Säg hej till min nya häst!
Matilda Persson

Säg hej till min nya häst!

Jag hade väl egentligen inte tänkt att skaffa mig en (till) häst för tillfället men när man får en sån här chans är det svårt att säga nej. Musse har jag tagit hand om sedan jag började jobba hos Fredrik i november 2018. Vi har hunnit haft många roliga stunder tillsammans såväl på tävlingar som i stallet hos Fredrik under den här tiden och man kommer ju sina passhästar (lite för) nära när man spenderar så pass många timmar i veckan tillsammans. När ägarna nu valde att lägga ner fick jag förfrågan om att ta över Musse och ja, det är ju svårt att säga nej en sån gång. Jag menar, kolla bara på honom!

Devs Daredevil är hans riktiga namn men till vardags kallas han för Musse. Han är 8 år, pigg och framåt med hjärtat på rätt ställe. Pappan heter Dream Vacation, mamman Muscles Galore och morfar Muscle Yankee. Musse har ett rekord på 13,2ak och är startad och har segrat i både sulky och montélopp. Hans karriär har väl inte varit spikrak och han har haft lite problem med skador och sånt, men jag tror han har mer att ge på tävlingsbanan. Speciellt i ett amatörstall, och på småbanorna lite högre upp i landet. Så därför blir hans nya hem mitt gamla hem, han ska nämligen få bo tillsammans med mina andra hästar (😂) på min föräldragård. Vi i familjen kommer äga han tillsammans, precis som vi gör med Greve, Tobbe och LH. Vem blir tränaren? Jo det blir min tvillingbror som nyligen plockat ut B-tränarlicensen. Så kul!

Och för er som undrar varför jag tar på mig en häst och sedan skickar iväg den så är det helt enkelt för att det är det bästa lösningen, enligt mig. Musse har bättre chans på banorna där uppe. Jag har inga saker här nere och skulle jag köpa mig saker och stalla upp honom någonstans här så tar jag mig ändå inte ens in till banan utan att jag skulle behöva ha med mig någon hjälp - och här nere har jag ingen hjälp med något. Dessutom har vi typ tre timmar till närmaste bana förutom hemmabanan och att få ihop det med en starthäst på sidan av jobbet känns helt enkelt för svårt. "Hemma" i Hudik har jag pappa (och mamma), brorsan och Sandra som delar mitt intresse. Vi har fyra banor inom ca en timme hemifrån och flera mindre sommarbanor som kommer passa Musse perfekt. Dessutom är han en bra häst för brorsan att använda om han ska ta körlicensen. Jag tror vårt lilla amatörstall kommer passa denna häst perfekt och det ska bli så kul att se vad han har att ge på banorna i sommar.

Jag är så tacksam för att tidigare ägare gett oss denna chans och vi lovar att fortsätta skämma bort honom med morötter, kompisar och massa gos. Precis som han vill ha det. 💕

Dela inlägg

Kommentera inlägg