• Hem
  • Joels travblogg
  • Våren har anlänt & flaggorna vajar friskt för en spännande högsäsong!

Våren har anlänt & flaggorna vajar friskt för en spännande högsäsong!

Äntligen lämnar vi vintermörkret bakom oss, välkomnar solen och ljuset samt alla fina travhästar som börjar presentera sig på allvar! Denna vår/sommar som väntar oss framöver ser ut att kunna bli en av de bästa på mycket länge när vi pratar om travet. Vad sägs bara om supermötet redan nu på lördag mellan fenomenet Nuncio Vs kejsaren On Track Piraten i guldfinalen på Solvalla, en häftig duell som bara är förrätten av alla mäktiga dueller som kommer tjusa oss under året.

Det går knappt att prata om storloppen som stundar oss utan att nämna Elitloppet och duellen mellan Nuncio och Bold Eagle som förhoppningsvis blir av. Hur står sig Bold Eagle på svensk mark? Har Nuncio speeden för att stå emot Bold Eagle? Hur ska Nuncio och kusken (Troligtvis Örjan Kihlström) lägga upp loppet för att ha bästa möjliga chans? Givetvis många intressanta frågor som man kan ställa sig inför världsmötet i Elitloppet detta år. Det surras mest om detta möte vilket inte är så konstigt, men vi får dock inte glömma bort hästar som t.ex Delicious. U.S , Propulsion, Mosaique Face för att bara nämna några tuffa utmanare.

Ett av de mest spännande stallen dyker upp hos Daniel Redén, hans supersto Delicious. U.S gjorde årsdebut i Fredags och sprintade undan på lätta spänstiga ben till en enkel seger. In Toto Sund imponerade även hon när hon plockade ner Target Kronos från dödens sista varvet. Lägg därtill hästar som t.ex Propulsion, Wild Honey, Call Me Keeper, Lionel & Daley Lovin. Det är grymma hästar han har och var så säker att om bara hästarna får vara friska och krya, så kommer de vara med och slåss i storloppen framöver.

Lutfi "Ludde" Kolgjinis stallform senaste veckorna lär inte ha undgåtts av någon som följer med i travet och när han har form på stallet då kan hans hästar ibland vara helt överlägsna. Han har som ofta förut många spännande unghästar till de stora årgångsloppen. Rajeesh Face som startar nu på Onsdag på V86 är absolut ett ämne för travderbyt som går i September på Jägersro. Speedy Face den 3-årige hingsten lär vara aktuell för storloppen för treåringar. En av de mest spännande hästar han har i stallet är så klart stoet Pasithea Face och även där ska det bli intressant att se om han spänner bågen högt den gode Kolgjini och testar mot den absoluta eliten.

Innan V 75 drar igång på lördag så ska flera fina 3 och 4-åringar göra upp i Margaretas tidiga unghästserie, bl.a hästar som Gareth Boko, Policy of Truth, Mitos Gold, Global Un Poco, Caddie Lisieux kommer presentera sig på Solvalla! Här får vi en intressant indikation om var dessa hästar står sig formmäsigt och vilka som möjligen seglar upp som favoriter till de framtida storloppen som ska avgöras för de 3 och 4-åriga hästarna.

En personlig höjdpunkt som jag måste få dela med mig av är Årjängs Stora Sprinterlopp, jag har nu varit på plats i några år och det är helt fantastiskt om vädret är på topp! Den fina naturbanan, där man t.ex kan sitta på ett berg och kika på travet. Stämningen som är magisk då det är mycket folk & alla fina hästar som dyker upp denna tävlingsdag är bara några anledningar till att bege sig till travbanan. Årets datum för denna dag är 15:e Juli så det rekommenderar jag varmt att ni bokar in i kalendern om ni har möjlighet att åka dit.

Ja, sammanfattningsvis så förstår ni att vi har en mycket spännande vår/sommar att se fram emot och det är bara att hoppas de bästa hästarna får vara skadefria och friska så de kan tävla på topp, för då är jag övertygad om att vi kommer få se många häftiga lopp framöver!

Håll i hatten! /Joel

Kommentera inlägg