Minnet av Tommy Hanné

28 mars 2014 var en sorgens dag för travsporten. En av sportens stora lämnade oss alldeles för tidigt. Jag är full av beundran av Tommy Hanné och hans minne står sig väldigt starkt.

Det blev sammanlagt 2 253 segrar i sulkyn för Tommy Hanné.
Som född 89:a anses jag väl fortfarande som en färsking inom travsporten som inte har några personliga minnen från travsporten från 90-talet och bakåt.

  • Däremot är jag väl införstådd med vilka profiler och hjältar sporten haft. Och det råder ingen tvekan om att Tommy Hanné alltid kommer vara en av de allra största.

Dessvärre har jag, liksom många andra, tvingats möta cancern bland nära och kära. Det är en helvetisk och ondskefull sjukdom. 2011 grep den tag om Tommy Hanné och vad som beräknades bli ett halvår kvar att leva blev istället ytterligare tre år.
Bara det bevisar den enorma styrkan och viljan som fanns i Hanné.

Han vägrade se sig besegrad. Han vägrade låta cancern ta över hans liv och sätta stopp för hans kärlek och hobby; att arbeta med hästarna.
Det säger en del att Tommy vägrade låta cancern ta över när han hela vägen in i slutet tränade och även körde lopp. Han hade en enorm styrka i sig själv som jag är full av beundran över.

Tommy Hanne

28 mars 2014 avled Tommy. Men han kämpade hela vägen in.  19 februari 2014 vann han sitt sista lopp på Solvalla. En vintrig V86-kväll och närmast överlägsen seger med Sanna Vint.

Månaden senare somnade han in. Och idag var detta hela fyra år sedan. Tiden går, men minnena består, som man brukar säga. Och mitt minne av Tommy Hanné är beundran och en viljestark styrka.

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg