Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Mycket trav nu

Sist jag skrev här satt jag i hästbussen på väg ner till Jägersro med Xlnt Chili Tripel. Resultatet blev då en fjärdeplats på nya rekordet 1.10,8 efter att loppet öppnats upp på 1.04,9. Sista 500m sprang ledande häst på 1.09,6 och Chili tog då längder på fältet ute i tredjespår. Galet läckert! På tisdag tar jag med mig honom och Kosmopolit Du Gull ner till Jägersro igen. Denna gång sitter Johnny Takter upp i sulkyn. Spännande..

Xlnt Chili Tripel 5542

Xlnt Chili Tripel senast på Jägers

Annars har tävlingsäsongen börjat rulla på rätt så bra, flera av hästarna är igång och startar och resultatet har varit på plussidan. Treåringarna har gjort riktigt fina debutlopp och både Ultra Bright och Monark Newmen har svarat för strålande årsdebuter.

ULTRA BRIGHT Fredrik Persson 5650

Ultra Bright

Vad gäller mina egna passhästar så startade Gigant Coger igen i fredags på Kalmartravet och var superfin som trea. Chili startar som sagt på tisdag och på torsdag startar Devs Dragon och Bejnamin S.H. på Åby. Dragon galopperade utan vidare anledning sist men tränar bra och är laddad för ny start, var tvåa i näst senaste starten. Känns som att han är på gång.
Benjamin gör debut på tävlingsbanan, vilket ska bli så spännande att se! Han är en treårig hingst e. Ken Warkentin ue. Juliano Star. Fin och stor i kroppen och väldigt trevlig i psyket. Men han har nyligen kommit på att han är hingst så skötaren har fått backat lite och låter någon annan ta in och ut honom från hagen då han ibland måste berätta för hela stallet vem som är den blivande stjärnan och då glömmer bort att man måste gå fint bredvid rullstolen. 😂😂

Han står bredvid Monark Newmen i stallet så jag hoppas "Monarken" har berättat för honom allt han kan om livet som travhäst!

Benjamin S H 5394

Benjamin S.H.

Efter Åby tar jag bilen upp mot Hudiksvall för några lediga dagar hemma hos mina egna hästar över påsk. De är såå efterlängtade!

- Påminner även om att det idag är sista dagen att rösta i ATG Drömfond
(rösta gör du på http://dromfond.se )

Dela inlägg

Påväg mot Jägersro

Mars-4620

Jag jobbar på och veckorna går snabbt. Just nu sitter jag i hästbussen på väg ner till Jägersro med min sköthäst Xlnt Chili Tripel som ska ut i V64-5 ikväll. Eftersom jag inte kan köra hästbussen själv (svårt att köra manuell bil med endast ett vänsterben, haha) så har jag sån lyx att jag får åka med chaffis ner. Därför tänkte jag att ett bra tidsfördriv för denna resa får bli att uppdatera er lite om vad som hänt den senaste tiden!

Våren är verkligen här och under de soliga dagarna kan man inte annat än att njuta fullt ut utav att sitta bakom hästen hela dagarna. Extra roligt är det såklart på rakan och en rolig häst jag fick köra för första gången på just rakan förra veckan var Ultra Bright. Hel härlig häst som vet om att hon är en av stallets stjärnor. Den här fredagen gör hon dessutom årsdebut! Lopp 5 på kalmartravet. Ska bli så spännande att se!

Förra veckan hade jag finbesök från Hälsingland. Tvillingbrorsan var nämligen på besök här nere för att hälsa på hos mig och samtidigt prova på livet som hästskötare/catch driver i några dagar. Väldigt kul att träffa honom igen och jag tror han uppskattade att få provköra lite andra hästar än de vi har hemma på gården i Bäckmora. Johan korade Besa Hagh till bästa treåring, och Kosmopolit Du Gull till bästa äldre av de han körde. Jag själv tycker ju såklart att Benjamin S.H, en av de treåringar som jag sköter, är den bästa från treåringskullen. 😛

Väldigt kul att kunna dela ens största intresse med sin bror och jag är så glad över att han för några år sedan fastnade för travet han med. På kriterieauktionen 2017 köpte han sig sin första alldeles egna häst. Ess Daffodil, som hon heter, är i år tre år och karriären som travhäst närmar sig med stormsteg. Hon är ett läckert storväxt sto e.Zola Boko, ue. Varenne som jag tror kommer bli rolig att följa i framtiden!

Ess-Daffodil-2110

Bild på "Daffy", taget december 2017

Dela inlägg

ATG Drömfond

Det står nu klart att jag är en av tre finalister i ATG Drömfond, galet kul! Det är nu upp till er att välja vem av oss tre finalister som ska få 100 000kr till vårt travprojekt! Röstningen öppnade idag och du kan rösta en gång per dag fram tills 14 april.
Men vad är ATG Drömfond? Såhär står det på dromfond.se;
Vi söker föreningar och organisationer som har en tydlig dröm om att utveckla sin verksamhet inom trav eller galopp men som behöver stöd för att den ska gå i uppfyllelse. Det kan vara en ungdom som finner en tillvaro i ett travstall, en person med funktionsvariation som med hjälpmedel kan delta i trav- eller galoppsporten eller ett initiativ som syftar till att ge samtliga icke svensktalande skötare i stallet möjlighet att träna svenska under organiserade former.

Jag funderade på att söka redan ifjol men tvekade då. I år sökte jag däremot, typ sådär två minuter innan antagningarna stängde (överdriver inte ens,haha). 🙈 Juryn (Erik Adielsson, Joakim Svensson, Peter Forsberg och Maria Guggenberger) valde sedan ut mig som en av de tre finalisterna och nu är det upp till folket att välja ut vem av oss tre som ska vinna 100 000kr!

Jag sökte eftersom travsporten och hästarna är det jag brinner för allra mest. Det är något jag vill satsa på och det är något jag vill vidareutveckla. Men, utrustning är långt ifrån billigt och jag kan behöva utrustning som kostar mer och som jag inte alls behövt om jag inte haft rullstolen med i bilden.

Det jag framförallt sökte för var för en bättre vagn som jag sitter stadigare i, och till en eldriven rullstol som jag lättare tar mig fram i hagar och i sämre terräng med (detta är ett hjälpmedel jag inte är berättigad att få genom landstinget). De övriga två finalisterna är Sundbyholms Travskola och Åbys travskola. Oavsett vem ni tycker förtjänar pengarna mest så tycker jag såklart att ni måste rösta på er favorit! På Dromfond.se kan ni lägga er röst och om ni vill se videon med min motivering ser ni den HÄR.

Dela inlägg

En fartfylld vecka

Förra söndagen hade stallet jag jobbar åt ut åtta hästar till start på Kalmartravet men en seger, två andraplatser och två fjärdeplatser som bäst. Duktiga hästar helt klart! Jag var med och selade och värmde tre stycken och min passhäst Devs Daredevil var ut i montéloppet. Ännu en fjärdeplats blev det för honom då och på tisdag blir det ett vagnlopp med tränarn själv i sulkyn för "Musse" - ska bli spännande att se!

20190310_1411428147089760322611350

Devs Daredevil "Musse", jag och några från ägargänget

Måndag åkte jag iväg med Salma Silvio till Halmstad på lunchtrav, tisdag kvällstrav med chefen och mina två passhästar Devs Dragon och Gigant Coger på Axevalla. Inget toppenresultat, hästarna uppkollade efteråt och vi kommer helt enkelt igen. Formen finns där i varje fall..

Salma-Silvio-4812

Salma Silvio

Kalmar-4925

Gigant Coger

På onsdagen lastades hela elva hästar från stallet in i bussen för att under dagen springa snabbjobb eller provlopp på Kalmartravet. Förutom en hel drös med treåringar, som närmar sig tävlingslivet med stormsteg, var även Ultra Bright, Monark Newman och Habitat med in för att sträcka ut benen rejält. Galet läckra hästar som det ska bli riktigt kul att följa framöver!
Här nedan ser ni Ultra mot Monarken över upploppet.

Treåriga Newlight Coger

Gumman Sisu

Besa Hagh

I torsdags kom ett filmteam förbi stallet för att filma och prata med såväl mig som Fredrik. Resultatet kommer ni se såväl på dator som på tvn inom någon vecka. Håll koll!

Mobiluppladdning_5c8abccbe087c3712a81cb10
Dela inlägg

Roliga jobbveckor

Blekingevädret är inte direkt på topp och veckans väder har mest bjudit på regn, blåst, massa lera och lite mer snöblandat regn. Lite annorlunda mot snövädret i Hälsingland som jag annars är van vid. Jag kommer nog aldrig lära mig det här med vintern i söder..
Men full fart har det, minst sagt, varit ändå på jobbet och massvis med hästar har körts. Vi är en person kort ett tag framöver vilket betyder mer körningar för oss andra. Så färdmedlet för mig under jobbdagarna är väl typ till 85% i vagnen och resterande tid i rullsol (typ den där korta stunden när man ska hämta nästa häst inför nästa tur, haha).
Flera av hästarna har även börjat starta efter vinterträningen så lite resor börjar det på att bli med. I onsdags startade min passhäst Xlnt Chili Tripel på Jägersro, imorgon har stallet ut åtta hästar på Kalmartravet (min passhäst Devs Daredevil startar i lopp 2). Måndag tar jag med mig Salma Silvio till Halmstad på lunchtrav och på torsdag åker jag med mina andra två passhästar Gigant Coger och Devs Dragon till Axvalla på kvällstrav. Onsdag är det banjobb för nio av stallets hästar på Kalmartravet och på torsdag händer lite annat kul. Så en spännande och fartfylld jobbvecka med mycket resande väntar. Kul!

Xlntchilitripel

Hederskillen Chili på bilden!

Dela inlägg