En fredag på Kalmartravet

Ännu en vecka har gått här nere nu. Tiden går fort och jag har förutom jobbet denna vecka flyttat ut från rummet i stallet och in i en stuga/litet hus en bit ifrån jobbet. Mysigt ställe och i perfekt storlek för mig.  

Mobiluppladdning 5C06Bea42A6B2275D597B15C

Igår (fredag) åkte vi i vanlig ordning (sedan jag kom hit i alla fall😝) in mot Kalmartravet för kvällstrav. Stallet hade ut fem hästar varav två var mina passhästar. Hederskillen Xlnt Chili Tripel  kvalade på ett fint vis och Gigant Coger var ut i E3 Revanschen och fick med sig en sjätteplats efter att ha spurtat bra efter att tussarna rycktes. Utöver dessa två så selade och värmde jag även Skogans Survivor. Cool kille det med!  

Gigant och Chili
Nästa vecka har inte Kalmartravet några tävlingar men stallets hästar är anmäld till lite andra olika banor här i söder. Så vi får väl se vart jag hamnar då! 😄

Dela inlägg:

Vilken vecka!

Andra veckan hos Fredrik Persson avklarad och vilken vecka det varit! Jag har fått kört en hel hög med fina hästar under veckan och jag har även börjar blivit presenterad för ettåringarna och har fått lullat runt med dem i skogen några gånger. Riktigt söta små filurer med framtiden framför sig och de sköter allt helt perfekt. Otroligt egentligen hur lättlärda de är. Dessa små står snällt på gången medan jag selar och far runt med rullstolen kring benen på de och de står sedan lika lugnt och stilla kvar där löst på gången medan jag förflyttar mig upp i vagnen. De är ju liksom till och med lugnare (eller kanske mer uppfostrad 😝) än min Linna som snart fyller 7 år, haha. 

Några bilder från veckan; 

 
En annan häst jag kört några gånger sedan jag flyttade hit är starthästen Earthquake Neo. Rolig häst att köra och minst lika trevlig i hanteringen. Riktig hederskille! Igår lastade vi in 6st hästar för kvällstravet på Kalmartravet och Neo var en av dessa. Min uppgift för kvällen blev att sela och värma honom och en av stona. Och hederskillen såg ju till att vinna loppet därefter! Sjukt kul. Ett fint skötarpris fick jag därefter; 

 
Nu Kosmopolit Du Gull och Monark Newman från stallet på väg ner mot Jägersro för att starta på V75. Även Salma Slivio är med och gör en start där innan V75. Själv hade jag gärna följt med ner men jag blev jag kvar i stallet för idag är det nämligen dags för mig att flytta från rummet i stallet som jag bott i i två veckor nu till min alldeles egna stuga/lilla hus som ligger ungefär 10 min från stallet. 

Monarken 

Dela inlägg:

Första veckan på nya jobbet

Förra söndagen packade jag bilen full, pussade hejdå på hästarna där hemma och satte mig i bilen för att köra de där 74 milen ner i landet för att komma ner till lilla Fågelmara nedanför Kalmar och stall Fredrik Persson. 

Därefter har jag jobbat min första vecka i stallet. En provvecka för att se så att allt fungerade såväl för mig, hästar och de andra i stallet. 

... Ååh jag skulle väl ljuga om jag sa att veckan var enkel men j-kla kul  har jag haft och trots att både huvud och den mörbultade kroppen kändes helt slutkörd i fredags så kan jag ändå konstatera att det nya jobbet faktiskt fungerar riktigt bra. 

Stall Fredrik Persson 1890

Första två dagarna var största "problemet" att hästarna inte alls förstod grejen med rullstolen och på det viset tog det extra tid med bara något så litet som att få på en grimma. Men nu är de flesta av stallets hästar vana vid mig och min otroligt konstiga vagn. 

Men sedan dess har det mesta fungerat bra och problemfritt. Vissa hagar tar jag mig inte fram till pga sanden, vissa saker tar lite längre tid pga rullstolen och att få in en häst i skrittmaskinen är rätt så klurigt, men allt det ska nog lösa sig med tiden. 

Men att köra i nya vagnar som är balanserade på ett annat vis än vad jag är van vid fungerar bra oavsett om jag kör en orutinerad ettåring eller en pigg starthäst. Stallet, vägarna, naturen, personalen och hästarna är fantastisk(a) här och jag känner mig såå välkommen! I stallet som ligger alldeles intill havet står det ca 60 hästar. Till stallet finns en mysig skogsslinga, rakbana, sandbana och flera fina skogsstigar. Ett litet paradis i sig! 

Stall Fredrik Persson 1935

Den välkända stallgången

Jag har fått 6 st passhästar tilldelade i åldrar mellan två till sju år gamla. Hästarna är Xlnt Chili TripelDevs Dragon,  Devs DaredevilBenjamin S.H. Gigant Coger och Amarock. Den sistnämnda har jag redan hunnit in med en vända till Kalmar travet med för ett kval som han fixade galant som han skötte sig mot sin nya skötare. 

Kalmartravet Stall Fredrik Persson 1968

Såå nu är det bestämt att jag stannar här i stallet på obestämd tid. Jag har precis fått nycklarna till en mysig liten stuga och har nu för fullt börjat planera för framtiden här nere i söder. Spännande, roligt och rätt så mycket läskigt på en och samma gång. 

Benjamin

Jag och Benjamin i mitten

Stall Fredrik Persson 1877

Nyfiken i hagen

Dela inlägg:

Livets äventyr

Nu ska ni få höra på något riktigt spännande! Jag vet däremot inte om jag ska kalla det spontant och lite smått dumdristigt eller bara rent ut sagt dö-häftigt. Men ja, nu ska ni få höra! Hemmakära 22 åriga Matilda som längst varit borta hemifrån när hon legat inlagd på olika sjukhuset ska alltså flytta från lilla familjegården i hälsingeskogarna. Bort från de egna hästarna, vänner och familj , - för att börja jobba med andras hästar som hästskötare i ett större travstall. 

Jag har nämligen fått jobb hos Stall Fredrik Persson, som håller till nedanför Kalmar - hela 72 mil hemifrån (galet långt härifrån, haha). Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta när de ringde för detta har ju alltid varit drömmen - att kunna jobba i ett travstall och helhjärtat få göra det jag brinner för. Men jag har ju inte direkt alltid haft de bästa förutsättningarna för det i livet och jag har såklart varit väldigt nöjd med att kunna ta hand om mitt egna lilla stall här hemma. Men jag vill utvecklas och verkligen prova på vart egna gränserna går och när de ringde så kändes det lite som att det var en för rolig chans att tacka nej till samtidigt som att det känns som att det ligger rätt till i livet. Trots att det, på en väldigt kort tid, blir en helförändring i exakt allt. 

 
Detta bestämdes alltså i söndags och jag flyttar ner redan nästa vecka för att jobba en provperiod så att såväl jag som dem där nere (inklusive mina nya fyrbenta kollegor) ser att allt fungerar. Blir det för tungarbetat eller känns för jobbigt är det bara vända hem och vara glad för att man i alla fall vågade prova. Och funderar det så börjar jag mitt nästa kapitel i livet där nere! Vilket ska bli så, så spännande.. 

Men, det innebär ju också att jag lämnar mina egna hästar på obestämd tid. Vilket är det absolut jobbigaste i det stora hela.. Men precis som när jag låg inlagd efter amputationen i vintras så blir det familjen som sköter om hästarna här hemma. Just nu är vi fem pers som sköter fyra hästar (och två ponnysar), varav endast två hästar tränas. Så de klarar sig gått och väl utan mig och ponnysarna vet jag har fodervärdar som de kan flytta till ifall jag blir kvar där nere.  Linna är den enda starthästen i stallet och hon hade jag egentligen gärna tagit med ner om det fanns kallblodslopp så långt ner i landet, haha. Men hon får bli kvar här uppe. Jag har ju funderat på att sälja henne fram och tillbaka sen i våras (pga att hon kan bli lite för het för mig) men när jag tog upp det nu så ville brorsan testa träna henne medan jag är borta och det får han såklart göra så får vi se sen. Sen har jag sedan tidigare bokat in henne på betäckning med Ingbest till våren. Så en riktig flygmaskin har hon lovat mig! 

Dela inlägg:

Tänk så mycket roligt livet kan erbjuda

OM ni bara visste hur mycket som är på gång nu och vad som kommer hända bara inom en snar framtiden! I helgen fick jag ett för bra jobberbjudande för att kunna tacka nej till. Det kommer innebära flytt och en rejäl omställning i livet - men det kommer också betyda att jag helhjärtat och på heltid kommer kunna jobba med hästar och travsporten. Kan ni gissa vad - eller vart, jag tar vägen? ;) 

Jag lovar att berätta mer senare i veckan! 

Mobiluppladdning 5B6Cbb67Ddf2B3252A6B900A

Annars flyter även resten av livet på rätt så bra trots att veckan bjudit på riktigt grått och trist väder. Linna och Daffy tränar på fint och ponnyplutten har fått fortsatt röra på sig lite smått. Tävlingssäsongen tog slut för honom förra helgen men han får träna på ett tag till bara för att aktivera sig, bli av med överskottsenergi och slippa den där ponnymagen som brukar kunna växa till sig rätt så fort. Även Greve har fått rört på sig i veckan och jag själv har varit iväg till Bollnäs och hjälpt till att köra fina kallblod hos Jan-Olov Åberg. 

Mobiluppladdning 5Be9Db5Ae087C34Ff4E22530

Denna vecka blir det lite mer trav, lite mer häst, lite mer fotojobb och möten - Och sen så ska det flytt packas.. Också blir det en liten fest på Grand Hotell i Stockholm däremellan. Men andra ord så kan det bli en rätt så rolig vecka! 

November 1532
Dela inlägg: