Grymma hästar!

I torsdags lastade jag in mina två passhästar Xlnt Chili Tripel och Devs Daredevil i hästbussen och drog iväg till Axevalla för att sela ut dessa till kvällens travlopp. Daredevil blev lite väl laddad i montéloppet så ryttaren orkade inte riktigt hålla honom, så det blev galopp bakom vingen för hans del. Men galet läcker annars och krafterna för betydligt bättre resultat fanns om han hade kunnat sansa sig lite. Bara anmäla igen! 

Chili överraskade mig faktiskt lite. Efter att ha varit borta i 14 månader gjorde han för några veckor sedan debut igen. Då på V75 och loppet blev lite väl tufft för honom. Banan var tung och han blev tillslut trött. I denna start fick han istället för att utnyttja sin startsnabbhet gå bakifrån och smyga med. I slutkurvan fick han dessutom backa sig loss från klungan och när de väl vek ut i tredjespår fullkomligt flög han fram över upploppet och blev tvåa! Galet bra gjort av honom och hade han inte behövt backa sig loss tror jag faktiskt att han vunnit. 

Båda skötte sig dessutom väldigt bra under kvällen, trots att de åkte själv med sin nya skötare och de båda tog starterna bra. Så det är bara att ladda inför nya lopp! 

Xlnt Chili Tripel 2424

Igår var det V75 tävlingar på min nya hemmabana Kalmartravet. Stallet hade ut några hästar och bäst ut var verkligen Elliot Coger som för första gången gick ut i guld och gick precis som Chili inte direkt den enklaste resan men kunde trots det ta en hedersvärd andraplats. Även han inte långt ifrån seger! Vi stod alla vid mållinjen och skrek och hejjade på honom när de kom flygande över upploppet, och nog för att det var lite tråkigt att de inte hann hela vägen fram men galet kul ändå att han kunde prestera så pass bra i guld. 

Jag var själv ledig igår men var på plats hela dagen igår ändå men kameran i högsta hugg. Efter att ha fotat trav flera gånger i veckan under sommarhalvåret har det blivit lite tomt utan kameran runt halsen sedan jag flyttade ner hit - så det var lite extra kul att få chansen igen att ta lite bilder. 

Elliot Coger Fredrik Persson 3380

Elliot

Flybury Am Dennis Ingvarsson 3154

Flybury Am

Kalmar V75 3318

Grymma Gustav!

Earthquake Neo 3584

Earthquake Neo ler åt kameran!

Dela inlägg:

Full fart framåt

Januari2019 2648

Tiden rullar på i full fart, dagarna går fort och veckorna går. Kroppen strejkar lite ibland i kylan men annars har jag inte mycket att klaga på! Jobbet fungerar hur bra som helst, vinterträningen är i full gång och det känns oftast som att jag spenderar fler timmar i vagnen än i rullstolen under jobbdagarna, haha! Det klagar man ju inte över direkt heller. 

Devs Daredevil Musse 2995

Det har inte varit så mycket starter men så smått börjar det krypa sig fram. Förra veckan var vi in med ett helt gäng av hästar för att köra snabbjobb på Kalmartravet. Jag körde min passhäst Devs Daredevil och efter lite utrustningsändringar kändes han kanonfin. Läckert att segla över upploppet med full kraft i tömmarna. På torsdag startar han i ett montélopp på Axevalla och med följer även min andra passhäst Xlnt Chili Tripel. På lördag är det även Kalmartravets tur att arrangera V75 och stallet kommer ha ut flera hästar. Men om jag står med i stallet och selar ut eller om jag kommer stå vid mållinjen och med kameran i högsta hugg återstår fortfarande att se. Kul ska det i alla fall bli! 

Januari2019 2628

Bilden föreställer mig och min sköthäst Gigant Coger

Hemma i hälsingeskogarna är det brorsan som sköter träning av Linna. Hon tränar på fint och vi siktar på start i slutet av februari. Sedan kommer hon betäckas med Ingbest till våren, läckert! 

Molleslettens Linna 3692
Dela inlägg:

Det blir ett bra avslut på året

Var ett tag sedan jag uppdaterade här nu och det har väl hänt lite sedan dess i alla fall. Jag har bland annat hunnit hem till Hälsingland och egna hästarna på lite julledigt över förra helgen. Också har det varit lite mer tävlingar med jobbet och massa stallfix och körningar däremellan. Lyxliv helt enkelt! ;) 

Året börjar lida mot sitt slut och jag får avsluta ett minst sagt speciellt år med att ha passhäst på V75. Xlnt Chili Tripel är en av hästarna jag tagit hand om sedan jag började jobba här och imorgon gör han comeback på V75 efter en längre frånvaro och det ska bli så spännande att se vad han går för! Idag var vi ut och skrittade lite innan han blev ompysslad och fin inför morgondagen. Tror det var uppskattat! 

Xlnt Chili Tripel 2421
Xlnt Chili Tripel 2366
Xlnt Chili Tripel 2361

Annars rullar det mesta här nere på i full fart. Jag trivs toppen på jobbet och hästarna sköter sig fint. Jag lär känna mina egna passhästar bätt re och bättre och får köra himla massa andra fina hästar med. Allt från fina ettåringar till starthästar. Förra helgen tog min passhäst Gigant Cooger en seger på strålande vis och även de flera andra av mina passhästar är på väg att komma till start de med. Bland annat Chili imorgon, och Devs Daredevil på nyårsdagen. Nästa år är det även dags för de nyblivna treåringarna att börja starta och jag har hand om två riktigt fina killar som det ska bli så kul att få följa! 

Mobiluppladdning 5C1E61732A6B2224Ca73F315

Gigant Cooger och tränarn efter segern

Mobiluppladdning 5C23E497Ddf2B32253Cfc4C3

Devs Daredevil "Musse", blir av med lite päls inför starten

Benjamin S H 2371

Benjamin S.H är en av tvååringarna jag sköter som snart blir tre, och därmed snart också bli starthäst!

Och avslutningsvis tänkte jag bjuda på årets julkort! Saknar mina egna hästar så det gör ont och jag tycker fortfarande det är så fel att det inte finns kallblodslopp här nere. Allt travfolk i södra Sverige missar ju helt chansen på kallblodsrasen. Otroligt härliga hästar och roliga tävlingar. Jag saknar helt klart alla kallbloden, kallblodslopp och kallblodsfolk. Tror ni man få igenom kallblodslopp varje tävlingsdag på Kalmartravet om jag flyttar ner en flock? 😂 I och för sig är ju min Linna så liten i kroppen så rakar jag av henne hovskägget kanske man kan lura någon lättlurad att hon är ett varmblod som bara behöver stå några 100m före alla andra. 😉

Molleslettens Linna Linnson Julkort 2305
Dela inlägg:

Sela ut fem hästar till start

Tänk att för ett år sedan låg jag fortfarande inlagd på sjukhuset efter amputationen. Och idag, ett år senare, börjar jag dagen med att köra ettåringarna i stallet innan jag åker med hästbussen till Kalmar för att sela ut fem av jobbets hästar till start. Det hade jag då aldrig kunnat tänka mig när jag låg där i sjukhussängen för ett år sedan! 

Och lite skillnad är det allt att åka med en eller två egna hästar, som man känner och kan utantill, än att åka på tävling med fem hästar man knappt känner och varken kan utrustning eller rutiner runt. Mycket att komma ihåg, lära sig och hinna med. Man ska ha koll på när vilken häst ska ut, vad den ska ha för utrustning och vagn, vem som ska värma och ja. Allt runt omkring såväl före som efter loppet. En häst duschas när en annan ska ut i lopp och en ska värmas när den andra ska selas av. Det är stressigt, det är mycket och det är verkligen en jäkla skön känsla efteråt när man insett att man klarat av allt utan att varken hamna efter tidsmässigt eller klanta till det, haha! 

Kosmopolit du Gull blev 5a, Goliath Boko 3a och Gloriant Silas 1a! Min andra utselningsseger sedan jag flyttade ner hit, wiho! Dessutom kvalade Boogie Woggie och (Viola Silas lillasyster) Indra Silas på mycket fin vis. Indra får även stå för dagens bild. :) 

Kalmartravet 2241
Dela inlägg:

En fredag på Kalmartravet

Ännu en vecka har gått här nere nu. Tiden går fort och jag har förutom jobbet denna vecka flyttat ut från rummet i stallet och in i en stuga/litet hus en bit ifrån jobbet. Mysigt ställe och i perfekt storlek för mig.  

Mobiluppladdning 5C06Bea42A6B2275D597B15C

Igår (fredag) åkte vi i vanlig ordning (sedan jag kom hit i alla fall😝) in mot Kalmartravet för kvällstrav. Stallet hade ut fem hästar varav två var mina passhästar. Hederskillen Xlnt Chili Tripel  kvalade på ett fint vis och Gigant Coger var ut i E3 Revanschen och fick med sig en sjätteplats efter att ha spurtat bra efter att tussarna rycktes. Utöver dessa två så selade och värmde jag även Skogans Survivor. Cool kille det med!  

Gigant och Chili
Nästa vecka har inte Kalmartravet några tävlingar men stallets hästar är anmäld till lite andra olika banor här i söder. Så vi får väl se vart jag hamnar då! 😄

Dela inlägg: