Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Lite uppdatering från jobbet

De två senaste veckorna på jobbet har bjudit på många tävlingsdagar, fina höstdagar och härliga hästar. Vi har tävlat på Mantorp (5 hästar), Örebro (2 hästar), Åby (2 hästar), Halmstad (1 häst), Kalmar (7 hästar), Åby (1 häst), Jägerso (4 hästar) och avslutningsvis Kalmar med 12 hästar. Många resor och långa dagar men också flera fina resultat!

Vad gäller mina passhästar så har Neonetta G.H. gjort det bra från dåliga spår. Denna lilla kruttjej tror jag har fler slantar att tjäna i vinter. Hon är ev av de minsta travhästar jag träffat, hon är som en liten ponny i storleken. Men hon har ett desto starkare psyke och "Nettan" gör verkligen alltid sitt bästa.
Gigant Coger
sprang nytt rekord på Jägers och fick med sin en fjärdeplats. Nu ska vi testa Monte med denna herre och det tror jag kommer passa honom perfekt!
Även Pagano sprang nytt rekord sist och är på väg uppåt.
Red Red Love
har kvalat och henne ser jag framemot att följa på tävlingsbanorna framöver!
Och avslutningsvis så har Devs Duke debuterat. Han tog sig enkelt till spets och gjorde vad han kunde. Han lär nog kunna plocka på sig några segrar när han fått något lopp i kroppen. Skötte sig toppen trots att han är ovan och kolla bara vad LÄCKER han är! Ögongodis.

Devs Duke 4414

Nästa vecka blir lite lugnare med endast tävlingar på fredag och lördag. Istället blir det fler timmar i träningsvagnen och det är ju inte helt fel det heller! Dessutom får jag lite mer tid till gos med passhästarna, något som är mer än uppskattat i tider som dessa.

September 3770

Monarken har förresten en hel kull med ettåringar som Fredrik har kört in i höst. Fina små hästar som ska bli spännande att följa i framtiden!

Oktober 3901
Oktober 3882
Dela inlägg

Detta ska bli riktigt spännande

Xlnt Chili Tripel har jag tagit hand om på jobbet i snart två år. Vi har rest halva Sverige runt och jag har upplevt så mycket med honom såväl till vardags som på tävling. Han som är den klokaste häst jag känner och han har alltid haft den där varma mulen att luta sig mot när dagarna varit tuff. Fina, kloka Chili har gett mig så mycket de senaste två åren och nu är det bestämt att vi får fortsätta vår resa tillsammans. Något jag är väldigt tacksam för!

Chili är en av fem "Devs hästar" jag haft hand om här på jobbet och som många av er vet så har jag redan Chilis halvbror Devs Daredevil - och jag är väldigt väldigt tacksam och glad över att ägarna/uppfödarna ger mig och min familj chansen på en till av deras fantastiska hästar.

När jag började jobba här så var Chili på väg tillbaka efter skada och tränarbyte och sedan dess har vi hängt ihop. Vi har varit med på V75 flertalet gånger, startat i Speedracet på Elitloppshelgen, varit ut på V75 i Danmark och skräll vunnit på V86. Han är, precis som sin helbror Devs Dragon, riktigt startsnabb och alltid lika löpsugen. Chili har trots sin ålder mer att ge på banan och det hoppas jag att han kommer få visa även hos oss i framtiden, men först väntas en tids rehab. Chili tävlar ändå inte under tiden det är skoförbud så vi tar det coolt ett tag och ser till att vinter träna ordentligt innan det blir någon start framåt våren.

I en tid där andra saker i livet känns lite upp och ner så är detta något som känns lite sådär alldeles för bra för att vara sant. Jag är så oerhört glad över att få den här chansen med denna fina häst!

Fina, fina Chili - framtiden är nu vår.

Chili
120919894 3347210478708731 5228454268624377419 o
120926403 3347210475375398 5381980813025474595 o
Dela inlägg

Mina passhästar

Under sommaren har det ändras lite i listan över de hästar som jag tar hand om på jobbet. Så i det här inlägget tänkte jag ge er en liten presentation av de hästar som jag har hand om just nu!

Devs Duke 3691

Devs Duke
Valack född 2017
e. Going Kronos u.See Yawl Hanover

Duke har jag haft hand om sedan januari i år. Han är än så länge ostartad med debuten närmar sig med stormsteg! Fredrik var nöjd med honom efter förra veckans banjobb så nu börjar det snart bli dags att leta lopp.
Duke är en stor kille som växt mycket under året. Och precis som sin helbror (Devs Dreamking), som jag även haft hand om, är han en kille med mycket personlighet. Gillar att stå i centrum och bli ompysslad. Han är expert på att tigga morötter!

Amoa King Victor Rosleff 2622

Amoa King
Valack född 2017
e. Zola Boko u.Åjo Hornline

Amoa har jag haft hand om sedan i början av det här året. Charmig kille med en räv bakom båda öronen. Han är nyfiken och framåt, och riktigt rolig att köra! Han har hunnit göra sju starter med en andraplats som bästa resultat. Snabbaste tiden han sprungit är 1.14,7/1640m. Fått många tuffa lopp men kapacitet finns och en seger borde inte vara så långt ifrån.
Amoa startar nästa gång på Kalmar nu på fredag.

2 ECB17 EA 9 BBE 4 DCC 8 F93 2 CBE5751 AE1 B

Gigant Coger
Valack född 2015
e. Gigant Neo u.Ottey Coger

Giganten har jag haft hand om sedan jag började hos fredrik - Så han är faktiskt den enda hästen jag har kvar på listan jag hade när jag började. Denna herre har jag gått igenom mycket med tillsammans och vi är inte alla dagar bästa vänner. Vi har våra toppar och dalar, så att säga. Han är världens snällaste kille och vill absolut ingen något ont, men när han blir rädd slår det ibland slint och han har faktiskt lyckats med att få sin skötare inlagd på sjukhuset ett dygn när han inte riktigt kunde hålla benen i styr. Men han fixade några skötarsegrar åt mig sedan som kompensation så nu är vi kompisar igen, haha.

Pagano Klas Olson 8345

Pagano
Valack född 2014
e. Nu Pagadi u.All American Star

Denna herre är nog en av de känsligaste hästarna jag träffat. Så försiktig och rädd för att göra fel, och han var totalt j*vla livrädd för rullstolen när jag började sköta om honom. Han gick så långt ifrån rullen han kunde och fick lite halvt panik om jag råkade göra någon hastig rörelse. Men nu har han förstått att jag inte är farlig och det är jag glad över - för oj vilken härlig häst det här är!
Pagano kan vara lite lat i träning, därför är smeknamnet ”Piggen” väldigt passande hehe. Han är verkligen en genomsnäll häst som har börjat hittat rätt på det igen på tävlingsbanan. Håller han benen i styr borde inte en seger vara allt för långt ifrån!

Red Red Love 3694

Red Red Love
Sto född 2016
e. Love You u.Red Red Red

Denna tjej fick jag in på listan under sommaren och hon blev då mitt första sto! Grabbarna blev väldigt glada över att få ut denna lilla fuxdam på vår ”solsida”.
Rödis är fortfarande ostartad och har haft lite bekymmer på vägen, men är nu på rätt står igen. Stammen är det inget fel på och skalle har hon. Denna blir kul att se vad hon har att ge på banan i framtiden!

NEONETTA G H Fredrik Persson 0592

Neonetta G.H
Sto född 2015
e. Mythical Lindy u.Neonandra

"Nettan" fick jag in på min lista så sent som förra veckan, men hon är faktiskt trots det en av de hästar jag kört mest i stallet. Lilla ”Nettan” är den absolut minsta hästen i stallet, och den absolut snällaste. Hon gör precis det hon ska, ligger aldrig på för mycket men är ändå pigg och framåt. Hon är en sån häst som absolut skulle kunna passa på en travskola den dagen hon lägger tävlingskorna på hyllan. Också passar hon ju perfekt med den där hästskötaren som saknar ett ben, hehe.
Nettan har ett rekord på 1.11,7/1640m och drygt 200 000kr på kontot. En tjej med rätt inställning och hon gör alltid sitt bästa.

Universal Face 4137

Universal Face
Valack född 2016
e. Joke Face u.Ebony Kronos

Universal har stått i träning hos Fredrik i ca ett års tid, men det var först förra veckan som jag fick in honom på min passhäst lista. Han är en trevlig kille som haft lite otur på vägen. Nu startar han igen på fredag på Kalmar och det ska bli kul att se! Vi håller fortfarande på att lära känna varandra bättre men jag har ju ända sedan jag började med trav velat ha en efter Joke Face så nu har ju typ fått den önskningen uppfylld, haha.

Dela inlägg

Vi laddar inför Åby

Imorgon är det dags för Benjamin att starta igen! Åby som gäller denna gång och han åker dit tillsammans med stallkamraterna
Nadal Coger, First Lady Neo, Newlight Coger och The Real Star.

Benjamin S.H. är en kille med otroligt mycket kapacitet och jag är säker på att han varken gjort bort sig i ett derby eller i sitt senaste lopp om han bara hållt sig i rätt gångart och på så vis fått chansen att vara med. Tyvärr kan det bli lite väl laddat ibland och då är galoppen nära, precis som det blev i derbykvalet och i senaste starten. Men den dagen han har alla fyra fötterna på jorden är han en häst som i framtiden har kapacitet för att kunna platsa in i eliten. Om nu en liten hästskötare får lov att säga sina tankar om det hela i alla fall, haha.
Sist blev det startgalopp och trots att han tappade mycket mark och efter det var ute och sprang i såväl tredje som femtespår så blev han femma i mål. Himla tråkigt att det blivit galopp i de två senaste loppen - men kapacitet det har han innerst inne.

Trots att hela sommaren gått och såväl derbykval som det derbyt redan har gått så står Benjamin kvar med den snabbaste tiden en svenskfödd fyraårig häst sprungit över långdistans i år. I april tidigare i år sprang Benjamin 1.12,6/2640 meter på Åby. Årets derby vanns på tiden 1.12,8/2640m.

Men hans senaste start blev också sista starten Benjamin gjorde med mig som skötare. Tråkigt nog då han är en av mina favoriter efter dessa snart två år ihop. Men då han blivit lite mer hingstig och ibland lite väl busig så kör jag han, av förklarliga skäl, inte längre och därför blir jag också av med honom som passhäst. Riktigt tråkigt men jaja, ibland får man bara bita i och inse sina begränsningar - hur tråkigt det än är.
Alldeles för många hästar jag håller kärt har flyttat under sommaren och det är ju helt klart det värsta med att vara hästskötare. Man fäster sig alldeles för lätt och alldeles för mycket. Men nya hästar kommer det alltid och likaväl fäster man sig vid dem med. Att man aldrig lär sig liksom, haha. Istället för Benjamin har jag i varje fall fått in Neonetta G.H. och Universal Face till min stallgång.


Jag har sedan jag började 2018 alltid skött om Benjamin och det har varit fantastiskt kul att få följa honom från att han var en liten och fluffig tvååring till den otroligt läckra hingst han är idag. Vi har haft mycket kul tillsammans med fem segrar, tre andraplatser, tre tredjeplatser och 398 900 kr insprunget. Kriteriekval, derbykval, flera V75-lopp och seger på V86.

Och jag är övertygad om att hans nya skötare kommer få minst lika kul med honom i framtiden. ❤
Men nu håller vi tummarna att han håller sig på benen imorgon!

Dela inlägg

Nu var det väl ändå dags för lite uppdatering

Här har det ekat tomt alldeles för länge och det är verkligen dags att ändra på det! Jag önskar verkligen att jag skulle lyckas uppdatera denna sida mer. För jag har så, så mycket att berätta och visa för er egentligen. Men tyvärr så brukar kreativiteten och orken till att skriva ihop de där texterna allt för ofta försvinna.
Meen kanske är det nu jag kommer igång på riktigt? Vi får hoppas på det! Har ni något speciellt ni skulle vilja att jag uppdaterar mer om tar jag tacksamt emot förslag.

Här är i alla fall lite bilder från jobbet!

Mobiluppladdning 5f6754a7e087c3096112bff9

Såhär ser en av flera mysiga vägar vi kör de lugna turerna efter ut. Fredrik är noga med att alla hästarna i hans stall ska vara lugna och harmoniska. Alla hästar ska klara av att ta det lugnt, och därför har också hästarna minst ett lugnt pass i veckan där de endast får gå och filosofera i lugnt tempo. På så vis lär de sig också att det inte alltid behöver vara full fart som gäller när vagnen kommer på.

Mobiluppladdning 5f6754872a6b229c64fbfdb9

Benjamin S.H. kan det här med att göra sig fin i man, svans och lugg med alla dessa taggbollar. Han ser ju inte helt klok ut när luggen står rakt upp, haha.

Mobiluppladdning 5f6754be2a6b229c3283551a

En av flera fina mornar på jobbet.

Mobiluppladdning 5f6754ddddf2b32d2611fc77

Ja, Devs Duke kan det här med att göra sig fin på bild..

Mobiluppladdning 5f67546cddf2b32d8d61d2ec

Avslutningsvis en bild på Benjamin med hela härliga foderbordet framför sig

Dela inlägg