. Känslan säger att vem som helst kan vinna detta, pass upp dock för nummer 9. Different In med Fredrik Persson! I Intervju säger Persson att stoet håller toppform och att hon har för lite pengar på sig sett till kapaciteten. Bara 2 % i nuläget.

Med allt detta sagt vill jag önska alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!! Vi blickar sedan vidare mot ett spännande travår 2017. Ta hand om varandra, MVH Joel!