Dags för ett nytt inlägg

Meen nu är det väl dags att komma igång på riktigt här också! 
Hann ju bara skriva det första blogginlägget här innan livet hann emellan och det blev lite annat lägga fokus på. Jobb, hästar, gåskola och en massa plugg. Och så ska man blogga på det. Jag tror helt enkelt jag behöver fler timmar per dygn, haha! 

Då jag inte gick något gymnasium så läser jag just nu upp alla de betygen nu. Jag är nu inne på tredje och sista året och nu är det bara slutspurten kvar av utbildningen. Dessutom håller jag på att jobba ikapp alla uppgifter som jag missade under tiden jag låg nyamputerad på sjukhuset (ca två och en halv månad missat i skolan). Såå jag kan ju säga att det är rätt mycket plugg nu, och tyvärr lite mindre tid för häst. Ska bli fantastiskt skönt när allt det här är klart. Sitter mest och funderar på vad jag nu ska ta och göra sen? Att på något vis satsa på hästarna och travet, och media såklart, är i alla fall en självklarhet. Sen får vi väl se hur det nu ska gå till.

Linnson

Selfie med Linnson efter loppet på Bergsåker för någon vecka sen. Och jaaa, dressen är sydd för att det ska få plats ett helt ben där under så det är därför den nu är alldeles för stoor. Måste försöka göra något åt det, haha!

Hästarna
Vad gäller hästarna så är det mest träning och mindre starter just nu. Eller ja, ponnyn Linnson och jag ska ut nu i helgen på Gävletravet. Två lopp blir det. Jag har tyväääärr ingen storhäst att köra i lopp just nu så då får jag väl nöja mig med att köra ponnylopp ett tag framöver. Men det är ju kul det med! Hoppas på mer kuskstarter för mig i sommar istället. 

Efter starten i början av månaden valde vi att ge Adventure en lugnare period, hon har inte presterat på topp i de två senaste starterna trots att hon tränat otroligt fint så nu får hon en paus från tävlingsbanan tills den värsta brunstperioden är över. Hon påverkas helt enkelt för mycket av den. 
Greve tränar på för start igen men det är en bit kvar. Han har haft problem med diverse skador så han fick vila under tiden jag var inlagd på sjukhuset. Men nu är han i full gång igen och vi hoppas på att kunna få honom till start igen till sommaren. 
Linna, kallblodet, är den som har närmast till start av de stora. Hon ska förmodligen ut på Hagmyren 17 maj nästa gång. Men tyvärr hon är alldeles för het för att jag ska kunna köra henne i lopp. Komiskt nog, eftersom jag köpte henne för att jag ville ha en till häst att kunna tävla med själv. Men det visade sig rätt snabbt att det inte var möjligt, men hon fick stanna hos mig ändå. Träningsvagnen går bra för mig att köra henne i men när jag bara har ett ben att hålla emot mig med i suklyn så glider jag bara framåt när hon tar i och det blir ju inte så bra, haha. Så där har jag fått satt min gräns, tyvärr! Men hon är en rolig häst i övrigt och jag tror mycket på henne.

Molleslettens Linna Ove Berglin 2623

Så det var väl den lägesrapporten. Och precis som sist, undrar ni över något eller har önskemål om vad jag ska skriva om så lämna gärna en kommentar här nedanför :) 

Dela inlägg:

Hej, Matilda här!

Hej! Mitt namn är Matilda Persson, jag är 21 år och bosatt utanför Hudiksvall - och det är jag som är den nya bloggaren här på  travstugan.se!  För er som inte har koll på mig sedan tidigare så är jag en enkel liten amatörtränare med fem hästar i stallet. Licensen tog jag ut för två år sedan och blev då Sveriges första, och hittills enda, rullstolsburna travtränare och kusk. 

Är jag inte i stallet hittar ni mig rätt så ofta på någon travbana med kameran i högsta hugg. Jag utbildade mig till fotograf för något år sedan och jobbar nu bland annat som banfotograf på Hagmyrens travbana, och försöker förutom det hinna med att vara på så mycket andra banor det bara går för att fota lite bilder där med. Pluggar gör jag för tillfället också, men denna gång läser jag på folkhögskola motsvarande årskurs tre på gymnasiet. Jag missade nämligen väldigt mycket i skolan när jag som yngre blev sjuk, så när det väl var dags att börja på gymnasiet räckte inte betygen till och jag fick istället för att plugga gymnasiebetyg som resten av folket i min ålder läsa upp grundskolebetyg och ha praktik. Men jag är inte bitter över det, för jag fick under den tiden såväl hänga med kallbloden hos Jan-Olov Persson som att ha min alldeles egna andelshäst hos Linda S Hedström samtidigt som jag tog körlicensen.

Anledningen till att jag sitter i rullstol är att jag hösten 2006 drabbades av nervsjukdomen Complex Regional Pain Syndrom (CRPS), och det var på grund av den sjukdomen jag den 22 november i fjol gjorde en höftledsamputation av högerbenet. Men mer om det tänkte jag faktiskt ta och skriva om i ett annat blogginlägg. 

Den 2 april, alltså tidigare denna vecka, fyra månader sedan amputationen och två månader sedan jag skrevs ut från sjukhuset, gjorde jag äntligen comeback i sulkyn igen tillsammans med mitt varmblod L.H.Adventure. Vi slutade oplacerade, men det var ändå kul att vara tillbaka i sulkyn. Och tvåa blev jag senare samma dag i ett ponnylopp med lilla Linnson. Ytterligare två ponnylopp blir det på söndag på Bergsåker, sen får vi väl se nästa gång jag kommer med i en startlista bakom en storhäst. Jag hoppas i alla fall på att få köra så mycket som möjligt i år! 

Bloggat har jag gjort på min egna blogg skogsrusset.se sedan åtta år tillbaka, så det här med att skriva är inget nytt för mig och jag är duktig på att bli lite långrandig. Men jag hoppas i alla fall ni tycker det ska bli lika kul att läsa om som jag tycker det ska bli att få dela med mig om min vardag, mina hästar och mitt travliv här med er. 

 Undrar ni över något, eller vill läsa om något speciellt - skriv gärna en kommentar här under! 

Travstugan

.. Och ett collage med bilder på mig och mina hästar, samt bilder jag själv tagit från vardagen med hästarna passar väl bra in som första bild. :) 

Dela inlägg: