Starkt, Kajan » 17 mars | Martins Travblogg - Travstugan.se

Starkt, Kajan

Vad är det med söndagar egentligen? Den där hatkärleken man upplever från tidig ålder och som hänger i. Som äldre lär man sig leva med det.

Nej, söndagar har aldrig varit något för mig. Som yngre närmast hatade jag söndagar. En meningslös och mörk dag där vädret av någon anledning alltid bjuder på regn. Varenda jäkla söndag. Och så var det dagen innan skola, så klart.
Nåväl. Söndagar är vad det är. Och givetvis regnar det i Malmö idag. Men söndagen fick trots allt en stark start den här veckan.

Kaj Widell försvann från listorna från ingenstans i torsdags. Igår var det meningen att han skulle köra på V75 med flera intressanta styrningar, så som Ryssebo La Reine. Men han dök inte upp. Sjukdom? Troligtvis. Men så fanns där en annan stark historia bakom.

Widell har haft sina bekymmer som alla andra. För honom har det tagit över mer än vad han önskat. Och för Travronden förklarade han öppet varför han inte kört på sistone. Återfallet tog över.
- Jag har inte druckit något mer efter återfallet, men däremot blir man svag och då känns det varken rätt emot mig eller kunderna att sätta sig upp bakom någon häst i lopp.

Det finns något speciellt i ärlighet. Att öppna upp sig om sitt allra mörkaste.

Jag tyckte det var oerhört starkt av Kaj. Han är bland de jag håller som allra högst i travsporten. Och jag blir alltid lite extra glad när just Kaj Widell styr in en seger.
Som alla andra har Widell sina bekymmer. Sina stunder av regniga söndagar. Det är både modigt och starkt att öppna upp sig i det.

Kämpa, Kajan!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg