Ny skötarseger på Kalmartravet » 24 aug. | Matilda Persson -…
Matilda Persson

Ny skötarseger på Kalmartravet

Men nu ni! Igår på Kalmartravet ordnade Gigant Coger min andra skötarseger inom en vecka. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - vilka killar jag får ta hand om!

Gigant Coger 6759

Giganten och Fredrik. Foto: Jörgen Tufvesson

Igår hade stallet ut sex hästar till start, en till kval och två till premielopp på Kalmartravet. Två av starthästarna var mina och först ut var fyraåriga Gigant Coger som såg till att ge mig ännu en skötarseger!
Alla mina startande passhästar gör det så bra när de är ute på banan och tar första, andra och tredjeplacering i var och varannat lopp just nu. Detta blev Gigantens första årsseger och denna seger var han verkligen värd. Han har gjort många bra lopp och kämpar alltid hela vägen utan att ha fått satt nosen först. Så nu var det verkligen dags!

Den andra passhästen jag hade ut var treåriga Amarock som gjorde sin första start i livet.
Första veckan jag jobbade i stallet så kvalade Amarock och sedan dess har jag fått följa med på Amarocks resa som gått från att han i början stod och sparkade med frambenen så jag haft de uppe i huvudhöjd, stegrat på gången när han inte fått som han vill och många gånger när vi gått till hagen har han gått åt det håll han kollat åt (och dragit med mig åt det hållet 😂). Också har han busat lite i vagnen. Så från det, till att han idag stod helt lös på gången när vi selade på vagnen inför värmningen. Var hur cool som helst både i stall och ute på banan och gjorde verkligen alla rätt man kan göra på sin första tävlingsdag. Amarock blev dessutom trea i loppet och var inte alls långt ifrån att ta andraplatsen! Galet vad bra han gjorde det hela dagen. Det har varit så kul att få följa med honom och se han "växa upp" under de här nio månaderna. Han har ju absolut aldrig varit dum, utan bara haft mycket bus och energi i kroppen (precis som en unghäst ska ha). Men nu har han tagit sig hela vägen fram till att bli travhäst på riktigt och oj så bra han gör det med allt! Det har varit så kul att följa utvecklingen med denna hästen. Vilken kille liksom😍

Imorgon åker jag ner med Xlnt Chili Tripel till Jägersro. V75 på Charlottenlund väntar. Ska bli riktigt kul!

Gigant Coger 6754

Gigant Coger. Foto: Jörgen Tufvesson

Dela inlägg

Kommentera inlägg