Uppsnack Elitloppet 2017

Snart är det dags, loppet vi alla travintresserade ser fram emot med spänning. Årets upplaga av elitloppet ser ut att kunna bli en av de bästa upplagor någonsin! Det finns dock vissa frågetecken som oroar, men jag hoppas de försvinner. Oavsett hur det blir kommer loppet som vanligt hålla hög klass och förhoppningsvis vara ett lopp vi kommer minnas framöver med glädje.

Klara för elitloppet är Bold Eagle, Timoko, Propulsion, Up And Quick, Resolve, D.D'S Hitman, Dante Boko, Elian Web & Spring Erom. En härlig mix av svenska och utländska hästar än så länge.

Givetvis så har det surrats mycket om Nuncio efter de senaste tre starterna där han inte alls varit sig lik. Senast blev han trea bakom Västerbo Highflyer i en snabb avslutning förvisso men det känns som den riktiga gnistan inte funnits där på sistone, med kapaciteten denna häst har så borde han ha varit närmare i mål och jag ställer mig frågan om det är något som stör hästen. Tarzan sa dock senast att han kändes fin och det är bara att hoppas han får ordning på formen för Nuncio, för det vore sånt antiklimax om vi nu inte får duellen som vi har pratat om hela vintern/våren mellan honom och Bold Eagle. Det viktigaste av allt är ändå att hästen mår bra och kan prestera sitt bästa, så jag hoppas Stefan "Tarzan" Melander tar det bästa beslutet för hästen men det är jag inte orolig för.

Daniel Redén har som jag nämnt vid något tidigare inlägg ett av de mest intressanta stallen och och här finns redan en häst som är klar för elitloppet, Propulsion. Även han svek senast i Finlandia Ajo men det är bara att hoppas det var en dålig dag för hästen. Han är väldigt kapabel och är vid sunda vätskor en av förhandsfavoriterna till segern i Elitloppet. Delicious U.S startar nu imorgon på Eskilstuna och jag hoppas innerligt hon gör ett bra lopp så Redén vill starta henne i elitloppet, för att hon får en inbjudan det tvekar jag inte på. Hon hör hemma i den absoluta eliten. Redén har även fler hästar som kan vara intressanta för elitloppet som Wild Honey, Västerbo Highflyer & In Vain Sund för att bara nämna några.

H.K.H Prins Daniels lopp på Gävle till lördagen och vinnaren får en plats i Elitloppet, ett riktigt fint lopp har de fått ihop men jag hoppas lite på Twister Bi som skulle kunna bli en outsider i slutet av Maj.

De tre hästar som just nu inte är med på listan men som jag personligen verkligen vill ha med är Nuncio, Delicious. U.S & Buzz Mearas.

Avslutningsvis måste jag bara hylla Spring Erom! Den 12-årige hingsten kommer få avsluta sin karriär med att bli den äldsta deltagaren i Elitloppet i modern tid, han ser ut att vara piggare än någonsin och det är en fantastisk karriär hästen har haft. Vilket jobb kretsen kring hästen har gjort och vilken saga.

Vässa formen!

/Joel


Kommentera inlägg