Låt de tävla om det... » 13 maj | Martins Travblogg - Travstugan.se

Låt de tävla om det...

När jag skriver det här har andra delen av Meadow Roads lopp gått i mål. Och det räckte att kolla in upploppet för att konstatera att det ska tävlas om det.
Det här med inbjudningar till Elitloppet... Ja, jag vet inte. Låt de tävla om det.

Vi har alla våra favoriter. Även fast sportchefen Anders Malmrot inte säger det rätt ut så har givetvis även han det. Därför går det inte att komma ifrån att det i hans värld finns vissa hästar som går före andra.
Även fast en sådan som Baron Gift exempelvis imponerade senast är det en Malmrot som hellre vill se favoriter leverera innan han "tvingas" dela ut biljett till sådana han inte tänkt sig.

Det har inte gått många minuter efter Meadow Roads lopp men det är givet för mig att Elitloppsplatserna är något man ska tävla om. Dela ut biljetter känns iskallt.
Vi vill så klart ha de bästa i Elitloppet. Men vi vill väl även ha de i tillräcklig form!

Attraversiamo var imponerande stark och verkar bättre än någonsin. Där fanns de som oroade sig över att Elitloppsklara hästar var med i Meadow Roads lopp. De skulle bara ut och lufta sig och vara i vägen utan att vilja vinna... Och i mål gick Attraversiamo först följg av Elian Web. Två Elitloppshästar som var ute och luftade sig.
Det var en markering om något.

Milliondollarrhyme blev överflyglad av Red Rose Sydney och blev sedan fast bakom stoet hela vägen in i mål. Milliondollarrhyme duger så klart i Elitloppet, men är i min bok inte den man ska dela ut nästa biljett till - det är Earl Simon, förresten.

I andra loppet av Meadow Roads lopp var Sorbet strålande utvändigt ledaren. Frej gör ett lysande arbete i boxen med sin hetsige kamrat. Och efter kvällens insats och som Sorbet såg ut i sin årsdebut är han självklar i Elitloppet.
Det tävlades om biljetterna och Sorbet var värd platsen tusen gånger om.

I övrigt då?
Ja, Vivid Wise As testades av Björn Goop och föll till sist i galopp. Une Etoile Gar hade man på förhand gärna givit en Elitloppsbiljett. Men redan i provstarten var det ingen vidare vacker aktion på järnstoet. Och väl i loppet såg hon knappt ut att vara i tävlingsskick nog för att tampas i högsta eliten.

Efter vad Sorbet visade ikväll, efter vad Earl Simon visade tidigare idag och efter vad Une Etoile Gar gav oss för svar så känns det självklart att Elitloppsplatserna är något man ska tävla sig till.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg