Xlnt Chili Tripel i Speedracet » 27 maj | Matilda Persson -…
Matilda Persson

Xlnt Chili Tripel i Speedracet


Detta år var det tionde året jag besökt Solvalla sista helgen i maj. Det har blivit lite utav en tradition och är alltid en helg att längta efter. Alltid fina lopp och stämningen i publiken är på topp. Detta år bytte jag däremot bort både publikplats och fotoplatsen på innerplan för stallbacken. Att sela ut en häst under Elitlopps söndagen var något nytt och att se (kaoset) från stallbacken var verkligen en upplevelse. Galet vad folk och hästar det kan vara på ett och samma ställe! Otroligt att allt fungerar så bra som det gör.

Xlnt Chili Tripel startade i Travrondens Speedrace och blev försöksvinnare i sitt uttagningslopp, kvalade in till final och blev där trea på trötta ben. Men galet vad han kämpade! Dålig bana, tråkigt väder och lång resa men han sprang för allt han kunde och var verkligen grym i uttagningsloppet. Häftig häst som gör alla rätt, och jag är så glad över att jag får ta hand om honom.

Foto; Mia Nilsson

Jag hade presskort och hade tänkt att jag på lördagen och under de senare loppen på söndagen skulle sitta på innerplan och fota som jag brukar göra. Detta blev mitt fjärde år med presskort och jag var, trots vädret, riktigt taggad på att få nya häftiga bilder. Men mitt objektiv gav upp under lördagen, så istället för kameran full med bilder kom jag hem med mindre bilder än vad jag tar en vanlig eftermiddag i stallet. Suck! Får ta igen fotandet ett annat år istället. Stallbacken med Chili var trots allt häftigaste i år!

Två bilder från helgen;

Elitloppslordag 8929
Readly Express 9336

Fantastiska Readly Express

Dela inlägg

Kommentera inlägg