Vidrigheternas upprepande pajas

Vidrigheternas upprepande pajas

Så var vi där igen. Vidrigheterna från Italien nådde igår där Alessandro Gocciadoro spöade på Arazi Boko för att jaga in nya prispengar.
Den upprepande pajasen var tillbaka.

Det är en genomdyster måndag morgon i Malmö. Den milda hösttemperaturen gör sig inte värt idag för oss himmelsblåa. Blytung förlust uppe i Stockholm igår och det var en sådan kväll där man funderade över varför man utsätter sig för sådant här.
Nu var klockan inte mer än 23:30 när man steg in i lägenheten, men allt kändes ju bara för djäkligt.

Att man gör det här mot sig själv betyder bara en sak; man är en upprepande pajas som stundtals genomlider vidrigheter.
-----
Och just upprepande pajaseri till vidrigheter är vad Alessandro Gocciadoro ägnar sig åt allt som oftast numera. När ska det vara nog, egentligen?

Det är bra och rätt i tiden att Italien tar tag i drivningsproblematiken som varit vardagsmat där nere. Nu spänner till och med de musklerna mot sådana aktioner över upploppen och efter gårdagens vidriga behandling mot Arazi Boko fick Gocciadoro en längre avstängning ända till december.
Mycket starkt och mycket bra - men när ska det vara nog!?

Det är givetvis en sak om man "råkar" driva en gång. I stundens hetta där man tappar förståndet. Men vad som är problemet med Alessandro Gocciadoro är att han nu gjort det en handfull gånger bara den här säsongen.

Han får ha hur fina hästar som helst i stallet som besitter styrkor och fartresurser som är av högklassig nivå, men vad ska krävas för att stänga ute Gocciadoro från tävlingsbanan en gång för alla? Jag bokstavligen hatar numera när han reser upp till Sverige med sina hästar. Jag vill inte ha med honom att göra i vår svenska travsport.

Reglementen måste sätta stopp för sådana här typer innan det är försent. Ska hästen tvingas gå sönder eller börja blöda längs ryggen? Och har han nu gjort det säkerligen över tiotalet gånger, så kommer han aldrig sluta. Det är något som sitter i ryggraden på honom.

Folk får tycka vad de vill. Där finns de som fortsatt kommer hylla Gocciadoro när han kommer tillbaka igen och vinner med halva upploppet. Travsporten är mästare på att glömma och gå vidare. Och låta upprepande pajaser få hålla på med sina vidrigheter.

När ska det vara nog?

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg