Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Så stolt över "mina" grabbar


I måndags gick Devs Dragon ut på Halmstadstravet som storfavorit. Han följde vingen i starten och pressade sig till ledningen - sen var resten chanslösa. Dragon fick leda fältet hela loppet runt och segrade med en längd, oryckta tussar och lätta steg i mål! Årets tredje seger på fyra startförsök. Han har redan tagt lika många segrar och tjänat mer pengar i år än vad han gjorde på hela fjolåret (13 st starter). Helt galet vad han utvecklats det senaste året och hur galet bra han gör det. Fantastiskt vilken häst han är!


Också igår då, då var det dags för Dragons helbror Xlnt Chili Tripel att göra årsdebut. Han har inte startat sedan oktober och är nu 9 år gammal, men det är inget som han själv fattat. Med spetsade öron följde han vingen och är med och öppnar första 500m på 06,7 (!!), och håller sedan sitt tempo in i mål. En femteplats på tiden 11,9/1640m var verkligen en godkänd årsdebut. Som han gör det och såå som han älskar att få springa. Syntes så väl på honom att det var det här han laddat för under alla månaders vinterträning. Så glad och framåt, öronen spetsade och så jäkla nöjd med livet haha.

Galet vilka grabbar jag får ta hand om och vad mycket glädje de bjuder på! Älskade hästar. 💕💞

Dela inlägg

Nu är det inte långt kvar

Efter att jag flyttade ner till Småland så valde jag att betäcka mitt kallblod, som står kvar uppe på föräldragården utanför Hudiksvall. Mölleslettens Linna som hon heter importerade jag från Norge i december 2016, och min första tanke var att ha henne som en häst jag själv kunde träna och köra lopp med själv. Men då det rätt snabbt visade sig att hon var lite väl het för mig att hålla i sulky så blev hon endast en häst jag tränade. I loppen fick istället de mer rutinerade ta över tömmarna. I min träning har hon tagit en seger och tre tredjeplatser, och sänkte rekordet till 1.29,5ak. Segern tog hon med 5 längder och kapacitet för mer sånt fanns absolut, men de flesta loppen stressades tyvärr bort. Så därför valde jag helt enkelt att betäcka henne istället för att fortsätta ha henne som tävlingshäst. Hon har fin stam, bra exteriör och bra psyke - men med en kapacitet som hon inte fick visa fullt ut. Det hoppas jag däremot den framtida avkomman kan visa upp!

Linna är e. Bork Odin u.Vilje Sjura och hennes första partner blev fantastiska Ingbest som har rekordet 1.19,4ak och 3 495 631 kr på kontot. Hon är på dräktighetsdag 316 idag och nuu börjar det verkligen närma sig! Bäckenbanden har börjat lossna och juverna har börjar få mjölk i sig. Jag var upp och hälsade på henne tidigare i veckan och hon har blivit riktigt rund om magen, men lika pigg och glad är hon ändå. Hon kommer väl lära den där ungen att springa intervaller redan första veckan, haha.

Ja galet spännande börjar det allt bli nu. Snart är mitt lilla kallblodsföl här!

Molleslettens Linna Ove Berglin 5795
Dela inlägg

Dags för liten att bli stor

I tisdags lämnade Next Adventure "Tobbe" (e. Tobin Kronos u.L.H.Adventure) gården hemma i Hälsingland för att åka till travtränare Tomas Rosén utanför Gävle. Där ska han få gå på ett större sommarbete med jämnåriga och så smått börja sin karriär som travhäst. Inkörning väntar och det ska bli riktigt spännande att få följa denna lilla kille! Vår första uppfödning och allt det här känns ju minst sagt spännande.

Tobbe har växt till sig något och verkar vara en riktigt klok kille, trots att han nu på slutet av självklara skäl börjat bli lite dryg. Men har man gått själv med sin sura mamma hela livet är det ju inte så konstigt. 😅Nu får han busa med jämnåriga hela dagarna, vilket blir toppen för denna kille. Jag får följa allt på håll men oj vad kul allt det här ska bli!

Dela inlägg

Stallformen håller i sig

Devs Dragon 4793

Nu var det nästan en månad sedan det uppdaterades här men nu är jag tillbaka och igång igen efter en lite hektisk period med rätt mycket arbete och en tröttare hästskötare som inte orkat med det här med sociala medier på fritiden. Men nu går vi mot ljusare dagar och energin börjar komma tillbaka allt mer! Så nu kan ni räkna med bättre uppdatering.

Sist jag skrev var vi påväg mot Solvalla för V75 finaler. Där vann Ultra Bright, Monark gjorde ett fint lopp, Hasty Helen vann sitt lopp utanför V75 och min Devs Dragon - ja, är det någon här som minns? Han gjorde ett kanonlopp och ledde vägen runt, men 100m kvar av loppet kom en oväntad galopp och istället för en vinst eller fin placering blev det en diskning. Så himla surt! Men sånt som händer.

Revansch fick han däremot i söndags. I ett av loppen på GS75 på Mantorptravet såg han till att vinna plättlätt med fyra längder. Blåste knappt efteråt och hade nog gärna sprungit några 100m till denna gång, haha. Kul att se han tillbaka i vinnarcirkeln och fler besök där lär det bli om han fortsätter som han gjort på slutet. Riktigt fin häst!
Monarken gjorde även han ett fint lopp och slutade trea.

Devs Dragon 4799
Monark 4770

Också igår då. Då var det Amarocks tur att prestera på Axevalla. Även han gjorde ett fint lopp och blev tvåa. På tre starter i år har han varit tvåa tre gångar och på sina totalt tio gjorda starter har han varit på pallplats sex gånger utan att få vinna. Så är det någon som snart borde få sätta nosen först så är det väl ändå den här hästen. Han gör alltid bra lopp och utvecklas hela tiden. Så snart så, snaart måste det bara få vara hans tur!

Amarock

Hästarna på jobbet har verkligen hittat formen och mina passhästar gör det enda bra loppet efter varandra. Så himla kul! I år får bli vårt år.

Dela inlägg

Vi är redo för Solvalla

I skrivandes stund är klockan strax innan 07.00 på lördagsmorgonen och jag är på plats i hästbussen som rullar upp mot Solvalla och dagens V75 tävlingar Min morgon startade vid kl.04.00 och sedan dess har jag hunnit morgon fodrat hästarna och gjort i ordning dagens starthästar innan bilen för ungefär en timme sedan rullade från stallplanen hos Fredrik.
Med oss idag har vi Ultra Bright (V75-1), Monark Newmen (V75-3), Devs Dragon (V75-6) och Hasty Helene (Lopp 12, utanför V75). Ingvar och Dennis kör lastbilen, jag följer med för att sela och Fredrik är med och värmer. Erik Adielsson kör V75 hästarna och Kevin Oscarsson kör Hasty.

Min fina Dragon vann ju i sin senaste V75 start på Kalmartravet. Han gjorde verkligen sitt bästa och kämpade hela vägen in i mål. Idag har han ett bra spår, men också tufft motstånd. Precis som förra starten så får Erik sitta upp i sulkyn. Inför denna start har Dragon taggat upp sig rejält, jag tror att han list ut vad som varit på gång sedan en vecka tillbaka nu. Han är tuffare i humöret, ska leka när man försöker fånga honom i hagen och är på hugget vid körning. När vi lastade imorse drog han mig ut till bussen och skuttade sedan uppför rampen. Han har laddat för det här hela veckan och vet vad som gäller, nu kör vi!

Både Monark och Ultra (och Hasty) kommer från fina prestationer de med. Alla har tränat fint och Fredrik är nöjd med dem. Vi har tufft motstånd idag men vi är redo och laddade inför vad dagen har att ge. Så håll tummarna för oss, det kan vi behöva idag!

Dela inlägg