Oasis ges verkligen chansen » 4 jan. | Martins Travblogg -…

Oasis ges verkligen chansen

Personligen känner jag inte Stefan P Pettersson.
Men från tv-rutan och medieuttalanden har man mellan åren bildat sig en uppfattning om Pettersson, likt många andra tränare och kuskar.

Jag tycker verkligen om Stefan. Oavsett väder och vind, eller för den delen stallform, så bjuder han alltid på ett leende och vid tillfällen han inombords kanske inte direkt känner för att stå framför en tv-kamera, så gör han det ändå med en välkomnande personlighet.

  • Och så har han sin storstjärna Oasis Bi. Lyckligtvis har en fin själ som Stefan P Pettersson fått en sådan som Oasis Bi i sin träning och där de båda fått vara med om upplevelser som alla drömmer om.
    Inte minst Prix d'Amerique!

I år igen är siktet inställt på kolstybben sista söndagen i januari. Och förhoppningsvis kan han upprepa prestationen från 2016 som ledde till en tredjeplats i världsloppet.
Uppladdningen var tänkt att vara på Vincennes nästa söndag i Prix de Belgique - men nu blir det istället V75 på Jägersro.

För Sulkysport meddelar Pettersson att de avstår B-loppet nere i Paris och startar i Gulddivisionen på Jägers nästa lördag.
Motiveringen är kort och gott att få hästen i gott skick och fin trim inför Prix d'Amerique. Något som kan riskeras i tuffa Prix de Belgique.

Jag tycker Pettersson gör helt rätt ifrån sig. Och framförallt ger Oasis Bi chansen i sista starten i Prix d'Amerique. Ja, hästen är trots allt tio år gammal nu.

  • Nu blir det Jägers och Arvid Stjernswärds Minne. Förstapriset där är 200 000 kronor. Oavsett vilka Oasis Bi än möter i loppet håller jag mitt segerhopp till honom. Tusen gånger om.

Den bildsköne italienaren har sällan fått uppleva vinnarcirkeln de senaste åren. Likväl har han sprungit in 17,8 miljoner kronor.
Vid seger på Jägersro kliver han över 18 miljoner insprunget.
Det hade ju varit fint. Och ett fint besked inför Prix d'Amerique.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg