Välkommet med åsikter - trots allt...

Välkommet med åsikter - trots allt...

Den eviga diskussionen. Utan givna svar som alla står bakom. Den förbannade V75-starttiden på lördagarna. Jag välkomnar åsikterna - även de som är totalt vilsna.

Dagen när det klubbades igenom att V75 skulle senareläggas satt de nog belåtna runt kontorsbordet. Det ploppades nog upp en och annan rumstempererad Ramlösa och de lite mer poppiga erbjöd high-fives.
Vad man då inte förstod var hur pass mycket diskussion hela ämnet skulle dra igång.

Det har pågått några år nu det här. Ändå är det samma irriterande inlägg kring ämnet, som om det allt hände igår. Och det är ändå ganska tydligt vart alla står.
De som står närmast ATG eller har en viss koppling till spelbolaget tycker givevis 16:20-starttiden är det bästa som hänt oss. V75 får gärna starta lite senare för den gruppen.

Först och främst måste jag säga att åsikter är alltid välkomnade. Det är viktigt att vi har intresserade som vågar och vill uttrycka sina åsikter och tankar, istället för att sitta knäpptyst utan att våga räcka upp handen.

Vi har fortfarande flera stora profiler inom sporten som ännu inte velat ge sig in i frågan. Det är både fegt och på sätt och vis respektlöst mot sporten. Kom igen nu, måste det vara samma profiler i sporten som alltid uttalar sig?

Micke Nybrink valde förra veckan att väcka björnen igen och lyfte åter frågan kring starttiden. Han kom med förslaget att senarelägga V75-starttiden ytterligare och där V75-1 inleds klockan 18:15. Allt för att utnyttja sändningstiden i TV4 än mer och bättre.
Jag håller inte med om hans upplägg, men välkomnar givetvis hans åsikter. Fast min känsla kring hans förslag? Det är bland det dummaste jag läst. Ett hån mot allt vi kämpar för, vi som vill tillbaka till tidigare starttiden.
-----
Doften i stallet. De nyfikna blickarna som möter en. Massvis av själar som inte begriper vilken lycka och kärlek de ger en.
Det är detta jag saknar i dagens travsport.

Det är så djävla mycket surr om spelet, aktiva och spelomsättning. Men långt in i stallen står hästen. Den som betyder något.
----
Jag gillar verkligen Nybrink, vilket jag skrivit flera gånger om. Han vågar tycka till och skiter fullständigt i vad motparten ska tycka. Han är även fortsatt den friska fläkten som travsändningarna behöver och för det har jag stor respekt för Micke. Vi ska trots allt hålla hårt i honom, på så sätt...!
Men resonemanget han drog kring det förslaget är verkligen inget vidare. Det är vilset.

Att utveckla och dra till med att hästskötarna får lite sovmorgon och att man minsann får begripa att det är travets elitserie man får äran att sela ut sin häst till. Det är provocerande och precis vad Nybrink eftersöker.
Men vad Micke Nybrink inte verkar begripa är att hur sent än V75 sätter igång, så står hästskötaren i stallet tidigt på morgonen ändå. Inte fodrar hästarna sig själva bara för V75 inleds efter klockan 18?

Skulle man senarelägga V75 ytterligare hade det gjort mer ont än gott. Flera av landets hjältar och hjältinnor hade fått nog och det hade varit ytterligare en signal att där inte finns någon respekt för sportens aktiva

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg