Välfylld lunchomgång » 19 mars | Martins Travblogg - Travstugan.se
Jag2

Välfylld lunchomgång

Det var en välfylld lunchomgång från ett soligt och blåsglatt Jägersro idag. Och det blev en dag i österrikisk anda.

Till ens stora belåtenhet var solen äntligen tillbaka i Malmö igen. Efter en rad av molniga och regniga dagar fick vi en vacker och solig lunchdag på Jägersro. Blåsten ingår här nere, så den går inte att göra mycket åt.

Lunchrestaurangen var välbesökt och det är som alltid skoj när folk utanför travets bubbla får en glimt av sporten. Ja, där går hit en hel del typer som inte hittat kärleken till travsporten ännu.

Lunchmenyn idag? Pannbiff med löksky.

-----

En resolut Christoffer Eriksson rusade runt om med Scorpion Kiss i inledningen.
Favoriten, Night Brodde (Conrad Luguaer) blev fast i ryggledaren men väl in mot första upploppsrakan gick Lugauer ut i andraspår.
Scorpion Kiss höll 15,5-tempo första varvet, vilket gjorde att där fanns en del speed kvar över upploppet mot en Night Brodde som aldrig var nära att utmana. Lars I Nilsson-tränade åttaåringens första seger sedan maj ifjol.

Lyckligtvis för Lugauer blev det snabb personlig revansch.

I V4-2 debuterade hans Nero Maximus på svensk mark. Resan blev perfekt i andrapar utvändigt och in mot sista sväng avancerade han ut i tredjespår och kunde sedan kämpa ner ledaren Bridge Jumper (Daniel Olsson).
Nero Maximus blir fortsatt intressant att följa - och vars främsta mål är österrikiska derbyt.

Betrodde Dream of Nature (Joakim Lövgren) gjorde bort sig direkt i V4-3 till många av besökarnas stora besvikelse.
Istället tog Roger Malmqvist hand om ledningen med sin Party Lane som sedan hade party där framme runt om 1.12,2a/2 140 meter. Stoet har en hel del fart i sig och duger gott i klassen. Frågan är dock hur länge till då planerna är på att betäcka henne.

Joakim Lövgren styrde och ställde i avslutningen med sin debuterande österrikiska, Nanny McPhee som verkligen blir spännande att följa vidare den här säsongen.
- Fick en bra känsla första gången jag körde jobb med henne. Jättetrevlig häst att jobba med, sa Lövgren i segerintervjun.

Martin

Share post

Kommentera inlägg