Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Toppform!

Förra fredagen tog stallet tre vinster på Kalmartravet, i måndags blev det en seger på Mantorp och i onsdags en seger på Åby. Stallet är i absolut toppform och det är såå kuul! Äntligen.

Min sköthäst Devs Dragon gjorde ett grymt lopp på Mantorp i måndags. Spetsar och öppnar första 500m i 08 tempo. Leder hela vägen runt och vinner med tre längder på tiden 15,3/2640m. Kusken (Jeppsson) påstod att det fanns mer krafter kvar över mål med. Riktigt läckert! Jag är imponerad.
Två till av mina sköthästar har också startat, båda på Åby i onsdags. Giganten som egentligen helst går ut i lopp över längre distans fick prova på ett 1640m auto lopp och han överraskade (och imponerade) även han. Tvåa i mål bakom Rapide Yoda som var en överlägsen vinnare i loppet. Men Giganten gjorde det riktigt bra och visade att även kortlopp är ett alternativ för honom.
Xlnt Chili Tripel hade inte sin bästa dag. Testar igen den 26 okt på Jägers.

Dragon

Annars så har det jobbats på bra i stallet. Unghästarna är inkörda och resterande hästar startar på. Tränaren har även köpt in tre nya hästar under helgens auktion på Åbytravet. Två ettåringar och en treåring. Ska bli spännande att se vad det är för något imorgon!

Calle

Calle T.T. på morgonpromenad

Förra helgen var jag även iväg och fotade på Tingsryds ponnytrav dag. Kul med lite fotojobb!

KATTEDALS PETTER Frick Amanda 9460

Imorgon startar Boogie Woggie med tränaren på Visby. Annars är nästkommande vecka rätt så lugn med mindre starter och mer fokus på träning och skötsel. Denna vecka har det inte blivit många timmars sömn så en lite lugnare vecka är välbehövlig..

Dela inlägg

Drömfond vagnen

Tidigare i år blev jag framröstad som vinnare i ATG Drömfond. En av sakerna jag sökte in för var just till en vagn som är mer anpassad för mig. Där jag kan sitta tryggt och säkert och känna mig säker i vagnen. Jag har alltid kört i vanliga träningsvagnar men med ett grimskaft knutet på vänstersidan som jag kunnat hålla emot med i skarpa svängar och när hästarna busar. Det har absolut funkat bra att köra på det viset och så kan jag egentligen köra utan problem, men det jag känt sedan jag började jobba med hästarna på heltid är att det i de där skarpa svängarna som vi har efter slingan på jobbet (eller när man kör de där lite bråkigare hästarna) så har jag inte haft den fulla kraften och balansen som behövts.

Grafström har nu tillverkat en vagn med ett litet ryggstöd (typ en jänkarvagnsits) och med en "kudde" framför stumpen på högersidan som stoppar på samma vis som grimskaftet gjort, och som benet gjort om jag haft det. Jag har nu kört med vagnen i två veckor och ännu har jag inte vågat plockat av mitt lilla säkerhets grimskaft men en sak kan jag säga säkert och det är jag jag aldrig suttit bättre! Jag var så rädd för att jag skulle få hem en vagn som inte fungerade på det vis jag hoppats men denna vagn överträffade verkligen alla förväntningar.
Jag är såå grymt nöjd med vagnen och jag vill åter igen passa på att tacka alla er som röstat samt ATG Drömfond och Travronden för att ni gjort detta möjligt! Oändligt tacksam för detta och det är NI som gjort detta möjligt för mig. Så tack!

September 7876
September 7882
September 7788
Dela inlägg

Vi siktar framåt!

Nu var det ett tag sedan igen och lite har hänt.
Som ni redan sett så gick ingen av de två hästarna vi hade ut i kriteriekvalet vidare till final. Men min Benjamin gjorde ett fantastiskt bra lopp, blev fast i trött rygg men kom spurtandes över upploppet till en femteplats ändå. Han är betydligt bättre än placeringen och han har mycket att mer ge i framtiden - så håll koll!

Benjamin S H 8335

Värmningsbild på Benjamin och Fredrik

Stallet har även börjat åka in till banan med tvååringarna. Några har redan kvalat eller premat medan vissa andra precis börjat vänja sig vid banan. Jag körde Amoa King, en tvååring efter Zola Boko, första gången han var in till banan. Sjukt kul! Annars har jag mest fått nöja mig med att dokumentera ungdomarna på banan. Men det är kul det med! Tänk att kunna gå tillbaka och se dessa bilder när de gått och vunnit V75 lopp om några år.

September 8407

Conrads Malin

September 8378

Cemma T.T.

Jag har hunnit varit iväg på verksamhetskonferens med B-tränarnas riksförbund, också har det blivit lite mer tävlingar med mina andra passhästar. Jag har fått en kamera hemskickad och har börjat att filma inför något ni ska få se i framtiden. Sen så har jag fått hem drömfonden vagnen! Mer om den ska ni få läsa om i ett annat inlägg.

Imorgon bär det av mot Jägersro med treåringarna Amarock och Boogie Woggie - Håll tummarna för oss!

Amarock 2032

Amarock

Dela inlägg

Mot Kriteriekval!

Idag har det sista förberedande träningspasset körts och det har putsats, duschats, packats och flätats. Imorgon bitti lastas Benjamin S.H. och stallkamraten Fiery Heart på bussen för att bege sig upp mot Solvalla och kriteriekval! SÅ galet spännande!
Benjamin har jag tagit hand om sedan i november ifjol och det det har verkligen varit så kul att få följa honom från nykvalad tvååring till ett kriteriekval. Benjamin är en häst Fredrik alltid trott mycket på och han har alltid varit stabil och tagit träningen bra, men det är först i de senaste loppena som han börjat tagit sig ner i tiderna. Nu kommer han med två raka segrar och ett rekord på 12,8ak. Imorgon är det lång distans som gäller och det är riktigt tufft motstånd. Men Benjamin är stark och det är bara hålla tummarna för att han har någon extra växel att lägga till mot motståndet...
Imorgon följer jag med upp till Solvalla för att sela och oavsett resultat så tycker jag att vägen hit har varit jäkligt rolig att få vara med på. Bara att få vara med i ett kvallopp är ju häftigt! 😄

September 8154

Benjamin och chefen

Förra veckan hade jag ut fyra av mina andra passshästar till start.
Xlnt Chili Tripel startade i ett sprinterlopp på Jägers. Spetsade och höll nästan hela vägen trots högt tempo. Benen blev dock lite för trötta sista biten och han fick nöja sig med en tredjeplats. Chili är galet läcker att se på och startsnabb som få. Jag har sagt det länge nu men snart, snart, snart borde det vara hans tur att vinna!
Sedan startade Amarock, Gigant Coger och Playit Flax på Kalmars tävlingar i fredags. Amarock gjorde sin andra start i livet och han har väl ännu inte helt förstått vad allt går ut på. Tog i in på upploppet och blev trea igen. Riktigt duktig kille! Giganten kämpade även han väldigt bra och tog andraplatsen i sitt lopp. Playit däremot galopperade och tappade sin placering på så vis.
Men duktiga killar hur som! Formen går i alla fall åt rätt håll och de där segrarna jag tjatat om så länge måste börja komma snart för hela ligan.

September 8158

Playit

Dela inlägg

Ny passhäst & flera till start

I måndags när jag kom tillbaka till jobbet igen efter tre dagars ledighet uppe i Hudiksvall så stod en ny häst på skötarlistan. Vi har en skötare som har slutat och därför har det ändras om lite i listorna. Playit Flax har alltid stått i Fredriks träning, men fick nu flytta från ett av de mindre stallen ner till utsidan av det stora stallet - där jag håller till. Playit är 4 år och har Love You som pappa. På sina hittills 11 starter i livet har han som bäst vunnit två lopp och sprungit in 88600kr. I senaste starten blev han tvåa och på fredag är det dags för denna grabb att starta igen.
Av det jag sett de första dagarna så verkar han vara en riktigt mysig kille som tar det mesta med ro. Han har redan lärt sig att sänka huvudet när grimman ska på och av och han är snäll att köra. En häst som passar mig perfekt!

IMG 4522

Ikväll är det spännande. Xlnt Chili Tripel startar på V86 på Jägersro. Sprinterlopp och fort ska det gå! Chili har haft otur i loppen många gånger nu och men alltid allt han kan och orkar. Någon gång borde det vara dags för denna kille att få vinna med! Om det blir ikväll vågar jag dock inte lova. Men kämpa för det ska han i alla fall.. Jag själv är inte med ner ikväll så jag får hålla tummarna framför liven istället.

Xlnt Chili Tripel Fredrik Persson 6934

På fredag har jag tre passhästar ut på Kalmartravet. Playit var tvåa i sin senaste start och ska nu ut i ett amatörlopp (Clas Jonsson kör), Gigant Coger kommer från seger i senaste starten och känns fortsatt fin. Amarock var även han tvåa sist och förmodligen ändras det lite på utrustningen där så att han kanske får någon växel till.

Och på tisdag!! Ja då ska Benjamin S.H ut i ett kriteriekval på Solvalla! Galet vad kul! Så spännande. Jag kommer nog vara den som är mest nervös inför det, haha. Så kul att få ha och göra med så himla många fina passhästar.

Amarock 2029

Amarock

Dela inlägg