Matilda Persson » Blogg - Travstugan.se
Matilda Persson

Spännande tider

Veckorna rullar på snabbt nu, precis som de burkar göra under sommaren. Denna vecka har jag hunnit med 23 st turer i vagnen på jobbet. Det har varit tävlingar på Tingsryd, Visby och Jägersro. Hästarna tränar på och känns fina, och unghästarna har börjats på att köras in. Min lista med passhästar har minskats och det känns lite tomt ute på min stallgång. Det absolut värsta med det här jobbet är att behöva säga hejdå till hästarna man lagt ner hela sin vardag på. Men sånt tillhör tyvärr jobbet och jag hoppas och tror att mina fyrbenta vänner kommer regera ute på banan i framtiden, även om inte jag får vara med.

Juni 8798

Men hörreni. Stora dagar väntar denna månad! Benjamin S.H. har jag tagit hand om sedan jag började jobba hos Fredrik 2018. Benjamin är nu fyra år och på onsdag ska han ut i Breeders' Crown. Tufft motstånd men det ska bli kul att se hur han står sig mot konkurrenterna. Drömmen, och planen, är att han ska försöka kvala in till derbyt om några veckor. Men först får han ta detta lopp och se hur det går för honom där. Läckert är det ju oavsett!

Dela inlägg

Han vann!!

Medan en annan var och selade ut jobbets hästar på Kalmartravet så selade brorsan ut min före detta passhäst (som jag nu deläger med familjen) Devs Daredevil på Hagmyren. Resultatet blev en plättlätt seger och ingen kunde varit lyckligare än oss. Brorsans första tränarseger!

Musse (som han kallas till vardags) är en av de hästar jag haft hand om här nere hos Fredrik. Men efter att vi hängt ihop i 14 månader bestämde sig ägarna för att inte längre fortsätta med honom. Han hade haft en hovbensfraktur och varit borta länge från tävlandet, för att sedan komma tillbaka och inte fullt prestera i loppen. Så Musse försörjde sig inte riktigt i proffsträning, och jag fick istället frågan om jag ville ta över honom. Och det ville jag ju såklart!

Jag pratade med familjen och vi kom överens om att vi skulle äga honom tillsammans, precis som vi gör med de andra hästarna. Och eftersom flera av hästarna som står söderut är gynnade av att komma uppåt i landet och tävla på småbanorna där så valde jag att skicka upp Musse till min tvillingbror Johan som precis hade tagit ut tränarlicensen.

Sedan dess har de tränat på och nu så kom den där segern. I fjärde tränarstarten för brorsan kom hans första tränarseger - och på vilket vis! Rebecca spetsade från spår fyra i volten och ledde hela vägen runt. I ingången till sista sväng kollade hon över axeln ifall någon var på väg att utmana men när ingen kom så lättade Rebecca bara lite på tömmarna och Musse svarade med att sträcka ut benen och gå undan till en plättlätt seger, hela 6 längder före resterande hästar i mål och på ny rekordtid! Senaste gången Musse vann i ett sulkylopp var 2017 så detta var då riktigt efterlängtat.

Riktigt roligt att se att Musse taggat till igen och riktigt, riktigt kul är det att Johan fick ta den här segern. Första tränarsegern på pappret, men det var ju faktiskt han som tränade mina hästar när jag var ny amputerad och låg på sjukhuset - och då fick vi ju två segrar då med. Johan och Sandra gör ett toppenjobb med våra hästar där hemma och är värd all framgång. ❤

Tack till alla er där uppe i Hälsingland som tar så väl hand om honom, tack Rebecca för att du alltid kör så bra och stort tack till tidigare för att vi fick chansen att överta er pärla. 💕

Dela inlägg

Många starter på gång nu

Dagarna rullar på snabbt som bara den och med där försöker en själv att hinna med. På jobbet har vi flera hästar som är anmälda till start och det blir trav både imorgon på Kalmar (10 hästar), Halmstad fredag (2 hästar), Tingsryd måndag (5 hästar) och Jägersro tisdag (2 hästar). Däremellan ska resten av hästarna tränas och inkörningen av ettåringarna har påbörjats samtidigt som det fortfarande är semestertider och vi i personalen emellan allt annat såklart också ska ha vår semester. Så det är högt tempo på dagarna nu!

Min semester är i varje fall över för denna gång och jag är riktigt taggad på vad sensommaren har att erbjuda för stallet. Vi har redan fler segrar i år än vad vi hade på hela förra året och det saknas inte allt för mycket innan vi passerar mer insprungna pengar i år än ifjol heller. Fredrik har form på hästarna och jag har flera fina passhästar som har mycket att hämta ute på tävlingsbanan!

Juni 8800

Newlight Coger, Amoa King och Benjamin S.H.

Tänkte passa på att visa lite bilder från dagarna på jobbet. När jag inte sitter i vagnen föredrar jag ju att ha kameran med runt halsen så lite bilder brukar det allt bli även från jobbet. Här kan ni se några av de senaste!

Juli 2230

Fredrik ridtränar sina hästar en hel del. Jag själv är ingen skicklig ryttare så jag håller mig helst till marken under de passen, hehe.

Maj 7542

Stora hagar med många hagkompisar och grönt gräs i hagen är något Fredrik föredrar. Här finns inga små hagar och hästarna får vara så mycket häst det bara går på sin "fritid".

Juli 2534

Amarock

Maj 6682

En av tvååringarna, Braddock

Maj 7529

Och alla dessa sockersöta föl. Det går bara inte få nog av dem!

Maj 7221

Oliver Nalan ute på promenad

Maj 6879

Monark Newmen

Juli 2443

Earthquake Neo och Anna S.H. tränar i vattnet

Imorgon får ni för den delen hålla en extra tumme för min egna häst Devs Daredevil som startar på Hagmyren imorgon kväll. Brorsan har slipat på formen och denna gång fick vi ju faktiskt lite tur med spåret. Så nu är det bara att hoppas på lite tur!

Dela inlägg

Tillbaka efter lite semester

Hej! Nu är det väl ändå dags för att komma igång och uppdatera lite här igen? Sommaren uppdatering har varit värdelös - jag vet. Skyller på att jag är en alldeles för trött hästskötare och lovar för tusende gången att jag ska hålla denna sida uppdaterad från och med nu. Påminn mig annars! ;)

Devs Daredevil 9298

Jag har i varje fall hunnit med en semester som bestått av att träna och tävla med de egna hästarna, mysa med min egna fölunge och träffa vänner och familj uppe i Hudiksvall. Det hanns öven med en liten road trip som började med att besöka våran ettåriga hingst Next Adventure på betet hos Tomas Rosén för att sedan styra bilen vidare med Julmyra. Senare blev det även besök hos Stefan Melander och Daniel Redén. Riktigt, riktigt läckert!

108062689 3714478268568917 1457211936775550369 n
Backmoras Loke 9199
108062689 3714478268568917 1457211936775550369 n

Delicius U.S. med sitt föl

Semestern bjöd även på en hel del fotojobb. Jag har fotat på travet, på travskolan, hos Jan-Olov Persson och ute hos olika privatpersoner. Så kul! Blir ju inte så mycket sånt annars nu för tiden.

Eld rask ulf ohlsson 9993 5efc6c5d9606ee3238484287

Eld Rask och Ulf Ohlsson på Hagmyren

Juni travskolan 0755 5efc68b82a6b2212fe16ee69

En riktigt snygg tvååring efter Readly Express

Juni 1176 5efc68bde087c33afeafd9b7

Häsen Räsern

Lite mer om allt där hemma och allt på jobbet ska ni få läsa om i ett annat inlägg. Nu vet ni i alla fall vad som hänt på min lilla semester!

Dela inlägg

Den bästa oavsett resultat

Alltsååå vilket skitresultat vi fick på Solvalla idag. Totalt tio timmar i bil idag och resultatet vi fick med oss var två galopper och diskningar. Kunde gått bättre, haha! Chili har faktiskt aldrig galopperat bakom bilen, och senast han galopperade i huvudtaget var 2016(!!). Så att han skulle ta till fel gångart var verkligen inget man tänkte i första taget. Men trav är trav, och i mina ögon hade jag dagens bästa häst ändå. 💕Han är alltid lika glad och snäll, älskar att springa och vara iväg. Idag har han dessutom fått så mycket beröm av folk som sett oss på stallbacken. 🐴♿️Chili kan ha dagar då släpar ut mig i hagen för han är så taggad att gå ut på morgonen, men när det gäller så vet han hur man beter sig och följer rullstolen som en lydig hund utan att stressa eller göra något fel, oavsett vad som sker runt om honom. Så jäkla härlig häst att ha och göra med. I hela 18 månader har vi hängt ihop nu och jag är så fruktansvärt glad över alla äventyr den här hästen ger mig. Oavsett resultat på banan. 💕

Även för Ultra blev det galopp så det blev ju inget där heller. Men vi tar nya tag en annan gång!

Ultra Bright 7719
Ultra Bright 7704
Ultra Bright 7725
Dela inlägg