Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Redo för Speedrace

Benjamin galopperade tyvärr bakom vingen när han skulle ut på V75 förra helgen. Riktigt tråkigt då det skulle vara kul att se vad han har att ge mot de fyraåriga kullkamraterna. Benjamin gjorde det bra på tävlingsbanan redan förra året och har utvecklats allt mer över vintern. Han är stark och rejäl, och jag tror han har mycket att ge denna säsong. Så vi tar helt enkelt nya tag! En derbystart med den här hade ju varit drömmen.

Benjamin S H 2

Foto: Mia Nilsson

Xlnt Chili Tripel gjorde det bra, satt fast i instängt läge och tog sig inte ut över upploppet. En fjärdeplacering räckte det till men det hade kunnat blivit mer. Nu laddar vi däremot om för fullt till nästa helg. Elitloppslördag på Solvalla och Speedrace - kan det bli mycket bättre än så? Chili startade där även i fjol, tog sig till final men fick mjölksyra och räckte inte hela vägen där. Denna gång går vi såklart ut för revansch. Björn Goop sitter upp i vagnen precis som i fjol och Chili har lovat att gasa allt vad han kan!
Med till Solvalla följer även Ultra Bright som ska ut i Stoeliten (V75-1).

Skarmavbild 2020 05 24 kl 20 10 00

Men innan den efterlängtade elitloppshelgen kommer så har jag två andra passhästar ut till start. Gigant Coger startar på Axevalla (lopp 2) på tisdag. Kim Eriksson sitter upp i vagnen för första gången. Giganten har startat fem gånger i år och har tagit två segrar. Förra gången gjorde han ett riktigt bra lopp på Tingsryd och det ska bli kul att se hur han räcker till mot det här motståndet.

Devs Dreamking
är den nyaste passhästen på min lista (så nu har jag hand om nio hästar!). Han kommer från Conrad Lugauer och har endast stått hos Fredrik i ungefär en och en halv månad. Detta är den femte "Devs" hästen jag tar hand om och det är riktigt kul att få chansen med ännu en. Sedan tidigare tar jag ju hand om helbröderna Xlnt Chili Tripel och Devs Dragon, och treåriga Devs Duke är faktiskt en lillebror och helsyskon till Devs Dreamking. Så kul att sköta om helbröderna, det finns så mycket likheter! Devs Daredevil hade jag hand om förut men äger ju honom själv nu.
Devs Dreamking är fem år, men han har endast gjort sju starter och tagit en seger. Det är en stor och stark häst, och han har nog mycket sparat bara han håller sig på benen. På onsdag är det dags för honom att göra debut i Fredriks regi och det blir i lopp 1 på Åby. Håll tummarna!

Maj 7078
Dela inlägg

Nu laddar vi för V75 på Mantorp!

Nu var det några veckor sedan jag uppdaterade här sist (sorryyy) och jag ska se till att vi kommer ikapp lite med allt ni missat i ett inlägg senare. Men nu ska vi fokusera på denna veckas tävlingar, och dagens V75 . Just nu sitter jag nämligen i hästbussen på väg mot Mantorp med Xlnt Chili Tripel (V75-2) och Benjamin S.H. (V75-3). Båda killarna kommer från fina prestationer och har tränat bra. Igår laddade vi på rakbanan, jag bakom Chili och Fredrik bakom Benjamin och oj vad läckra de var! Chili hade nog helst öst på allt vad han kunde men fick spara krafterna tills idag. Så istället tog han slut på krafterna på skötaren, för jag fick då träningsvärk i armarna efteråt, haha. Tyvärr har båda fått dåliga spår idag och möter riktigt tuffa motståndare, så även om hästarna är fina så känns det tufft idag. Men vi ska göra vårt bästa! Hur som helst så är det ju riktigt kul att ha två passhästar ut på V75 samma dag.

IMG 6691

Senaste veckan kan jag i varje fall inte klaga på mina fyrbenta arbetskamrater. Treåriga Amoa King debuterade på Kalmartravet förra fredagen, skötte sig galant och fick med sig en liten peng. Gigant Coger startade på Tingsryd i söndags med Gustav Johansson i sulkyn. Låg långt bak i fältet på bortre långsidan men spurtade som bara den långt ute i spåren och tog sig först över mållinjen. Och Pagano ville inte vara sämre på Åby i torsdags! Även han hade långt fram på bortre långsidan men spurtade om hela fältet ute i fjärdespår och vann med någon längd. Körde där gjorde Klas Olsson. Riktigt läckra killar jag får ta hand om och det gör mig så glad att se att de presterar och gör sitt bästa där ute på banan. Två skötarsegrar inom en vecka är ju inte helt fel.

2 ECB17 EA 9 BBE 4 DCC 8 F93 2 CBE5751 AE1 B

Det är mycket på jobbet nu. Förra veckan hade vi 21 hästar till start fördelat på 5 olika travbanor. Denna vecka har vi 9 till start på 6 olika banor. Där emellan är det en hel hög med hästar som ska tränas och skötas i stallet hemma. Det blir många långa resor, sena kvällar och långa jobbdagar. Därav har det också blivit mindre skrivet här. Men jag har som sagt rätt mycket att uppdatera er om, men det tar vi i ett annat inlägg.

Håll tummarna för oss idag!

IMG 6409
Dela inlägg

Vilken vecka, och vilka hästar!

ALLTSÅ herregud vilken vecka jag haft! Först så fick jag fölet i söndags, sen vinner Benjamin på Halmstad på måndagen och på onsdagen på Jägersro så går först Amarock ut och blir tvåa på nytt rekord och sedan går Xlnt Chili Tripel ut och VINNER på V86. Hans första seger sedan augusti 2017! Helt sjukt ju, vilka killar jag får dela mina dagar med! Magiskt hur mycket de ger.

Dessutom! Innan jag åkte ner till Kalmar igen så hälsade jag på fjolårets föl, Next Adventure (e.Tobin Kronos u.L.H.Adventure), som står hos Tomas Rosén. Där får han leka och växa tillsammans med jämnåriga kompisar samtidigt som han så smått börjat sin resa till att bli travhäst. Han har påbörjat inkörningen med tömkörning (dvs körning utan vagn), där han lär sig grunderna som att ta styrning, kunna stanna osv. Och han sköter sig så bra! Jättekul att höra. Vi är väldigt nöjd med att vi lämnade honom hos just Tomas. Verkar vara ett toppen ställe!

Dela inlägg

Benjamin vinnare på Halmstad

Men vilka killar jag har hand om! Idag startade både Benjamin och Dragon på Gs75 på Halmstad. Benjamin kördes av Fredrik och efter en galopp i årsdebuten så kom segern idag. Så grym! Ska bli kul att få följa med nu när fyraåringssäsongen drar igång på riktigt. Han har utvecklats mycket över vintern och har nog fler fina placeringar att jaga under året.

69946399 1499543370188104 5928700321990705152 o

Dragon däremot var inte sig själv idag. Från ledningen är han i stort sett oslagbar men idag vek han ner sig. Får kollas upp och se vad det kan vara.

Dela inlägg

En blivande stjärna är född

Natten till igår så föddes han äntligen! Linnas första föl och mitt alldeles egna lilla kallblodsföl. Allt har gått bra och jag kunde vara med under hela fölningen. Det blev en liten hingst med stoor bläs och två vita bakben. Så fruktansvärt söt! Jag svävar fortfarande på moln och är så galet taggad på att få följa med denna lilla kille i livet. Drömfölet mitt.

Han har ännu inte fått något namn (ni kanske har något förslag?). Pappan är Ingbest (e. Dotterud Teddy) och mamman Mölleslettens Linna är efter Bork Odin.

IMG 5608
IMG 5465
4 B7 B7 E4 D EBE6 41 FE AF06 8255 CE07343 D
2 FF70 D38 81 EC 4 C33 B38 D 99 DF88 CAB43 F
IMG 5574
IMG 5545
98 E665 CC 44 D0 47 D1 9 F3 D 3 C3 F92462862
Dela inlägg