Svårast och affischnamn » 4 feb. | Martins Travblogg - Travstugan.se

Svårast och affischnamn

På lördag är det championsstrid på Solvalla. Ja, vi får väl krydda till tävlingsdagen på nåt vis...

Inte ens vid V75-dagar fylls loppen idag. Det är givetvis högst problematiskt och givetvis trist att stoloppet med sådana som Hevin Boko och El Fitzgerald bara lockade tolv anmälda.

Även fast tävlingsdagen på Solvalla inte innehåller någon Double Exposure eller annat starkt affischnamn är det på sätt och vis ändå den bästa V75-omgången i år. Hitintills.

Senast Solvalla arrangerade V75 var det inför en fiaskomässigt låg publiksiffra. Trots fin klass på banan. Så på det sättet är det struntsamma att dessa affischnamn inte selas ut på lördag.
Men V75-omgången är dock precis vad vi behöver idag.

Spelformen lever mycket på sin historia. Exempelvis lockar extraomgångar alltid mer omsättning än en "vanlig" V64-omgång. Senaste åren har dock V75 blivit allt kyligare. Och orsaken stavas V86 som för trogna spelare blivit den ultimata spelformen på så många sätt.

Men på lördag? Ja, där får vi äntligen en V75-omgång som vi vill ha den.

Det är femtonhästarsfält med en härlig mix av klass i loppen och det ska nog mycket till för att det kommer bli någon Järvsöfaks-favorit i loppen. Det ser ut att bli den svåraste V75-omgången på året. Precis vad vi behövde!
-----
Det roligaste med V75 Champions är givetvis att sådana som Peter Untersteiner och Peter Ingves sitter upp bakom ett kallblod. Det är ju inte ofta vi bjuds på några ovanligheter inom travsporten, så just det gör att man ser fram emot omgången. Bara av kallblodsloppet.

Centaurs lopp (kallblodsloppet) ser ut att bli sevärt, även för en som kanske inte håller kallblodssporten som en favorit. Björs Viking ska stå emot Bellfaks och Järvsöodin - men detta till trots känner man sig ändå lite... lurad.

Det är trots allt 200 000 kronor i förstapris, men från kallblodsjätten Norge är där inte många som lockas till svenska nationalbanan. Anledningen är troligen Tollef Fjermestads Minnesløp på Forus, som även det körs på lördag.
Förstapriset ligger här på 100 000 norska kronor.

Vad jag känner mig lurad kring är att loppet där innehåller fantastiska Ulsruds Tea.
Som kan gå mot seger nummer tio på sina elva senaste starter. Intrycket tolvåringen visat har varit rejält och hade varit en rejäl krydda på Solvalla istället.
Ett affischnamn, om man så vill.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg