Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Xlnt Chili Tripel i Speedracet


Detta år var det tionde året jag besökt Solvalla sista helgen i maj. Det har blivit lite utav en tradition och är alltid en helg att längta efter. Alltid fina lopp och stämningen i publiken är på topp. Detta år bytte jag däremot bort både publikplats och fotoplatsen på innerplan för stallbacken. Att sela ut en häst under Elitlopps söndagen var något nytt och att se (kaoset) från stallbacken var verkligen en upplevelse. Galet vad folk och hästar det kan vara på ett och samma ställe! Otroligt att allt fungerar så bra som det gör.

Xlnt Chili Tripel startade i Travrondens Speedrace och blev försöksvinnare i sitt uttagningslopp, kvalade in till final och blev där trea på trötta ben. Men galet vad han kämpade! Dålig bana, tråkigt väder och lång resa men han sprang för allt han kunde och var verkligen grym i uttagningsloppet. Häftig häst som gör alla rätt, och jag är så glad över att jag får ta hand om honom.

Foto; Mia Nilsson

Jag hade presskort och hade tänkt att jag på lördagen och under de senare loppen på söndagen skulle sitta på innerplan och fota som jag brukar göra. Detta blev mitt fjärde år med presskort och jag var, trots vädret, riktigt taggad på att få nya häftiga bilder. Men mitt objektiv gav upp under lördagen, så istället för kameran full med bilder kom jag hem med mindre bilder än vad jag tar en vanlig eftermiddag i stallet. Suck! Får ta igen fotandet ett annat år istället. Stallbacken med Chili var trots allt häftigaste i år!

Två bilder från helgen;

Elitloppslordag 8929
Readly Express 9336

Fantastiska Readly Express

Dela inlägg

En ny stjärna är född

Jo men vi börjar väl med att presentera vinnarna från senaste inlägget?
Alla dragna vinnare är lottade genom en slumpgenerator.

1 pris, två st biljetter till Elitloppssöndagen - Gina Söderlund
2 pris,
Travstugan hoodie - Sebastian Arvidsson
3
pris, Travstugan keps + T-shirt - Gustav Goude

Grattis till er alla!


Travstugan

Men nu till veckans stora nyhet. För absolut, elitloppsvecka i all ära. Men i tisdags föddes faktiskt den framtida stjärnan. Vår första uppfödning. Adventures första föl. En söt och nyfiken liten hingst efter Tobin Kronos. Allt har gått bra, Adventure är en sån bra mamma och det känns så himla läckert! Ska bli galet kul att få följa denna kille genom livet som travhäst, precis som jag fått följa med Adventure.
För er som inte har koll på hela resan så hade jag henne som andelshäst hos Linda S Hedström medan jag tog licensen. Det var ungefär 100 andelsägare på henne, hon gjorde några starter som tre- och fyraåring och samtidigt tog jag licensen med henne. Så andelsägarna fick då dels hjälpa mig in i travet, samtidigt som de fick vara med och äga häst billigt tillsammans. Riktigt roligt koncept! När jag sedan fick min egna tränar och körlicens köpte jag henne tillsammans med pappa och brorsan och sedan dess är det vi som tränat, tävlat och tagit hand om henne. I år blir är hon 8 år och har fått lagt tävlingsskorna på hyllan för att bli mamma åt nästa lilla äventyr som föddes nu i veckan. Riktigt kul och riktigt spännande! Denna kommer ni få läsa mycket om framöver!

Adventurefol4

Vad gäller själva elitloppshelgen, som nu faktiskt är här, så blir detta år lite extra spännande - i varje fall för mig. På söndag i travrondens Speedrace startar nämligen min passhäst Xlnt Chili Tripel. I sulkyn sitter Björn Goop och Chili startar i heat 2 av 3. Loppet kommer köras som lopp 1. Galet spännande! Chili är snabb och kommer göra sitt bästa.

Xlnt Chili Tripel 7816
Dela inlägg

Vinn biljetter till Elitloppet 2019!


Årets bästa vecka är här och vad passar väll då inte bättre än en liten utlottning här på bloggen?
För såhär i elitloppstider tänkte jag faktiskt passa på att lotta ut 2 st elitloppsbiljetter samt travstugans snygga merch!

Första pris - Två (2) st inträdesbiljetter till Solvalla nu på söndag till dig och en valfri person, värde 700kr
Andra pris
- Travstugan hoodie
Tredjepris - Travstugan keps + T-shirt

För att vara med och tävla behöver du Gilla Travstugan på Facebook och svara på följande fråga i en kommentar här nedan;

- Vilken ekipage var det som vann elitloppet 2018?

Vinnaren dras på torsdag.
Stort lycka till - så ses vi på Solvalla!

Travstugan
Dela inlägg

Drömvecka

Som de flesta av er säkert redan vet så blev det i veckan klar att det i år blir jag som får ta emot 100.000kr från ATG Drömfond! Det är sånt här man inte ens vågar drömma om när man ansöker och det känns ju minst sagt lite för bra för att vara sant. Helt galet! 😭 Detta betyder verkligen så mycket för min satsning på travet och jag är så galet glad och tacksam till er alla som hjälpt mig på vägen till det här. Tack ATG, tack Travronden och tusen, tusen tack till alla er som röstat!

Pengarna kommer användas till att på olika vis underlätta för mig i min satsning på travet. Steg ett blir en vagn som ska byggas efter mina önskemål och krav, så att jag såväl på jobb som med egna hästarna kan sitta tryggt, stabilt och säkert i alla lägen bakom hästen. Det är något jag saknat länge och det ska bli riktigt intressant att nu för första gången någonsin kunna bolla idéer direkt med den som bygger vagnen så att jag kan anpassa vagnen helt efter egna önskemål. Förhoppningsvis blir det stor skillnad och ni ska såklart få följa med på vägen mot den här vagnen!

Travronden skriver mer om allt HÄR

Och nog för att detta var veckans höjdpunkt - men mer kul har hänt därefter. Min passhäst Xlnt Chili Tripel har blivit inbjuden till speedracet på elitloppssöndagen. Hur läckert! Så det siktar vi mot nu. Han är startsnabb och gör alltid sitt bästa. 600m passar honom bra!

Xlnt Chili Tripel 2361

Uppe i norr händer det grejer med. Tidigare i veckan så tog min kallblodsdam Mölleslettens Linna in på hotell hos hos Frasse i Järvsö för att ta en dejt med Ingbest. Hon seminerades förra veckan och imorgon måndag är första kollen. Bara hålla tummarna för att hon tagit sig!

För min (eller vår får jag nog skriva här då jag äger henne tillsammans med pappa och brorsan) andra dam, L.H.Adventure, är det snart dags för fölning. Hon är beräknad till veckan efter elitloppshelgen men projektet att fölvaka har redan börjat. Detta blir såväl hennes som vårt första föl och vi alla är minst sagt väldigt spända och nervösa över allt som snart är påväg att hända. Pappa har sett till att installera en övervakningskamera i hennes box som man lite enkelt kan logga in på en app, vart än man är, för att se om hon är på väg att föla. Kul för mig att kunna fölvaka här nedifrån Kalmar tänkte han, och tjänade också några timmars extra sömn på natten då han såg till att jag kunde övervaka och sedan ringa hem ifall hon ser ut att vara påväg att föla. Smart va, haha! Men vi sitter redan nu klistrade framför den där kameran hela familjen och väntar spänt på att det ska hända något..

Molleslettens Linna 3662

Mölleslettens Linna

Dela inlägg

Duktiga passhästar

I fredags startade elva hästar från jobbet på Kalmartravet och tre av dessa var mina passhästar, Gigant Coger, Xlnt Chili Tripel och Benjamin S.H - och alla tre gjorde det så himla bra!

Giganten var ut i ett fyraåringslopp och gjorde åter igen ett bra lopp. Kom i mål som tvåa på tiden 1.15,8/2140m. Läcker häst! Gör bra lopp hela tiden. Segern måste komma snart..
Chili mötte riktigt tufft motstånd men gjorde som vanligt sitt bästa vilket räckte till en finfin fjärdeplats på 1.12,3/1640m. Fredrik säger att hästen har fyrhjulsdrift och jag kan bara hålla med. Riktig läcker häst att köra, startsnabb och tar alltid i med all kraft han har. Spännande tid väntar för denna!
Treåriga Benjamin gjorde sin andra start i livet. Sist var han femma och denna gång blev han tvåa! Såg ut som att han förstod lite mer vad det gick ut på denna gång och gör allt så jäkla bra. Trots att han både är ung och orutinerad (och hingst) så sköter han sig verkligen som ett proffs i allt. Står snällt och lugnt i stallet trots att det var rätt så stressigt och rörigt runt om honom under kvällen och springer runt på banan som om han aldrig gjort annat. Gör alla rätt utan att ens dra en pust. Häftig häst, helt klart! Och jag är en såå stolt skötare till alla tre killarna som alltid gör sitt bästa. ❤

Nu laddar vi om inför nya, spännande uppgifter som väntar i vår/sommar!

Kvällen var i övrigt nog den hittills stressigaste kvällen för mig som hästskötare. Elva hästar som ska värmas, startas, selas, duschas, av med skor osv. Mycket att hålla koll på och mycket som måste fungera, men allt flöt på fint. Lyckligt lottad över att ha himla bra arbetskamrater som samarbetar så bra! Också underlättar det såklart att alla hästar sköter sig lika bra med..

Dela inlägg