Provlopp med Linnson och Linna » 4 maj | Matilda Persson -…
Matilda Persson

Provlopp med Linnson och Linna

I onsdags var jag in till Hagmyren med Linnson och Linna så de fick vara med i ett varsitt provlopp. Egentligen var det meningen att endast Linna skulle vara med i provloppen och Linnson bara skulle följa med som sällskap, men det slutade med att Linnson fick vara med och köra i ponnylicensloppet. Vilket jag tror han ponnyn tyckte var lite kul! Vi körde helt i träningsutrustningen, dvs utan huva, check och allt sånt där extra han brukar ha i loppen. Han skötte sig kanon trots det och det är jag såå stolt över. Vi sprang med i endast shettistempo i själva provloppet men gasade på ett extravarv efter det. Och vilken fart han har! Nere i 1.55 farter helt utan problem och kändes riktigt läcker. Så kul att han fortsätter utvecklas år för år.


Linna kan jag också bara ge pluspoäng. Hon var med i ett provlopp på 1.40 fast fart (dvs så ska de hålla det tempo hela loppet och man får böter om hästarna springer för fort). Blev ett prefekt lopp för henne för att få självförtroende och få känna sig lite stark och kaxig vilket är exakt vad den här tjejen behöver. Hon skötte sig toppen i klungan och fick springa förbi på upploppet. Lilltjejen såg kanon läcker ut och fick bara massa beröm av Ove som körde henne, så nu är det bra leta bra lopp och anmäla. Eller ja, jag har redan kollat ut ett långlopp den 17 maj här på Hagmyren som jag hoppas hon kommer med i. 😁 Hon har endast startat långlopp en gång och då blev det spetskörning och seger med flera längder, så man kan ju alltid hoppas på en repris haha.

Linna åker aldrig någonstans utan Linnson. De är som Piff och Puff tillsammans och hon blir betydligt mycket lugnare om Linnson är med. I onsdags stod han med henne utanför boxen, tittade på från bankanten när hon sprang i loppet och låg å rullade sig utanför duschen när hon duschade efteråt. De är så söta ihop och jag kan inte låta bli att skratta åt lilla ponnyn som hittar på små bus hela tiden. Han är så nöjd över att få vara med och har inget emot att matte går runt med honom en sån här dag så han får chansen att visa upp sig lite extra.

Dela inlägg

Kommentera inlägg