Toppchans för Sverige? » 11 dec. | Martins Travblogg - Travstugan.se

Toppchans för Sverige?

Efter gårdagens starka insats av Bird Parker och svenska insatser som gav mersmak är det ett faktum att svensktränade hästarna har toppchans att vinna Prix d'Amerique.
För visst är Örnen sårbar?

Bird Parker var utan tvekan gårdagens utropstecken efter Prix du Bourbonnais.
Loppet kördes i ett högt tempo och när det väl gällde var det storheten Bold Eagle som såg ut att ta ännu en seger, men Bird Parker började jabba slag mot Örnen och var till sist den ende som stod upp i boxarringen. Som segraren.

Nu har Bold Eagle förlorat två raka lopp nere på Vincennes. Och mellan de båda loppen har han tvingats strykas en gång. Kan Örnen plötsligt bara sårbar? Det är möjligt. Men visst är han fortfarande favoriten att ta hem storloppet senare i januari.
Är där några som kan utmana Bold Eagle så är det nog svenskhästarna. Om man nu ska kalla dom för det.

Jänkaren Jerry Riordan med italienskfödda Twister Bi och Ringostarr Treb (bra igår!) och Daniel Redén med sin norske Lionel och USA-födda Propulsion är nog de som trots allt kan utmana Bold Eagle hela vägen.
Lionel stod trots allt för en stark insats igår, Wild Honey (jänkare) var okej och Propulsion fick en perfekt urblåsare av Örjan Kihlström och vars formtåg är på helt rätt spår.

Carat Williams var dessvärre svag och även fast alla kan ha en dålig dag, ska hästen vad det verkar som nu möta Readly Express i Tenor de Baune. Som vi ju alla vet har gått bra på Vincennes förr...

Efter Maharajahs seger har det varit ganska kallt från svenskt håll vad gäller segerchansen i Prix d'Amerique.
Men nog har vi en toppchans den här vintern!?

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg