Läs gratis

V75-tips

På den här sidan hittar du V75-tips varje lördag från några av Sveriges främsta travexperter. Travtipsen du hittar här på Travstugan är helt gratis och publiceras dagen innan aktuell V75-omgång. Vi delar även med oss med allt du behöver veta om V75 för att du ska bli en bättre spelare.

  V75-tips idag

  Traditionsenligt avslutas Midsommarhelgen med att Kalmar arrangerar V75. Det är dubbel-jackpot och fin klass på framförallt Gulddivisionen! Här är ... Läs travtips

  V75-SNACK FRÅN REDAKTIONEN

  Nyhet

  V75: Profilerna på Kalmartravet

  söndag 16 juni 2024

  Som alltid är det Kalmartravet som avslutar midsommarhelgen för oss alla. Nästa söndag arrangerar banan V75. I ...

  Nyhet

  DRAGET I LAGET: Boden med jackpot!

  torsdag 13 juni 2024

  MARTIN ENGSTRÖM - 6 King of Djazz (V75-1) 6 King of Djazz ska verkligen bli spännande att se på hemmabanan Boden. ...

  Fredagskrönikan

  FREDAGSKRÖNIKAN: Trampade rätt i hundbajset

  torsdag 13 juni 2024

  Ofta är jag lite svårstartad och kan ofta se moln på himlen min. I onsdags däremot var jag verkligen på ett strålande ...

  Vanliga frågor & svar om V75

  Många vänder sig till oss med frågor om V75. Tanken är att uppdatera sidan med återkommande frågor och svaren på dessa för att underlätta för er. Med visionen att hjälpa besökare och följare att spela V75 på bästa sätt. Vi svarar därför på dina frågor så snabbt vi bara kan.

  Vart hittar jag era V75-tips?

  Travstugans V75-tips hittar du här. Vi försöker alltid ha V75-tipsen publicerade dagen innan spelstopp och våran tipster, Martin Engström gör alltid en analys av omgången dagen efter att startlistorna har kommit ut.

  Hur kan jag köpa andelar till V75?

  Travstugan har ett eget andelslag som heter Direkten Ryd. Vill du gå med i vårt lag eller bara köpa en andel gör du det enklast genom att klicka här. Vill du läsa mer om andelsspel på ATG tillsammans? Klicka här.

  Hur spelar jag på V75?

  Utmaningen i V75 är att hitta vinnaren i sju lopp. I varje lopp startar upp till 15 hästar. Du fyller i en kupong med hästar du tror har vinstchans och lämnar in din kupong på atg.se eller hos närmaste ATG-ombud. Vi har en fullständig guide för dig som vill lära dig att spel på V75. Du kan även spela andelsspel på V75, då är du med och delar på både kostnaden och vinsten. Gå med i vårt lag för att se utbudet genom att klicka här.

  Hur hittar jag V75 resultat?

  Du hittar resultat till varje V75-omgång hos ATG. Du hittar resultatet enklast genom att gå in på atg.se.

  1. Klicka på menyn
  2. Klicka på resultat & rätta
  3. Välj resultatkalender
  4. Välj dag i kalendern. V75 körs varje lördag.
  5. Klicka på V75
  6. Du får nu upp resultatet, hur många system som lämnades in och vad omsättningen var. Du hittar även rätt boostnummer.

  Varför heter det V75?

  På V75 är det utdelning på fem, sex och sju rätt. Du blir sålunda en vinnare om du får fem, sex eller sju rätt – därav namnet V75 som är en förkortning.

  Hur hittar jag senaste resultaten på V75?

  Du hittar resultaten lätt hos atg.se. Vi har en guide där vi visar hur man man egentligen läser resultaten på ATG.

  Vilken tid börjar V75?

  V75 startar klockan 16:30 varje lördag. Är det extraomgång på V75 så kan startiderna variera lite. Tipset är då att kolla på atg.se när omgången börjar.

  Hur mycket kan man vinna på V75?

  Det går inte att säga exakt eftersom det beror på hur många som spelar och hur insatserna ser ut. För att ge exempel är den största vinsten på V75 som hittills utbetalats hela 67 miljoner kr. Det var en jackpotförstärkt V75-omgång och med rätt förutsättningar finns möjlighet till ännu högre vinster än så.

  Vi lär dig allt om V75

  V75 är Sveriges i särklass största spelet som varje lördag omsätter upp emot, och ibland över, 100 miljoner kronor. V75 brukar kallas för travets elitserie och det är på lördagarna du ser dom allra bästa hästarna & kuskarna i Sverige göra upp mot varandra.

  V75 körs på flera olika travbanor, allt från Boden i norr till Jägersro i söder, och det går ut på att du ska sätta vinnaren i sju avdelningar där varje rad kostar 0.50 kronor. Det innebär att systemet blir dyrare desto mer hästar du tar med.

  Du spelar för att vinna på sju rätt, men det är även utbetalning på sex och fem rätt.

  Största vinsten på V75 gav över 67 miljoner kronor och inträffade 2010. Men att vinna över 60 miljoner kronor är svårt, speciellt om du är en ny V75-spelare. Faktum är dock att V75 är det sportspelet som betalar ut flest miljonvinster i Sverige genom tiderna.

  På lördagar startar V75-omgången alltid klockan 16:20 men ibland förekommer även extraomgångar på V75-spelet, vilket medför att V75 startar tidigare, eller senare.

  V75 är en spelprodukt från ATG

  ATG

  Motorn i Svensk hästnäring
  • Bästa spelbolaget för trav
  • Mycket användarvänlig sajt
  • Sportbook med brett utbud
  • Ingen välkomstbonus
  • Inga fasta odds dagligen
  Välkomstbonus
  Ingen välkomstbonus
  Till ATG Ta del av bonus
  Hemsida: atg.seGrundat: 1974
  Ägare: Svensk Travsport, Svensk GaloppHuvudkontor: Bromma, Sverige
  ATG Ipad
  ATG Macbook
  ATG Iphone

  Sammanfattning

  Skrivbent: Martin Engström Martin Engström

  1974 bildades Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) och har sedan dess varit motorn i svensk hästnäring! ATG har tillhandahållit spel på trav längst och är därmed den absolut största aktören på marknaden. Sedan 2019 hittar man både sport och casinospel hos ATG vilket har lyft nivån ytterligare. ATG anses numera vara Sveriges största spelbolag.

  Det här hittar du i ATG:s recension

  Läs hela recensionen

  Köp ett andelsspel till V75

  Travstugan samarbetar med spelbutiken Direkten Ryd som ligger utanför Linköping.

  I vårt tillsammanslag hittar du andelsspel till samtliga omgångar på V75. Vid omgångar när det exempelvis är jackpott är utbudet lite större än om det är en insatt extraomgång.

  Det är viktigt för oss att ha andelsspel i alla prisklasser då vi anser oss vara Sveriges Hem För Trav och riktar oss till alla som gillar att spela på trav.

  Du kan även läsa mer om andelsspel och hur man går tillväga för att köpa en andel på våran undersida om andelsspel. Där hittar du även vårt utbud och mer information om vilka som ligger bakom speltipsen.

  Här under finns alla våra tipsexperter som varje vecka lägger ner flera timmar för att leverera de bästa V75-tipsen.

  I profilerna kan du läsa mer om vilka som ligger bakom spelen, och därmed lära känna dem bättre.

  Hur spelar jag andelsspel med Travstugan?

  Simon Hagen

  1. Bli medlem i vårt lag hos ATG.
  2. Välj rätt spelform, i det här fallet blåa knappen där det står ''V75''.
  3. Välj andel, stjärnorna indikerar på vilken form andelen har. Våra dyraste andelar hittar du längst upp, och billigast längst ner.
  4. Tips! Kolla spelläggarens preliminära system för att bilda dig en uppfattning om hur V75-kupongen ser ut.
  5. När du valt andel och köpt andelen hittar du spelkvittot under ''mina spel'' senast innan första starten på V75.

  Om V75

  V75 introducerades 1993 och är idag AB Trav och Galopps heliga ko och därmed ett av de största spelen i Sverige.

  Jubileumsloppet vanns av ingen mindre än Copiad och Erik Berglöf och Jägersro i Malmö var premiärbanan.

  Sedan 1993 har V75 växt och varje lördag lämnar traventusiaster in hundratusentals – ibland över miljonen – travsystem och alla bär drömmen om att bli travmiljonär.

  För många har V75 idag blivit en livsstil där snacket redan drar igång efter att startlistorna har släppts på söndagen. För de inbitna finns det inget bättre än att bänka sig framför TV-n, datorn eller på travbanan för att avnjuta en V75-dag.

  Pa v75 tavlar travets basta hastar varje vecka

  Det är även på V75 du ser travets absolut stjärnor. Det är nämligen så att de absolut bästa travhästarna tävlar på V75 eftersom lördagsloppen håller ihop med STL-serien som är travets elitserie.

  Hästarna tävlar alltså i försöksomgångar för att genom prissumma klättra sig upp i klasserna. Det medför att det blir en cirkulation i spelet och uppstickarna får bekänna motstånd när dom går in i en ny klass, vilket leder till öppna och spel-vänliga lopp.

  Största vinsterna på V75

  I februari 2010 vann Mikael Oscarsson den största vinsten någonsin när det kommer till poolspel i Sverige. Mikael, som är en känd storspelare spikade elvaoddsaren Zerba G på V75 och blev ordentligt belönad. Vinsten? Jo 67 312 633 kronor betalades ut på Axevalla den eftermiddagen och det är fortfarande den största vinsten någonsin på V75. Kusken till segrande, Zerba G var Tony Wallin – som tack för sin styrning fick han två veckors solsemester.

  Hästar som vann på V75 på Axevalla den 27 februari var Midsummer King – Ekets Patrik – Bobtail – Zerba G. – Seagardens Lady – Celebrity Photo – Aliens Kiss. Hur Mikael gjorde för att hitta alla sju vinnare förtäljer inte historien och det lär sannolikt dröja innan rekordet på 67 312 633 kronor på V75 slås. Idag är fortfarande Mikael Oscarsson den person som har vunnit mest under en enskild omgång på trav.

  I januari 2012 vann ”Chrille” Eriksson 56 347 408 kronor på V75 på Åby.

  I januari 2012 vann Chrille ”Krukan Eriksson 56 347 408 kronor på V75 på Åby. Inför V75-7 återstod endast 15 kuponger – men efter V75-7 stod ”Chrille” ensam kvar. Hästar som vann på Åby var Echauffour – Global Manhattan – Kite Face – Fighter Gull – Nestor Gel – Cayenne Käbb och Admiral Sea.

  Man kan lugnt konstatera att V75 är ett av världens bästa spel. ATG har nämligen betalt ut flera stora vinster, bland annat i Halmstad den 7 juli 2007 (47 360 999 kronor), i Kalmar den 24 juni 2007 (45 285 093 kronor) och på Bergsåker den 23 december 2011 (34 591 437 kronor). Liknande vinster är drömmen för alla som spelar på trav – men tyvärr är det få förunnat att vinna tiotals miljoner.

  Tidernas största vinster på V75
  1. 67 312 633 kronor februari 2010, Axevalla.
  2. 56 347 408 kronor 14 januari 2012, Åby
  3. 47 360 999 kronor 7 juli 2007, Halmstad
  4. 45 285 093 kronor 24 juni 2007, Kalmar
  5. 34 591 437 kronor 23 december 2011, Bergsåker

  V75 lördagens heligaste spel

  Du kan spela på V75 fram till första start som varje lördag är klockan 16:20.

  Tidigare gick första V75-loppet klockan 14:30 på lördagar – men sedan den 15 augusti 2015 är tid för första start alltså 16.20. V75 körs i regel på lördagar, men undantag förekommer. Under 2017 kördes 77 V75 omgångar - från 7 januari till 31 december - fördelat på 23 av landets 33 travbanor.

  På 52 veckor körs det 77 V75-omgångar, vilket innebär att det körs runt 25 extraomgångar varje år.

  V75 starttid

  Vad är en extraomgång på V75?

  V75-omgångar som inte körs på lördagar körs ibland på fredagar eller söndagar och ibland på andra veckodagar. Vid extraomgångar varierar tid för första start. Du hittar alltid korrekt starttid för V75 på ATG.se.

  Ofta är det en ''extraomgång'' på V75 vid större travdagar som till exempel Elitloppet, Svenskt Travderby eller Stochampionatet.

  Spela på V75 - Vi lär dig grunderna

  För att spela på V75 krävs det först och främst att du har ett spelkonto hos ATG. Här guidar vi dig hur du går tillväga för att skapa ett konto, spela på V75 men vi lär dig även lite annat smått & gott som kan vara nyttigt om du exempelvis vill utveckla ditt spelande.

   Tipsen du bör ta del av innan du lirar din första V75a

   Simon Hagen

   • Analysera loppen noggrant i lugn och ro
   • Ha extra koll på utrustningsändringar och ändringar sent inpå spelstopp
   • Jämför oddsen hos tillexempel Unibet eller Svenska Spel med streckprocenten hos ATG
   • Försök läs så många V75-tips och analyser du bara kan för att skapa dig en bild av hur övriga tänker
   • Spela redcuerat för att minska kostnaden och därmed få med mer hästar på systemet
   • Spela inte för mer än vad du har råd att förlora

   SPELA PÅ V75 - STEG FÖR STEG

   1

   Ta hjälp av dom bästa

   Dåliga artister kopierar, bra artister stjäl, sa Pablo Picasso.

   Det citatet fungerar exakt lika bra när du ska fylla i din V75-kupong. Vi vet själva hur svårt och tidskrävande det kan vara att komponera ett V75-system. Därför finns ett en mängd olika tjänster du kan använda dig av för att antingen få mer information, eller bara kopiera rakt av.

   På Travstugan skriver alla våra spelexperter V75-tips till varje omgång och det är fritt fram att rygga vem man vill. Det finns även andra tipstjänster du som spelare kan använda dig av. Några av dessa tjänster är: Travtjänsten, Spelvärde och Travögat som tar betalt för sina V75-tips.

   Det finns ingen spelare som inte tar åt sig information. För att bli framgångsrik måste du hitta och kunna värdera vilken information du ska ta till dig. Det kan handla om intervjuer med travtränare eller kuskar. Eller strategier från andra tipsexperter.

   2

   Skapa ett system

   Det viktigaste man bör tänka på innan man spelar sin första V75-kupong är att sätta upp en plan för hur mycket pengar du har råd att spela för.

   Eftersom V75 är ett streckspel, kan det lätt hända att systemkostnaden sticker iväg och systemet blir väldigt dyrt. Har du däremot en plan på ungefär hur mycket du vill spela för är det lättare att sätta upp ramarna för ditt V75-system redan innan du börjar mixa med lappen.

   Priset för att spela på V75 beror på hur många hästar du streckar i respektive avdelning, men det viktigaste är kanske hur många spikar du spelar med. Genom att spika flera hästar blir systemet billigare, för ett normaltstort system brukar det vara en tumregel att spika två hästar, kanske tre. På så sätt har du utrymme för att få med lågprocentare (skrällar) på din spelkupong.

   En häst innebär en rad – priset per rad är 50 öre. Det totala priset får du fram genom att multiplicera antalet hästar med varandra i samtliga avdelningar och sedan multiplicera med 0,5. Spelar du i mobilen eller på datorn räknas priset ut automatiskt.

   3

   Kolla igenom din rad och lämna in kupongen

   Ta gärna någon minut och kolla igenom din spelkupong så att du inte har missat någon häst som borde varit med på din rad. I det här skedet väljer du även om du vill spela med boost på din V75-kupong. Längre ner på den här sidan kan du läsa mer om boost och hur det fungerar.

   Utveckla ditt spelande - Spela reducerat på V75

   Det finns många fördelar genom att spela reducerat på V75 och det har bidragit till de flesta miljonvinsterna. När du gör ett reducerat system betalar du mer för de raderna du tycker är mer spelvärda.

   Du kan välja att antingen ranka hästarna genom förutbestämda kriterier, eller genom att ställa villkor på systemet så kan du väljer bort kombinationer som du tror kommer ge låg utdelning (många favoriter), eller kombinationer som du anser inte har någon chans (många skrällar).

   När du spelar reducerat på V75 minskar du kostnaden för systemet och har därför chansen att få med fler hästar på kupongen som du inte är beredd att betala för om du tillexempel hade spelat en matematiskt system.

   Här är bra guide för dig som vill lära dig skriva reducerade system på V75

   Dessa hemsidor erbjuder reducerat spel på V75

   Harry Boy

   Harry Boy är en roligt och spännande hjälpmedel som passar kanske bäst för dig som är nybörjare, men även till dig som inte riktigt har tiden som krävs för att komponera ihop ett eget system, men samtidigt inte vill köpa ett andelsspel.

   Fördelen med Harry Boy är att ''datorn'' tippar åt dig

   Det enda du behöver göra är att bestämma summan du vill spela för. På ATG.se finns möjlighet att prenumerera på Harry Boy. Spelen skickas antingen per e-post eller via sms.

   Harry Boy var egentligen en häst från Stora Höga i Västra Götaland. Ägaren till Harry Boy vars namn var just Harry hade en liten gård i Stora Höga och därav uppkom namnet.

   Det finns olika typer av Harry Boy-kuponger att köpa:

   • Harry Boy original - En blandning mellan skrällar och favoriter.
   • Harry Boy favorit - Fler favoriter, lägre utdelning.
   • Harry Boy chans - Fler skrällar, högre utdelning.

   Du kan alltid välja att ta med hästar som du själv vill ha med på din Harry Boy-kupong och låta datorn sköta resten. Du kanske till och med vet vilken eller vilka hästar du vill spika och du kan därmed välja att göra en såkallad spik-harry.

   Harry Boy miljonvinster V75
   För att köpa din Harry Boy-kupong går du in på ATG.se och gör följande
   1. Logga in på atg.se.
   2. Klicka på huvudmenyn och klicka på Harry Boy.
   3. Välj vilken V75-omgång du vill spela till.
   4. Klicka på aktuell omgång och välj vilken typ av Harry Boy-lapp du vill spela och hur mycket du vill spela för.
   5. Du har nu spelat din Harry Boy. Din spelkupong finns nu under mina spel.

   Så här fungerar V75 med boost

   V75 boost ökar chanserna till en riktig supervinst på V75. Det är ett tilläggsspel som inte påverkar V75-omgången och man bestämmer själv om man vill betala extra för boost. Det krävs dock att man har tur för att vinna på boost.

   När du spelar på V75 boost får du ett slumpmässigt nummer på ditt spelkvitto. Efter varje V75 omgång presenterar ATG rätt boost-nummer på hemsidan eller i direktsändning i TV4. V75 Boost är ett tillägg och påverkar inte spelet, spänningen eller vinsterna för den som fortsätter spela V75 som vanligt.

   För att spela V75 Boost bockar du i ”Boost” nederst på din spelkupong. När kupongen är inlämnad får du ett slumpmässigt tresiffrigt nummer som ger dig möjlighet att vinna upp till 100 gånger vinsten. V75 Boost är ett tilläggsspel som kostar 30 kr för system upp till 300 kr, annars 10 % av systemkostnaden.

   Du vinner om du har 5, 6 eller 7 rätt och korrekt boostnummer. Vid 5 och 6 rätt får du 100 X vinsten samt 10 x vinsten vid 7 rätt. Har du fyra rätt och rätt boostnummer vinner du 500 kronor. Du får 150/50 kr om du har en eller två siffror rätt. Du kan maximalt vinna 100 miljoner kronor på boost.

   V75 Tips på Travstugan.se

   Travstugan har en stark redaktion med experter. Du hittar minst ett V75-tips per omgång men oftast betydligt fler. Våra experter har lång erfarenhet av svensk travsport - en del arbetar inom sporten och andra är väldigt aktiva som entusiaster – och följer sporten slaviskt.

   För att leverera tips av hög kvalitet har våra experter tillgång till användbara verktyg, framför vilka de spenderar många timmar varje vecka. Några av verktygen är intervjuer och lopparkivet. All information kokar man sedan ner i en gryta för att se ett helhetsperspektiv. Sedan rankar våra tippare vilka hästar som dom tror kommer ha störst chans att vinna loppet.

   Våra V75-tipsters avslutar alltid med ett systemförslag och en länk till vårt andelsslag hos ATG tillsammans baserat på V75-tipsen.

   Om du vill rygga våra V75-tips har alla experter en eller flera tillsammans-andelar i varierande prisklasser.

   V75-tips från andra sajter/program

   Det finns flera bra sidor kan kan besöka om man vill förkovra sig i bra V75-tips. Många av dom backas upp av riktigt bra spelare som har gjort sig kända för flera vinster i mångmiljonklassen. Vi har listat några av dom tipssidorna på V75 vi gillar och följer här nedan.

   Fem Tippar V75– Ansvarar Kanal 75 över. Här tippar fem experter varje V75-omgång på 240 rader enligt modellen 1x1x2x2x3x4x5. Vilka som tippar i Fem Tippar varierar, men till vanligheten hör att det är fyra experter och en gästtippare. Systemförslagen kostar endast 120 kronor att lämna in.

   Läs mer om Fem tippar V75.

   Vass Eller Kass – sänds på TV4 - turas experter om att hylla eller såga favoriten i respektive avdelning. Det är ett populärt inslag som många spelare lutar sina tips mot. Om du missar sändningen på TV4 går det bra att kolla programmet på ATG Play. Programmet publiceras en timme efter sändning.

   Hans G:s krönika - Här delger ATGs vinnarambassadör, Hans G Lindskog sina V75-tips inför omgången. Han bjuder ofta på någon gammal historia från förr, eller något speciellt om någon V75-häst.

   Lördag hela veckan - Programledarna Per Skoglund och Peter Andersson gör en podcast varje måndag inför kommande V75-omgång. Dom ringer ofta upp någon aktiv som har med kommande V75-omgång att göra, men dom bjuder även på sina egna V75 tips och analyser.

   V75-Mixen - Här går tre programledare igenom omgången dagen innan. Här bjuds det på analyser, intervjuer och V75-tips till kommande omgång. Programmet hittar du antingen i V65-direkt eller i ATG-live. Du hittar programmet i efterhand på atgplay.se.

   V75-tips från ViTippa - Vi tippa är en av tidningarna som har riktigt bra tips och analyser inför omgången. Tidningen finns att köpa i vanliga butiker men du hittar den även gratis att ladda ner här.

    Viktiga travtermer att veta innan du spelar på V75

    Reserver på V75

    Om en häst du har spelat blir struken får du istället in din första reserv. Blir två hästar du spelat strukna får du även in din andra reserv. Du kan själv välja vilka hästar som ska vara reserver – i annat fall bestäms reserver enligt insatsfördelningen vid tiden för inlämning.

    Med andra ord väljs reserver efter hur spelarkollektivet valt att fördela sina insatser. Tanken är att det ska öka dina chanser att vinna. Fram till 20 mars 2017 valdes reserver efter turordningen – en ranking som var baserad på startpoängen. Den var baserad på resultaten i hästarnas fem senaste lopp.

    Du ser alltid på din spelkupong vilka reserver du tilldelats.

    Återbetalning på V75

    Hur mycket pengar får du som spelare tillbaka? När du spelar på V75 vinner du som sagt på 5,6 eller 7 rätt. Eftersom spelet finansierar hästsporten krävs det att ATG tjänar pengar. Det gör dem genom att ta en del av omsättningen på de stora streckspelen. Spelas det för 100 miljoner på V75 går alltid 65 miljoner tillbaka till spelarna. Det vill säga 65 %. Dessa 65 % fördelas enligt modellen 40-20-40 vilket innebär att:

    • 40 % går till spelare med sju rätt
    • 20 % till spelare med sex rätt
    • 40 % till spelare med fem rätt.

    Jackpot på V75

    Om ingen får sju, sex eller fem rätt flyttas alla pengar till sjurättspotten, eftersom det är där man kan hämta de stora pengarna. En jackpott går alltid vidare till nästkommande omgång.

    Jackpot innebär att det finns extrapengar i potten. Om det blir så låg utdelning i en omgång att pengar inte betalas ut på fem, sex eller sju rätt flyttas potten till nästa omgång. Samma princip gäller även om ingen får fem, sex eller sju rätt. Ibland händer det att det finns upp till 60 miljoner kr att spela om på V75.

    • Dubbeljackpott på V75

    Om det inte blir någon utdelning i två av vinstpoolerna på V75 flyttas pengarna vidare till en dubbel-jackpot som oftast körs lördagen efter.

    • Superjackpot på V75

    Om det under en Jackpot-omgång inte blir någon utdelning på sju rätt flyttas pengarna fram ytligare en omgång som kallas för Super-jackpott.

    • V75 med Winter Burst

    Det här är femte året i följd som spelbolaget ATG satsar på V75 Winter Burst kring jul med multijackpott på nyårsafton. V75 med Winter Burst går ut på att man sparar 20% av alla jackpotts under en viss tid och avslutas med en episk jackpott på nyårsafton den 31 december.

    Winter Burst-finalen 2018 är ATGs största jackpott i historien och 34 personer kunde titulera sig som miljonärer lagom tills det nya året skulle ringas in.

    Jackpot v75
    Då blir det jackpott på V75
    • Om utdelningen understiger 15 kronor på fem och sex rätt.
    • Om ingen får sju rätt.

    Viktigt att notera att jackpotten flyttas vidare till nästa ordinarie V75-omgång.

    Streckprocent på V75

    Procenten visar på hur stor andel kuponger en häst är streckad. En häst som är spelad till 65 % är alltså streckad på 65 % av alla inlämnade kuponger. Desto högre procent desto fler är det som tror på hästen. Din utmaning är att hitta vinnare med låg procent eftersom dessa ger bättre utdelning.

    Rader på V75

    Rader är antal hästar på din kupong. Desto fler rader desto dyrare kupong. Du räknar ut antal rader genom att multiplicera antalet hästar i respektive lopp med varandra. 4 X 8 X 2 X 6 X 4 X 2 X 1 = 3 072 rader. På V75 kostar en rad 0,50 kronor och kostnaden för 3 072 rader är sålunda 1 536 kronor.

    Spika på V75

    Det här kanske är det viktigaste ordet att veta innan du börjar spela på V75. En spik, eller singelstreck som det även kallas ofta betyder att du väljer ut en enda häst i ett lopp på V75. Ofta är din spik den hästen du tror kommer ha störst chans att vinna det aktuella loppet. När du spikar en häst på V75 kan man använda sig av lite olika teorier. Om du väljer att spika en stor favorit är chansen att ditt singelstreck vinner mycket större.

    Det innebär dock att många spelare har spikat samma häst och att värdet då inte höjs så mycket. Spikar du en häst som har lägre spelprocent är chansen större att färre personer har med den på kupongen och värdet på V75 ökar därmed mer.

    Hur många spikar man väljer bestämmer man helt själv. Man kan till och med spela spiklöst. Men för att hålla kostnaden nere brukar en V75-spelare minst ha två till tre spikar på kupongen.

    Du vet väl om att du även kan spela sport & casino?

    ATG har förutom travspel som tillexempel V75 och V86 även sportspel och casino på sin hemsida. Tyvärr erbjuder inte ATG någon casinobonus.

    V75 Resultat

    V75 resultat från de senaste omgångarna samlas hos ATG.se och du hittar även resultatet mitt under en V75-omgång. Nedan hittar du resultatet på V75 från den senaste omgången, men du kan även gå tillbaka och hitta resultat som är flera år gamla.

    Leta fram V75 resultat från tidigare omgångar

    Redaktionen

    För att hitta resultat och utdelning enklast på V75 går du in på atg.se. Klicka sen på fliken ''rätta'' i huvudmenyn och välj resultatkalender. Nästa steg är att välja vilken tävlingsdag du vill se resultat ifrån i kalendern.

    1. Surfa in på ATG.se
    2. Klicka på ''spelkalender'' i huvudmenyn.
    3. Välj datum i kalendern.
    4. Välj spelform, i det här fallet - V75.

    När du har valt datum i resultatkalendern får du fram både startlista, resultat och utdelning för 7, 6 och 5 rätt på V75. Här hittar du även de korrekta boost-siffrorna och vad V75-raden skulle gett med med eventuell boost.

    I resultatkalendern hittar du all information du behöver. Du kan till exempel se vilken häst som vann respektive avdelning. Det finns också information om eventuella strukna hästar eller körsvensändringar.

    När du letar fram resultatet på V75 i spelkalendern har du även möjlighet att se resultatet i respektive V75-lopp. Du hittar därmed även ordningsföljd och odds på andra spelformer som exempelvis vinnare, plats, tvilling, komb och trio.

    För att hitta resultat och utdelning i ATGs mobilapplikation klickar du på V75 ikonen i menyn och sedan

    Längst upp kommer det upp en blå V75-symbol. Klicka på den blåa symbolen för att få fram resultat och utdelningarna från den senaste V75-omgången. Vill man se äldre resultat kan man enkelt ändra datum i resultatkalendern.

    • Man kan även välja att smyga fram V75-vinnarna lopp för lopp i resultatlistorna. För att genom att klicka i ’’Smyg fram vinnare i resultatlistor’’ längst upp på skärmen.

    För att hitta resultat och utdelning enklast på V75 går du in på atg.se. Klicka sen på fliken ''rätta'' i huvudmenyn och välj resultatkalender. Nästa steg är att välja vilken tävlingsdag du vill se resultat ifrån i kalendern.

    När du har valt datum i resultatkalendern får du fram både startlista, resultat och utdelning för 7, 6 och 5 rätt på V75. Här hittar du även de korrekta boost-siffrorna och vad V75-raden skulle gett med med eventuell boost.

    I resultatkalendern hittar du all information du behöver. Du kan till exempel se vilken häst som vann respektive avdelning. Det finns också information om eventuella strukna hästar eller körsvensändringar.

    För att hitta resultat och utdelning i ATGs mobilapplikation klickar du på fliken resultat längst ner på skärmen.

    Längst upp kommer det upp en blå V75-symbol. Klicka på den blåa symbolen för att få fram resultat och utdelningarna från den senaste V75-omgången. Vill man se äldre resultat kan man enkelt ändra datum i resultatkalendern.

    • Man kan även välja att smyga fram V75-vinnarna lopp för lopp i resultatlistorna. För att genom att klicka i ’’Smyg fram vinnare i resultatlistor’’ längst upp på skärmen.

    V75 tips med Björnkollen

    Varje fredag delar Björn Goop med sig av sina spikförslag och tankar inför varje V75-omgång i sitt egna videoprogram som heter Björnkollen.

    Programmet görs i samarbete med ATG. Eftersom Goop tillhör landets bästa kuskar och tränare är många spelare angelägna om att höra vad han har att säga inför V75.

    Björnkollen brukas publiceras kvällen innan V75-omgången och ett avsnitt

    Björn Goop är ansedd som en av världens bästa travkusk och kör över 2000 lopp per år. Goop har ofta kört flera av hästarna som startar i loppen och kan därmed avgöra deras kapacitet, startsnabbhet med mera.

    Du hittar Björnkollen enkelt genom att klicka här.

    V75 Winter Burst

    Mellan den 23-31 december kör ATG sin årliga julspurt med åtta välfyllda V75-omgångar från både Sverige och Norge. 2019 blir fjärde året i rad som ATG arrangerar Winter Burst på V75. Under Winter Burst-finalen på V75 2018 noterade ATG sin högsta spelomsättning på V75 någonsin. 119 671.533 kronor omsattes och över 1 509.720 system lämnades in på V75. Utdelningen blev 1 206 882 kronor fördelade på 49,23 system.

    För att öka möjligheten till en superpott har ATG lagt undan 20 % av alla jackpottar som ägt rum sedan september till Winter Burst-finalen som avgörs på nyårsafton. Axevalla är värd för finalen som förra året gjorde 34 personer till nya miljonärer på V75 . Från och med den 14 december går alla jackpott-pengar oavkortat till V75 och Winter Burst-finalen.

    Spela på Winter Burst

    Travstugan har laddad länge inför V75 Winter Burst och kommer att ha andelsspel till försäljning till varje omgång, oavsett om det är V75 från Norge eller Dammark. Våra spelläggare kommer att posta sina V75-tips och analyser till dom flesta omgångarna. Till Winter Burst-finalen kommer vi satsa extra hårt och öppna extra andelar.

    V75 direkt

    Från klockan 16:20 varje lördag livesänds V75-direkt i TV12 och TV4. I V75 direkt kan du följa loppen från tv-soffan direkt. Med intervjuer i toppklass, och V75-tips från experterna i TV-studion.

    V75direkt fotoengstrom001

    VM i V75

    Varje år avgörs VM i V75. Där kan alla personer som är över 18 år anmäla sig till en tävling som arrangeras av ATG. Tävlingen går ut på att du under sex veckor ska spela ett V75-system för 192 rader.

    Vm i V75

    Skriv V75 tips för Travstugan

    Är du en hejare på trav? Hör av dig till oss via vårt kontaktformulär som du hittar i menyraden. Kravet för att skriva V75 tips hos oss på Travstugan är ett brinnande intresse för travsporten och spelet. Målsättningen är hela tiden att bli fler och bättre.

    Kontakta oss

    Följ Travstugan på Youtube