Ljuvlig lördag - och tillbakakaka » 6 apr. | Martins Travblogg -…

Ljuvlig lördag - och tillbakakaka

Äntligen lördag. Äntligen V75 hemma på Jägersro. Jag ska försöka njuta av dagen så mycket det bara går.

Det här får nog sägas vara bästa tiden på veckan. Lördag morgonar är nog enda stunden på veckan jag känner harmoni och lugn.
Som travintressent har man vuxit upp med att lördagar är något speciellt. Även fast V75 idag är ett uttjatat sådant så är fortfarande lördagen något extra.

Och idag är det V75 på Jägersro.
Jag blir både besviken och förvånad ifall publiksiffran hamnar under 4 000. V75 har haft förbannat svårt att locka besökare och sanningne är givetvis den att trav idag inte är publiksporten nummer ett.
Men med ett Malmö som fått in ljuv vårvärme och solen lyser över stan, finns där egentligen inga ursäkter för en höjning.

Nästa gång jag får besöka Jägersro vid en V75-gång blir inte förrän derbyhelgen i september. Tro fan jag ska försöka njuta av den här ljuvliga lördagen.
Först ska jag dock insupa harmonin och blicka ut över kanalen som ringlar sig runt Malmös centrum.

Sedan möts vi på Jägers, vänner.
-----
Snacka om rejält intryck på Staro McMillan - och även Månprinsen A.M.!

Däremot mindre rejälare intryck på Only One Winner som tröttnade rejält
-----
Micke Nybrink är som alltid en tillgång i trav-tv. Han har en personlighet och ett uttryck som övriga i studion inte riktigt bjuder på.
Givetvis följer jag även hans texter inför varje V75-omgång som han skriver i Sportbladet.

Inför helgens omgång skrev han lite om det där med surret som handlar om allt annat än hästen idag. Jag håller med honom, men måste väl ändå skicka tillbaka lite till honom.
Att det i en alldeles för stor grad snackas mest om utrustningar och vagntyper än om själva hästen tycker både jag och Micke Nybrink.

Jag citerar ett stycke ur hans rader:

"Travet har problem på många sätt, hästarna är numera sekun­dära, till och med när de bästa börjar röra på sig. Eller det är nästan som värst då. Tycker ni som jag? Att våra fyrbenta stjärnor gått förlorade i en utrustningshysteri som ingen annan sport kan visa upp?"

Och visst är det så här. Men vad jag däremot även alltid upplever är att Nybrink är en del av klicken som gjort det så här.
Jag tycker om Micke, men det är sällan jag hör honom lyfta fram hästen när han står i studion. Han om någon har möjligheten att bidra med någonting annat och lyfta fokus på rätt saker i V75 Direkt.
Kan han göra det i en tidningskolumn, vill jag gärna se och höra honom göra det i rutan också!

Martin.

Dela inlägg

Kommentera inlägg