Segergesten håller sig kvar » 2 sep. | Martins Travblogg -…

Segergesten håller sig kvar

Det är dagen efter Derbydagen på Jägersro. Eftersnacken kändes tyngre än vanligt från förlorarna. Vinnarna däremot strålade ikapp med Malmösolen. Och den jag fortfarande har kvar i minnet är Rikard N Skoglund.

Racing Brodda har varit toppen i kullen som alltid varit lite underskattad. Den man inte riktigt tagit till sig på samma sätt som Conrads Rödluva och Activated. Likväl står hon idag som kullens drottning och tog en övertygande stoderbyseger.
En seger i ett Derby betyder enormt mycket.

Jag har självfallet sett om Derbyna flera gånger så här i efterhand. Och det jag tagit med mig och haft kvar på näthinnan är Rikard N Skoglund. Den enorma kämpaglödsglädjen han visade upp över målgången var speciellt.

Han om någon visade hur mycket en seger betyder. Mattias Djuse var lika samlad och lugn som vanligt. Det är sådan han är, den talangfulle tränaren.
Skoglund likaså.

När upploppet var över och Racing Brodda titulerades Derbystoets segrare 2019 knöt han näven och vrålade ut sin glädje. Däremot var det en ödmjuk och belåten Rikard N Skoglund och det är bara så förbannat kul och rättvist att två sådana talanger ska få uppleva något så stort som detta vid sina unga åldrar.

Både Rikard N Skoglund och Mattias Djuse har lagt ner all sin energi och ungdom på att lyckas i travsporten. De har verkligen lyckats - och segergesten lär hålla sig kvar flera dagar ytterligare.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg