Konstruktive Jörgen Westholm

Travgalan avverkades under förra fredagskvällen. Personligen följde jag galan bara lite i perioder och satt istället och gick igenom söndagens V75-omgång.

Något jag däremot pausade min genomgång för var Jörgen Westholm.

  • Få vågar tycka och tänka inom den här branschen. Men lyckligtvis finns där de som gör det.
  • De tränare som får utrymme i media med kolumner och krönikor använder oftast dessa tillfällena åt att gnälla om ditten och datten. Alltid är där något som gjorts fel och sällan upplever jag att dessa krönikor bidrar med någonting i längden.

Norrlandstränaren Westholm däremot, ja han gör någonting väldigt konstruktivt. Och man märker verkligen hur mycket han bryr sig om travsporten.
Minst en gång i veckan bjuder han på ett nyhetsklipp på Youtube om lite vad som hänt i stallet och så avslutar han med att bjuda på något som kallas för "veckans konstruktiva".

Mitt under travgalan i Stockholm dök ett nytt klipp upp och inbjöd till känslor och där jag fick höra ett och annat.

  • Travgalan arrangeras kvällen innan V75 Champions där landets bästa kuskar ska köra på Solvalla. Därav bjuds alla champion-kuskarna in till galan och bjuds även på hotellnatt etc.
  • Vad som däremot förvånade mig var att champion-tränarna inte ens mottog någon inbjudan till galan. Något som borde vara en självklarhet lika mycket som att kuskarna fick det.

Jag lägger mig egentligen inte i vilka som fick inbjudan eller ej. Kunde inte bry mig mindre.
Men visst finns där säkert de som sitter på travgalan som är "mindre värda" sin plats vid borden än travtränarna. Om jag ska uttrycka mig ofint.

Och parodiskt var det även att lyssna till om Westholms hemmabana Romme och deras travgala 17 februari.

Feria de Mayo svarade för imponerande seger över Eva I.H. tidigare i somras och belönades som "årets sto" på Dalagalan. Något Jörgen Westholm reagerade på, som väl borde ha vunnit med sin Withma.
Withma flyttades ned till Frankrike förra våren och svarade för flera starka och segrande insatser - och kom dessutom trea i sto-SM på Åby i höstas.

Vid kontakt med Romme-sportchefen Kaj Närhinen kring vilka som röstar till galan blev svaret till Westholm; "inte officiellt vilka som röstar".
Jag kan därför förstå Jörgen Westholm, som väl i framtiden inte lär vara särskilt sugen på att gå på hemmabanans travgala nästa år.

Istället ska team Westholm hädanefter anordna egen travgala. Konstruktiva som de väl är...

-----

Förresten. Ikväll är det åter dags för Solvalla. Blir det proppen ur för stall Reijo Liljendahl, tro?
Stallet är ännu segerlöst efter årsskiftet. 

Ikväll står hoppet nog främst till Lightningsky. Hästen kom över till Liljendahl under senhösten och har svarat för två segrar och en tredjeplats. Ikväll startar Lightningsky med årsdebuten avklarad.

  • Senast stall Liljendahl vann lopp var 30 december. Vem som vann då? Lightningsky.

Liljendahl har även Barbara L.Hanover till start ikväll.

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg