Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Tillbaka efter lite ledighet

Efter en välbehövlig ledighet över jul och nyår är jag nu tillbaka i stallet nere i Blekinge igen. Även om det känns som att det inte har hänt så mycket så på de där lediga dagarna så har jag ändå hunnit träffat näästan alla saknade vänner, jag har firat jul och nyår med släkten. Festat med några riktigt saknade vänner, varit på trav på Bergsåker, pysslat i mitt eget stall, latat mig i soffan och gosat med alla katter. 11 dagar hemma var verkligen vad jag behövde - men nu är jag mer än taggad på att komma tillbaka till stallet och jobbet igen!

Här nedan kan ni se några bilder på hästarna där hemma.
Vi börjar med L.H.Adventure med sin fölunge Next Adventure (e.Tobin Kronos).


Greve E. och jag har haft mycket kul på banorna förut. Han var en perfekt läromästare i loppen, han visste vad som skulle göras och skötte sig galant. Tyvärr skadade han sig och är numera sällskap åt damerna, vilket passar den nu 12-åriga herren perfekt.

Brorsans Ess Daffodil som han köpte in på kriterieauktionen för några år sedan. Läcker tjej som har mycket att visa i framtiden.

Fru preggo var svårast att få bild på. Stå still kunde hon absolut inte göra när jag höll henne i grimskaftet men däremot när hon stod lös i hagen gick det utmärkt att stå still. Med stora röven vänd mot kameran. 😂 Världens bästa kallblod, Mölleslettens Linna. 💞Dräktig med Ingbest och kommer föla i början av april
Dela inlägg

Realityserien Tro, hopp och hästar

Nu ni måste jag tipsa om en sak! Den 25 december hade den nya realityserien "Tro, hopp och hästar" premiär och sedan dess har det kommit ut ett nytt avsnitt varannan dag. I serien får ni följa mig i min vardag som hästskötare, samt Simon Wall (tränare till bland annat Silver Jossan - årets vinstrikaste kallblodssto), Rebecca Dahlen (henne känner ni nog igen från sulkyn, segrade bla senast i Frankrike) och Julian Mclaren (framgångsrik galopptränare som ibland syns i tv-studion). Avsnitten spelades in under hösten och fler avsnitt kommer rulla på i några dagar till. Serien var riktigt rolig att spela in och jag hoppas ni tittare tycker det är minst lika roligt att se vår vardag. Fö även om alla våra dagar kretsar kring just hästen och sporten så ser livet väldigt olika ut för oss alla. Att se skillnaden på olika stallar och sätt att jobba på är rätt så kul bara det, om ni fråga mig.

Kolla, följ, kommentera och sprid gärna avsnitten så att det når ut till så många som möjligt!
Här nedanför kan ni se de tre första avsnitten.

Dela inlägg

Dragon laddad inför V75 på Mantorp

Ikväll är det äntligen dags! Efter flera bra prestationer under året är det ikväll dags för min passhäst Devs Dragon att slåss mot de stora grabbarna i V75 på Mantorp. Dragon har imponerat i sina segra från spets (kolla bara loppakivet från segern på mantorp för tre starter sen, öppnar 08,7 första 500m i ett lopp över 2640m och vinner ändå med längder), men visade i förra starten att han även fungerar att gå bakifrån. Denna gång är det Jorma Kontio som får ta över styrningen.
Stallformen är lite tveksam för dagen men Dragon har känts fortsatt fin i träning och det ska bli riktigt spännande att se vad han har att ge i den här klassen.

December 2492

En julbild jag fotade till ägarna. Devs Dragon står längt till häger, i mitten står halvbrorsan Devs Daredevil och till vänster helbrorsan Xlnt Chili Tripel.

November 2260

Dragon i hagen

Jag kommer dessvärre inte vara med ikväll då jag fått ledigt över jul och då bestämt mig för att fira jul hemma i Hudiksvall tillsammans med vänner, familj och egna hästar. Riktigt skönt med lite julledigt men samtidigt så känns det faktiskt rätt så jobbigt att inte vara med ikväll, haha. Är ju sånna här stunder man jobba för! Men förhoppningsvis blir det lite fler roliga lopp framöver.

Mina lediga dagar här hemma är faktiskt helt oplanerade och det är trots allt lite skönt. Blir det bättre väder någon dag så tänkte jag fota lite nya bilder på Next Adventure så ni kan få se vilket fint litet årsföl jag har! Han har blivit så stoor och sköter sig galant.

Dela inlägg

Åby ikväll & ny passhäst

Just nu sitter jag i hästbussen på väg mot Åbytravet. Med mig har jag Devs Daredevil som ska ut i V64-1, ett ungdomslopp över 1640m. Kör gör Anton Knutsson och detta blir "Musses" (som Daredevil kallas till vardags) andra start efter ett långt skadeuppehåll. I sin förra start blev han lite trött på slutet men då var det långdistans som gällde och nu har han ett lopp i kroppen. Han är GALET taggad på att få springa och har dragit runt sin stackars skötare hela veckan. Jag har ju träningsvärk i halva kroppen efter att ha kört den där hästen så nu j*klar tycker jag han kan lägga krafterna på de rätta sakerna på banan istället, haha. Ska bli spännande att se!

Devs Daredevil 6371

En sommarbild på Musse

En annan häst som jag ännu inte presenterat för er är Amoa King, min nyaste passhäst. Han är en valack på två år efter Zola Boko - Åjo Hornline. En riktigt läcker kille som jag kört mycket under hela tiden jag jobbat här, så då blev det ju såklart lite extra kul att nu få honom som passhäst. Han är en självsäker kille men det rätta steget och inställningen. Det är mycket fart i honom samtidigt som han trots sin unga ålder är väldigt trevlig i hanteringen.
Imorgon på Kalmartravet är det dags för honom att kvala. Jag körde honom första gången han var in på banan för några månader sen och redan då tog han allt väldigt coolt, så vi får hålla tummarna för att han fortsätter på det viset. Imorgon är det Clas Jonsson som kör honom i kvalet.

November 2273

Amoa King i hagen

November 2281
Dela inlägg

Några bilder från jobbet

Jag fotade knappt något alls på hela november bara för att vädret alltid var så kasst. Så nog blev jag glad när solen tittade fram tidigare under veckan! Kameran fick följa med till jobbet och resultatet ser ni i en blandad serie av bilder här nedanför.

Dela inlägg