Mästerligt, Björn Goop! » 14 maj | Martins Travblogg - Travstugan.se

Mästerligt, Björn Goop!

En "sketen" tisdag i mitten av maj månad? Knappast. Det var för ovanlighetens skull en tisdag där Solvalla bjöd på en del finfina intryck. Inte minst från Björn Goop.

Det svänger fort i travsporten likt mycket annat. Jag minns att jag var oerhört frågandes och kritisk kring Björn Goop efter Drottningens Pokal. Styrningen med Zeta Kronos var väl knappast hans bästa i karriären och trots att man är en storstjärna inom sporten så gör man sina bottennapp ibland. Och för Goops del svängde det fort. Ikväll är han en mästare.

Tidigare Petri Puro-tränade Short In Cash gjorde äntligen sin debut för stall Goop i lopp 4 på Solvalla ikväll. Man har alltid vetat att hästen besitter en rejäl kapacitet för höga klasser i framtiden. Dessvärre har det strulat och karriären och utvecklingen har gått en slingrig väg framåt. I första starten för Goop visade han upp sig från sin bästa sida. Short In Cash blir högintressant att följa i år och skicket på hästen var femstjärnigt!

Mästerligt, Björn Goop!

Det var en något dramatisk stund inför montéloppet i lopp 5 där montédebuterande Nappa Scar tydligen skrämdes bland hästarna och där Jenni H Åsberg föll av hästen. Längs innerspåret var det en relativt lugn Nappa Scar som löpte i ensamt majestät - men där hästen slutligen fångades upp av Björn Goop, som var ute och värmde.

Det var en riktigt snygg aktion från Goop som verkligen måste hyllas. Ett mod och hästkunnande som var ja... Mästerligt!

Avslutande Meadow Roads lopp med fina 200 000 kronor var på förhand en högintressant tillställning. Vann, ja, det gjorde mästerlige Goop i ett ruggigt lopp!
Över upploppet kämpade Nadal Broline ner en urstark och bra MIlliondollarhyme.

Ettan och tvåan var i en klass för sig idag.

Milliondollarrhyme har sprungit in i högsta eliten och Fredrik B Larson har gjort ett lysande arbete med hästen.
Nadal Broline var det riktigt kul att återse på banan igen. Han verkade njuta av återkomsten till ovalen igen.

Perfect Spirit? Från positionen tredje par utvändigt avancerade Kihlström fram och övertog ledningen med varvet kvar. Perfect Spirit var sedan med 450 meter kvar slagen när Milliondollarrhyme kamperade och Perfect Spirit kan omöjligen vara frisk.

-----
På tal om stjärna så såg vi även några sådana på banan idag.

  • Torbjörn Jansson lekte återigen med unghäststjärnan Belker som sprang in ytterligare 100 000 kronor på kontot. Kul att Sten O Jansson-tränade treåringen fortsätter se minst lika fin ut som under fjolåret!
Dela inlägg

Kommentera inlägg