Puro-effekten besökte Lunden » 24 aug. | Martins Travblogg -…

Puro-effekten besökte Lunden

Det var rejält i skymundan men idag kördes det travlopp i Köpenhamn och på Charlottenlund. Danskt stoderby avgjordes och efter det kördes Stoeliten med en återkommande Cash Crowe.

Efter resan till Mallorca har jag varit närmast deprimerad över vädret hemma i Sverige. Plötsligt tog hösten till rejäla grepp om oss i mitten av augusti. Men så hände något de senaste dagarna. Årets sista ljumma vindar mötte oss och plötsligt har sommaren en efterfest uppe i Norden igen.

Det gladde en inte minst på Charlottenlund idag. Det var en fantastisk dag!

Under en säsong där majoriteten av travdagarna regnat bort var danska stoderby-dagen på Lunden gemytlig, mysig och alldeles underbar. Solen sken över oss, vinden hittade inte dit och det var som att var tillbaka på Mallorca igen.
Det gick knappast att klaga på förutsättningarna.
-----
I Stoderbyt startade Donna di Damgård som jag har ägarintresse i.

Spår 12 i finalen gör det på förhand oerhört svårt och så blev även fallet i själva loppet. Däremot var även vinnaren högst oväntad.
För dagen gick Donna barfota runt om för första gången i karriären. Jag har aldrig sett henne så fin i steget. Framtiden ska bli högintressant!
-----
Det roliga kom dock efter stoderbyt. Stoeliten strålade ikapp med sommarsolen på Lunden.

Stella Newmen har gjort det klart bra i år och startade med fyra raka segrar i ryggen. Dessvärre fick hon idag stöta på en stokonkurrent som återkom - Cash Crowe.

Redan vid första värmningen slogs jag av intrycket på Cash Crowe. Kusken Christoffer Eriksson valde att köra några lugna varv på innerplanen och bara i de låga farterna var stoet en fröjd.
Väl vid andra värmnigen ute på banan visade hon upp sin rejäla spänst.

Petri Puro kan det där med att träna hästar. Det vet vi sedan länge, men likväl imponeras man vid varje tillfälle hans hästar visar upp sig.
I Stoeliten körde Eriksson framåt tidigt och sedan var Cash Crowe ohotat bäst i Stoeliten och bjöd oss över upploppet på ett rejält intryck.

Petri Puro? Ja, givetvis var han nöjd men försiktig efteråt.
- Så här ser det ut när man startar var tionde månad
, sade han efter målgången när stallbacken gratulerade.

Jo, tack. Du kan träna häst Puro. Och du vet exakt när dina hästar ska selas ut. Cash Crowe är verkligen tillbaka igen.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg