Nej, det är inget djur... » 2 sep. | Martins Travblogg - Travstugan.se

Nej, det är inget djur...

Ett av många rätta påståenden är att hästar trots allt är levande djur och inga maskiner. Men i ett fall stämmer det inte. Ecurie D. kan omöjligen bara vara ett levande djur.

Efter en fullt godkänd debut bland världseliten i Hugo Åbergs var Ecurie D. ikväll tillbaka som den ohotade vinnaren.
Björn Goop satt åter upp och samspelet mellan fyraåringen och Goop var något alldeles extra i kvällens start. Det var hela godbiten med loppet.

Ecurie D. är givetvis en storstjärna för framtiden- Han är det förmodligen redan. Det finns få hästar senaste åren som jag sett uppträda på ett sådant sätt som han gör.

Han verkar kunna hanteras på alla möjliga sätt. Öka tempot med, ta upp och stänga in konkurrent för att åter växla upp när det är dags för upploppet.
Visst är han väl bara ett djur - men nej, på sätt och vis är det här en maskin.
-----
Det hela kunde dock slutat i praktfiasko när startpersonalen på Solvalla blåste för omstart vid första startögonblicket.
Flygande start av Jorma Kontio bakom Brother Bill var orsaken. Det kom alldeles för sent inpå loppet.

Det var givetvis lite av ett skämt och inte blev det bättre av att loppet ändå hann startas med en startbil som fällde in vingarna. Då betyder detta att domarna satt så länge de kunde och lite till innan de tog beslutet. Vilket hade kunnat äventyra hela loppet.

Mycket kan alltid bli fel under en tävlingskväll, men till omgångar där så mycket står på spel både för aktiva och oss spelare, ska sådant här helst inte få inträffa...

Martin.

Dela inlägg

Kommentera inlägg