Matilda Persson

Hej, Matilda här!

Hej! Mitt namn är Matilda Persson, jag är 21 år och bosatt utanför Hudiksvall - och det är jag som är den nya bloggaren här på  travstugan.se!  För er som inte har koll på mig sedan tidigare så är jag en enkel liten amatörtränare med fem hästar i stallet. Licensen tog jag ut för två år sedan och blev då Sveriges första, och hittills enda, rullstolsburna travtränare och kusk. 

Är jag inte i stallet hittar ni mig rätt så ofta på någon travbana med kameran i högsta hugg. Jag utbildade mig till fotograf för något år sedan och jobbar nu bland annat som banfotograf på Hagmyrens travbana, och försöker förutom det hinna med att vara på så mycket andra banor det bara går för att fota lite bilder där med. Pluggar gör jag för tillfället också, men denna gång läser jag på folkhögskola motsvarande årskurs tre på gymnasiet. Jag missade nämligen väldigt mycket i skolan när jag som yngre blev sjuk, så när det väl var dags att börja på gymnasiet räckte inte betygen till och jag fick istället för att plugga gymnasiebetyg som resten av folket i min ålder läsa upp grundskolebetyg och ha praktik. Men jag är inte bitter över det, för jag fick under den tiden såväl hänga med kallbloden hos Jan-Olov Persson som att ha min alldeles egna andelshäst hos Linda S Hedström samtidigt som jag tog körlicensen.

Anledningen till att jag sitter i rullstol är att jag hösten 2006 drabbades av nervsjukdomen Complex Regional Pain Syndrom (CRPS), och det var på grund av den sjukdomen jag den 22 november i fjol gjorde en höftledsamputation av högerbenet. Men mer om det tänkte jag faktiskt ta och skriva om i ett annat blogginlägg. 

Den 2 april, alltså tidigare denna vecka, fyra månader sedan amputationen och två månader sedan jag skrevs ut från sjukhuset, gjorde jag äntligen comeback i sulkyn igen tillsammans med mitt varmblod L.H.Adventure. Vi slutade oplacerade, men det var ändå kul att vara tillbaka i sulkyn. Och tvåa blev jag senare samma dag i ett ponnylopp med lilla Linnson. Ytterligare två ponnylopp blir det på söndag på Bergsåker, sen får vi väl se nästa gång jag kommer med i en startlista bakom en storhäst. Jag hoppas i alla fall på att få köra så mycket som möjligt i år! 

Bloggat har jag gjort på min egna blogg skogsrusset.se sedan åtta år tillbaka, så det här med att skriva är inget nytt för mig och jag är duktig på att bli lite långrandig. Men jag hoppas i alla fall ni tycker det ska bli lika kul att läsa om som jag tycker det ska bli att få dela med mig om min vardag, mina hästar och mitt travliv här med er. 

 Undrar ni över något, eller vill läsa om något speciellt - skriv gärna en kommentar här under! 

Travstugan

.. Och ett collage med bilder på mig och mina hästar, samt bilder jag själv tagit från vardagen med hästarna passar väl bra in som första bild. :) 

Dela inlägg:

Kommentera inlägg