Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Vi är redo för Solvalla

I skrivandes stund är klockan strax innan 07.00 på lördagsmorgonen och jag är på plats i hästbussen som rullar upp mot Solvalla och dagens V75 tävlingar Min morgon startade vid kl.04.00 och sedan dess har jag hunnit morgon fodrat hästarna och gjort i ordning dagens starthästar innan bilen för ungefär en timme sedan rullade från stallplanen hos Fredrik.
Med oss idag har vi Ultra Bright (V75-1), Monark Newmen (V75-3), Devs Dragon (V75-6) och Hasty Helene (Lopp 12, utanför V75). Ingvar och Dennis kör lastbilen, jag följer med för att sela och Fredrik är med och värmer. Erik Adielsson kör V75 hästarna och Kevin Oscarsson kör Hasty.

Min fina Dragon vann ju i sin senaste V75 start på Kalmartravet. Han gjorde verkligen sitt bästa och kämpade hela vägen in i mål. Idag har han ett bra spår, men också tufft motstånd. Precis som förra starten så får Erik sitta upp i sulkyn. Inför denna start har Dragon taggat upp sig rejält, jag tror att han list ut vad som varit på gång sedan en vecka tillbaka nu. Han är tuffare i humöret, ska leka när man försöker fånga honom i hagen och är på hugget vid körning. När vi lastade imorse drog han mig ut till bussen och skuttade sedan uppför rampen. Han har laddat för det här hela veckan och vet vad som gäller, nu kör vi!

Både Monark och Ultra (och Hasty) kommer från fina prestationer de med. Alla har tränat fint och Fredrik är nöjd med dem. Vi har tufft motstånd idag men vi är redo och laddade inför vad dagen har att ge. Så håll tummarna för oss, det kan vi behöva idag!

Dela inlägg

Säg hej till min nya häst!

Jag hade väl egentligen inte tänkt att skaffa mig en (till) häst för tillfället men när man får en sån här chans är det svårt att säga nej. Musse har jag tagit hand om sedan jag började jobba hos Fredrik i november 2018. Vi har hunnit haft många roliga stunder tillsammans såväl på tävlingar som i stallet hos Fredrik under den här tiden och man kommer ju sina passhästar (lite för) nära när man spenderar så pass många timmar i veckan tillsammans. När ägarna nu valde att lägga ner fick jag förfrågan om att ta över Musse och ja, det är ju svårt att säga nej en sån gång. Jag menar, kolla bara på honom!

Devs Daredevil är hans riktiga namn men till vardags kallas han för Musse. Han är 8 år, pigg och framåt med hjärtat på rätt ställe. Pappan heter Dream Vacation, mamman Muscles Galore och morfar Muscle Yankee. Musse har ett rekord på 13,2ak och är startad och har segrat i både sulky och montélopp. Hans karriär har väl inte varit spikrak och han har haft lite problem med skador och sånt, men jag tror han har mer att ge på tävlingsbanan. Speciellt i ett amatörstall, och på småbanorna lite högre upp i landet. Så därför blir hans nya hem mitt gamla hem, han ska nämligen få bo tillsammans med mina andra hästar (😂) på min föräldragård. Vi i familjen kommer äga han tillsammans, precis som vi gör med Greve, Tobbe och LH. Vem blir tränaren? Jo det blir min tvillingbror som nyligen plockat ut B-tränarlicensen. Så kul!

Och för er som undrar varför jag tar på mig en häst och sedan skickar iväg den så är det helt enkelt för att det är det bästa lösningen, enligt mig. Musse har bättre chans på banorna där uppe. Jag har inga saker här nere och skulle jag köpa mig saker och stalla upp honom någonstans här så tar jag mig ändå inte ens in till banan utan att jag skulle behöva ha med mig någon hjälp - och här nere har jag ingen hjälp med något. Dessutom har vi typ tre timmar till närmaste bana förutom hemmabanan och att få ihop det med en starthäst på sidan av jobbet känns helt enkelt för svårt. "Hemma" i Hudik har jag pappa (och mamma), brorsan och Sandra som delar mitt intresse. Vi har fyra banor inom ca en timme hemifrån och flera mindre sommarbanor som kommer passa Musse perfekt. Dessutom är han en bra häst för brorsan att använda om han ska ta körlicensen. Jag tror vårt lilla amatörstall kommer passa denna häst perfekt och det ska bli så kul att se vad han har att ge på banorna i sommar.

Jag är så tacksam för att tidigare ägare gett oss denna chans och vi lovar att fortsätta skämma bort honom med morötter, kompisar och massa gos. Precis som han vill ha det. 💕

Dela inlägg

En vecka i januari

Veckan har gått snabbt och lätt. Dragons V75 seger känns fortfarande lite smått overklig och jag svävar nog fortfarande lite på moln efter den segern. Jobbveckan har gått fort och trots att det varit mindre tävlingar denna vecka så har det varit mycket på gång på annat vis istället.

I måndags fick jag besök på jobbet av tidningen Land. Måånga bilder togs och jag är betydligt mer bekväm bakom kameran än framför, haha. Nä fy, någon modell lär man aldrig bli. Men min fina Chili ställde snällt upp på bilderna han med så läsarna får i alla fall något gulligt att kolla på, hehe.

I onsdags blev det endast en tur i vagnen för min del. Sen var det fotodag som gällde för hela slanten. Alla ett och tvååringar fotades samt ett tiotal av andelshästarna i tävlingsstallet. Så det blev många bilder, och några av de kommer ni att få se här senare. Resten av bilderna får alla glada ägare. Brukar vara väldigt uppskattat.

In Love Silas 3502

In Love Silas

Januari 3338

Nyblivna ettåringar, visst syns det vilka som är efter Monarken?

Calle T T 3927

Calle T.T.

En mindre rolig sak som hänt denna vecka är att en av hästarna jag tar hand om på jobbet har sålts. Jag vet ju att man inte ska fästa sig allt för mycket vid sina sköthästar, men det är ju svårt när man tillbringar hela veckorna tillsammans med dem. Playit är en snäll och klok kille som jag vet kommer få det toppen hos sin nya ägare, men han kommer bli väldigt saknad här. 💞

Men Playits box blev inte tom allt för länge. En dag senare flyttade nämnligen treåriga hingsten Devs Duke in på min stallgång. Duke är en trevlig kille med ett härligt ägar gäng runt sig. Han är än så länge okvalad och har framtiden framför sig. Jag sköter ju om Xlnt Chili Tripel, Devs Daredevil och Devs Dragon som i grunden kommer från samma ställe. Så det passade bra att jag fick ta över även denna häst nu när hans tidigare skötare slutat jobba här.


Devs Duke 3738

Devs Duke

Devs Duke 3674

Devs Duke

I fredags byttes stallkläderna bort till något finare och sminket åkte på. Middag i Karlskrona med hela jobbgänget var det som gällde och det blev en rolig kväll. Det brukar ju inte hända så mycket på mina kvällar och helger i vanliga fall så något sånt här är ju lite extra kul. Får göras om!


Igår lördag blev det först en sväng in till jobbet för att hjälpa till att köra snabbt med hästarna som ska starta i början av nästa vecka. Newlight Coger och Hasty Helen startar på Mantorp imorgon, och mina passhästar Devs Daredevil och Amarock startar på Jägers på tisdag. Ska bli spännande, hästarna känns fina.
Sen packade jag väskan och åkte in till Kalmar för att sätta mig på ett fik och jobba lite med hemsidorna jag har hand om. Jag är så himla trött på att sitta i min tomma stuga på helgerna så fiket fick bli en bra omväxling, även om jag gjorde samma sak där som annars görs hemma. Hemsidorna blir lite bra tidsfördriv på helger och sånt då det inte händer lika mycket här nere. Efter det blev det en sväng till gymmet som öppnat en bit från där jag bor. Riktigt skönt att ha kommit igång med träningen igen, det har varit saknat.

Idag då? Det fick bli en soffdag. Följa alla fina lopp från Vincennes, se någon serie. Bara ta det lugnt helt enkelt. Helgerna framöver kommer vara rätt fullbokade med tävlingar och annat så man får passa på att vila lite när man kan. Skaffat katt har jag gjort med. Bra sällskap!

Dela inlägg

Första skötarsegern på V75

Gårdagen har snurrat runt i huvudet hela dagen, jag har försökt samlat tankarna och sätta ord på allt. Men orden hamnar inte på plats och jag vet ärligt inte vad jag ska skriva. Jag är mållös. Och det känns fortfarande alldeles för bra för att vara sant.

Igår gav Devs Dragon mig min första skötarseger på V75 och Som Han Gjorde Det! Spets och slut och en så jäkla bra prestation tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn. Dragon trivs i ledningen och ger inte upp i första taget, men aldrig hade jag väl vågat trott på att vi skulle åka därifrån med seger. "Kryddan" plockade ner den stora favoriten i loppet och varken jag eller Fredrik kunde hålla tillbaka glädjetårarna efter målgång.
Så kul att det gick hela vägen och jag gläds verkligen med hela härliga ägargänget och alla runt denna häst. För rätt så precis 14 månader sedan började jag sköta denna kille och det har varit en riktigt rolig resa som han och resten av hästarna tagit med mig på sedan dess.

Nu laddar vi om och ser vad framtiden har att visa!

Dela inlägg

Tillbaka efter lite ledighet

Efter en välbehövlig ledighet över jul och nyår är jag nu tillbaka i stallet nere i Blekinge igen. Även om det känns som att det inte har hänt så mycket så på de där lediga dagarna så har jag ändå hunnit träffat näästan alla saknade vänner, jag har firat jul och nyår med släkten. Festat med några riktigt saknade vänner, varit på trav på Bergsåker, pysslat i mitt eget stall, latat mig i soffan och gosat med alla katter. 11 dagar hemma var verkligen vad jag behövde - men nu är jag mer än taggad på att komma tillbaka till stallet och jobbet igen!

Här nedan kan ni se några bilder på hästarna där hemma.
Vi börjar med L.H.Adventure med sin fölunge Next Adventure (e.Tobin Kronos).


Greve E. och jag har haft mycket kul på banorna förut. Han var en perfekt läromästare i loppen, han visste vad som skulle göras och skötte sig galant. Tyvärr skadade han sig och är numera sällskap åt damerna, vilket passar den nu 12-åriga herren perfekt.

Brorsans Ess Daffodil som han köpte in på kriterieauktionen för några år sedan. Läcker tjej som har mycket att visa i framtiden.

Fru preggo var svårast att få bild på. Stå still kunde hon absolut inte göra när jag höll henne i grimskaftet men däremot när hon stod lös i hagen gick det utmärkt att stå still. Med stora röven vänd mot kameran. 😂 Världens bästa kallblod, Mölleslettens Linna. 💞Dräktig med Ingbest och kommer föla i början av april
Dela inlägg