Magnifik Readly Express - trötta motståndare » 10 feb. | Martins…

Magnifik Readly Express - trötta motståndare

Efter Prix de France fick travälskare all anledning att le. Åt Readly Express åtminstone. I övrigt såg det vintertrött ut.

När han är på det här humöret och när han är i det här skicket behöver man inte så mycket mer än så. Det går inte att se lika magnifik ut som Readly Express gjorde på Vincennes idag. Och det var knappast några enkla förutsättningar i det franska vintervädret.

Det är verkligen en världsstjärna. Och även fast insatsen i Prix d'Amerique var rejäl ,var det här något än rejälare. Han såg verkligen magnifik ut och frågan jag alltid ställer mig efter sådana intryck; Har vi verkligen tagit in hur överdjävulskt bra Readly Express verkligen är?

Tillsammans med Björn Goop tillhör han världseliten. Den allra yppersta. Och nere på travets mekka, Vincennes, stormtrivs han. Efter besöket nere i Paris för två veckor sedan, förstår jag att även utländska tar till sig Readly Express. En av sportens storstjärnor.
-----
De bakom då? Ja, det blev ju inget vidare motstånd till sjuåringen. Där fem av elva startande diskvalificerades, däribland Belina Josselyn.
Faktum var att Jean Michel Bazires alla hästar försvann; Belina Josselyn, Looking Superb och Davidson du Pont.

Därtill tvingades Bold Eagle gå ut i ett avancemang mitt i självaste uppförsbacken. Något 'Örnen' verkligen inte är jätteförtjust i. Det blev som bäddat för Readly Express idag.
Och motståndarna såg ut att vara trötta efter vinterns alla tuffa bataljer. Det är väl inget konstigt i det egentligen, men visst hade man velat se ett helt annat Prix de France än det vi såg idag.

Nu; En satsning mot Elitloppet

Nu hoppas man ju bara en sak; en satsning mot Elitloppet.
Ägaren Rolf Andersson var lika kryptisk som velig vid Travgalan i fredags kring framtidsplanerna. Det kan man väl förstå. Även fast vi travälskare gärna ser Readly Express på banan ofta, är det där avelsarbetet hyfsat välbetalt det med...

Men visst vore det en ren och skär skam ifall hästen inte testas i Elitloppet någon gång!?
Nog vore det dags nu. Under tiden även Propulsion tävlar och där en Aubrion du Gers lockas till Solvalla.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg