Pajaseriet skrev nya kapitel

Pajaseriet skrev nya kapitel

Efter söndagens smutsiga agerande från Alessandro Gocciadoro och efterföljande blogginlägg kring ärendet igår, skrevs nytt kapitel i pajaseriet på måndagen.

Vad som gläder mig är att majoriteten av trav-folket valt att fördöma Alessandro Gocciadoro och vad han gjort. Det är givetvis inte mer än rätt. Sedan tycker jag som alltid att vi är alltför få som vågar ryta till.

Annan som röt till under måndagen var Jori Turja. För Travronden beklagade han sig å det grövsta kring bestraffningen för Gocciadoro. Inget konstigt i det, egentligen. Turja arbetar tätt med Gocciadoro och att han skulle göra annat än slå tillbaka var knappast att vänta sig.

Sedan är de givetvis oerhört tragiskt att en sådan stor hästkarl som Jori Turja numera kan betecknas som pajas även han. Ni får ursäkta mig om uttrycket är lite väl hårt, men det är inte mer än rätt när det gäller ett sådant här allvarligt ämne

Jag trodde Jori Turja hade större kärlek för hästarna än så här. Att han kunde bortse från sin personliga relation med Alessandro Gocciadoro. Men icke.
Han lyckades skriva in sig i ett nytt kapitel kring den här pajas-soppan.
-----
På tal om pajas har vi ju Bo Westergaard i Danmark som är fullt igång med rörelsen igen. Det tog sin lila tid för honom att bygga upp sitt namn igen, men år 2019 verkar allt smuts som bortblåst.
Ja, Westergard fälldes för doping för något år sedan, men som alltid när det kommer til travsporten så välkomnas man tillbaka. Och litk gul kusk lyckades ven denne göra bort sig igen.

Westergaard orsakade en trängning under måndagens tävlingar på Århus. Fjorton dagars avstängning och litet bötesbelopp blev straffet.
-----

Avslutningsvis vill jag rikta mig åt svenska kuskeliten. De har ett stort ansvar nu för hela sportens skull.

Som bekant har Alessandro Gocciadoro kunnat skicka upp hästar till Sverige och där kuskeliten valt att ställa upp på en gång. Oavsett vilket rykte den gule kusken har över sig.
Nu är det dags för kuskeliten att ta sitt ansvar om de ska ha någon respekt kvar i ens ögon.

Allt är oftast en pengafråga så klart, men är det några prispengar som stinker så är det efter segrar där man strålat med hästar från ett stall som skadar travsporten. Detta är något man borde överväga när styrning-förfrågan dyker upp.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg