V 75 Färjestad 21/1

V 75 idag på Färjestad och då man bara har några hundra meter ifrån travbanan blir det självklart att gå dit och se på travet live idag! Har tyvärr inte färdigställt något system än som jag kan dela med mig av men har däremot läst på en del och ska dela med mig av mina tankar inför denna omgång. Jag tycker det finns ett par riktigt bra spikar i omgången, men det finns också ett par kluriga lopp där det kan skrälla. Jag tycker vi har en rolig omgång framför oss!

Mina spikar --> V 75-3 nr 2. On Track Piraten och V 75-5 nr 3 Fossens Bonus.

On Track Piraten ska bara vinna detta, han imponerar gång efter gång och detta motstånd skrämmer inte, jag räknar med att han tidigt sitter i spets och sen är det spel på ett mål utan målvakt. Det är bara sjukdom eller galopp emot men "Piraten" är stabil. När han är spelad på 86 % vill man egentligen försöka fälla honom spelmässigt men som sagt han ska bara vinna detta.

Fossens Bonus tycker jag också är en riktigt fin häst! Hästen har gått mycket bra på slutet och Jakobsson kommer nog ladda mot spets, oavsett om han kommer dit eller inte tycker jag det är en bra chans. Jag tror "Fossen" kan vinna från alla positioner! Frågetecknet är distansen då den bara startat ett par gånger på 2640 m. "Fossen" har dock vunnit på den distansen med och Jakobsson säger att hästen är reglerbar så det ska inte vara någon fara. Detta blir en hemmaseger tror jag!

Mina skrällbud --> V 75-1 nr 10 Xanthis Amazing, V 75-4 nr 5 Gårdsjö Aragon, V 75-6 nr 10 Snyting.

Xanthis Amazing (rikshäst) som jag själv är med och deläger spurtade sylvasst mellan hästar senast efter en snäll resa. Peter Strömberg nämner att hon känns ännu bättre efter loppet i kroppen. Det ser ut att kunna bli hård körning i detta klass 1 lopp och med rätta ryggar tror jag hennes spurt blir farlig! Till 5 % är det ett roligt drag.

Gärdsjö Aragon som startar i kallblodsloppet kan också vara ett roligt drag, han har haft bra form en längre tid och får han en bra position i främre träffen skulle det inte förvåna mig om han vinner. Normalt sett har väl favoriten 14 Bellfaks en bra chans men han är inte helt att lita på och om denne inte har en bra dag så kan mycket väl Gärdsjö Aragon vinna till 5 %.

Snyting har bra form och även i detta lopp ser det ut att kunna bli körning vilket skulle gynna bakspårhästarna, han har inte lyckats vinna i V 75 än men har härdats där på slutet och nu tror jag det kan vara dags. Även den streckad på 5 % i nuläget.

Lycka till på V 75 allesammans och ha en fin lördag!

/Joel

Kommentera inlägg