Uppvärmning och hjältarna

Uppvärmning och hjältarna

Det är alltid något visst med en sådan här vecka. Dagarna innan V75 på hemmabanan Jägersro.

Jag kommer aldrig tröttna på känslan dagarna inför en V75-dag på Jägersro. Måhända att dagarna var bättre förr om man ska räkna publiksiffror, men vad V75-dagarna på Jägersro blivit tycker jag ha blivit en klar uppgradering, även för den sakens skull.

Ute på publikplats har det blivit trevligare med en stor altan och där banan alltid erbjuder grill-mat. Inne i värmen har vi den genomtrevliga puben med sitt försök att efterlikna en pub i norra England.
Det lyckas väl inte helt och hållet, men tanken är mycket god och inredning trivsam att spendera en eftermiddag på.

Till helgens omgång ska jag åter besöka restaurangen. Den är allt som oftast fullbokad inför V75-dagar, men har ändå alltid sina tomma områden vilket alltid är lite trist så klart. Dock är min känsla även där att det blivit klart roligare stämning bland besökarna.

Publiksiffran säger en sak - men känslan en annan. Och sådant kan man komma långt på - därför är dessa dagarna innan en kul uppvärmning inför en eftermiddag som garanterat kommer bli genomtrevlig!
-----

Jag har nämnt skötarna väldigt ofta i mina texter. Det har varit meningen med. De MÅSTE få mer uppmärksamhet än vad de får.

Så fort man nämner något om deras krig och press till vardag får man inte mycket med sig. Istället är det att skötarna valt det livet själva. En slags skyll er själva-mentalitet som de måste lära sig från arbetsdag 1.
Glöm det där med sympati och klapp på kinden. Ni har valt det själva.

Nu är det inte så enkelt och jag har alltid känt att det varit oerhört respektlöst hanterande av våra fantastiska skötare. Jag bryr mig inte för fem öre att de valt detta arbetslivet, det ena ska ändå inte utesluta det andra.
Och snacka om vad beundrad jag blir var gång jag besöker ett stall. Följer arbetsdagen som i mina ögon är en krävande sådan, men som i skötarens ögon är en lugn dag på jobbet.

Vi ska vara glada att vi har de skötarna som vi har idag. Utan dem är travsporten inte mycket värt. Tidiga morgnar, långa dagar och ibland hemfärd långt in mot nattens timmar.

Hur ni orkar detta kommer jag aldrig begripa - men sportens hjältar är ni!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg