Vänder fort-upplevelsen

Vänder fort-upplevelsen

Majoriteten av karriären är fyllt av nederlag men lyckligtvis finns där även ljusglimtarna. Så var det åtminstone för ett av storstallen dessa två dagarna.

Först och främst måste jag beröra årets treåringskonung.
Power
tog en fullt rättvis och stark seger där han markerade på allvar vem som är kullens konung för tillfället. På gott och ont så vänder allt fort, men i nuläget är det ingen tvekan vem som är den bäste treåringen i landet.

Robert Bergh, My Hedberg och kretsen runt hela stall Bergh har gjort ett stårlande arbete med Power som redan nu agerar som en rutinerad elithäst.
Det gläder mig framförallt att skötare Hedberg fick synas i rampljuset och blev en del av rubrikerna efter storsegern. Något som för några år sedan var långt ifrån givet.

Skötarna ska lyftas fram och behandlas som de stjärnor de verkligen är!

-----
För stall Kolgjini gick det inte vägen med varken Ubiquarian Face eller förhandsfavoriten Upset Face. Men som i fallet Power är det viktigt att påtala; på gott och ont så vänder allt väldigt fort i den här branschen.
Upset Face kommer dock tillbaka igen, det är jag fullt övertygad om.

Och på tal om att allting vänder. Det var säkert inte särskilt glada miner efter Kriteriet från stall Kolgjini. Men ett dygn senare hade de all anledning att lysa ikapp med strålkastarna över banovalen.

Rajesh Face visade upp sig igen och gjorde det i mycket fin upplaga av Hallandsmästaren.

Det där mäktiga klivet som inga andra konkurrenter är närheten av och den rejäla uppsynen. Det kan bara bli en stjärna av en sådan herre. Och nu verkar han äntligen vara på vä gtillbaka på allvar igen.
Det har verkligen inte gått spikrakt uppåt i hans utveckling, men nu börjar det hända ett och annat. Och bli inte överraskade ifall Rajesh Face står i vinnarcirkeln efter SM 12 oktober.

För ett tag sedan var det inte mycket som var positivt för Rajesh Faec. Men sedan vände det fort...

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg