Linna har fyttat » 6 juli | Matilda Persson - Travstugan.se
Matilda Persson

Linna har fyttat

Förra veckan flyttade Linna efter mycket om och men in till Hagmyrens travbana. Så från och med nu hittar ni oss där i Stall 20! Anledningen till att jag flyttat henne hemifrån gården in dit är helt enkelt för att jag inte tycker det fungerar till 100% här hemma på sommaren.

Vi tränar efter byvägarna, som blir hårda som asfalt och är tillräckligt smala för att det är svårt att mötas med bilarna. Det, i kombination med ett hett kallblod och en matte som håller på att sladda ut genom kurvorna (haha), känns helt enkelt inte som någon bra kombination. Förra sommaren lastade vi och åkte de där ca 30minuterna in till banan för att träna på slingan där var och varannan dag, men det tog otroligt mycket tid i att bara packa i och ur saker och koppla på släpet, och dessutom behövde jag alltid ha med mig någon till hjälp. Också har jag på köpet ett kallblod som hatar att åka transport på det, haha.

Molleslettens Linna 4201

Så nu när hästhotellet har öppnat på Hagmyren fick Linna flytta in dit och det är verkligen perfekt för oss båda. Eftersom att de även har "handikapp-kurser" är stallet bra anpassat för mig, Linna står i sin hage bara någon meter utanför stalldörren och vi har bättre träningsmöjligheter med banan alldeles bredvid, också delar vi "Via-vägen" tillsammans med (bland annat) alla Jan-Olov Perssons kallblod.

Molleslettens Linna 4215

Bild från provloppet. Kör där Ove Berglin, och det är även han som kommer lotsa henne runt banan i helgen.

Hon har nu stått där i lite mer än en vecka och har hunnit gått såväl provlopp som några intervallpass på rakan sedan hon startade sist på midsommar. Så nu på söndag är det dags för start igen (Bollnäs,lopp 9, v4-3)! Hemma har hon tränat i våran 500m sandbacke hela våren/försommaren och har nu med lite tätare starter och mer fart i kroppen fått upp farten lite extra. Hon blev oplacerad men sänkte rekordet i förra starten och utan galopp får vi hoppas på att hon i alla fall får med sig en slant hem denna gång.

Dela inlägg

Kommentera inlägg