Första veckan på nya jobbet » 26 nov. | Matilda Persson -…
Matilda Persson

Första veckan på nya jobbet

Förra söndagen packade jag bilen full, pussade hejdå på hästarna där hemma och satte mig i bilen för att köra de där 74 milen ner i landet för att komma ner till lilla Fågelmara nedanför Kalmar och stall Fredrik Persson.

Därefter har jag jobbat min första vecka i stallet. En provvecka för att se så att allt fungerade såväl för mig, hästar och de andra i stallet.

... Ååh jag skulle väl ljuga om jag sa att veckan var enkel men j-kla kul har jag haft och trots att både huvud och den mörbultade kroppen kändes helt slutkörd i fredags så kan jag ändå konstatera att det nya jobbet faktiskt fungerar riktigt bra.

Stall Fredrik Persson 1890

Första två dagarna var största "problemet" att hästarna inte alls förstod grejen med rullstolen och på det viset tog det extra tid med bara något så litet som att få på en grimma. Men nu är de flesta av stallets hästar vana vid mig och min otroligt konstiga vagn.

Men sedan dess har det mesta fungerat bra och problemfritt. Vissa hagar tar jag mig inte fram till pga sanden, vissa saker tar lite längre tid pga rullstolen och att få in en häst i skrittmaskinen är rätt så klurigt, men allt det ska nog lösa sig med tiden.

Men att köra i nya vagnar som är balanserade på ett annat vis än vad jag är van vid fungerar bra oavsett om jag kör en orutinerad ettåring eller en pigg starthäst. Stallet, vägarna, naturen, personalen och hästarna är fantastisk(a) här och jag känner mig såå välkommen! I stallet som ligger alldeles intill havet står det ca 60 hästar. Till stallet finns en mysig skogsslinga, rakbana, sandbana och flera fina skogsstigar. Ett litet paradis i sig!

Stall Fredrik Persson 1935

Den välkända stallgången

Jag har fått 6 st passhästar tilldelade i åldrar mellan två till sju år gamla. Hästarna är Xlnt Chili Tripel, Devs Dragon, Devs Daredevil, Benjamin S.H. , Gigant Coger och Amarock. Den sistnämnda har jag redan hunnit in med en vända till Kalmar travet med för ett kval som han fixade galant som han skötte sig mot sin nya skötare.

Kalmartravet Stall Fredrik Persson 1968

Såå nu är det bestämt att jag stannar här i stallet på obestämd tid. Jag har precis fått nycklarna till en mysig liten stuga och har nu för fullt börjat planera för framtiden här nere i söder. Spännande, roligt och rätt så mycket läskigt på en och samma gång.

Benjamin

Jag och Benjamin i mitten

Stall Fredrik Persson 1877

Nyfiken i hagen

Dela inlägg

Kommentera inlägg