Matilda Persson
Juni 5679

Hjälp mig namnge fölet!

Den 5 juni föddes äntligen denna lilla spralliga, pigga och översociala fölunge. Pappan heter Galileo och mamman är mitt kallblodssto MölleslettensLinna (e.Bork Odin).

Att få föl är alltid spännande. Fölvakandet innan och förväntningarna på vad det ska bli. Detta blev ju också första gången vi fått ett föl när jag bott hemma, vid tidigare föl vi fått här på gården har jag ju bott nere i Kalmar och därmed missat att fölmys. I år däremot spenderas vääldigt många timmar i fölboxen. Att vi dessutom fått en liten tjej som är så social så att hon nästan sitter i knät på en gör ju inte saken sämre, det blir ju liksom svårt att lämna boxen då.

Juni 4356
Juni 5750

Det är jag tillsammans med brorsan och hans flickvän som kommer stå som uppfödare och ägare på lilltjejen som ännu inte fått något namn. Så hjälp mig nu!
Grundtanken var Astrid (efter mormor), men jag vet inte om hon ser ut som någon Astrid? Ett tag tänkte vi hon skulle heta Helga (pga hon ser ut som en mini älg), och annars så vill jag helst ha något på L eftersom mamman heter Linna och fjolårsfölet heter Loke och gammelponnyn som varit lekfarbror heter Linnson.

För dagen kallas hon Doris när hon är förbannad pga det kändes som ett gulligt namn på ett envist sto - Men hon kan ju INTE heta Doris. Det skulle ju inte passa när hon kommer där ute i tredjespår och ska vinna lopp i framtiden. 😂

Nu vet vi inte alls längre men något namn behöver hon ju, sååå namnförslag? Vad ser lillskiten ut att heta? Eftersom att det är ett kallblod måste hon heta något på svenska.

Juni 5820

Kommentera inlägg