Kommande starter
Matilda Persson

Kommande starter

Sedan sist jag skrev här så har stallet haft ut 15st hästar varav 3st har vunnit lopp och över hälften av alla startande har varit bland topp tre. Fredrik har verkligen fått in toppform i stallet och det är verkligen superkul! Så mycket slit som varit under året och hästarna har presterat bra till andra och tredjeplaceringar men ändå inte kunnat ge det där "lilla extra" som krävs för att vara först. Känns som att det mesta har lossnat nu och det unnar jag verkligen Fredrik (och alla andra i stallet) som kämpar i ur och skur med hästarna. Faktum är att hälften av alla segrar som tagits av stallet i år har tagits under de senaste sju veckorna - så nu får vi hoppas på att vi kan fortsätta dubbla siffrorna under de två sista månaderna av året!

EARTHQUAKE NEO Kevin Oscarsson 0367

Earthquake Neo med ägare, skötare och kusk efter segern på Kalmar i lördags

Vad gäller mina passhästar så har det varit rätt lugnt på startfronten - fram tills denna vecka. Gigant Coger och Xlnt Chili Tripel åkte iväg till Åby för någon vecka sedan. Giganten gjorde ett toppenlopp och slutade tvåa. Kämpade tappert hela vägen. Chili hade däremot ingen toppendag. Båda dessa killar startar igen nu på lördag i V75-2 och V75-5. Sjukt spännande! Killarna har tränat på bra och Chili har fått träffat en massör för att få loss på spänningarna. Imorgon kör jag de på rakbanan för en sista uppladdning.
På fredag startar Benjamin S.H och Devs Dragon på Kalmar. Dragon kommer direkt från seger och har fått ett bra spår denna gång. Benjamin har inte startat sedan kriterieuttagningen men gjorde då ett riktigt bra lopp utan att bli placerad. Testade rycktussar för första gången då och det gav bra effekt. Kommer förmodligen köras med öppet huvudlag istället för 3/4 stängt som han gått med innan.


Nu är jag ingen spelexpert och jag är nog bland de sämre på att kunna läsa av hur ett lopp kommer köras men jag vet att jag har fyra killar som är mer än taggade på att ta sig ann sina uppgifter och jag tycker det ska bli riktigt kul att få se vad de klarar av att ge. Bara det där att ha ut två passhästar på V75 är ju grymt kul! Händer ju inte varje vardag direkt.

IMG 0656

Jag och Benjamin efter ett träningspass tidigare under veckan

IMG 0659

Här står Chili och njuuuter av att få ha på sig sitt spikhalstäcke. Lyx lyx Lyx! Bortskämd herre detta och det vet han om. Kingen!

Efter lördagens tävlingar är jag ledig i en hel vecka och bilen kommer styras upp mot Hudiksvall för att tillbringa ledigheten hemma på föräldragården med en hel hög av saknade hästar, vänner och familj. Jag har knappt varit hemma sedan jag började jobba här för snart ett år sedan och totalt fick jag ihop fem dagars semester i somras. Så ledighet känns som något välbehövligt just nu.

Dela inlägg

Kommentera inlägg