Mot Kriteriekval!
Matilda Persson

Mot Kriteriekval!

Idag har det sista förberedande träningspasset körts och det har putsats, duschats, packats och flätats. Imorgon bitti lastas Benjamin S.H. och stallkamraten Fiery Heart på bussen för att bege sig upp mot Solvalla och kriteriekval! SÅ galet spännande!
Benjamin har jag tagit hand om sedan i november ifjol och det det har verkligen varit så kul att få följa honom från nykvalad tvååring till ett kriteriekval. Benjamin är en häst Fredrik alltid trott mycket på och han har alltid varit stabil och tagit träningen bra, men det är först i de senaste loppena som han börjat tagit sig ner i tiderna. Nu kommer han med två raka segrar och ett rekord på 12,8ak. Imorgon är det lång distans som gäller och det är riktigt tufft motstånd. Men Benjamin är stark och det är bara hålla tummarna för att han har någon extra växel att lägga till mot motståndet...
Imorgon följer jag med upp till Solvalla för att sela och oavsett resultat så tycker jag att vägen hit har varit jäkligt rolig att få vara med på. Bara att få vara med i ett kvallopp är ju häftigt! 😄

September 8154

Benjamin och chefen

Förra veckan hade jag ut fyra av mina andra passshästar till start.
Xlnt Chili Tripel startade i ett sprinterlopp på Jägers. Spetsade och höll nästan hela vägen trots högt tempo. Benen blev dock lite för trötta sista biten och han fick nöja sig med en tredjeplats. Chili är galet läcker att se på och startsnabb som få. Jag har sagt det länge nu men snart, snart, snart borde det vara hans tur att vinna!
Sedan startade Amarock, Gigant Coger och Playit Flax på Kalmars tävlingar i fredags. Amarock gjorde sin andra start i livet och han har väl ännu inte helt förstått vad allt går ut på. Tog i in på upploppet och blev trea igen. Riktigt duktig kille! Giganten kämpade även han väldigt bra och tog andraplatsen i sitt lopp. Playit däremot galopperade och tappade sin placering på så vis.
Men duktiga killar hur som! Formen går i alla fall åt rätt håll och de där segrarna jag tjatat om så länge måste börja komma snart för hela ligan.

September 8158

Playit

Dela inlägg

Kommentera inlägg