Linna har fyttat

Förra veckan flyttade Linna efter mycket om och men in till Hagmyrens travbana. Så från och med nu hittar ni oss där i Stall 20!  Anledningen till att jag flyttat henne hemifrån gården in dit är helt enkelt för att jag inte tycker det fungerar till 100% här hemma på sommaren. 

Vi tränar efter byvägarna, som blir hårda som asfalt och är tillräckligt smala för att det är svårt att mötas med bilarna. Det, i kombination med ett hett kallblod och en matte som håller på att sladda ut genom kurvorna (haha), känns helt enkelt inte som någon bra kombination. Förra sommaren lastade vi och åkte de där ca 30minuterna in till banan för att träna på slingan där var och varannan dag, men det tog otroligt mycket tid i att bara packa i och ur saker och koppla på släpet, och dessutom behövde jag alltid ha med mig någon till hjälp. Också har jag på köpet ett kallblod som hatar att åka transport på det, haha. 

Molleslettens Linna 4201

Så nu när hästhotellet har öppnat på Hagmyren fick Linna flytta in dit och det är verkligen perfekt för oss båda. Eftersom att de även har "handikapp-kurser" är stallet bra anpassat för mig, Linna står i sin hage bara någon meter utanför stalldörren och vi har bättre träningsmöjligheter med banan alldeles bredvid, också delar vi "Via-vägen" tillsammans med (bland annat) alla Jan-Olov Perssons kallblod. 

Molleslettens Linna 4215

Bild från provloppet. Kör där Ove Berglin, och det är även han som kommer lotsa henne runt banan i helgen.

Hon har nu stått där i lite mer än en vecka och har hunnit gått såväl provlopp som några intervallpass på rakan sedan hon startade sist på midsommar. Så nu på söndag är det dags för start igen (Bollnäs,lopp 9, v4-3)! Hemma har hon tränat i våran 500m sandbacke hela våren/försommaren och har nu med lite tätare starter och mer fart i kroppen fått upp farten lite extra. Hon blev oplacerad men sänkte rekordet i förra starten och utan galopp får vi hoppas på att hon i alla fall får med sig en slant hem denna gång. 

Dela inlägg:

Hästrally

Förra helgen byttes travovalen mot något så fint som hästrally. Jag, Linnson och min groom Maria stod på lördagsmorgonen på startlinjen tillsammans med 57st andra ekipage och det blev hela 6 mil på två dagar i vagnen bakom mitt lilla russ  - och så som han imponerade!   

Lördagens sträcka på fyra mil var seeeg och tog ca 6 timmar. Vägarna varierade mellan skumpiga och trånga skogsvägar, asfalt, sand och mysiga skogsvägar. Vi tog det lugnt de första milen och joggade på rätt bra sen, men tid tog det allt att ta sig runt. Vi stannade och åt på mitten och då stod ponnyn så fint och väntade medan jag satt på marken bredvid honom och hästar for runt lite överallt runt om oss. Kom sedan i mål med en pigg ponnyn som inte ens var svettig trots värme och en riktig långtur. 
 
På söndagen var endast på två mil och där fick Linnson ta det lite i sin egen takt, så där gick det betydligt fortare (tro inte att han är lat bara för att han är ponny, snarare tvärtom haha). Vi travade i stort sett hela biten och Linnson var fortfarande inte ens nära på trött när vi kom i mål. Börjar tro att det är omöjligt att trötta ut den där ponnyn, haha. På stationerna skötte han sig toppen och det var för det mesta endast kuskmissar som gjorde att poängen drogs ner. Men vi slutade på en sjätteplats och det är jag väldigt nöjd med! 

Det hela var en riktig toppen helg med mycket skratt och världens bästa skogsruss, som även fick stå ut med att vara utkädd till får (även där utan att klaga) på maskeraden senare på lördagskvällen. Min lilla Linnson kan allt och jag är så galet glad över att jag fått följa den här ponnyn genom livet. ❤ 

Image1

Halvvägs på lördagens sträcka, humöret på topp trots en längre asfalts sträcka! Foto: Kim Kimpan Jonsson

Image2

Trava över broar och presenningar, genom byar, över järnvägar och intill e4. Genom trånga stogsvägar och under hängande lakan. Ingenting stoppar en Linnson som är ute på äventyr! Foto: Kim Kimpan Jonsson

Image3

Såhär såg ponnyn alltså ut på maskeraden. Han ska föreställa ett får, jag och Maria bonde. Vi sjöng bä bä vita lamm och skrattade minst lika mycket som publiken. Oslagbart! Foto: Kim Kimpan Jonsson

Dela inlägg:

Två starter, två rekordsänkningar

Midsommar kan väl inte firas bättre än med trav? I fredags var det start på Hagmyren med Linna, och igår Rättvik med Linnson. 
Linna fick med sig en åttondeplats, hon blev trött på upploppet och blev först utan pengar, men bara någon placering från att gå vidare till final i Hallsta Lotus lopp - och hon sprang nytt rekord på 1.29,5ak. Så hon gjorde helt enkelt det hon kunde utan att galoppera. 

Molleslettens Linna Ulf Eriksson 3273

Linnson blev 6a, även han med nytt auto rekord (1.59,1ak) och jag är så löjligt glad över det. Hade kusken (dvs jag, haha) kört på ett annat vis hade vi säkert i alla fall kunnat bli trea utan problem. Han sprang sista varvet ute i tredjespår i ett tempo flera sekunder under hans nu satta rekord och kämpade på så bra, helt utan galopp. Precis som Linna gjorde dagen innan. 

Linnson Matilda Persson 3755

...Och de är verkligen så lika de här två. Båda kom med så pass dålig rad så att de hade behövt kvala om ifall de blev diskade i dessa lopp. Båda tävlar med lika utrustning (enda skillnaden är att Linna har knäkappor), båda har fungerat sämre sedan brodden togs bort och båda har denna helg kommit fram till att det trots allt går bra att trava runt utan att galoppera och därmed sänkt rekordet. 
Så ja, som den glada amatören man är så är man ju trots två egentligen rätt så dåliga placeringar så löjligt nöjd. Snart så kanske dessa två kan börja ta lite placeringar igen de med (för man lever väl alltid på hoppet🙄😂).🐴🐴❤️ 

Molleslettens Linna 8358

Bästisarna

Dela inlägg:

Så vad har ni missat?

Inte skrivit här sedan elitloppshelgen (ooppsii), mycket har hänt och mycket har gjorts. Men nuu har jag tid för att för en gångs skull kunna ta tag i det här med bloggen och skrivandet, så från och med idag kommer ni få höra lite mer från mig! 

Så vad har ni missat? En hel del faktiskt. Men en rolig sak som hänt utanför travets värld är att jag äntligen tagit examen! Jag missade mycket av skolan när jag blev sjuk som yngre och hade därför aldrig behörighet att komma in på ett gymnasium, men dessa betyg har jag istället under de tre senaste åren pluggat upp på folkhögskola. Känns fantastiskt bra att vara klar och det känns så skönt att äntligen kunna satsa på det man brinner för. 

.. Och det jag brinner för är ju hästarna, och travet. Det är det jag alltid velat jobba med och det som får mig att må bra. Jag vet däremot inte på vilket plan jag vill, eller kan jobba med. Livet som hästskötare har alltid varit drömmen men rullstolen är inte till fördel när det kommer till den punkten. Nog för att jag kan göra det mesta, men det mesta tar också lite längre tid.. Så jag vet inte? Vi får helt enkelt se. 

Just nu har jag däremot valt att satsa på fotograferandet, och skrivandet, runt hästarna. Jag har sedan tre år tillbaka varit banfotograf på Hagmyren och åker även runt på lite andra banor och fotar. Samt skriver och fotar åt några tidningar, sköter hemsidor och fixar vinnartavlor. Så det är helt enkelt det jag gör just nu! I väntan på att veta vad jag ska inrikta mig på sen. 
Några bilder som tagits sedan sist jag skrev; 

Elitloppetskogsrusset 0778

Elitloppssöndag och upplopp, mycket bättre stämning än så går inte att få!

Blogg 2307

En till rolig dag var på Östersund när Jämtlands Stora Pris gick av stapeln. Readly Express var något alldeles extra att se

Allowable Johan Brandel 2643

En helt vanlig dag på Hagmyren kan vara minst lika rolig att fota på det med. Många fina hästar som fastnat på bild genom åren, här Allowable med Johan Brandel

Blogg 1823

Från en kväll på Bollnästravet

Blogg 2367

... och från en ponnytravdag, även det på Bollnästravet. Här ser ni Hamras Neo med Emelinda Persson

Vad gäller mina egna hästar så har det blivit lite ändring på planerna och jag har gått från att haft tre starthästar till att endast ha en (två då om man räknar med ponnyn). Greve som tränat på fin i vår hittade jag med svullen sena i hagen efter elitloppshelgen. Visade sig vara både kotsenskidan och senan som fått sig en smäll, på samma ben som han hade skada på för två år sedan. Han är tio år och har haft sina glansdagar, så tråkigt nog fick vi bestämma att han nu fått gå i pension. I och med att LH är betäckt med Tobin Kronos och förhoppningsvis blir mamma nästa år så betyder det här också att jag inte längre har någon häst jag kan köra lopp med. Vilket jag såklart tycker så sjukt tråkigt. Jag som hade hoppats på att få köra massa lopp i sommar. :/ 
Jag har ju Linna kvar som starthäst, som jag komiskt nog endast köpte för att ha en till häst att köra lopp med, men hon är alldeles för het för mig. Jag har testat i provlopp men fått köra av alla gånger, hon bokstavligt talat drar mig ur vagnen när jag bara har ett ben att hålla emot med, haha. Såå ja, känns onödigt att testa i ett vanligt lopp. ;)  Tur jag har ponnylicensen kvar så att jag i alla fall får ut och köra lite lopp där! 

Greve E 1980

Fina Greve njuter nu ute på grönbetet.

Mobiluppladdning 5B20F6C9Ddf2B313947760F8

Såhäär glad var vi (eller jag,haha) innan LH lastades in till seminstationen.

Men den där som försöker dra ur matte ur vagnen ska i alla fall starta igen snart, nämligen på midsommar på Hagmyren i Hallsta Lotus Försöks lopp (de första fem i loppet går sedan vidare till final samma dag). Så kul! Denna gång får Ulf Eriksson testa köra henne igen. Hon har mest galopperat på senaste tiden i loppen, men tränar på bättre än någonsin och har farten den dagen hon håller sig på benen. 
Sen startar Linnson och jag på Rättvikstravet på lördag innan storhäst travet drar igång. Kul med lite ponnytraav! 

Molleslettens Linna Ove Berglin 1528

Min lilla Linna i senaste starten

Dela inlägg:

Redo för elitloppshelg?

Hejhallåå! Elitloppshelgen är här och det är väl läckert! Men först ska vi gå tillbaka lite i tiden.. 

För jag kan börja med att säga att anledningen till att det varit så tomt här är på grund av att jag om bara någon vecka går ur skolan och det har varit sjukt mycket att få klart allt där samtidigt som jag har rehabträning och hästarna ska skötas och tränas de med. Såå både denna blogg och min "riktiga" har fått blivit lidande. Men nu är alla uppgifter inlämnade och den 1 juni tar jag "studenten". Så jag lovar er att det kommer hända lite mer här nu! 

Sen sist vi hördes av har jag i alla fall haft ut en starthäst och en startponny. Ponnyn körde jag själv, det var i Roger N Olssons minneslopp, och vi blev diskade. Storhästen, kallblodet Linna, hade på förhand ett fint lopp men galopperade hon med när hon inte fick gå till spets. Så jag kan ju inte skryta om någon toppform på stallet just nu, haha! Men vi tar nya tag. 

I helgen är det som förmodligen ingen av er missat att det är elitloppshelg och jag kommer vara på plats med kameran. Jag har varit i Stockholm sedan i tisdagskväll för att jag jobbat på Hjälpmedelsmässan Hjultorget. Jag har varit mässfotograf där och jag har även presskort till Solvalla, så min helg kommer förmodligen tillbringas till större del på innerplan. Ska bli så kuul! 

74 A4681 Kopia

Bild från innerplan i fjol fotad av duktiga Meta Sjödin

Dela inlägg: