V86-sammanfattning & tankar Inför V 75 på Åby

Vilka lopp vi hade igår på Jägersro/Solvalla och vilka prestationer vissa av hästarna gjorde! Det är väldigt roligt att se så många fina hästar, som visar upp sig från sin bästa sida även under vinterhalvåret.

Vill börja med att nämna Executive Caviar med Joakim Lövgren som startade i den tredje V86-avdelningen, en TVÅÅRING som imponerade väldigt mycket när han bara stack ifrån dem på upploppet! Det såg ut att finnas en hel del kvar också i mål, fortsätter han i denna takt får nog Jocke en ny stjärna i sitt stall. Hästen har nu sprungit in runt 1,5 miljoner enbart som tvååring. Otroligt imponerande!

Givetvis måste jag också nämna Rainbow of Nando som Örjan körde åt Sofia Aronsson i den sista V86-avdelningen. Vilken prestation det också var, grymt! Det 6-åriga stoet plockade ner dem från dödens (förstahäst i andraspår), vann ohotat och var bara bäst i detta loppet. Måste också nämna skickligheten hos Örjan, som karln kör häst men också vilken kontroll och skicklighet denna mannen har när han kör i "dödens"-positionen. Hatten av för detta ekipaget!

Oceanic Clearance, i den fjärde V86-avdelningen ska också självklart nämnas, denne vann också enkelt från dödens och var också grymt fin igår. Vem tror ni körde förresten? Jo, självklart Örjan.

Tyvärr bara ett rätt på Dagens Dubbel men var inte helt fel ute ändå. Skrällen Aron the Baron slutade trea med gott om krafter kvar, tyvärr hittade inte Birger Jörgenssen lucka och det är alltid tråkigt när man lirar och hästarna sitter fast med mycket sparat. I andra vann som nämndes förut Rainbow of Nando och den trodde jag en hel del på. Så är det, vi tar nya tag!

Vi lämnar gårdagen och tar sikte mot helgen där V75:an ska avgöras på Åby. Även där har vi flera fina lopp trots årstiden, i gulddivisionen gör bl.a Volstead, Nahar, Spring Erom m.fl upp. I Silver hittar vi fina hästar som Slide So Easy, Frozen, Carabinieri. Jag tror det blir en intressant omgång och det kan mycket väl bli fin utdelning på sjuan återigen.

Alltid kul att följa hästar och Peter Untersteiners sto Pense Kloster, som har utvecklats fint ser ut att bli klar favorit i stoloppet på lördag. Denne såg undertecknad i Årjäng i somras då stoet gjorde en fin prestation som lades på minnet. Blir intressant att följa henne på lördag!

Hoppas ni får en fin torsdag och en trevlig helg! Själv ska jag nu ta lite kaffe, lyssna på V75-podden och ladda inför lördagen. Peace!

Tankar om skotvång, vintertrav & "V75-racet" i December.

Hejsan därute i vinterstugorna! Mitt namn är Joel och jag är ny här på travstugan, detta blir därmed mitt första blogginlägg och jag hoppas ni ska tycka mina diskussioner är intressanta. Det kommer även dyka upp speltips på min blogg inom en kort framtid.

Det jag tänker börja med att ta upp är regeln om skotvång som gäller nu från 1/12 till 28/2. Detta är ett intressant ämne då många har olika åsikter om huruvida hästarna ska få tävla barfota eller inte. Jag är dock för detta med skotvång, Varför? Jo för jag anser att det är bra för hästarna när de får spara sina hovar under de kalla/hårda vinterbanorna. Även om det kan vara milt under en vinter så är det många hästar som gör många starter på ett år och jag tror det är nyttigt för dem att få spara sina hovar under denna period. Finns det möjlighet att köra barfota bak/fram/runtom så är det lätt för en tränare att rycka skorna då många hästar som ni säkerligen vet går bättre med en barfotabalans. En annan faktor varför jag uppskattar skotvånget är just detta med spelet på hästarna, nu vet man att alla hästar tävlar med skor och det blir inte massa tvekande och tjafs hit och dit om hästen ska gå med en annan balans utan nu är det skor som gäller. Det gör att det blir lättare för oss som spelar på trav, nu vet vi att under denna period tävlar alla hästar med skor och man kan utgå från detta.

Nu när vintern anlänt så brukar vi som tippar få en hel del problem då man kan säga det är "skrällarnas årstid", självklart skräller det även på sommaren men känslan är att under vintern så blir det ännu svårare när man ska lämna in sitt tips/system. Ta bara i lördags som exempel. V 75:an inleds med två praktskrällar i Flo Ride Sea som gav 34 ggr i odds (Erik Adielsson) i första avdelningen med att sedan följas upp av 0 % Bonnies Celebrity som gav 64 gånger i odds (Christoffer Eriksson). Inte många kuponger var med efter dessa två avdelningar, det kan jag lova. Travet är med andra ord klurigt under vinterperioden och jag får känslan av att hästarna är mer ojämna i sina prestationer under vinterperioden. Sedan ska det dock inte glömmas, flera hästar trivs bra på vintern och går som bäst då. Så det är bäst som spelare att kolla upp hur hästarna trivs på vintern respektive sommaren.

V 75 den 23:e, 25:e, 26:e, 27:e, 28:e, 29.e 30:e och 31:a December. Hmm, hur tänker ni här ATG? Jag kikade in på en omröstning på sportbladet som lät följande: Vad tycker du om V 75- invasionen under Jul? Dryga 81 % hade svarat: Dåligt, alldeles för många omgångar. Dryga 13 % hade svarat: Bra, jag kommer spela varje omgång. Och Ca 5 % svarade att de inte bryr sig. Här håller jag med majoriteten, alltså dåligt alldeles för många omgångar. För det första är julen en högtidsstund då många familjer samlas och ansluter sig till varandra för att fira jul och umgås tillsammans under denna högtid, alltså blir det dåligt med tid som man kan lägga ner på travet. För det andra hur i hela världen ska man kunna lägga fokus på så många V 75- omgångar under en sådan kort tid. För det tredje V 75 ska vara ett spel man längtar efter och vara speciellt på just lördagar då folket kan lägga allt fokus på en enda omgång. Nu ska det alltså vara åtta V75- omgångar på nio dagar. Hur ska vi kunna ha tid till att studera dessa omgångar? Hur ska loppen kunna locka till sig bra hästar? När det är V 75 vill vi det ska vara bra klass på loppen och jag är ytterst tveksam till detta nu när det blir detta "racet" av omgångar. På julen ska man vara snäll men här verkar det nästan som ATG vill ruinera folk på massa julpengar under jul och mellandagarna. Jag tycker dock inte bara man ska vara negativ och det finns självklart de som ser detta som en rolig sak, att man får nya chanser varje dag på ett av världens bästa spel och många spännande chanser till att hitta den berömda sjuan.

Det är bara mina åsikter och givetvis tycker inte alla lika , vilket är tur ;). Ha det gott där ute i mörkret och ta hand om varandra!