Sundbyholms tomteverkstad

Sundbyholms tomteverkstad

Det är väl det här som är lite av det roliga med travsporten. Även vid en "sketen" tisdag kväll kan det plötsligt vända från inget till något alldeles extra.
Igår exempelvis blev Sundbyholmstravet på några sekunder en tomteverkstad.

Även fast man älskar travsporten så finns det givetvis dagar och kvällar som man gärna hoppar över. Lopp som inte är av någon vidare klass eller som får en att koncentrerat följa varje lopp och resultat.
Men vad som gör travet speciellt på ytterligare ett sätt är att detta plötsligt kan vända på några få sekunder. Som på Sundbyholmstravet i går.

Det var allt annat än enkelt att få iväg lopp 8 (V64-5), vilket ledde till att både Markus B Svedberg med Winner Bac och Micael Stjernström med K.B.Millanson diskvalificerades då domarna ansåg att de inte tog ut volten tillräckligt.
Illa ledd volt. Tack och hej med er.

Bra så, tänkte ni? Ja, det gjorde möjligen jag också. Men sedan bjöd Svedberg på sig själv. Man måste få göra det ibland.
Framför tv-kameran med en något obekväm Peter Andersson dömde Markus B Svedberg ut huvudstartern fullständigt. Det blev till en tomteverkstad i Svedbergs ögon.
Det går givetvis att mena på att han möjligen gick lite väl långt i sin kritik, men vad annat går det att begära när man fortsatt är i stridens hetta med adrenalin upp över öronen?

Travsporten är en gentlemannasport. Något oskriven regel. De som säger vad de verkligen tycker och tänker är oftast svarta fåren. Säger man så lite negativt som möjligt beter man sig som man ska. Men visst behöver vi ögonblick som dessa. Där vi på riktigt får känna på att det faktiskt är tävling de aktiva sysslar med.
Det är inte bara lek, det är allvar och känslor också.

Kan jag sitta och älska ögonblicken när skötare eller kretser kring en häst börjar gråta måste jag givetvis även acceptera stunder som dessa.
När Svedberg klädde om domarna till tomtar.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg