Påskens bästa lopp körs i Turin. » 27 mars | Richards Travblogg -…

Påskens bästa lopp körs i Turin.

Turin må vara mer känt som en fotbollsstad (mesta italienska mästarna Juventus och flerfaldiga mästarna Torino är som bekant därifrån). Eller att vinter-OS arrangerades där 2006. Men faktum är att där även finns en travbana (närmare bestämt i Vinovo, där för övrigt även Juventus har sin träningsanläggning) och det ska enligt folk som jobbat med trav i Italien vara landets kanske allra finaste anläggning. Själv har jag dock inte besökt den. Än.

Påsken är ju traditionellt en högtid för oss travälskare och i år är inget undantag. Nu är Ippodromo Vinovo aktuell tack vare att påskens, i mitt tycke, högklassigaste lopp körs där, alla fina svenska lopp till trots. Loppet jag talar om heter Gran Premio Società Campo Mirafiori (Gr.II) och avgörs över 1600 meter med autostart, på söndag. Störst intresse tilldrar sig Urlo dei Venti som här gör första framträdandet sen segern i Prix du Luxembourg under Prix d'Amérique-helgen. Urlo dei Venti startar från spår sju och det är i sedvanlig ordning Enrico Bellei som sköter tömföringen. Jag hoppas att han visar sig från sin bästa sida för det här är en häst som jag tror kan ta en framskjuten placering i Elitloppet så småningom förutsatt att han blivit inbjuden och accepterat, förstås.

Motstånd saknas dock inte; från spår tre startar Sverigebekantingen Unicorno Slm som bland annat var tvåa bakom Urlo dei Venti ifjol när denne satte världsrekord för fyraåringar på åttahundrametersbana över medeldistans i Gran Premio Continentale. Unicorno Slm kommer närmast från två starter på Vincennes men hästen ska inte lastas för dessa utan det ska snarare Matthieu Abrivard som kört honom väldigt passivt vid båda tillfällena. Från spår tio ser vi en annan Sverigebekanting i form av Turno di Azzurra som årsdebuterade den 17 mars då han efter en passiv styrning i kön flög fram till andraplatsen bakom Arazi Boko i Premio Rocca Vini. Jag förutsätter att han har gått framåt med loppet i kroppen, ifjol var han som ni säkert minns, tvåa i båda heaten av Åbys Stora Pris. Vill även nämna Trendy Ok som går ut från spår nio, som årsdebuterade i Prix Helen Johansson under Prix d'Amérique-helgen där hon slutade trea på fina 1.11,1a/2100 meter. Detta är tre hästar som jag också gärna ser Elitloppshelgen som skulle förgylla diverse ramlopp.

Slutligen vill jag ta tillfället i akt och önska er alla en glad travpåsk; och vidga gärna era vyer genom att ratta in lite utländskt trav också på era datorskärmar mellan påsksnapsarna.

Dela inlägg

Kommentera inlägg