Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Hej maj

Jag önskar verkligen att jag var bättre på att uppdatera här, för det känns som att jag har så himla mycket jag vill berätta om för er. Men ibland kommer livet lite emellan och den här tiden till att skiva räcker inte alltid till.

Det känns i alla fall som att april har gått i 190. Jag har jobbat sex dagar i veckan och den där sjunde dagen har gått åt till att ta ikapp allt arbete med hemsidor och vinnartavlor.

Det har varit jobb på heltid och lite till på Hagmyren. Jag har i vanlig ordning skött om travskolan med hästar, kurser och hästhotell, och utöver det så har ju tävlingssäsongen dragit igång vilket innebär att det ska göras boxlistor och städas och mockas boxar inför tävlingarna. När tävlingsdagen sedan är så är jag på plats i vinnarcirkeln för att fota och efter tävlingarna uppdaterar jag hemsidor och sociala medier åt Hagmyren - och gör vinnartavlor åt lyckliga vinnare.

Utöver det har jag hunnit plugga till en ledarutbildning genom hästsportens folkhögskola, jag har varit iväg och tävlat med mina egna hästar, jag har hunnit flytta och jag har filmat lite inför ett kommande projekt.

L H Adventure 0171

L.H.Adventure

C3401872 5116 48 EC B3 D8 30 CA408 C179 B

Bäckmoras Loke

Ska vi sedan gå över på hästbiten så har Loke hunnit flytta iväg till Tomas Rosén för inkörning, Chili har fått astma och vilar, resten av hästarna har presterat utan framgång på tävlingsbanorna och Linna börjar allt mer närma sig fölning.

April har varit utmanande på många vis och har bjudit på både toppar och dalar, men nu hoppas jag att allt ska hålla sig på en lagom nivå igen.

Jag har bott i min min lägenhet i en månad nu utan en endaste lampa, så jag tänker att det snart i alla fall börjar bli dags för att hinna ”flytta in” på riktigt där (😂) - sen lovar jag att jag är tillbaka här.

Dfsf

Mölleslettens Linna & Xlnt Chili Tripel

Dela inlägg

Dags för årsdebut

Nu närmar det sig rejält! Anmälan är gjord, sista uppladdningen är körd och nu är det bara det lilla pysslandet med att smörja selar och klippa öron kvar. På måndag är det nämligen årsdebut som gäller för Devs Daredevil. Hagmyren kör årets första tävlingsdag och Musse går ut och gör sin årsdebut i GS75-7. Autostart och står 12, så förutsättningarna är väl allt annat än vad vi hoppats på.

Musse har tränat riktigt fint i vinter. Han är fin i kroppen och ruskigt laddad. Men motståndet är tufft på måndag, autostart är minus och spåret ger ännu mer minus. Han måste vara med där framme eller ute i spåren, annars brukar han tyvärr skita lite i det. Så vi får väl helt enkelt se hur det går i årsdebuten, men oavsett så vet vi ju att vi har en riktigt fin häst och går det inte vägen på måndag får vi förhoppningvis ett bättre spår nästa gång.

Devs Daredevil 1408

L.H.Adventure följer även med och provar att kvala. Beter hon sig är kvalet inget problem och i så fall anmäls hon och Greve E till breddloppen som är på Hagmyren nästa söndag.

L H Adventure 1553

En annan har tillbringat denna jobbvecka med att och mocka och städa på Hagmyren inför årspremiären. Jag har även gjort boxlistan (hej å hå vilken panik man har över det) och kommer vid varje tävlingsdag i år sitta vid vinnarcirkeln och fotografera vinnarna. Mycket extrajobb nu ett tag men lite kul är det ju med! 😄

Dela inlägg

Härliga tider

Efter en vinter i hemma i backen har hästarna fått börja åka in till Hagmyren för att träna i lite mer farter. Alla fyra tränar på bra och känns verkligen så fina. Det börjar närma sig tävlingssäsong allt mer för våran del och det ska bli riktigt kul åka runt med dessa i sommar!

Igår joggade jag Xlnt Chili Tripel runt bana undertiden brorsan körde snabbjobb med L.H.Adventure. Chili gör framsteg hela tiden och har kommit en bra bit på vägen, men vi stressar inte utan det hela får ta den tid det tar. Adventure då? Jo hon gjorde nog ett av sina bästa pass igår. Brorsan var helnöjd och det blir nog kval ändå för hennes del.

Devs Daredevil och Greve E. åkte in i förrgår och gjorde ett banjobb i 1.20 tempo. Devs Daredevil har verkligen tagit åt sig vinterträningen och ser bättre ut än någonsin (eller ja, under den tiden jag skött om/ägt honom i alla fall). Startar inom någon vecka, blir en spännande säsong.
Gamla gubben Greve E. är oftast trög och seg men fick på sig ett par kåpor nu och blev en helt annan häst. Hängde på bra fram tills att Musse stack iväg över upploppet. Vi testar något breddlopp i april så ser vi vad han går för då. Fin och träningsvillig är ändå en bra bit på vägen.

Tänk ändå vad glad man kan bli över något sånt här. Att bara släppa all stress och press för en stund och köra ut på en tur tillsammans med hästarna ger så mycket, speciellt när allt känns positivt med träningspasset. När man märker att träningen går framåt och man liksom vågar drömma lite om framtiden. Den känslan är, i alla fall om du frågar mig, den absolut bästa känslan man kan ha. Allt känns lite enklare och man vågar liksom drömma lite om framtiden.

IMG 5320
Dela inlägg

Det börjar närma sig tävlingssäsong

Vinterträningen har gjort resultat och det har blivit dags för att göra några banjobb innan det i april äntligen är dags för mina hästar att börja starta igen. 💪

Devs Daredevil, Greve E. och L.H.Adventure har tränat hårt i backen hela vintern med fint resultat. De känns starka och riktigt laddade, och efter några banjobb blir det intressant att se vad de har att ge på banan under våren och sommaren.

Greve E och Devs Daredevil gjorde sitt första banjobb för året förra veckan. Ett jobb över 3140m i något lugnare tempo och Musse (Daredevil) hade nog kunnat springa minst två varv till utan problem - han låg på som satan hela vägen runt och kom in utan någon vidare hög puls. På onsdag kör vi lite fortare och går allt som planerat startar han i början av april. Han känns i varje fall kanonfin som det är nu och det känns som att vinterträningen har gjort honom gott. Han blir verkligen intressant att följa i sommar!

Gamla Greven däremot är ju lite latare ut av sig och gör oftast inte mycket mer än vad han behöver. Men han tog banjobbet bra och tränar på så som han ska. Vi fortsätter nöta på och förhoppningvis blir det en start snart.

Xlnt Chili Tripel har tränat igång lugnt under vintern. Han har fått många längre pass i lägre tempo, byggt muskler i sega backar och ridtränats däremellan. Han är riktigt rolig att träna för han uppskattar det alltid, oavsett vad man gör. Allt är liksom lika roligt och det känns som att han uppskattar att få träna. Chili har däremot ett tag var tills det är dags för några riktiga snabbjobb, vi skyndar långsamt och är tillbaka på banorna igen när det är fina sommarbanor.

Chili har även fått flyttat ut på lösdriften, något jag tror är bra för hans gamla ben. Mer rörelse och aktivitet istället för att stå inne på box hela natten. Han har även sällskap av mitt kallblodssto Linna, Lokes mamma, något Chili är väldigt nöjd med. 🥰

L.H.Adventure har fått vara coach till Chili på senaste tiden, gått före i backarna som bromskloss samtidigt som hon fått känna sig kaxig i lugnare farter. Hon är liten och stark men mycket vilja. Vi kommer nog kvala henne igen nu i vår, sen får vi se om hon ska få sig ett nytt föl eller om hon får vara amatörhäst ett år till.

Stallets hästar är långt ifrån några unghästar men vi gör vårat bästa och har roligt under tiden. Så småningom ska det väl satsas på några yngre hästar men tillsvidare är det ju väldigt roligt att göra ett försök med denna ligan med. 😇

Grevee heat fbimg

Jag & Greve i på tävlingsbanan för fleera år sedan.

Dela inlägg

Nu håller vi tummarna för framtiden

Mitt ettåriga kallblod Loke opererade sitt skadade ben den 9 februari på Bergsåkers Hästklinik. Det blev Lokes första riktiga resa i transport och allt gick faktiskt väldigt bra. Han skötte sig prickfritt hela dagen, charmade halva kliniken och operationen blev lyckad. Så himla skönt! Efter det följde boxvila och allt läkte till en början bra, men efter 12 dagar svullnade hela benet upp och blev varmt. Han visade varken hälta eller hade feber, men för att vara på den säkra sidan blev det att tillkalla distriktsveterinären (en lördagkväll, riktigt roligt 😅).

Idag har det gått tre veckor sedan operationen och efter lite medicinering under förra veckan så ser benet ”bra” ut nu. Han har fortfarande en knöl runt där operationen gjorts, men den är hård så det känns som att vi tyvärr kommer behöva dras med det skönhetsfelet.

Men huvudsaken är ju i varje fall att han mår bra och slipper ha ont. Förhoppningsvis kommer han kunna springa fort ändå, men skulle framtiden visa något annat så har jag ju i alla fall en fin häst att titta på. 😛

Som planen ser ut nu kommer Loke inte att säljas, som ursprungstanken var, utan jag behåller honom tillsvidare. Han får stå kvar på gården tills sommaren då jag tänkt skicka iväg honom på något unghäst bete innan det blir inkörning i höst. Sen får vi helt enkelt se vad framtiden har att visa! 😃

956 A28 D2 DC32 44 C2 95 E6 4 C62241 A9 CFC

En trött Loke efter en lång dag på resande fot men operation och sövning.

IMG 4771

Benet när det var som fulast. 😬

Dela inlägg