Kriteriehelg på Solvalla

Helgen har spenderats i Stockholm tillsammans med tvillingbror Johan och hans flickvän Sandra. Vi har bott på hotell, gått på hästauktion och sett topptrav på Solvalla såväl igår som idag. Idag fyller vi dessutom 22 år och att få tillbringa dagen på travbanan var såklart helt i vår smak!  Trots att vi varken vann pengar eller råka få med oss någon auktionhäst hem, haha! 

I fjol köpte ju Johan Ess Daffodil (e Zola Boko, ue Varenne) på kriterieauktionen. Superfin tjej som nu fått stått ut med oss i ett års tid. Det är första unghästen i stallet och Johan har gjort ett kanonjobb med henne. Tycker det är himla roligt med unghästar även om just det är en av delarna som fungerar lite sämre för min del i och med att jag blir rätt låst med rullstolen. Men roligare för Johans del som får sköta allt själv utan att jag kan komma och lägga mig i. ;) Det kommer i alla fall bli grymt kul att få se ”lilla” Daffy på banorna i framtiden! Oavsett framtida resultat så har det varit en jäkla grej att få följa henne från ett litet auktionsköp till starthäst. 

Men som sagt, ingen häst fick följa med hem denna gång. Däremot blev jag några x 100 bilder rikare! 

Kriteriet 5645

Årets kriterievinnare Inti Boko med sin hästskötare Amanda Larsson

Kriteriet 5618

Tvåan i kriteriet Campo Bahia sträcker ut!

Kriteriet 5439

Conrads Rödluva, Oaks segrare

Kriteriet 5122

Vinnarna i ponnykriteriet Vikas Rondessa och Jessica Oscarsson

Kriteriet 5225

Också en bild på fina Lexington Hall

Dela inlägg:

Tredjeplacering på Solvalla

Linnson Matilda Persson 4079

I lördagsmorse lastades ponnyn in i transporten och bilen rullade ner mot Solvalla. Det är drygt en månad sedan sist vi var iväg och startade, även då på Solvalla, och resultatet blev detsamma. Ena loppet oplacerad och i andra loppet en tredjeplacering. Och visst är det superkul med en tredjeplacering men vi hade kunnat vara längre fram egentligen i båda loppen om omständigheterna varit annorlunda. Så lite surt, absolut! Men sånt är trav. ;) Linnson skötte sig perfekt och håller såväl formen som motivationen uppe. Farten finns absolut och jag tycker det borde vara dags för en seger snart för oss. 

Ponnysäsongen är dock snart slut och vi får leta lite extra noga i propositionshäftet för att hitta något bra lopp. Jag har tidigare sagt att detta blir min sista ponnysäsong, men då jag inte har någon storhäst att tävla med längre känns det såklart j*kligt tråkigt att sluta köra lopp helt. Så jag kanske får fortsätta en ponnysäsong till.. Eller så får jag helt enkelt ta och köpa mig en starthäst, haha. För lopp vill jag ju sååklart köra! Det har endast blivit ett "storhäst lopp" i år för mig innan Lh betäcktes. Så sen i april har jag inte kört något annat än ponny och det verkar inte som att jag kommer ha tillgång till någon större, egen, starthäst på ett tag. Så det är väl bara vänta och se när jag får chansen till att sitta upp i ett sådant lopp igen.. 

Img 9536

Jag och Greve E. efter en start 2016.

Dela inlägg:

Massa foto, häst och trav

Förra helgen blev en kanonhelg med dubbla V75 dagar för mig. Lördagen var det V75 på hemmabanan Hagmyren som gällde och dagen efter drog jag till Östersund och fotade där. Flera häftiga lopp och flera fina hästar fångades på bild under helgen, så denna vecka har det gått åt rätt så mycket tid till att fixa till helgens bilder och de vinnartavlor som beställts. 

Harvey Johan Untersteiner 3479

Harvey och Johan Untersteiner

Ostersundblogg 3071

Vinnare i Nordiskt Mästerskap kat.A

Hungarian Hotwax Kaj Widell 2 6

Hungarian Hotwax

Hovding Jaros Orjan Kihlstrom 2 5

Hövding Jaros

Men! Såklart har det även blivit mycket häst denna vecka. I tisdags var jag iväg till Stall Caroline Holm för att köra några turer där och i torsdags åkte jag iväg till Stall Klacken och körde en hel hög med fina kallblod. Sagt det förut och säger det igen, det är himla kul (och lärorikt) att få chansen att åka runt och pyssla i olika stall. Alla har sina rutiner, träningsupplägg och sätt att se på saker och det är himla kul att få se det på nära håll! Blir mer och mer sugen på att åka iväg och jobba i något stall "på riktigt" ett tag, men vi får väl se hur det blir med det.. 

Vad gäller mina egna hästar så har både Greve och Linna skrittats igång igen denna vecka. Linna efter bara några veckors höstlov och Greve efter en vila sedan maj (skada på kotsenskidan). Tvååriga Ess Daffodil tränar på för fullt med brorsan, men hon kommer varken gå premie eller kval i år utan hon siktas helt mot treårssäsongen. Så den enda starthästen för tillfället i stallet är mitt lilla russ Linnson och imorgon bitti tar jag med honom till Solvalla och kör två lopp. I de senaste loppen har han skött sig bra men jag har ju en ponny som likaväl kan galoppera så fort starten går som (på riktigt) stanna kvar i sista sväng. Så man får liksom vara nöjd så länge man inte blir diskad, haha! 

Uppdaterar er mer om hur tävlingsdagen gått antingen imorgon kväll när jag kommit hem igen eller under söndagen efter att travet på Hagmyren varit (för då är det fotojobb som gäller igen!). 

Linnson Solvalla 1343

Bild från senaste starten, även det på Solvalla. Där fick vi med oss en tredjeplacering

Dela inlägg:

Redo för V75-helg

Hej hallåå, hoppas ni är redo för topptrav på Hagmyren idag! Lördag och v75 dagen är äntligen här. Vi har endast en V75 dag per år och det är alltid, såklart, årets största händelse på travbanan. Jag kommer som vanligt vara på plats med kameran och fotografera alla vinnarna i vinnarcirkeln. Hoppas på att få plåta några extra fina prestationer såväl idag som imorgon på Östersundstravet. 

Lopp 7 Volstead Johnny Takter 9914

Målgång i E.J.s Guldsko 2017, Vann gjorde Volstead

Förra helgen var jag i väg på kryssning med B-tränarnas riksförbund. Det var styrelsemöte och verksamhetskonferens som gällde och för mig som blev invald i styrelsen för bara ett litet tag sen så blev detta första träffen med alla. Lite nervöst innan men det blev en rolig helg och med mycket info att ta in. Kul att se hur allt går till! 

September 2158

Annars har min vecka sedan vi sist hördes bestått mest häst på lite olika vis. Då jag för tillfället endast har ponnyn igång av mina egna så har jag passat på att åka iväg och köra hos andra och har under de senaste veckorna varit iväg till olika proffstränare runt såväl Bollnäs som Hagmyren. Superkul och något jag verkligen skulle vilja göra mer.  Igår var jag iväg till Stall Röste och fick prova på att köra kallblodshingsten Snygg och hans tre avkommor Issidor, Josåfin Lear och Sol Varga. Härliga hästar! 

Mobiluppladdning 5B9Cb396E087C32Fca33Dc74
Dela inlägg:

Välkommen tillbaka!

Hej allihopa! Nu är jag efter ett lite väl oplanerat, och långt, sommaruppehåll tillbaka igen! Siktar från och med nu på att ha ungefär två uppdateringar i veckan. Så för er som är intresserad av att fortsätta följa mig är det bara att klicka er in här lite då och då. :) 

Men ja, vad har ni missat? Ungefär allt och ingenting. Min sommar har bestått av mycket trav, mest relaterade till fotojobb men även några med starthäst. Linna, kallblodet, är det enda som är igång för tävling just nu och hon har väl gjort några starter utan några speciella resultat (tyvärr..). Men hon tränar på fint och jag tror hon kommer visa upp sig bra på banorna senare under året. 

Mobiluppladdning 5B6Cbb67Ddf2B3252A6B900A

Foto: Meta Sjödin

Då jag inte har någon egen häst att köra i lopp längre (Linna är alldeles för vass), har det inte heller blivit något mer lopp kört för mig. Tråkigt nog! Saknar det verkligen.. Men tur är väl då att man trots allt behållt ponnylicensen och lilla russet Linnson. För vår sommar har faktiskt varit riktigt bra! Just nu har vi tre andraplatser på raken, och en tredjeplats på det. Han har sänkt sitt rekord och håller sig i farterna under två minuter riktigt bra nu. Vi var tvåa i Gävles lilla pris och har flera gången blivit tagna alldeles på mållinjen. 

Med honom har jag fått göra 14st starter med i år så på ponny fronten har jag i alla fall fått köra lite mer än endast ett lopp som det blivit i det ”stora travet”.  

Image 1 1

Blandade bilder från sommarsäsongen

Annars då? Jo min licenshäst, vapendragare och äventyrare L.H.Adventure  är betäckt och dräktig med Tobin Kronos. Så med lite tur står det ett litet föl utanför fönstret nästa sommar. Längtar som bara den! 

L H Adventure 1931

Förutom stallet så består dagarna mest av foto. Jag har varit ner till Årjäng, upp till Dannero, iväg till Östersund, Solvalla, Bollnäs och ja typ allt däremellan för att fota. Såå mycket bilder har det blivit! 
/ Mvh Mini Tazarn 

Image 1
Dela inlägg: