Markering och frågetecken » 11 mars | Martins Travblogg -…
Bold Eagle

Markering och frågetecken

Söndagens storlopp nere från Cagnes-sur-Mer gav oss både en rejäl markering men också ett mindre roligt frågetecken.

Om vi börjar med det tråkiga först; Bold Eagle diskades och gick i mål med tunga ben.
Resan han fick var för honom helt opassande, men det till trots så var det en rejält tam och blek Bold Eagle som var långt ifrån sitt rätta jag.

Även topphästarna kan ha sina dåliga dagar, men intrycket på den franske örnen var högst oroväckande. Oroväckande om han verkligen ska fortsätta tävla.

Efteråt var ägaren Pierre Pilarski tydlig. Är det så Bold Eagle inte är sjuk är tävlingskarriären över.

Sedan fiaskot i Elitloppet har Bold Eagle inte riktigt varit samma Bold Eagle som vi imponerades av när han var travsportens nummer ett. Han ser inte ut att nå tillbaka till den toppen heller längre och verkar uppenbarligen trött på den stora scenen.
Men visst kommer han bli saknad.

Nu återstår det stora frågetecknet. Ett frågetecken som för någon vecka sedan var ett glädjefyllt utropstecken där Bold Eagle matchades mot både Jägersro och Åby. I dagsläget ser det utropstecknet ut att vara ett enda stort frågetecken.
----

Men snacka om att det var en markering från Readly Express.

Konkurrenterna måste inte bara vara på sin allra högsta topp i Elitloppet. De måste även överträffa sina förmågor, om nu det går. Ska Elitloppet bli en strid måste det till ett smärre under.
Och givetvis är allting en dag-till-dag-fråga, men som det känns nu är han den store favoriten och står med tre ben i vinnarcirkeln redan.

  • Jag har stor respekt till Jorma Kontio, men visst passar Readly Express och Björn Goop oerhört bra ihop.

Annan markering från loppet i söndags som gladde en var utan tvekan Dijon.

Romain Derieux styrde ett perfekt lopp med hästen, som vägrade släppa taget om taktpinnen till en frustande Bold Eagle utvändigt om sig.
Det skulle visa sig vara helt rätt.

Nu blev det "bara" en andraplats i loppet, men insatsen var av bästa sort. Han kunde helt enkelt inte göra någonting åt Readly Express. Och självfallet är Dijon självklar i Elitloppet, och redan redo för Olympiatravet.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg