Vi laddar inför Åby » 22 sep. | Matilda Persson - Travstugan.se
Matilda Persson

Vi laddar inför Åby

Imorgon är det dags för Benjamin att starta igen! Åby som gäller denna gång och han åker dit tillsammans med stallkamraterna
Nadal Coger, First Lady Neo, Newlight Coger och The Real Star.

Benjamin S.H. är en kille med otroligt mycket kapacitet och jag är säker på att han varken gjort bort sig i ett derby eller i sitt senaste lopp om han bara hållt sig i rätt gångart och på så vis fått chansen att vara med. Tyvärr kan det bli lite väl laddat ibland och då är galoppen nära, precis som det blev i derbykvalet och i senaste starten. Men den dagen han har alla fyra fötterna på jorden är han en häst som i framtiden har kapacitet för att kunna platsa in i eliten. Om nu en liten hästskötare får lov att säga sina tankar om det hela i alla fall, haha.
Sist blev det startgalopp och trots att han tappade mycket mark och efter det var ute och sprang i såväl tredje som femtespår så blev han femma i mål. Himla tråkigt att det blivit galopp i de två senaste loppen - men kapacitet det har han innerst inne.

Trots att hela sommaren gått och såväl derbykval som det derbyt redan har gått så står Benjamin kvar med den snabbaste tiden en svenskfödd fyraårig häst sprungit över långdistans i år. I april tidigare i år sprang Benjamin 1.12,6/2640 meter på Åby. Årets derby vanns på tiden 1.12,8/2640m.

Men hans senaste start blev också sista starten Benjamin gjorde med mig som skötare. Tråkigt nog då han är en av mina favoriter efter dessa snart två år ihop. Men då han blivit lite mer hingstig och ibland lite väl busig så kör jag han, av förklarliga skäl, inte längre och därför blir jag också av med honom som passhäst. Riktigt tråkigt men jaja, ibland får man bara bita i och inse sina begränsningar - hur tråkigt det än är.
Alldeles för många hästar jag håller kärt har flyttat under sommaren och det är ju helt klart det värsta med att vara hästskötare. Man fäster sig alldeles för lätt och alldeles för mycket. Men nya hästar kommer det alltid och likaväl fäster man sig vid dem med. Att man aldrig lär sig liksom, haha. Istället för Benjamin har jag i varje fall fått in Neonetta G.H. och Universal Face till min stallgång.


Jag har sedan jag började 2018 alltid skött om Benjamin och det har varit fantastiskt kul att få följa honom från att han var en liten och fluffig tvååring till den otroligt läckra hingst han är idag. Vi har haft mycket kul tillsammans med fem segrar, tre andraplatser, tre tredjeplatser och 398 900 kr insprunget. Kriteriekval, derbykval, flera V75-lopp och seger på V86.

Och jag är övertygad om att hans nya skötare kommer få minst lika kul med honom i framtiden. ❤
Men nu håller vi tummarna att han håller sig på benen imorgon!

Dela inlägg

Kommentera inlägg